aslında sigortalı işte calısıyorum ama sigorta karşılarmı bilmiyorum ilk işim zaten bu sigortadan toplam kazancım 1.162,7 eğer sigorta karşılarsa bu kazançdanmı düşecek ??? yada nasıl olacak
tabi tıpa tıp aynısı olamaz ama birazda olsa düzeltebilirler işe gittiğimde saçımı toplamak istemiyorum sırf bu yüzden eğer ameliyatı taksitlendirebiliyorsak olmayı düşnüyrum açıkcası
Merhaba. Ben özel bir muayenede 1750 tl ile oldum. Taksit ne yazık ki yapılmıyor. Istanbulda bir çok hastane ve doktorla görüştüm. Kimse taksit yapmıyor ne yazık ki. Anca oturup ikna edeceksin. Oda bi ihtimal. Ssk mantığı şu şekilde işler; ameliyat ile ilgili olarak doktor size 5 günlük rapor verirse, sigortanız o ay için işyeriniz tarafından 5 gün eksik, dolayısıyla, atıyorum, sigortanız asgari ücret olan 940 tl ile yatıyorsa 940 tl den 5 günlük kesinti yapılır oda 800 küsür olarak yatar. Maaşınızın eksik yatan 5 günlük kısmının yüzde bilmem kaçını sigortadan temin edebiliyorsunuz. Yalnız sigortadan yararlanabilmeniz için içinde bulunduğumuz ay eylül ayı, bir önceki ay olan ağustos ayının 30 gün tam yatması gerekiyor. Size tavsiyem bence devlette olun. Devlet hastanesinin ilgili birimden iyi bir doktorla temasa geçin. Ameliyatı asistan felan yapacak derse, el altından bence bir miktar ücret verin, işi uzmanı yapsın. Devlet hastanesinde 1500 lira ödeyenleri duydum. Bu tamamen kural dışı bir uygulama bence. Aslında hiç para almaması gerekiyor. 300 400 tl makul, iyi muamele için ödenebilir. Sen devlette olmayı düşünüyosan büyük paralar ödeyeceğini sakın düşünme. Özel de olursan biraz tuzlu olur.Ben sonuçtan çok memnunum. Ama neden devlet hastanesinde olmadım ki diye soruyorum kendime. Toplam kazanç başka bir konu. O sizin bugüne kadar ki kazancınız. Kesintiniz ameliyat olacağınız ay, yatacak olan sigorta kazancınızdan kesilir.