• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

keşke bazı şeyleri baştan araştırsaydım...

darkblueb

Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2015
25
9
6
36
mrb arkadaşlar: sorunum sevgilim ben ve sorumsuz ailesi

gecen sene ağustosta zor bela sevgilimle sözlendik. ama nasıl zor bela ailesi gelip bi türlü sebebi ziyaretimiz diyemedi. neyse benimkileri yumusattım sakinleştirdim bir kez daha geldiler ite kaka sözü taktırdık. sevgilim annesi abisi yengesi ve abisinin cocuklarıyla birlikte yaşıyor. o 33 yaşında ben 27. neyse nişanlım uzun yıllardır yengesiyle anlaşamıyor. nedenlerini pek bilmiyorum yengesi fena bi kadın o kesin. ekim ayına nişan tarihi koyduk. nişan zamanıda nişanlımın ailesi gönülsüz isteksiz hareketler. neyse nişan günü saat birde tören başlıcak yenge hanım saat 3 te geldi . misafirlerimin cogu töreni göremeden gitti. neden kadını bekledik cünkü takılar onda. neyse aslında işin sonu nişan masraflarını abısının karşılanmasından kaynaklanıyor. yengsinin bize bu afraları tafraları ondan. nişanlım geri ödicekti. bu durumlarının detayınıda sonradan öğreniyorum. neyse nişanlımla nişandan sonra sorunlar yaşamaya başladık anlaşmazlıklarımız oldu. birde ailesinden dolayıda cok yıprnmıştım. büyük tartışma yaşadık sonrasında nişan atıcam dedim nişanlıma. o sinirle geldim eve evdekilere dedim. neyse ertesi akşam nişanlım durum düzeltmeye diye geldi ama kayınvalide açtı agzını yumdu gözünü sn tutarsızsın ben oğluma yeniden nişan yaparım. benim oğlumdan iyisini bulucaktın bilmem ne. annmler baştan gençler aralarında sorun yaşamış düzelir gibi konusurken annesi herşeyi mahfetti . en sonunda sinirlendim nişanlımda ağzını açıp bişi demeyince alın eşyaları gidin dedim. sessizce cıkıp gittiler. neyse 1 hafta sonra nişanlım konuşmak istedi görüştük bi yerde. olayları anlattı annemin davranışı beni yıktı . takıları abim yaptıgı için ben engel olamadım sni seviyorum ailemin yaptıklarından dolayı cok arada kaldım falan dedi. neyse pek durumuda yok nişanlımın bana müsade et ben kendimi toparlıyıp ailenin karşısına tekrar çıkıcam dedi. evlendiğimizde annem dahil evdeki kimseyl görüşmek zorunda degilsin . istersen gelmezler falan dedi. neyse 2 aydır ayrıyız. nişanlım evden ayrıldı kendine küçük bi ev tuttu yavaş yavaş toparlıyor ama arkasında kimse yok. benimkilerde annem babam asla dönme biz birdaha kabul etmeyiz rızamız olmaz diyorlar. bende evdekilere görüşmüyorum diyorum. ama bazen anlıyorlar babam tavır yapmıyor ama annem 1 haftadır benle konuşmuyor.

napıcam ben kızlar cok arada kaldım. bitirip yolumada bakamıyorum nişanlımın şartlarını iyileştirmesini bekleyip evlenmek istesem ailem karşı gelicek. çok ta haklılar. inanın ne yapacagımı şaşırdım.. annem cok serttir bişi olmazsa tamam kafada bitirdiyse bi daha zor ikna olur. babamda annemi destekler genelde. nişanlım desen zaten etrafında kimse kalmadı. napacağımı şaşırdım kaldım

okuduğunuz için teşkler... .....

