Kepçe Kulak Ameliyatı oldum ...

akradaşlar 3 haftadır çapa için online randevu almaya çalışıyorum , malum ssk ile orada daha önce olanlar varmış ama gel gör ki bir gün bile boş değil. Randevu sisteminden plastik cerrahiyi ne zaman açarsam açayım , hangi günü seçersem seçeyim uygun randevu bulunamadı diyor. Bana ssk ile istanbul içinde kulak ameliyatı yaptırabileceğim başka bir hastane önerebilirmisiniz? , gerekirse kıyıda köşede zor günler için biriktirdiğim 600-800 TL arası bir meblam var, onuda gözden çıkarabilirim. Sevgilerle. Cevaplarınızı bekliyorum

Son düzenleme:
İki kulağın aynı görünüyor gayet güzel olmuş ayrıca senin ameliyatın benimkinden zordu diymi çünkü sana kıvrım da yaptılar?

Canım benim bildiğin kıvrım yoktu kıvrım yapıldı ama kıvrımdan bahsettiğiniz neresi? Ben kıkırdaktaki kıvrımdan bahsediyorum. Benim sol kulağım çok problemliydi sağım ise çok az açıktı ama kıkırdağımda kıvrım vardı. Solu geriye alınca sağ ona oranla daha açık durabilir düşüncesiyle sağı da elleyelim dediler peki dedim. Şimdi sağım muhteşem gözüküyor ama dikkatli bakılırsa solun üst kısmı hafif açık ama ilk günler kadar değil. Yine lale görüntüsü var ama rahatsız edici değil.

Yeni ameliyat olanlara tek tavsiyem sabretmeleri. Benim 3 hafta oldu ama hala şişlikler var, sert, öperken birinin yanağı sert değse acıyor. Hala 7/24 medikalcilerden aldığım bu ameliyat için tasarlanmış arkadan çıtçıtlı bantı kulanıyorum ve çok faydasını gördüm şeklin oturmasında. Bu ay sonuna kadarda bantımı hiç çıkarmadan takmaya devam edeceğim sonraki aylar ise geceleri takacağım.

Kıvrımı olmaması demek kulağın düz olması yani ütülenmiş gibi bir görüntü olması kıvrımdan kastettiğim bu doktorlar zaten iki işlem yapıyolar 1. si kulağı geriye yatırmak(ben de sadece bu uygulandı) 2.si de kalağa kıvrım dikilmesi o dümdüz görüntüyü giderme...

Ben de kulak bandımı eczaneden aldım arkadan bantlı ameliyatlara özel 1 ay gece gündüz 1 ay da geceleri taktım yani yoplam 2 ay :) 1 buçuk aydır takmıyorum gayet rahatım...

Evet canım işte tam anlattığın gibi kıvrım yapıldı yani kıkırdağım kesildi dikildi benim sonrada geriye yatırıldı. Bende o banttan kullanıyorum ve çok memnunum. Şuan iş yerindeyim ve kafamda mesela. Hiç çıkarmıyorum.

Bir de açılan arkadaşlar için şunu söyleyeceğim. Ben doktorumla hemşirenin konuşmalarına tanık oldum. Hemşirenin söylediğine göre benim sağ kulağımdan kıkırdak kesilip çıkarılmasına gerek yokmuş mesela çünkü onda kıvrım vardı. Hemşire doktoruma biraz daha geriye yatır bence uğraşma gibi bir şey dedi. Doktorum ise ben yinede kıkırdak alıcam daha sonra açılma falan olmasın dedi ve o kulağımdanda fazlalık gördüğü kıkırdakları kesip aldı böylece kıkırdak incelmiş oldu. İncelen kıkırdak atılan dikişlere daha az zorlama yapıyor böylece dikişler atmıyor. Eğer ki kıkırdak kesmezlerse bu daha zahmetsiz oluyor ama kıkırdak sert ve kolay şekil almayan bir yapısı olduğu için bir süre sonra dikişler atıyor.

Son düzenleme:

Evet canım biraz daha bekle ne olur ne olmaz.Umarım 3.ameliyatın başarılı geçer.

