Bakıcam artık okul durumuma bağlı :/yazın olma derim bi kaç doktorla konuşmuştum yazın terliceğin için sürekli serin bi yerde durman gerekicek serin yerde durmazsan terlersen kulak arkasındaki o dikiş yara kısımlarda herhangi bir sorun olabilir bu yüzden estetik operasyonları kışın yapılması en mantıklısı bi cok avrupa ülkesi kışın yapar hep terlemen iltihaplandırabilirliği daha yüksek olabiliyosan kısın ol tabi yazın olcan diye kesin olcak diede bi kaide yok ve serin zamanda olursan ödemin daha cok cabuk gecicektir..
Bakıcam artık okul durumuma bağlı :/
Senin kaç ay oldu canımBen ağustosta oldum Iyiki yazın olmuşum hergün ilik dus aldım Kulaklarim cok rahatliyordu,ter falan olmuyoki okul yok sürekli evde kaldım bir ay boyunca,çalışsam terlerdi ama evde olunca rahat gecti,kışın olmak bence daha zor,şapka takman gerekiyo yağmur yagiyo saçlarını ilk zamanlar toplayamiyosun arkası belli oluyo çünkü,ha birde şemsiye büyük tehlike dikkat et rüzgarda cok kötü çarptı akşama kadar ağrıdı kızardı kikirdak,yani ben yazın oldum cok rahattı,kasım aralik aylarında şapka takmak zor oluyodu suan alıştım tabi
Bide kaç hafta taktın sen bandanayı gece gündüz?Ben ağustosta oldum Iyiki yazın olmuşum hergün ilik dus aldım Kulaklarim cok rahatliyordu,ter falan olmuyoki okul yok sürekli evde kaldım bir ay boyunca,çalışsam terlerdi ama evde olunca rahat gecti,kışın olmak bence daha zor,şapka takman gerekiyo yağmur yagiyo saçlarını ilk zamanlar toplayamiyosun arkası belli oluyo çünkü,ha birde şemsiye büyük tehlike dikkat et rüzgarda cok kötü çarptı akşama kadar ağrıdı kızardı kikirdak,yani ben yazın oldum cok rahattı,kasım aralik aylarında şapka takmak zor oluyodu suan alıştım tabi
Senin kaç ay oldu canım
Ameliyattan sonraki sargı bir hafta sonra çıkarılmıyomuBenim 8 ay oldu nerdeyse,doktor sargilar 3. Günde alınınca gündüzleri takma gece 2 hafta tak yeterli dedi de ben 25 gün kadar gece gunduz taktım,ama geceleri hala takiyorum bant bağımlılık yapti:)
Ameliyattan sonraki sargı bir hafta sonra çıkarılmıyomu
Anladım canım darısı basıma :) acılma falan olmadı dimiCanim ben ağustos 5 te oldum 7 de sargilarim alındı,doktor gündüzleri bant takmama gerek yok dedi,ben Biyere carparim biri dokunur diye tedirgin olduğumdan evde kaldığım süre boyunca gunduzleride takmaya çalıştım,25 gunlukten itibaren sadece geceleri taktım,doktor iki hafta geceleri takman yeter dedi,hiç bisey olmaz dedi,ama ben 8 aydır hergece takiyorum alışkanlık oldu bandim eskidi baya esnedi zaten,sabahları uyandığımda Bantsiz uyanıyorum,uyurken çıkarıyorum farkında olmadan zaten,ama ben bir yil dolana kadar geceleri Takicam alıştığım icin rahatsız etmiyor,kulak üstüne yatabiliyorum cok sukur baya rahatladim artik
Yani suan memnunum ilerleyen surectecne olurbilemem,mutluyumb bu halimden,mükemmel kulak beklemiyordum amt öncesinde ,arkasına serçe parmak giriyor o şekilde açıklığı mAnladım canım darısı basıma :) acılma falan olmadı dimi
Hangi şehirdesin canım :)Selam arkadaslar ben de foruma uzun suredir giremedim okuldan dolayi.zaten okulun da son donemi insallah haziranda bitecek.agustos yada eylulde bu iki ayin birinde amt olacagim daha olmadim yani firsat olmadi.ayrica amt parami da yeni cikarttim.arastirmalarim devam ediyor.eskilerden belki bilenler vardir.ben ercan cihandideye amt olucam.goztepe medikal parkta.en buyuk avantajim okulun tamamen bitmesi ve dinlenme surecini tamamen evde atlatmam olacak.zemini hazirliyorum ailemin de haberi var bi sekilde soylemistim gecen yaz.zaman yaklastikca arastirmalarim hasta memnuniyetleri falan daha da siklasacak.zaten ercan beye muayene olmustum.doktor secimim bu yonde.eger forumdan kendi arastirmalari dogrultusunda ercan beye karar veren varsa birlikte gule oynaya amt a gitmekten cok mutluluk duyarim.hem arkadas oluruz :)
arkadaşlar gözümü kararttım ben de olacağım.
