Kepçe Kulak Ameliyatı oldum ...

Merhaba bayanlar bende 1 hafta önce çok büyük bir gaz ile çocukluğumdan beri takıntılı olduğum kulaklarımı düzelltirme kararı aldım. ancak şöyle bir araştırınca dedim ki ipli yöntem denilen bir şey var onu tercih edeyim hemde acıya katlanabilecek kapasitede biri değilim. Lakin acısı da en az sizin kadar oldu. bgün 6. günüm band takmaya tam gaz devam ediyorum çünkü ipin açılması da oldukça mümkün. bana doktorum 7. günden sonra sadece geceleri band takabilirsin dedi. ama bugün biraz çıkarttığımda sanki öne doğru gitmek istiyormuş gibi bir hisse kapıldım yada sürekli band ile yapışık kaldığından açınca bi anlık özgürlüktü kulakların yaşadığı bilemiyorum. neyse bandı ilk kez bugün çıkarttım biraz acı oludu çıkarır çıkarmazda sizde de aynı şey oldu mu bayanlar. hala ağrım var bittabi 7. günden sonra atlatırsınız demiş kimileri umarum öyledir artık sıkıldım acıdan çünki. size bir iple kulak estetiği fotoğrafı da paylaşmak istiyorum. resmin sol kısmında ilk halim amel. önceki sağ kısım ise az evvel çektiğim resmimdir.

$fotoğraf (3).jpg

İnanamıyorum seni fotografını görünce ben bile çok mutlu oldum nereye yaptırdın acaba?

estetikinternational diye bir yere yaptırdım kozyatağında önce youtube dan bu ameli.yatın videolarını izledim baktım çok basit, ip ile dikiyorlar sonra kulağımda benim baya yumuşaktır görüştüm doktorda uygun dedi sert kıkırdakta atabiliyormuş sıkıntı olabiliyormuş. geçen cumartesi oldum ameliyatımı ilk gün hiç bişi hissetmedim ne zamanki anestesi geçti acı başladı 3. güne kadar zonkladı bugün de biraz ağrıdı ilaçları keseyim dedim ama yok yemedi : ) şimdi biraz zaman geçsin diye bekliyorum ve dua ediyorum tanrıma nolur açılmasın çok fazla.
kontrolüme de gittim doktorum beğendi. haftaya tekrar çağırdı görmek istedi. bu ilgisi de hoşuma gitti çünkü ilk görüştüğümüzde ben açılmayacaksa olmalıyım demiştim. durum bu ama dediğim gibi bandı çıkarttığım anda sanki açılıyor sanıyorum kulağımı, eşim tamamen bana öyle geldiğini söylüyor sonuçta kafanda kulaklarını baskı ile arkaya yatıran bir şey var diyor. bekliyorum bakalım bir ay sonra inşalla hafif bir açılmayla atlatırız. ve artık saçımı yıkamak istiyorum. : )