Evet bende aynı durumdayım Ankarada devlet hastanesinde olanlar yardımcı olabilirler mi lütfen hangisini önerirsiniz :)

Ah be güzelim yani görsen nasıl olduğunu anlarsın. Keşke benim altlar açık üstler yapışık olsa üst açık olunca şekilsiz duruyor. Ben sana örnek vereyim Keremcem gibi yani benim kulakları. Altta sorun yokta üste açılıyor. Yani ben yapışık olsun diye tutturmadım açıkta olabilirdi ama karakterli bi kulak olsun en azından. Yani hem açık hem şekili kötü duruyor şekil sırıtmasa yine bişey demem öyle çok takıntılı biri değilim açıkçası. Neyse napalım.

Bu arada bişey daha sormak istiyorum sizlere iple olanlar lütfen ama lütfen tecrübelerini aktarabilirler mi buraya? Yani açıkçası 3.sefer o acıyı çekmeyi gözüm kesmiyor artık ağlıyacaktım son ameliyatta acıdan. Bandaj falan da cabası. Ali Mezdeğinin sitesine göz attım iple ameliyat yapıyormuş. O daha basit sanırım. Açılma riski yüzde 2 falan yazılmış. Olanlar lütfen anlatabilir mi burada? İple olmayı düşünüyorum.

cnm senın 2. ameiyatın revizyon gibi mi oldu
birde aynı sürecimi yaşadın ağrıda sancıda:18:

2.yi olacaksan kendini daha beterine hazırla çok net diyorum. Daha çok gerileceksin.

Son düzenleme:
Evet bende aynı durumdayım Ankarada devlet hastanesinde olanlar yardımcı olabilirler mi lütfen hangisini önerirsiniz :)

nessicim ben carsamba günü gazi ünv hastanesine gideceğim bakalım bi olmadı sna da haber veririm :) orası içime sinmezse yenimahalle devlet hastanesine gideceğim :)
açıkçası ben asistan yaptı diye kötü olacağını düşünmüyorum.doktordan daha çok bilen hemşire tanıdım ben o yüzden önyargılı olmamak lazım :) sende herhangi bir duyum alırsan burdan görüşelim yine :)

kızlar ya çok oldum ama benim başey daha sormam lazım :) bu devlet hastanesinde ameliyat olan arkadaşlar ücret ödemediklerinden eminler mi? çünkü biraz evvel yine bu forumda burnunda kırık olduğu halde bazı arkadaşların devlet hastanesinde 800 lira ödeme yaptığını öğrendim. yani bizimki kırık burun yanında biraz daha keyfi bir ameliyat olmuyor mu? kafam karıştı :)

canım bende ankarada oldum.. fatih devlet hastanesinde oldum üstelik hiçbir ücret ödemedim.. sigorta karşılıyor zaten.. doktorun ismi esabil.. adam çok tatlı çok iyi bir doktor..

Keşke kulağının önceki halini ve sonraki halini görebilme imkanımız olsaydı :/Gerçekten özgüven açısından çok büyük bi sorun ve çok önemli bi konu.Hassasiyetle yaklaşılması çok iyi düşünülmesi gereken bi konu...Geçmiş olsun bu arada.

ESRA sen anladığm kadarıyla birer ay arayla iki kere oldun yanılıyo muyum? bi yorumda memnun kalmadığını belirtip bir ay sonraki yorumunda anlata anlata bitirememişsin de:)

cnm ciddimisin bana daha kolay olcağını söylediler
benım olalı 6 gün oldu ama
revizyona ihtiyacımın olcagını düşünüyorum
3. aydan sonra revizyon yapılıyormuş
öğrendim:18:

Canım bende Keçiören araştırma hastanesini duydum. Orda olup memnun olanlar varmış ama tabi gidip görüşmek lazım. Benimde o yapsın bu yapsın diye bi önyargım yok ama tabiki eli pratik,tecrübe sahibi, bilgili biri olmalı bakalım işte görüşüp bilgi almak lazım mutlaka :) Yeni bi şey öğrenirsen banada haber ver mutlaka canım görüşmeye filan gidersen haberim olsun lütfen bende duyarsam yeni şeyler yazarım :)

acelyafurkancım cnm sen ameliyat oldunmu ben forumda o sayfaları kaçırdım galiba yada olacak mısın tatlım durumun ne?

MERCANAYcım sanada sorum kulağının arkasına saçını atamayacağın kadar yapışık mı kulağın canım???

öptüm sizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…