Lekeler, Çiller keratosis pilaris

Lekeler, Çiller ve Cilt Rengi Sorunları
Arkadaşlar iki haftam doldu ve sonuç alamadım. Cuma günü doktora gittim, kontrol etti sadece pütürlükler yumuşamış dedi. Ki bunu düzenli krem kullandığımda zaten yaşıyorum ekstra bir şeye gerek yok. Umudum kesildi gibi oldu. O kadar da övmüşlerdi doktoru. Şimdi dozu artırdı . Hiç bir şekilde bacaklarımda soyulma olmadığı için soyucu kremin oranını artırdı. Herhangi bir kızarıklık kaşınma hissetmiyorsan her günde sürebilirsin dedi ama az miktarda tabii. Üç hafta sonra tekrar kontrolüm var: Bu arada kremi iyice yedirmek için at kılı fırçası kullanıyorum. Bence pürüzsüzlüğü bu da almış olabilir. Çok güzel bir ürün. Tavsiye ederim. 3 hafta sonra sonuca ulaşmış bir mesaj yazarım umarım.

NOT: Doktora ilk gittiğimde lazer epilasyonun da geçirebileceğini söylemişti. Geçmezse mutlaka yaptıracağım.

Olsun ümidini yitirme yine de, belki dozunu artırmış olması işe yarar.
Evet lazer de bir ümit ama mesela benim kıl olmayan bölgelerimde de çıkmıştı o yüzden pek işe yarayacak gibi gelmiyor bana

Olsun ümidini yitirme yine de, belki dozunu artırmış olması işe yarar.
Evet lazer de bir ümit ama mesela benim kıl olmayan bölgelerimde de çıkmıştı o yüzden pek işe yarayacak gibi gelmiyor bana

İnşallah. Çok istiyorum geçsin. Bu arada güneşlenince geçiyor onu denedim. Ve baya uzun süre gidiyor 6 ay falan pürüzsüzlüğünü koruyor. Kırmızı noktalarda belli olmuyor.

Herkese merhaba,
İki hafta önce uyuz gibi kaşınmaya başladı bacaklarım ve bir gün içerisinde tüm bacaklarıma yayıldı. Görüntü çok kötüydü bacaklarıma bakmak istemedim. Ve dokununca 10 katı fazla puturluk hissi 10 katı fazla yolunmus tavuk görüntüsü. Çektiğim acı da cabası. 5 gün sonra falan doktora gittim ve tartıştık. Geçir diye geldim daha kötü yaptın, tedaviyi bırakalım dedim. Ve hayır bırakmayacağız geçecek, bacaklarında soyulmaları başlamış dedi. Gerçekten yakından bakınca kırmızı noktaların şişip iyice patladığını farkettim. Kaşıntıma iyi gelecek bir krem ve hap verdi. 3 gün sonra geçecek geçtiğinde beni ara dedi. 3 gün sonra kaşıntımda yaralarımda azaldı. Veee bacağımın yarısındaki kırmızı noktalardan ve pütürlükten eser yok. İki bacağımın da iç kısmında biraz kaldı. Onun içinde o kısımlar biraz zor geçer dedi ama önceden verdiği kremide sürmemi istemiyor.(Karışım krem) İnşallah bu cuma günü tekrar gideceğim. Bakalım ne diyecek ama şu an gerçekten daha umutluyum diğer yarısı için. İnşallah geçecek ve inşallah kalıcı bir geçmedir.

Çok sevindim yahu bir kısmının geçmesi bile çok iyi, en azından azaltabiliriz. Şuan kaşıntı, yara yok yani? Cuma günü doktora gittikten sonra gelişmeleri tekrar yazarsan çok sevinrim, ona göre ben de başlayacağım :)

Aynen canım mutlaka paylaşacağım. Hatta ben psikolojik olarak uydurduğumu sandım ama arkadaşlarım annemde aynı görüşte. Çok çok azalmış dediler. Cuma günü doktordan sonra yazacağım. :)

