• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

keşke bazı şeyleri baştan araştırsaydım...

mrb arkadaşlar: sorunum sevgilim ben ve sorumsuz ailesi

gecen sene ağustosta zor bela sevgilimle sözlendik. ama nasıl zor bela ailesi gelip bi türlü sebebi ziyaretimiz diyemedi. neyse benimkileri yumusattım sakinleştirdim bir kez daha geldiler ite kaka sözü taktırdık. sevgilim annesi abisi yengesi ve abisinin cocuklarıyla birlikte yaşıyor. o 33 yaşında ben 27. neyse nişanlım uzun yıllardır yengesiyle anlaşamıyor. nedenlerini pek bilmiyorum yengesi fena bi kadın o kesin. ekim ayına nişan tarihi koyduk. nişan zamanıda nişanlımın ailesi gönülsüz isteksiz hareketler. neyse nişan günü saat birde tören başlıcak yenge hanım saat 3 te geldi . misafirlerimin cogu töreni göremeden gitti. neden kadını bekledik cünkü takılar onda. neyse aslında işin sonu nişan masraflarını abısının karşılanmasından kaynaklanıyor. yengsinin bize bu afraları tafraları ondan. nişanlım geri ödicekti. bu durumlarının detayınıda sonradan öğreniyorum. neyse nişanlımla nişandan sonra sorunlar yaşamaya başladık anlaşmazlıklarımız oldu. birde ailesinden dolayıda cok yıprnmıştım. büyük tartışma yaşadık sonrasında nişan atıcam dedim nişanlıma. o sinirle geldim eve evdekilere dedim. neyse ertesi akşam nişanlım durum düzeltmeye diye geldi ama kayınvalide açtı agzını yumdu gözünü sn tutarsızsın ben oğluma yeniden nişan yaparım. benim oğlumdan iyisini bulucaktın bilmem ne. annmler baştan gençler aralarında sorun yaşamış düzelir gibi konusurken annesi herşeyi mahfetti . en sonunda sinirlendim nişanlımda ağzını açıp bişi demeyince alın eşyaları gidin dedim. sessizce cıkıp gittiler. neyse 1 hafta sonra nişanlım konuşmak istedi görüştük bi yerde. olayları anlattı annemin davranışı beni yıktı . takıları abim yaptıgı için ben engel olamadım sni seviyorum ailemin yaptıklarından dolayı cok arada kaldım falan dedi. neyse pek durumuda yok nişanlımın bana müsade et ben kendimi toparlıyıp ailenin karşısına tekrar çıkıcam dedi. evlendiğimizde annem dahil evdeki kimseyl görüşmek zorunda degilsin . istersen gelmezler falan dedi. neyse 2 aydır ayrıyız. nişanlım evden ayrıldı kendine küçük bi ev tuttu yavaş yavaş toparlıyor ama arkasında kimse yok. benimkilerde annem babam asla dönme biz birdaha kabul etmeyiz rızamız olmaz diyorlar. bende evdekilere görüşmüyorum diyorum. ama bazen anlıyorlar babam tavır yapmıyor ama annem 1 haftadır benle konuşmuyor.

napıcam ben kızlar cok arada kaldım. bitirip yolumada bakamıyorum nişanlımın şartlarını iyileştirmesini bekleyip evlenmek istesem ailem karşı gelicek. çok ta haklılar. inanın ne yapacagımı şaşırdım.. annem cok serttir bişi olmazsa tamam kafada bitirdiyse bi daha zor ikna olur. babamda annemi destekler genelde. nişanlım desen zaten etrafında kimse kalmadı. napacağımı şaşırdım kaldım

okuduğunuz için teşkler... .....

