Kişiden kişiye değişiyor bu durum tabi hiç bir evlilik güllük gülistanlık değil en ufak seyden pürüzler cıkabılıyor ama senınki abartmış biraz olayı ve çekilmez bir hal almış ben iyiki evlenmişim diyorum her zaman için.daha yeniyiz umarım önümüzdeki seneler içinde aynı şeyleri düşünürüz
Düşünemedim.Genclik diyelim ask diyelim.İlk basta kimse gercek yuzunu gostermıyorkı.İlk zamanlar calışıyordumDedim yaslı ikisi de iyiler.Öyle gordum.Akıl vercek kimse de yoktu,.Annemle konuştum olabilir dedi.Dedik birikim yapar cıkarız.Ama bilmiyorum bakırkoye az kaldı.
Kim umursuyor sizi?Eşiniz mi kayınvalideniz mi ya da kimden bekleyeceğiz bizi düşünmesini?Sadece kendimizden beklemeliyiz dediğinizi duyar gibi oldum.
Benzer konular acmıştım daha once.Ama su an cok doldum yıne bir temızlık yapıcam on tane sey eklenmezki.Her seye de karışılmazki.
Çok bunaldım ağlıyordum eşim de geç gitti işe o da sordu kackez noldu dıye yok bir sey dedim.Kızdı cekti gitti.(yani kızdığı için gıtmedi ama sinirli cıktı,hazırlanmıştı)
Ayakkabılıkta 2. ayakkabım olsa hemne dısarı cıkarır.Ne o koyayım odama,Az oncede toz alıyorum.Yok salonda cekmecede ceyızlerım var ortuler faln ılle onu koy odana dıyor.her seyı bır odaya sığdırmaya calışıyorum.Bazalı 2 cekyat var salonda.Kızının esyalarıyla dolu kackez soyledım onaları alsın soyle yok anam.İLle ben kaldırıcam.Sığıntı gıbı yasıyoruz.İş buldum gıdemedım ayağı alcıya alındı kayınvalıdemın her seyını yapıyorum hala yaranamıyorum.Akşam esımın yanında dıyorkı neymış ayağı alcıdaymış acaba kızının yazlığına mı gıtseymış(o olmayınca bayrama kımse gelmez dıye soyluyor).Duyanda her işi o yapıyor sanıcak şaşırdım kaldım ya.Sankı evın temızlığını o yapıyor mısafırlerı o ağarlıyor.Cok doldum.Eşimden de soğudum artık onunla hiçbir sorunumuz yokken ne durumlara düştük.Ne bir sohbet ne bir paylaşım.Ben evin bakıcısı,Temizlikçisi o da evin bekar oğlu gibi yuzunu bile doğru dürüst görmüyorum.
Bence artık birikim falan düşünmeden ayrı eve çıkmalısınız kendi hayatınız olmalı. Bu durumdayken evliliğin gerçekten ne olduğunu anlaman çok çok zor bence Allah sabırlar versin.
Asıl atladığım konu benim eltim benden once bu evde yasamış.O yuzden de dedim o yaptıysa bende yaparım ama sonra oğrendimki o aksama kadar kocasıyla odadaymış sadece yemek yemek ıcın odadan cıkıyorlarmış.
Kim umursuyor sizi?Eşiniz mi kayınvalideniz mi ya da kimden bekleyeceğiz bizi düşünmesini?Sadece kendimizden beklemeliyiz dediğinizi duyar gibi oldum.
Benzer konular acmıştım daha once.Ama su an cok doldum yıne bir temızlık yapıcam on tane sey eklenmezki.Her seye de karışılmazki.