Ben geldim....Ameliyat olalı tam tamına 1 ay oldu..ilk 5 gün full sargı duolaştım sonra 3 hafta gece gündüz taktım..Gerçi son zamanlarda çıakrıyordum işte felan..5 gündürde sadece yatarken takıyorum gündüzleri hiç takmıyorum..Şunu söylim kızlar bizler kısacası kulak fetişi gibi birşey olmuşm..Manykas gibi otobüste orda burda milletin kulağına bakıyoruz..Benm ameliyat olduğu farketmeyen bir ton insan var ki ben herkese çevremdeki herkese söylemiştim..Bakın %100 simetri olması bence imknasız gibi birşey..Çünkü tek vucutta olsa ayrı geliişimler gösterebiliyor.Benm sol kulağım hızla iyileşrkn sağ taraftaki kan toplamıştı mosmordu kan akıttılar vs yani kendi vucudmz bile ayrı iyileşim süreci gösteriyor..Mesela biyerden düşüyorsunuz sol konuzun ağrısı çabuk geçerkn sağ kolunuz çabuk geçmiyor..Eğer sizde benm gibi yaparsın %100 memnun kalırsınız..Öncelikle şunu beynimize anlatmamamız lazım..Biz bu ameliyatı neden oldu saç toplayamıyoruz saç kestiremiyoruz sürekli düzeltiyorz diye dimi..EEee daha ne..Eşsiz mükemmel kulaklarımız olsun diyemi olduk..Elbette simetri olmayacak..Okadar zaman geçti ameliyatmdan hala tam şeklini almış değil gittikçe yumuşor.Sol taraf azcık azcık daha açık ki kimse sorsam doktor harika yapmış çok dikkat ederse diyorki sol biraz daha açık gibi..İyide bir insanın kullağına kim okadar didik didik ederki..Ben kulağm ilk zamnlar şipşişken bile mcdonlasa felan gitmiştim milletinin tepkisini görmek için oderece manyaktım..Kimse bakmıyor ya arkada ipler duruyor kimsenin umrunda değil..Biz gerçkten kafayı yemişiz :) saçlarımı kestirdim vallahi süper birşey ya kulaklar sırıtmıyor felan banyo yapıyorum saçlar yapışık kulaklar yine sırıymıyor harika bir mutluluk ya..Nedesem boş yine devamlı kurcalayıp kulaklarınıza aynada bakıcaksınız biliyorum..Ama bence kendinizede kulaklarınızada haksızlk etmeyin..Amacınız harika süper kulaklara ulaşmaksa onu bilmem ama amacınız benm gibi saçlarsa hiç takmayın kesitirin gitsin berberiniz bile anlamaz asimetriliği o derece az oluyor..Ben 5 gün önce gittim doktoruma süper olmş dedi çok iyi bakmışsın dedi ve okadar içten söylediki tmm dedimya işte bu kadar..Pendik marmara devlet hastanesinde 506 TL ye oldum herşey dahil..Uzman doktor yaptı asistan doktorlar ameliyt sonrası ilgilndler sürekli kontorle çağırdılar..Hatta Bora Bey vardı onada fındık götürdüm :) Bakın saçlarım kısacaık ve ben çok mutluyum..Dünyanın en güzel kulakları bende olmayabilir ama ben mutluyum saçlarımı topluyorm belki kepçe ikende kimse farketmiyordu ama en azından artık içim rahat ben memnunum kim nederse desin size son tavsiyem dünyanın en önemli şyi kulaklarınızmış gibi davranmayın..Şuan kabuklarımda döküldü artık inş açılmada olmadna iyileşmeye başlar dikiş izleri...Biraz zaman geçsin size topluca iyileşme sürecimi resimelrini atıcam..Hepsini çektim görüceksin nasıl zamanla geçiyor ne oluyor arkadan nasıl vs vs :) Herkes sağlıcakla kalsın kepçe değilsenz boşverin simetriği asimetriği haydi güle güle :)

merhaba çok sevindim sizin adınıza:) 506 liraya ameliyat oldum demişsiniz nasıl oluyo acaba biraz uygun değil mi yoksa sigorta bir kısmını karşılıyo mu?

canlarım bayramınız mubarek olsun bayadır gırememiştim nasıl oldunuz umarım hersey gonlunuzce olmustur.14 hazıranda olmustum bende valla melek gibiyim unuttum bile kepçe olduqumu 21 senedir yenı kulaklarıma cok cabuk alıstım :)

merhaba çok sevindim sizin adınıza:) 506 liraya ameliyat oldum demişsiniz nasıl oluyo acaba biraz uygun değil mi yoksa sigorta bir kısmını karşılıyo mu?

