Kepçe Kulak Ameliyatı oldum ...

Merhaba. Ben özel bir muayenede 1750 tl ile oldum. Taksit ne yazık ki yapılmıyor. Istanbulda bir çok hastane ve doktorla görüştüm. Kimse taksit yapmıyor ne yazık ki. Anca oturup ikna edeceksin. Oda bi ihtimal. Ssk mantığı şu şekilde işler; ameliyat ile ilgili olarak doktor size 5 günlük rapor verirse, sigortanız o ay için işyeriniz tarafından 5 gün eksik, dolayısıyla, atıyorum, sigortanız asgari ücret olan 940 tl ile yatıyorsa 940 tl den 5 günlük kesinti yapılır oda 800 küsür olarak yatar. Maaşınızın eksik yatan 5 günlük kısmının yüzde bilmem kaçını sigortadan temin edebiliyorsunuz. Yalnız sigortadan yararlanabilmeniz için içinde bulunduğumuz ay eylül ayı, bir önceki ay olan ağustos ayının 30 gün tam yatması gerekiyor. Size tavsiyem bence devlette olun. Devlet hastanesinin ilgili birimden iyi bir doktorla temasa geçin. Ameliyatı asistan felan yapacak derse, el altından bence bir miktar ücret verin, işi uzmanı yapsın. Devlet hastanesinde 1500 lira ödeyenleri duydum. Bu tamamen kural dışı bir uygulama bence. Aslında hiç para almaması gerekiyor. 300 400 tl makul, iyi muamele için ödenebilir. Sen devlette olmayı düşünüyosan büyük paralar ödeyeceğini sakın düşünme. Özel de olursan biraz tuzlu olur.Ben sonuçtan çok memnunum. Ama neden devlet hastanesinde olmadım ki diye soruyorum kendime. Toplam kazanç başka bir konu. O sizin bugüne kadar ki kazancınız. Kesintiniz ameliyat olacağınız ay, yatacak olan sigorta kazancınızdan kesilir.

Özel hastanelerde minimum 1500 ila 6000 e kadar çıktığını gördüm. Devlet hastaneleri ücret almıyor normalde ama 300 400 lira ödeyebilirsiniz. Yatak ücreti adı altında talep edebilirler. Ister özel ister devlet olsun. Öncelikle randevu almanız gerekecek. Her devlet hastanesinde kulak ameliyatı yapılmadığından önce bulunduğunuz ilde hangi hastanelerin kulak estetik yaptığını öğrenin. Akabinde ilgili hastanenin plastik cerrahi bölümünden uygun tarihte randevu alın. Randevu esnasında doktorunuz ameliyat tarihini vs bildirir size.

Merhaba mervecim.
Evet. Ben açıkçası beklediğimden daha basit bir operasyon geçirdim. Taksiyle dönmeyi düşünüyodum ama hiç gerek kalmadı. Operasyon bitti, ali bey hiç bekletmeden beni yolladı eve yalnız işin kötüsü, ilgili fiyat yalnızca eylül ayı için geçerli.2500 dedi. Ağladım sizladim 1750 yaptı. 1500 olarak pazarlığa başlasam inan 1500 dahi yapardım. Çünkü bence çok az maliyetli bir operasyon. Ne malzeme harcanıyor ki? Emek gücüyle yapılıyor ameliyat. Dolayısıyla doktorların bu tür durumlarda parayı kaçıracaklarını sanmıyorum. Siz başta bütçenizi belirtin. O fiyat söyleyecek. Orda bağlarsınız işte. Vazgeçmek istemiyorum bulabildiğim bütün para buydu filan. ben 2.gün duş aldım. Şuan 7.gün. Bildiğiniz üstüne. yatıyorum. Hiç zorlanmadım. Çok az ağrım olmuştu 1.gün. Yatarken bi türlü rahat edebileceğim açıyı yakalayamıyodum, sonunda denemekten yorulup uyuyakalmıştım :-D gündüz dışarı çıkarken saç bandı takıyorum çünkü , benden kıkırdak alındı ve kulak içinde şişlik var. Nahoş bir görüntü. Sanki kanlı pamuk tıkanmış gibi. O geçmedi. Örtbas etmek için takıyorum. Yalnız benim sağ bulak biraz sıkıntı yaratmıştı. Diğerine göre daha çok şişmişti. Kanaması oluyodu. Sol canavar gibiydi. Ama sağ biraz uğraştırdı beni. Diğeriyle simetrik olmamış gibiydi filan derken şişlikler indi. Ikisi de şuan pek güzeller. Ama tabii %3 veya 4 oranında birbiri ile benzemediği şuan bi gerçek. Fakat çok küçük bi problem. Buna karşın çok doğal duruyor. Ben işçilikten çok memnunum. Hocamın eline sağlık. Üst kısımlarda şişlik indiği için bana açılma gibi görünmüş olabilir. Sonuçta şişlik inince açıldı olarak yorumlanabilir. Ama günlerdir aynı. Bir fark yok. Hızla iyileşiyor. Fiziksel zorluklarını atlatıyorum. Neva çok zorlanmıştı ikinci ameliyatta. Korka korka gittim. Ama kesinlikle ben hiç zorlanmadım. Fotoğraf konusunu bugün yarın hallederim. Senin karar vermene yardımcı olacaktır çünkü.

Mervecim şimdi göz attım da, yalnız ben telefondan giriyorum internete. Bu sitenin de mobil versiyonu yok.

Son düzenleyen: Moderatör:

ben araştırma hastanesinde oldum sigorta karşılıyor 1 lira bile ödemeden hastaneden ayrıldım. eğer doktora güveniyorsan yüklü miktarlar vermeye gerek yok.