yalnız sorularım var:
-operasyon için ilk randevudan ne kadar süre sonra amt ye gün veriliyor?
-genel anestezi veya lokal anestezi hastanın tercihine mi bırakılıyor?(korktuğum için genel olsun istiyorum)
-amt olduktan sonra pek dışarı çıkmayacağım fakat evde ne derece hareket edebilirim, hep yatmak istemiyorum?
-amt yi ne kadara oldunuz?
-ankarada amt geçiren veya herhangi bir doktoru tavsiye edecek olan var mı?
teşekkürler
canım teşekkür ederim, cesaret verdinMerhaba öncelikle,
Ben iki defa doktorla gorusmeye gitmistim sırf sorularimi soru isaretlerim icin,onlara cevap bulmak vs..
İkinci gidişimde amt günümü belirledik,doktor yoğun olduğundan 15 gün sonrasına falan ancak alabilmistim,
Son olarak evde kalacaksan rahat olursun,hep yatmayı gerektiren bir durum yok,sadece ilk ucgun içteki sargilar alınana kadar baskı ve şiddetli ağrı ve uykusuzluk olmuştu,ben ağrı kesciyi eksik kullandım sanırım baya agrim oldu ilk sargı cok sıkıyordu,ama sargı alındıktan sonra sadececsac bandını takmaya başlayınca acayip rahatlamistim,sürekli yatmadim kitap oku film,arkadaşlarımla buluştum nisanlimla gezdim bolbol,ama Bantsiz cok durmadım ilk zamanlar
Bir de genel anesteziye gerek yok,ben korkudan titriyordum ama amt olmak kolay acı duymuyosun,amt dan sonra ilk kulaga doladiklari ilacli bez baskı yapiyo o delirtmisti beni cok baskıdan,size yazarken o sargili anlarım geldi aklıma:))
Tüm samimiyetimle sunu soyleyebilirim keske cok önceden olsaydım yaşadığım sıkıntılar bosaymis,suan kulağı kepçe olanları görüyorum bazen bende boyleydim 8 ay önce diyorum sanki o gunler hiç olmamis gibi,dünyada rahatlık varmış,her amt risklidir ben tüm riskleri göze aldım amt masasına yatarken,iki kulak benzermi,ayni açıklıkta olurmu,ip gorunurmu,eskisi gibi olurmu yine vs diye,rabbime binlerce sukur olsun,kendimi özgür hissediyorum,8 aydır saçlarımı bir elin parmakları kadar ancak acik birakmisimdir,okadar bikmisimki acik bırakmaktan ya topuz ya at kuyruğu ya örgü Kulaklarim hep ortada,ikisi birebir aynimi diye sorarsan degil,arada eskiye donermi acaba diye tedirgin oluyorum bu süreç zor ama tadını cikariyorum,darısı başına ınşallah
canım teşekkür ederim, cesaret verdin
şimdi iyi bir hekim araştırıyorum bakalım...
canım teşekkür ederim, cesaret verdin
şimdi iyi bir hekim araştırıyorum bakalım...
Merhaba,sizin uzun zaman olmuş amt olalı,kulaklarınızı eskisi gibi korkmadan dokunup kullanabiliyormusunuz,bir de ne kadar bir açılma oldu sizde,ve bu açılma ortalama ne kadarlık bir süre sonra durdu doktorumuz kimdi,olmakisteyen aarkadaşlara öneri olurkızlar ben 2012 yılında şişli etfal hastanesinde olmuştum. Çok memnun kaldım. İyi ki de yaptırmışım.
Istanbuldayim benHangi şehirdesin canım :)