....................................................................

bu benim yakın zamanda açtığım konum. dün akşam öğrendiğim bir durumu paylaşmak istedim. ben cok etkilendim... nişanlımla aramız bozulup nişan atıldıktan sonra tekrar görüşmeye aramızdakileri çözmeye başladık. gecen ay facee arkadaş listeme bakarken bi kız dikkatini çekti. nerden tanıdığımı sordu. neyse kızı eski iş yerimden tanıyorum. düzgün sade yaşayan bi insan neyse neden sordum dedim nişanlım benden önce bir kez daha nişanlanmış onlada bizimki gibi düğüne yakın bir vakitte ayrılık olmuş. kızın ayrıldığını söylemişti nişanlım. cok büyük tartışma çıkardığını cok büyük bi neden olmadan sonra işin içine ailelerin girdiğini ve nişanın atıldığını anlatmıştı. ama bu ayrılıktan nişanlımda çok etkilnmiş. uzun zaman kendini toparlayamamış. neyse benim içime bir merak girdi. kızla çok sık görüşmüyordum. neyse aradım arkadaşımı. konuştuk. zaten olayın üzerinde 10 sene geçmiş. kadın evlenmiş 2 çocugu varmış.. nişamlımla araları cok iyimiş oda ailesi yüzünden ayrıldıklarını söyledi. neyse ayrılık sonrası kız çok hastalanmış. annesi doktorlara götürmüş olmamış. sonra hocaya gitmişler. yumurta büyüsü yapıldığını öğrenmişler. kız sonra toparlanmış nişanlımla tekrar konuşmak barışmak istemiş ama nişanlım geri dönmmiş. kızın anlattıgı ile nişanlımın bu kısımda aynı. nişanlımda sonradan pişman olup barışmak istedi ama ben dönmek istemedim dmişti. neyse gercekten bunu duyunca cok etkilendim. o zamanlar eski nişanlısı pek bişi anlatmıyormuş arkadaşıma. ayrıldıktaan sonra anlatmış bazı şeyleri. nişanlımın annesi ve yengesindn dolayı ayrıldıgını. yengesi o zamanlar kendi kız kardeşiyle evlenmesini istiyormuş nişanlımın kız bu şekilde soylemiş..

of hem ürktüm hem şaşırdım. yalan söylemesi iiçn hiç bir nedeni yok.... kızlar çok şaşkınım
sen sevgi yönünden bakıyorsun, ailen mantık yönünden. söz nişan evresinde yaşananlar çok saçma. ailen kendin gör vazgeç diye sessiz kalmış ama sen abisine yengesine yük, annesine ayrı ev açıp bakmaktan aciz bir adamla kaç yıl sonra evleneceğini bekliyorsun?
diyelim evlendin, eltin "benden bu kadar, bundan sonra yeni evli oğlu baksın kv ye" diyebilir, haklı da.
çetrefilli mevzulara hiç girme bence.

33 yaşında adam hala kendi iradesine göre kararlar veremiyor yengesinin abisinin eline bakiyorsa ver yolu gitsin derim . O onun ailesi suan barışmak için görüşme vs diyor ama evlenince is değişecek ve bu insanlarla sürekli icli dışlı olmak zorunda kalacaksin haberin olsun .

Canım bırak büyü müyü olaylarını.başta eski nişanlı adayın olmak üzere anası ve yengesi problemli.adam 33 yaşına gelmiş hala birilerine bağımlı ise o kişi ile yapacağın evlilikten cacıkk olmaz.bile bile lades dersen bilemem.ama sen bak kendi yoluna tatlişkom.eskileri falan da kurcalama...gereksiz çünkü..

Tek bildiğim nişanlınla evlenme. Şimdi ailesini arkasında bırakıp bişeyler yapıyor olsa bile. İleride ailesini dinleyecek ve sen sap gibi ortada kalacaksın.

lütfen bu adamdan uzakdurun degmez kimse için helede böylelerine en mutlu günlerin burnundan gelecek

içim ürperdi doğrusu yorumlarınızla. aslında arkadaşlarımda aynı fikirde.. sanırım yanlış hayal peşindeyimmm :(

çok ama çok yanlış yoldasın annenin sözüne gelecesin ama iş işten umarın geçmiş olmas :(

şu bdv de her gün yeni birşey duyuyorum..
yumurta büyüsü ne ola ki ?