Valla fiyat bana göre çok uygun dediğim gibi o doktorlara o yardımcılara o hastane koşullarına göre bedava..Ben ilk randevumda 1000 ile 1500 arası tutar dediler tamam dedim ..Nyse ameliyat günü öncesi çağırdılar akşam yattım hastanede.Sabah tekrar sordum sonuçta bir doktor yok sonçta 2-3 tanede estetik asistan var..Dediki tahminen 800 lira felan tutar..Tabiki biraz sevindim param hazırdı zaten..Nyse ameliyat oldum bitti çıkış için para yatırcam 506 lira fatura kestiler..Sanırım ameliyatın bir kısmını ya sigorta karşılıyor yada ameliyatın oluş şekline göre değişiyor..Ne bilim kulağına aşırı işlem gerekiyorsa daha fazla az işlemde daha az..Sana tavsiyem istanbuldaysan başka hiç biyer arama..Hatta istersen beraber bile gidebilir doktora ben bi kaç gün sonra tekrar gitcem şuan 1 ay 10 gün felan oldu..İyicene yumuşadı ama tam değil..Sende gel istersne kontrol ol otur konş hem benmm kulaklarımı görürsen fikrin oluşur..Ameliyatı uzman doktor yapıyor bayan nazlı hanmdı glba..Ama ilk görüşmeye doktor bora bey yada doğş beyle görüşceksin..Benm ameliyt öncesi fotoğraflarımı çekmişlerdi sanırım fotoğrafları uzman doktora gösteriyorlar oda ameliyat hazrlığını ona göre yapılıyor..Mesela benm kulağımın arkasındaki kesik boydan boya değil en tepeden yarıya kadar..Belki fiyat bunla bile alakalı olaiblir nyse istediğin zaman haber verebilirsin bana artık zaman kaybetme derim:)

kızlar neden sesiniz cıkmıyooo
benım randevum var bikaç gün sonra cok heyecanlıyımmmm:KK52:

bu aralar yokmu ameliyat olan?

Ben dün oldum. Dün gece benim için çok zordu hep yan yatan insan için düz yatmak çok zorladı beni. Hiç uykusuz yazıyorum bu satırları. Ameliyat için basit deniyor evet operasyon kısa süreli bir operasyon ama bu basit olduğunu göstermez bence. Ki ben hiç korkusuzumdur. Daha önce göğüs estetiği de oldum ama kulak beyne çok yakın ağrıyı sızıyı kafanızda hissediyorsunuz. Ben dün 5 ağrı kesici aldım bugün sabah 1.

Ameliyat lokal anesteziyle yapılıyor. Sanırım kulağın 5-6 yerine iğne yapıyorlar iğnelerin batması değil de ilaç oldukça can yakıyor. Hele ki içe batırılan son iğne. Daha sonra o bölge uyuşurken doktorunuz çizim yapıyor. Sonra haberiniz bile olmuyor kestiğinden sadece açıp içerideki kıkırdağı kesmesi vs. bunları duyuyorsunuz çok fazla, kıt kıt kıt kesiyor o çok rahatsız edici. Bir de kulak olunca haliyle o sesleri çok duyuyorsunuz. Normalde hiç korkusuzum ama tüm bu işlemler yapılırken çok korktum diyebilirim.

Tüm işlemler bitip doktorum beni oturttuğunda telefonundan fotoğrafımı çekti ikiside %90 aynı oldu dedi. Zaten benim sol kulağım çok kepçeydi sağı gören bir şey yok diyordu o çok az kepçeydi ama ikisini birbirine benzetmek için sağ kulağımı da ellemek zorunda kaldı.

Umarım bu çekilenlere değer sonuç. Şuan sargılı kafam. Pazar günü pansumana gideceğim. Kulaklarım şişmişti inş. iner. Şuan antibiyotik ve ağrı kesici kullanıyorum. Merak eden olursa cevaplarım girdikçe.

Son düzenleme:
Bu arada eski yorumlara bakarak benle aynı hastanede olan arkadaşlar var bu ameliyatı. Bende İzmir Atatürk Devlet Hastanesi'nde oldum ameliyatımı. Soysal bey ve diğerlerini tanıyorum ama benim ameliyatımı Ali Bey yaptı. Buse hanımda girecekti ama başka bir bölüme geçmiş. Ali Bey'in çok başarılı olduğunu söylediler kulak estetiği konusunda fakat dün Soysal Bey'in hastası geldi, ameliyat olalı 2 hafta olmuş. Acayip başarılıydı söylemeseler anlamazdım bu kadar mı simetrik bu kadar mı güzel olabilirdi çocuğun kulakları annemle hayran kaldık. Umarım benimkilerde öyle olur.

Atatürk devlet hastanesi artık bu ameliyatı ücretli yapıyor 18 yaş üstündekilere bu arada bilginiz olsun. Hastaneye yazı gelmiş. Fakat çok bir şey tutmuyor. 400- 600 tl arası.

X