Kesinlikle deneyin şaştım kaldım ( Sihirli Küre )

çünkü hepsinde 9 veya 9un yakın katları çıkıyo :) daha önceden yapmıştım bu testi ve işin püfünü kendim çözmüştüm arz ederim :)

her seferinde her sayfayı yenileyişinizde 9 ve 18e bakın, işaretleri aynı. tıkladığınızda çıkan da aynı işaret olacak :) sayfanın her yenilenişinde 9un katlarının karşılığı olan işaret değişiyo.

niye dokuz dersek.. bi sayının rakamlar toplamını rakamlar farkından çıkarırsanız hep 9un katı olan bi sayı elde edersiniz ki bu bi matematik kuralıdır. ispatını yapmiim :) yoksa yapıyımmı :) hadi yapıyım..

iki basamaklı bir sayı 10x+y ise, (10x+y)- (x-y) = 9x eder :) x iki basamaklı sayının ilk rakamı, y de ikinci rakamıdır.

yani hangi sayıyı tutarsanız tutun sonuçta 9un katı olan bi sonuca varacaksınız.

mantk olarak dogru ama ispati yanlis olmus.. yani matematiksel olarak hatali sadece..
neyse mohum degil gercek aciklamasi budur..
(x-y) degil (x+y) olmali... sayinin kendisini keninden cikarirken ayni seyleri yazmalisin..
bu sekilde verdigin iclemin sonucu 10x +2y eder aslinda, o yuzden arasindaki eksi degil arti olmali..

çünkü hepsinde 9 veya 9un yakın katları çıkıyo :) daha önceden yapmıştım bu testi ve işin püfünü kendim çözmüştüm arz ederim :)

her seferinde her sayfayı yenileyişinizde 9 ve 18e bakın, işaretleri aynı. tıkladığınızda çıkan da aynı işaret olacak :) sayfanın her yenilenişinde 9un katlarının karşılığı olan işaret değişiyo.

niye dokuz dersek.. bi sayının rakamlar toplamını rakamlar farkından çıkarırsanız hep 9un katı olan bi sayı elde edersiniz ki bu bi matematik kuralıdır. ispatını yapmiim :) yoksa yapıyımmı :) hadi yapıyım..

iki basamaklı bir sayı 10x+y ise, (10x+y)- (x-y) = 9x eder :) x iki basamaklı sayının ilk rakamı, y de ikinci rakamıdır.

yani hangi sayıyı tutarsanız tutun sonuçta 9un katı olan bi sonuca varacaksınız.

evet hangi iki basamaklı sayıyı tutarsanız tutun o sayının rakamlarının toplamı 9 un katları oluyor uyanıklar diğer sayıları formaliteden koymuşlar kandırcaklarya

mesela en düşük iki basamaklı sayı 11 dimi 1+1=2 11-2=9
11-2=9 20-2=18 71-8=63
12-3=9 21-3=18 76-13=63
13-4=9 25-7=18
19-10=9 28-10=18

yani 10 ve 10 ile başlayan tüm iki basamaklı sayıların basamaklarının toplamından kendisini çıkarırsanız çıkarın sonuç hep 9 çıkacak
20 ile başlayanlarda ise 18 çıkacak
30,31,32, vs iile başlayanlarda 27 çıkcak
40 lılarda 36 çıkcak
50 lerde 45 böyle devam ediyor aynı çarpım tablosundaki gibi
1x9=9
2x9=18
3x9=27
4x9=36
5x9=45
6x9=54
7x9=63
8x9=72
9x9=81
ayrıca bu sayılara bakarsanız hep onların yanındaki simgeler değişiyor ve kürede hangi simge çıkacaksa bu sayıların yanında o oluyo ben drek maus ile o sayıların üzerine tıkladım sonra küreye tıkladım ordaki simge çıktı dilediğin kadar aynı rakama tıkla hep yanındaki simge çıkçak ama sadece bu 9 un katları için geçerli ama zaten 9 un katlarından başka sayı elde edemicez dilediğiniz sayıyı deneyin mantığı bu yani

Back