....................................................................

bu benim yakın zamanda açtığım konum. dün akşam öğrendiğim bir durumu paylaşmak istedim. ben cok etkilendim... nişanlımla aramız bozulup nişan atıldıktan sonra tekrar görüşmeye aramızdakileri çözmeye başladık. gecen ay facee arkadaş listeme bakarken bi kız dikkatini çekti. nerden tanıdığımı sordu. neyse kızı eski iş yerimden tanıyorum. düzgün sade yaşayan bi insan neyse neden sordum dedim nişanlım benden önce bir kez daha nişanlanmış onlada bizimki gibi düğüne yakın bir vakitte ayrılık olmuş. kızın ayrıldığını söylemişti nişanlım. cok büyük tartışma çıkardığını cok büyük bi neden olmadan sonra işin içine ailelerin girdiğini ve nişanın atıldığını anlatmıştı. ama bu ayrılıktan nişanlımda çok etkilnmiş. uzun zaman kendini toparlayamamış. neyse benim içime bir merak girdi. kızla çok sık görüşmüyordum. neyse aradım arkadaşımı. konuştuk. zaten olayın üzerinde 10 sene geçmiş. kadın evlenmiş 2 çocugu varmış.. nişamlımla araları cok iyimiş oda ailesi yüzünden ayrıldıklarını söyledi. neyse ayrılık sonrası kız çok hastalanmış. annesi doktorlara götürmüş olmamış. sonra hocaya gitmişler. yumurta büyüsü yapıldığını öğrenmişler. kız sonra toparlanmış nişanlımla tekrar konuşmak barışmak istemiş ama nişanlım geri dönmmiş. kızın anlattıgı ile nişanlımın bu kısımda aynı. nişanlımda sonradan pişman olup barışmak istedi ama ben dönmek istemedim dmişti. neyse gercekten bunu duyunca cok etkilendim. o zamanlar eski nişanlısı pek bişi anlatmıyormuş arkadaşıma. ayrıldıktaan sonra anlatmış bazı şeyleri. nişanlımın annesi ve yengesindn dolayı ayrıldıgını. yengesi o zamanlar kendi kız kardeşiyle evlenmesini istiyormuş nişanlımın kız bu şekilde soylemiş..

of hem ürktüm hem şaşırdım. yalan söylemesi iiçn hiç bir nedeni yok.... kızlar çok şaşkınım

Kaç bunlardan bence
Büyüyü duymuştuk yumurta büyüsünü yeni duyduk
Bu konu kapanır
Benden demesi

Zaten eski konunda da damat adayından bi cacık olmaz demiştim
Babası ölünce alemlere takılmış ta bi dünya borcu varmış, o yüzden kendi düğününü kendi yapamıyodu hatırladım
Alemlerde ne borcu olur kumar filandır, sende dünyada adam kalmamış gibi hala eski nişanını araştırıyosun

alemlerde derken galiba ben tabiri yanlış yaptım. yemiş içmiş gezmiş calışmamış. işten ayrılmış. kredi çekmiş yemiş parayı taksitleri ödememiş bunlar yanı

Yaşadığın bu şeyleri, kayınvalidenden zamanında duyduğun lafları, yaşadığın onca olayları vs vs gerçekten geride bırakıp; unutup bu adamla evliliğe adım atabilecek misim? Her şeyiyle yeni bi hayata başlayabilecek misin? Önce bu soruyu bi sor kendine.
Kafan daha şimdiden böyle karışıkken 'mutlu bir evliliğin' olacağını düşünüyor musun?
Bence nasıl başlarsa öyle gider. Nişan atması zor belki ama boşanması gerçekten çok daha zor.