Dün yine doktordaydım ve son gidişimdi. Artık tedavi bitti. İlk günden bu zamana kadar gerçekten farkettiğim müthiş değişiklikler oldu. Sonuç olarak keratosis pilarisimin yarısından fazlası gitti ve sadece bacağımın iç kısmında çok az belirtileri kaldı. Diğer yerler çok çok iyi. Kullandığım kremde kortizon olduğu için daha fazla kullanmamam gerekmiş çünkü bir yerden sonra deri kalitesini düşürüyormuş ve sonucuda daha ileri hastalıklara varabiliyormuş. Bundan sonra tek yapacağım tekrarlanmaması ve aynı seviyede kalması için haftada bir veya iki haftada bir aynı karışım kremden az miktarda sürmek olacak. Onun dışında nemine özen göstereceğim. Ben kurtuldum arkadaşlar umarım sizlerde kurtulursunuz. Doktor adı ve ya kremlerle ilgili bilgileri isteyen arkadaşlara yardımcı olacağım. Bu yaz etek giyeceğim, çok mutluyum :) Allah hepimize sağlık versin. Gerçekten en önemlisi bu.

Geçmiş olsun ve bir daha geri gelmesin :) ben de çok sevindim, umarım belirli aralıklarla sürmek tekrar çıkmasını engeller.
Krem ismini verebilir misin? Bir de bu krem her yere sürülebiliyor mu acaba çünkü benim birçok yerimde var

lütfen kremin adını yazar mısın ?

Herkese merhaba bende de var bu rahatsizliktan ustelik de yüzümde doktorun adını sormak için ozele mesaj attım ama donus olmadı henüz doktorun adını alabilen varsa ozele mesaj atabilir mi rica etsem zira bu kızarıklık ilerlemeye başladı şimdiden teşekkürler

Özür dilerim canım. Mesajını yeni farkettim ve özele mesaj attım.

Ya bunu okuyunca umutlandım ama kıl kökleriyle ilgili olduğundan şu an geçse bile tüyler yeniden çıktığında tekrarlamayacak mı öncesinde lazer yaptırdınız mı?

Ya bunu okuyunca umutlandım ama kıl kökleriyle ilgili olduğundan şu an geçse bile tüyler yeniden çıktığında tekrarlamayacak mı öncesinde lazer yaptırdınız mı?

Lazer yaptırmadım. Doktorum lazerinde bir tedavi olabileceğini olumlu sonuç verebileceğinin söyledi ama emin olmadığımız için yaptırmadım. Verdiği ilaç kıl köklerimi patlatıp içindeki iltihabı boşaltıyor. Ve evet tekrarlama riskide var. Tekrarlamaması için ilacı iki haftada bir az miktarda sürüyorum. Lazerde yaptırmayı ileriki zamanlarda düşünüyorum.

Ben de aynı dertten muzdaribim yıllar önce dermatologlar lazer yaptır geçer demişlerdi ama bi değişiklik olmadı hala bacağımda kırmızı noktacıklar var. Intolerans testi yaptırmak aklıma yattı çünkü banyoda yaptığımız peelinglerin kalıcı bi çözüm olmadığını artık hepimiz biliyoruz. Ve bu rahatsızlık kıl kökleriyle alakalı olduğu için doktorun verdiği kremleri uygulasak da tüyler birkaç kez temizlenip tekrar çıktıktan sonra KP nüksetmez mi? Mesela 10 seans lazer işleminden sonra kimyasal peeling veya fraksiyonel lazer uygulatsak acaba kalıcı bir çözüm olur mu? Böyle bir şey yaptıran var mıdır? Fikirleriniz neler?:/

Kırmızı noktaların sebebi kıl kökünün olması gereken oluktan çıkamaması, deriye baskı yapıp içininde iltihapla dolmasından dolayı. İltihabı sökebilirsen kırmızı noktalar gider. Bu işlemden sonrada lazer yaptırırsan ortada kıl kalmadığı için tekrarlanmaz diye düşünüyorum. Bu benim fikrim.

ılacın adı neee ben 28 yaşındayım üzülüyorum ki kızımda aynı dertten müzdarip dün farkettim ki oda bizde ve 6 yaşında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…