Merhaba,
Çovukluğumdan beri KP sorunum var. Bundan 4 yıl öncesine kaar çok kafaya takmıyordum, sadece kollarımda ve bacaklarımda az miktarda vardı, yazın tuzlu deniz suyu ve güneş çok iyi geliyordu ve gecikiyordu, kışın yine az miktarda çıkıyordu. Ancak son dönemde inanılmaz arttı ve bütün vücudumu sarmış durumda, yazında geçmiyor artık kalıcı oldu. Doktorlara defalarca gittim ama ilgilenmiyorlar bile. Bu ay itibariyle araştırma yapmaya başladım açtığınız konu güncel değil ama çok faydalı oldu. Ayrıca yabancı bir sitede aşağıdaki yazıyı okudum. Bir kaç ay içinde fermante edilmiş balık yağına başlayacağım, geçmez ise test yaptırıp gluten free diyete başlamaya düşünüyorum. Yabancı sitelerdede çözümün beslenme olduğu yönünde hatta KP si olup, sonradan vejeteryan olanlarda tamamen geçtiği yazılıyor.
" I had KP for years and tried things like glycolic acid, but nothing worked. i started supplementing with fermented cod liver oil like a year ago for general health reasons…Meanwhile i had given up on KP and forgot about it, but a few months ago i was reading about the vitamin A connection, so i checked my arms to see if i’ve had any improvements and wow, i was shocked tthat my KP was all gone. I look at my arms every couple wks or so now and stare at them all amazed. It makes me wonder what else that Cod Oil / vitamin A is doing for me. "