• Beğen
Reactions: mw-
alemlerde derken galiba ben tabiri yanlış yaptım. yemiş içmiş gezmiş calışmamış. işten ayrılmış. kredi çekmiş yemiş parayı taksitleri ödememiş bunlar yanı
Bana alemlerde takılmış borç takmış, şimdi onları ödediğinden maddi durumu yok demiştin
Net hatırlıyorum
Kibarca yemiş içmiş gezmiş denince de fikrim değişmedi
Sen işten çık avarelik yap mantık işi mi ? Bi de çok ödeyecek maaşın varmış gibi borçlan
Ben sorumsuz insanı sevmem
Sen seviyorsan buyur

Afedersin kazzzzik kadar 33 yasinda adam hala abisinin yengesinin maddi olarak eline bakiyor, durumu yok vs vs onlarin etkisi altinda
Bir cacik olmaz bundan salla gitsin
Sallayacak olsa sallardı geçen konusunda
Bu taaa 10 yıl önceki nişanı neden atılmış onu araştırıyo
Sanki herşey tamam bi tek eski nişanı sorun oldu gibi

Sallayacak olsa sallardı geçen konusunda
Bu taaa 10 yıl önceki nişanı neden atılmış onu araştırıyo
Sanki herşey tamam bi tek eski nişanı sorun oldu gibi
Dimi ama 10 yil onceki nisani arastiracak ne var?
Bu kadar kurcalarsan bula bula yimirta buyusu denen sacmaligi bulursun elbet

Evlenirsen karmakarışık bi hayatın olucak bu açık ve net. hep şimdi ki gibi iki arada bi derede olacaksın. Ayrıca 33 yaşında bi adam en azından bi nişanını yapmaya parası olması gerekiyor. Bende kendimden 10 yaş büyük biriyle nişan yapmıştım. onunda hiç bişeyi yoktu hiç dert etmedim. Ama şimdi öyle düşünmüyorum. O yaşa kadar insanın köşede az bi parası olmazsa abiye yengeye boyun eğer,sizde üzülürsünüz.

:KK70:

Büyü olmasa bile bu adam günümüz şartlarında çok mu normal bi aday
33 yaşında bir baltaya sap olamamışken evlenmek onun neyine
Pfff zaman kaybi diyorum
Herif tohuma kacmis
10 sene onceki nisanin atilMa sebebi de buyuk ihtimal o yasta nisanlanmanin salaklik oldugunu son anda anlamasi falandir zira 33 yasinda bu halde olan adam 23 yasinda nefes dahi alamiyordur

Bende 33 yaşındaki koca adam olan kaynımın düğününü, nişanını, takısını yapsam eminim yüzüm gülmez, surat asardım. Kadın birde böyle avare adama kendi kız kardeşini mi düşünüyormuş?

Bence hemen görüşmeyi kesmeniz lazım.

yani o zamanlar düşünmüş kardeşiyle evlensin diye ugraşmış.. bunu nişanlımda daha önce söylemişti bana. ya işte gl gör çelişkiyi...

Bu kadar şeyin üstüne hala evlenmek konusunda kafan Nasıl karışık oluyor bi anlasam. Normal ailesi olan normal geçimi olan normal tiplerle evlilik bu kadar zorken. Böyle bi evlilik

yani geleceğini göremiyormusun....Buraya bu adamla evlenirsen daha çok konu açarsın gibi geliyor...eşimin sorumsuzluğu,kv konuları,elti konuları vs vs.......ve hayatın ne kadar zor olacak bir görsen!,33 yaşında adama abisi nişan yapar mı?yaparsa eltinin tepkisi ne olur?barışırsan ailen? bu sorular bir sürü olur saysam....şu büyü muhabbetine hiç girmeyeyim o başlı başına sorun zaten!

bu anlattıklarına karşıdan bakıldığında evlilik zor gibi duruyor. tabii bilinmez ama biraz kendi başını kendin yakcak gibi duruyorsun. iyi düşün emin ol ona göre bir karar ver ama .. zaten bir kere atmışsın nişanı oldurmaya çalışcagına yoluna bak geçmişe at gitsin daha 27 yaşındasın başkası cıkar karşına.. evlilik dediğin sey her şey ağız tadıyla olunca güzel baştan nasıl başlarsa emin ol sonra da oyle devam eder.

al sana bitirmek icin cok gecerli bir sebep. isin buyusunde degilim ama aile cok ugrasacak belli.

Back