• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KESE GÖRMEK İÇİN VAJİNAL MUAYENE ÖNERİR MİSİNİZ ?

peki alltan muayene zorlu bir süreçmi ya beni korkuttular bayagı uzun bir cubuk içinde döndürüyorlar felan dediler :KK43:

Hayır ya hiç acı falan olmuyor lütfen dinlemeyin öyle şeyleri. 10. Haftaya kadar vajinal muayene yapılıyor zaten ayrıca daha ilerleyen haftalarda da gerektiğinde vajinal muayene yapılır. Bi sakıncası olsa yapmazlar. Ben çok hassasım acı eşiğim düşüktür ama canımı acıtmadı

Merhaba.
çok yeni bir gebelik yasıyorum.
Kan değerim 207 iken doktora gittim.
Doktor haftaya salı gel VAJİNAL MUAYENE yapalım dedi.
İlk gebeliğim bu konularda bilgim yok. bugun netten arastırdım. 5000 olunca beta
karından ultrasonla görünebiliyormuş. (belki bu bilgi dogru olmaya bilir)
bu bilgi doğru olmasa bile biraz daha beklerim karından gözükse diyorum. cok arada kaldım
haftaya nasip olupda değerim yükselirse 6000 lere denk gelicek.
Bu durumda illa vajinal muayeneye gerek var mı ?
vajinal muayene içinde pek iyi şeyler duymadım.
Siz ne yapardınız bu durumda.
Bilgisi olanlar bilgilendirirse sevinirim
teşekkürler
Öncelikle doktorlar işini biliyo içiniz rahat olsun ama anneler çok heyecanlı oldukları için onları mutlu etme amacıyla genelde vajinal muayene yapıyorlar. Tabiki elzem bir sağlık sorunu olmadıkça önermiyorum ama vajinal muayene oldum bundan dolayı bebeğimi kaybettim durumunu da ne okudum ne duydum.
Ben 6+2 de karından ultrasonla hem meleğimi gördüm hem kalp atışını duydum doktor bakmadan önce goremezsek , duyamazsak üzülme daha çok erken demişti. En azından 6. Buçuk haftalık falan olsun ya da 7 haftalık gidin hem keseyi hem de kalp atışlarını duyun. Heyecanınızı anlıyorum ama vajinal muayene çok da gerekli olan bişey değil sizin durumunuzda.
Allah sağlıkla sihhatle kucağınıza almayı nasip etsin 🙏🏻

kızlar doktor karından ultrosonla baktı ve 5+2 de kesemizi gördük şükür.
herkese teşekkür ederim.

İlk 3 ayda daha net görüntü ve bilgi için vajinal ultrasona başvurulabilir. Nasılki ilişkiye ara vermenize gerek yok deniyorsa buda aynı şey. İsteğe bağlı siz istemeyedebilirsiniz ama yapılmasında sakınca yok. 4. Haftadan itibaren zaten kese karın ultrasonunda görünüyor ama bebek görünmüyor. Şimdiye kadar gittiğim doktor 6. Haftaya kadar karnımdan baktı görüntü net değildi. 9. Hafta vajinal ultrasonda bebeğin heryeri netti

Merhaba.
İlk gebeliğim bu konularda bilgim yok. bugun netten arastırdım. 5000 olunca beta
bu bilgi doğru olmasa bile biraz daha beklerim karından gözükse diyorum. cok arada kaldım
teşekkürler
Canım ben bugün 3000 değerle karından kese gördüm, zorunlu olmadığın sürece yaptırma vajinal ultrason. Bekle. Zaten aksi bir duru olmadığı sürece gündem güne değerin artıyor görürsün 🤍

Merhaba.
teşekkürler
Vajinal muaneye gerek yok iki hafta sonra gidin göbekten bakılsın bir sıkıntı oluşmaz bakarsa ama gerek yok bence sadece iki güne bir beta takibi yapın o kadar yeterli onu da ben 1000 geçince bırakmıştım

Back