Progestan düşüğü engellemiyor. Etkisi bilimsel olarak kanıtlanmış bir ilaç değil. Ingilizce bir rapor okumuştum. Türkiyede nerdeyse her önüne gelen hamileye yazılan bir ilaç çünkü bu millet ilacı çok seviyor.
Neden ilaç içmek sizi rahatlatıyor anlamıyorum . Hamile iken ilaç kullanıyor olmak asıl beni tedirgin ederdi. Bana da yazıldı ben kullanmadım. Çok şükür hiç de bir sorun yaşamadım. Hamilelikte hele ki ilk dönemde kanama olabilir aşırı olmadığı sürece hele ki koyu renkte ise hiçbir müdehaleye gerek yok. Bunu doktorlar da biliyor ama hastalara ne olur ne olmaz yazıyorlar. Bu ilaç endüstrisi bizi mahvedecek yavaş yavaş ama kimsenin haberi yok.
İç. Benim de kanamam başladığında kese ortada yoktu, pruloton iğne yapıldı serum takıldı, progestana başladım.
Rica ederim sağlıklı gebelikler kolay doğumlar dilerim. Ha etkisi bilimsel olarak kanıtlanmış hurma var son aylarda günde 6 hurma yiyen kadınlar daha kolay doğum yapıyorlarmış bu ispatlanmış. Hurma turşu yoğurt ve meyve sebze bol tüketin. Mide bulantılarına karşı da zencefil kaynatin ya da ufak bir parçayı ağzınızda çiğneyin sabah uyanır uyanmaz.bende katılıyorum görüşlerinize o yüzden bizde eşimle düşündük ve doktorumuzda pek hevesli olmadığından içmedim
sanırım doktorum lekelenme olupta haber verince panik oldugumu düşünüp yalnış anladı halbuki ben sadece haber vermek istedim ne olur ne olmaz diye
yorumun için teşekkür ederim
Kahverengi yoğun olmayan kanamaydı, erken doğum ve düşük yaptım daha önce. Şu an 23. Haftada erken doğumu önlemesi için hala kullanıyorum. 1 tane doktora gitmedim gebelik basindan beri bu 5. Doktorum profundan doçentine hepsinin ilk sorduğu progestana devam edip etmediğim.cnm merhaba , korkuyorum işte hani sağlıksız bir düşükse kullanmasam dahamı iyi olur diye ,
senin kanama kırmızı ve yoğunmuydu yoksa az az kahve lekemiydi cnm ?
inşallah hayırlısı ile al kucağına snede bebeğine amin
geçmiş olsun , umarım sizinde sağlıklı başlayıp sağlıkla bitecek olan ve kucağınıza sağlıklı bir evlat alacağınız bir gebeliğiniz olur dilerimBenim durumum da size benzerdi 17 ile öğrendim sonra 77 -180-450-1100 hep artarak gitti. Bu arada hep sildikçe hafif akıntı varı. Bazen kesildi bazen kırmızıya döndü. İlk doktorum progestan kullan ama hep beta takip dedi bir de önceden dış gebelik geçirdiğim için. İkinci doktorum düşeceği varsa zaten düşer dedi. Ben ya dış gebelikse yine diye korktum kullanmadım. Neticede kese göremeden düşük oldu.
Benimle aynı şekilde başlayıp sağlıkla devam edenler de oldu. Bence tamamen kısmet. Duracağı varsa zaten duruyor, şakır şakır kanaması olup doğuranlar var. Progestan etkinliği kanıtlanmamış bir ilaç tüp bebek tedavisi hariç.
İnşallah sağlıklıdır gebeliğiniz. İçiniz rahat edecekse kullanın neticede gebeliktr kullanılan bir ilaç .Kendiniz strese sokmayın tavsiyem o.
canım çok geçmiş olsun , sağlıkla al bebeğini kucağına dilerimKahverengi yoğun olmayan kanamaydı, erken doğum ve düşük yaptım daha önce. Şu an 23. Haftada erken doğumu önlemesi için hala kullanıyorum. 1 tane doktora gitmedim gebelik basindan beri bu 5. Doktorum profundan doçentine hepsinin ilk sorduğu progestana devam edip etmediğim.
Bunun kararını kendin verme doktorun versin, sağlıksızsa progestanlada düşer zaten.