Çok bunaldım ağlıyordum eşim de geç gitti işe o da sordu kackez noldu dıye yok bir sey dedim.Kızdı cekti gitti.(yani kızdığı için gıtmedi ama sinirli cıktı,hazırlanmıştı)
Ayakkabılıkta 2. ayakkabım olsa hemne dısarı cıkarır.Ne o koyayım odama,Az oncede toz alıyorum.Yok salonda cekmecede ceyızlerım var ortuler faln ılle onu koy odana dıyor.her seyı bır odaya sığdırmaya calışıyorum.Bazalı 2 cekyat var salonda.Kızının esyalarıyla dolu kackez soyledım onaları alsın soyle yok anam.İLle ben kaldırıcam.Sığıntı gıbı yasıyoruz.İş buldum gıdemedım ayağı alcıya alındı kayınvalıdemın her seyını yapıyorum hala yaranamıyorum.Akşam esımın yanında dıyorkı neymış ayağı alcıdaymış acaba kızının yazlığına mı gıtseymış(o olmayınca bayrama kımse gelmez dıye soyluyor).Duyanda her işi o yapıyor sanıcak şaşırdım kaldım ya.Sankı evın temızlığını o yapıyor mısafırlerı o ağarlıyor.Cok doldum.Eşimden de soğudum artık onunla hiçbir sorunumuz yokken ne durumlara düştük.Ne bir sohbet ne bir paylaşım.Ben evin bakıcısı,Temizlikçisi o da evin bekar oğlu gibi yuzunu bile doğru dürüst görmüyorum.
benim anlamadıgım bu kayınvalıdeler ogullarını evlendırmek icin bınbır türlü ugras verıyor. isteme olayı falan herkese hos gorunuyor da evlendırdıkten sonra neden tas kalplı kesılıyor? yani sen gelıne boyle davrandın da elıne ne gectı? benım annemde cok cekmıs kaynanasından. ben bu olayı cozemedım gıttı vallahi. mesela ne yaparsan mutlu olur hem sen onu mutlu etmek zorunda bile degılsın. iki bayan aynı evde olmaz veya ev ev ustune olmaz dıye bosa demıyorlar.
benim anlamadıgım bu kayınvalıdeler ogullarını evlendırmek icin bınbır türlü ugras verıyor. isteme olayı falan herkese hos gorunuyor da evlendırdıkten sonra neden tas kalplı kesılıyor? yani sen gelıne boyle davrandın da elıne ne gectı? benım annemde cok cekmıs kaynanasından. ben bu olayı cozemedım gıttı vallahi. mesela ne yaparsan mutlu olur hem sen onu mutlu etmek zorunda bile degılsın. iki bayan aynı evde olmaz veya ev ev ustune olmaz dıye bosa demıyorlar.
kocan arkanı tutuyo ağırlığını koysana bacım sen....eltin nasıl yapıyodu sende yap
sanamı kalmış onlara hizmet etmek değere binseydi edilirdi......
Ben de anlamıyorumki;
dedim ya kendi kızına gelince nasıl düşünceli nasıl biz el kızı.
hele gorumcem;o kendı gorumcesının yaptıklarının bana uyguluyor.Demiyorlar buyuk gelin boyleydı bu kız boyle yapıyor yok.
Onu gormuyor kendı kızı ona neler yapıyor batmıyor gozune.Entresan işler bunlar.
Ben de yakında gorumce olcam ki kızla benm aradam 3-4 yaş var ne karısırım ne bir sey.Abla olucam he bakarım o cok mesafelı ben de oyle olurum.
13 Yaşında " Anne Ne Var ! "
16 Yaşında " Anne Beni Rahatsız Etme ! "
18 Yaşında " Bu Evden Gitmek İstiyorum ! "
25 Yaşında " Haklıydın Anne "
30 Yaşında " Annemin evine dönmek istiyorum
Canım ya ne yaranması gorumce demiş arkamdan;
Önceden kendi evi gibi gırıyomus mutfaga yapıyomuş cay kahve(şimdi onune gıdıyor)
Dedim kayınvalıdeme hosuna gıtmıyorsa benim ona cay kahve yapmam kendı yapsın
Çok geziyormusum;cıktığım yer eve 5 dakıka uzaklıkda ya fatura odemeye ya ilaca ya maas cekmece ya kart yatırmya ya da bir markete
Onu da soyledım cok istıyorsa kendı dedim yapsın bunları.
çay yaparsın cay saatımı der.boş cay da ıstemez bır kere boş cay verdim ayy benim annem hep bir şeyler hazırlardı
İyilikten anlamıyorlar benim eşimi ikna etmem gerek.
O da yaslı oldukları için kıyamıyor bir de abis asalak calışmaz hiç.Akşama kadar ye iç sigara yat.Yani biz çıkınca onlar gelir annesi uzulur dıye ıstemıyor.Bazen kızıyorum dıyorum cıkayım bu evedn gorun gununuzu yıne de acıyorum bız yaslanınca ne olacağız.