Lekeler, Çiller keratosis pilaris

Lekeler, Çiller ve Cilt Rengi Sorunları
merhabalar :) bende maalesef bi çözüm bulamadım artık kendi haline bıraktım yüzümde olmasa keşke fondöten ile kapatmaya çalışıyorum artık . arada bir esmer şeker beyaz şeker hindistan cevizi karıştırp sürüyorum parlatıyor yüzümü ama kesin çözüm maalesef :KK43:

Siz glutene
herkese merhabalar. uzun zamandır ilgilenmiyordum. bugün yeni bilgiler var mı diye gezindim. PennerTest diye farklı bir duyarlılık testi duydum. yeni geliştirilmiş bir test imiş. YorkTest daha eski bir test olduğu için ondaki eksikleri de kapatan çok iyi bir test olduğunu söylüyorlar. yalnızca keratosis pilaris değil diğer cilt hastalıklarına, kilo problemine, kabızlığa vb. yol açan vücudumuzun duyarlı olduğu tüm yiyecekleri bulabildiğini iddia ediyorlar. maliyeti kesin değil ama 900-1000 tl civarı sanırım. denemek isteyenler http://pinner.com.tr/ sitesinden bilgi alabilirler.[/QU

Siz gluten diyeti yapıyordunuz etki etmedi mi bende yapmayı düşünüyorum
Bahsettiğin kürü duymadım ama açıkçası faydalı olacağını düşünmüyorum yani geçici bir etkisi vardır belki.
Gluten diyetimi sonlandırdım. Bazı bölgelerimde olanlar gluten diyeti yok oldular ve tekrardan oluşmadılar. Gıda intolerans testinden bahsetmiştim, vücudun hassasiyeti olan besini bir süre kesip sonra tekrar tüketebiliyorsun yani artık vücut tepki vermiyor. Muhtemelen benim gluten hassasiyetim vardı ama bir süre tüketmediğim için artık tüketsem de bir şey olmuyor. Ne yazık ki benim hassas olduğum tek besin gluten değil ki hala bazı bölgelerimde keratosis pilaris var. Süt ve süt ürünlerine olduğunu düşünüyorum ama deneme ya da test yaptırma şansım henüz olmadı

merhabalar :) bende maalesef bi çözüm bulamadım artık kendi haline bıraktım yüzümde olmasa keşke fondöten ile kapatmaya çalışıyorum artık . arada bir esmer şeker beyaz şeker hindistan cevizi karıştırp sürüyorum parlatıyor yüzümü ama kesin çözüm maalesef :KK43:
Gıda intolerans testini yaptırdın mı? Ben kesin çözüm olduğunu düşünüyorum

Bence olamaz çünkü onda bile dikkatli yani 3 ay az tüketin diyor kaldıki bu testin bilimsel anlamda bir geçerliliği yok güvenilirliği de yok sadece içimde kalmasın diye yaptırdım

Bence olamaz çünkü onda bile dikkatli yani 3 ay az tüketin diyor kaldıki bu testin bilimsel anlamda bir geçerliliği yok güvenilirliği de yok sadece içimde kalmasın diye yaptırdım
Geçerlik-güvenirlik durumunu bilmiyorum açıkçası net bir şey bulamadım. Ama yaptırmışken bu çıkan sonucu değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum. O kadar para da vermişsin

Boş bunlar çünkü nerdeyse denemediğim şey kalmadı lazer epilosyana yaptırıyorum biraz etki etti 4 seansım kaldı benimki genetik babamda var kardeşlerimde var yani gıdalarla ilgisi yok sonuçta hepimizin duyarlılığı ayni olamaz

Boş bunlar çünkü nerdeyse denemediğim şey kalmadı lazer epilosyana yaptırıyorum biraz etki etti 4 seansım kaldı benimki genetik babamda var kardeşlerimde var yani gıdalarla ilgisi yok sonuçta hepimizin duyarlılığı ayni olamaz
Zaten bunun bir hastalık değil cilt tipi olduğunu ve genetik olarak da anne ya da babada varsa direk geçtiğini çünkü baskın gen olduğunu pek çok doktordan duydum. Ama bu içerden ya da dışardan müdahaleler ile değiştirilemeyecği anlamına gelmez diye düşünüyorum. Her bireyde etkisi ve genetik hariç dışsal sebepleri farklıdır. Kıl kökleri ile ilgili olduğu için lazerin etkisi umarım daha tatmin edici olur. Kolay gelsin

Zaten bunun bir hastalık değil cilt tipi olduğunu ve genetik olarak da anne ya da babada varsa direk geçtiğini çünkü baskın gen olduğunu pek çok doktordan duydum. Ama bu içerden ya da dışardan müdahaleler ile değiştirilemeyecği anlamına gelmez diye düşünüyorum. Her bireyde etkisi ve genetik hariç dışsal sebepleri farklıdır. Kıl kökleri ile ilgili olduğu için lazerin etkisi umarım daha tatmin edici olur. Kolay gelsin

X