Merhaba, kayıplarınız için çok üzgünüm , cevabınız içinde teşekkürlerKonuyu gmrünce yazmak istedim.2kaybım vat kalp durmasından.2.sinde kırmızı lekelenme şeklinde kanamam vardı hep.progestan proluton depot kullandım bebeğim düşmedi ama kalbi durdu.üçüncüye hamileyim 5+5 şuan.öğrendiğim günden beri kahve sarı bazen nadiren kırmızı lekelenmem oluyor.keseyi geçen hafta gördük doktoruma sordum.lekelenmeyi.kanama alanı vs görmedi.sağlıklı bir yumurtayı sağlıklı bir sperm döllediyse düşük tehliken de yoksa bu bebek düşmez dedi ve progestana gerek görmedi.uzattım biraz ama şuan kan suşandırıcı ile önlemimizi alıyoruz gerisi tevekkül.ben de bıraktım artık takmıyorum lekeleri.sağlıklıysa kalacak benimle bebeğim
Aminn inşallah hepimizin bebeği sıkı sıkı sarılsın.hiç bırakmasın.Şuan ben de clexane kullanıyorum 0.4lük ayrıca coraspirin.inşallah bu defa sorunsuz alırım kucağıma yavrumu.keseyi gördüm şimdi de kalp atışı için heyecanlanıyorum korkuyorum...inşallah siz de bebişinizi görürsünüz.randevum 10ağustosta benim de kısmetse 6+6olacakMerhaba, kayıplarınız için çok üzgünüm , cevabınız içinde teşekkürler
bende ilk gebeliğimde doğurana kadar clexane kullanmıştım
bunda kullanacakmıyım bilmiyorum onda progestanı hemen vermişlerdi klomen bebeği olduğu için
şimdi vermedi doktorum ve dediğiniz gibi bende şu an içmiorum
cumartesi son kez hcg için kan vereceğim,onunda iyi çıkması için ve
13 ağustosta ultrason randevumuz var orda bebeğimizi görebilmek için dua edip bekliyorum bebeğim için dua ediyorum bana sağlıkla tutunsun diye.
kendimede sizede ve tüm bebek isteyen,bekleyenlerede allah sağlıklı huzurlu bir hamilelik süreci ve sağlıklı sorunsuz bir doğum nasip etsin dilerim,amin
Canim merhaba kahverengi lekelenmem benimde oldu bir hafta arayla sadece peceteye geliyordu genelde yoruldugum zaman geliyordu bir hafta istirahat ettim calistigim icin sonra keseyi gorduk herseyin yolunda oldugunu soyledi doktorum bir sonraki gun ise gittim aksam eve geldigimde geldigimde kanamayla beraber dusuk yaptım kimsseye yasatmasin cok zor. Progestan bende kullaniyordum ama dedikleri gibi dusugu engellemiyor ve benden sana tavsiye kahverengi lekeleri onemsememezlik yapma kesinlikle ustune düş
Konuyu gmrünce yazmak istedim.2kaybım vat kalp durmasından.2.sinde kırmızı lekelenme şeklinde kanamam vardı hep.progestan proluton depot kullandım bebeğim düşmedi ama kalbi durdu.üçüncüye hamileyim 5+5 şuan.öğrendiğim günden beri kahve sarı bazen nadiren kırmızı lekelenmem oluyor.keseyi geçen hafta gördük doktoruma sordum.lekelenmeyi.kanama alanı vs görmedi.sağlıklı bir yumurtayı sağlıklı bir sperm döllediyse düşük tehliken de yoksa bu bebek düşmez dedi ve progestana gerek görmedi.uzattım biraz ama şuan kan suşandırıcı ile önlemimizi alıyoruz gerisi tevekkül.ben de bıraktım artık takmıyorum lekeleri.sağlıklıysa kalacak benimle bebeğim
merhaba bebeğiniz hala sizinlemi acaba
Merhaba bebeğiniz hala sizinle mi acabaKonuyu gmrünce yazmak istedim.2kaybım vat kalp durmasından.2.sinde kırmızı lekelenme şeklinde kanamam vardı hep.progestan proluton depot kullandım bebeğim düşmedi ama kalbi durdu.üçüncüye hamileyim 5+5 şuan.öğrendiğim günden beri kahve sarı bazen nadiren kırmızı lekelenmem oluyor.keseyi geçen hafta gördük doktoruma sordum.lekelenmeyi.kanama alanı vs görmedi.sağlıklı bir yumurtayı sağlıklı bir sperm döllediyse düşük tehliken de yoksa bu bebek düşmez dedi ve progestana gerek görmedi.uzattım biraz ama şuan kan suşandırıcı ile önlemimizi alıyoruz gerisi tevekkül.ben de bıraktım artık takmıyorum lekeleri.sağlıklıysa kalacak benimle bebeğim