Canım sen nerelerdesin :) merak ettim seni. Memnun kalmana ve az ağrı çekmene çok sevindim.
Mevecim,
34. günümdeyim çok iyiyim :) ilk haftalar gibi yağışık değil tabi hafif açıldı kulaklarım ama doğal duruyolar. Hep böyle kalırsa bir problem yok. Artık değişmez gibi geliyor bana ama yinede 2 ay geçmeden rahat edemicem ben.
İlk günden beri saçımı topluyorum ben, saçlarımda boncuk vardı çıkarınca kısacık kalmıştı, ara boyda olduğundan hep toplu yani. Kimse anlamadı zaten, kulağımın arkasında belli belirsiz bir iz var o da gidecek biliyorum. 2 gecedir yatarken de bant takmıyorum çok rahatım.Üzerinede yatıyorum hiç ameliyat olmamış gibiyim. Zor zamanları atlattım anlayacağınız :)
Fotoğraf koymaya çalışacam canım en kısa zamanda

kızlar benle hiç ilgilenmednz ama yinede yazim bugun sargılarım açıldı kulak bandajına geçtim ama dikişlerim alınmadı..Kulağımı komple kesmemiş doktor yarıuya kadar yani üst kısımla işlemler yapmış.Baya şişmişti sağ taraf kan toplamış mosmordu iğne batırdı kanı akıttı gerçi canımdan can gitti ya nyse :) salı günü kontrole gitcem dikişlerimi neden almadı anlamadım salı günü tekrar bakıcak her halde kan toplamış diye almadı..Ben şekillerine bayıldım süper sanki yeni birisi gibiyim bol bol resim koyucam birton çekildim çıkardıktan hemen sonra ama sizlere öncelikle birşey itraf etmem gerekiyor sonra fotoğrafları koyucam

Geçmiş olsun bn epeydır giremıyrdm , dikşlerin belki erıyn dkştır onun için almamıış olablr bnmde eriyen dkşti geçen carşmba kontrle gttim brz aldı kendiliğindende düşer dedi şişliğide bnm 10. gün geçmşti morluklarda aynı sürede günde gçyr dikkat et bi iki hafta cnm bnm 3. hafta bitti hala sert ama dışardan hç anlaşılmıyor bnide rahatsız etmyr baş bandıda takabldiğin kadr gündzleride tak geceleride bi kaç ay tak nolur nlmz kıvrılmaması lazm , kulaklarn yeni yaplıdıgı için o heycana gelp fazla ugrasma blyrm o duyguları saçını toplayıp dışarı cıkasn fln ama dikkat etmek gerekyor iki hafta fln ondan sonra zaten hiç amlyt olmamışsn gibi olck inş kısa zamanda iyilşr :))

ya kızlar benım kulagımn arkasında izler var ve belli oluyo yanı saçımı dagınık toplyrm ne zmn geçer acaba 3 hafta oldu ?

Noki merhaba,
Kusura bakma bende bu hafta pek girmedim. Geçmiş olsun öncelikle.Bende eriyen dikiş kullanıldı ve ameliyattan sonra kontrole bile gitmedim. Erkendir belki dikişler için, güzel olsunda kulakların dikşiler kolay iş :) fotoğraflarını merakla mekliyoruz canım

Tubacım, biraz iz olması normal zamanla geçecek onlar. Ben ilk ameliyatımdan biliyorum hiç iz kalımıyor şimdi bile incecik bi çizgi var o kadar. Saçını topladığında az bi saçını kulağının arkasına at, ben öyle yapıyorum :)

Neva ya iz ikisininde de var ve biri birz yara olmş ne kadar sürede geçer ki ya vallaha bikç arkdşm fark etti zor sıyrldm konudan :)

qecmis olsun canim dikislerin hemen alinmaz eqer eriyen dikis deilse.. Benim 16.qunumde alinmisti we qnduz sac bandi takmayi birkmstm. Fotolarni merakla bekliorum canim :) itirafni da tabi :)

ya kızlar benım kulagımn arkasında izler var ve belli oluyo yanı saçımı dagınık toplyrm ne zmn geçer acaba 3 hafta oldu ?

canim bnim kulqimin arkasi acayip yara olmustu buqun 54.qunum we hic bise kalmadi arkasnda qecio biraz sabret.. Diqer kulaqma cok bnzemdiqi icin ustune azcik bi sac qetryorum yeterli oluyo.. Daqinik topl olsun onceden hic toplayamioduk :) ama arkasndaki iz yara zamanla qecio canim bunu sorun etme

inş geçer o zmn , sagol cnm :))

Eylül ayı için geçerli fiyat ne varya her zaman üstten tutuyorlar he fiyatı iyi pazarlık etsen bedevaya bile yapacaklar heralde:) Benim bütçem 2000'i aşamaz maalesef ki 2000 bile çok kasacak beni öğrenciyim çünkü. Biraz sızlarsam 1750 yapar belki bilmiyorum. Facebook adresini ekleyemem maalesef çünkü dondurmuştum 2 ay önce falan kullanmıyorum bi süredir daha rahatım.

merhaba bende bu ay içerisinde kulak estetiği olmayı düşünüyorum dr Ali Mezdeği hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Dr ali mezdeği hakkındaki düşüncelerinizi bekliyorum eğer ona ameliyat olanlar varsa mutlaka yazsın:)

dr ali mezdeğine kulak ameliyatı olan var mı ? okuyanlar bian önce cevaplasın lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…