33 yaşına gelmiş 2 tane nişan takısını takamayan adamla evlenmeyi düşündüğünden eminmisin..
anneni dinle ..

yengeye gelince kusura bakmada kimse 33 yaşında kazık kadar bir adamla aynı evde yaşamak onun hizmetini yapmak zorunda değil ve istemezde.. yenge çok haklı..
Sen anlamazsın
Yımırta gibi çocukmuş esas oğlan

Elti de böylesini bulmuşken kardeşime alayım demiş
Gel zaman git zaman yımırta gibi kaynı biriyle nişanlanınca ona uygun yımırta büyüsü yapıp ayrılmalarını sağlamış elti

Konu sahibi diyor ki 33 olsun işsiz olsun alemlerde takılıp borç yapmış olsun, yımırta gibi adamı kaçırmak istemiyorum. Ama o elti yok mu o elti ya yine yımırta büyüsü yaparsa ?

Sen anlamazsın

Gel zaman git zaman yımırta gibi kaynı biriyle nişanlanınca ona uygun yımırta büyüsü yapıp ayrılmalarını sağlamış elti

Konu sahibi diyor ki 33 olsun işsiz olsun alemlerde takılıp borç yapmış olsun, yımırta gibi adamı kaçırmak istemiyorum. Ama o elti yok mu o elti ya yine yımırta büyüsü yaparsa ?

sen ne kadar kırıcı bir insansın ya.. yorumlarına bakarmısın. her ne kadar durum kötü olursa olsun benim için duygusal açıdan önemli bir kişi. tamm yorumlarınızı ögrenmek istedim o yüzden yazdım ama böyle saygısız tabirler kullanmayın lütfen.

Sen anlamazsın

ben duydugumu paylaştım . inandığımı söylemedim.

sen ne kadar kırıcı bir insansın ya.. yorumlarına bakarmısın. her ne kadar durum kötü olursa olsun benim için duygusal açıdan önemli bir kişi. tamm yorumlarınızı ögrenmek istedim o yüzden yazdım ama böyle saygısız tabirler kullanmayın lütfen.
Kırıcı olan neresi
Cidden kırıldıysanız özür dilerim

Benim terminolojim biraz değişik, harmanlayıp özet geçiyorum kendi yorumumu

Sizin sevdiğinize inanıyorum yoksa bu adamı kim olsa unuturdu çoktan
10 yıl evvel önemli değil şimdiki hali bile bence hiç bi genç kızımıza uygun değil

bu kadar soru işareti ile bir evliliğe başlamak ? cok iyi düşün derim.

ailen ne diyorsa onu yapmalısın bence.
başımdan geçti ve babamın dedikleri harfiyen çıktı. bence zorlamamalısın. olmayanda da hayır vardır bazen.

Konuyu yorumlama şekillerimize dikkat edelim lütfen, kırıcı olmayalım.

adam 33 yaşında başka aileyle kalıyor. nişanı atıyorsun sonra barışıyorsun. eh bilemedim başka yerde tek kendi yaşasa bunlar olmazdı

10 yıl öncesini geride bırakın, şimdiki sorunlarınızı halletmeye bakın. Şu an çalışıyor mu? Ne zamandan beri düzenli bir işi var? Bu durum istikrarlı bir şekilde devam edecek mi? Bu konuları tartın ona göre hareket edin derim.

Esimin otuz yasini gecmis kardesi o yasa kadar bir baltaya sap olamamissa, nisan masraflarini bile esim ustleniyorsa ben o kardesin de gelinin de burnundan getirirdim hic kusura bakmayin.
Yengede sorun yok ki, sorun essek kadar adam oldugu halde nisanini bile yapamayan nisanlinizda. Ailesi yüzünden ayrildik lafi cok saçma bana gore

Çok dua ediyorum el oğlu (hem de böyle değmeyecek bir el oğlu) için ailemi karşıma almayayım diye.
Aileniz onay verdi galiba, güle oynaya evlenmeye hazırlanıyorsunuz?

uzak dur sen bundan daha sorunsuz bi insan bul daha nişanda böyle büyük problemler yaşıyorsan evlenince gram huzurun olmaz

Back