Yaklaşık iki saat önce 1750 tl ücret ile nişantaşı'nda özel bir muayenede, doktorum Ali Mezdeği ile operasyonu gerçekleştirdim. Olmayı düşünen çekinen veya cesaret edemeyenler için süreci aktarmak isterim.
Ameliyat öncesi uyuşturma işlemi olarak her iki kulak bölgenize 5 ya da 6 şar adet iğne yapılıyor. Şahsen hiçbir iğneyi dahi hissetmedim. Uyuşturma iğneleri hiç ağrı yapmadı.
En çok şaşırdığım nokta, iğneler sonrası kulak kendini öyle bir saldı ki, 2 kat kepçe oldum. Çok komik ve enterasandı. Artık iğneler nereye yapıldıysa.
Akabinde operasyon başladı. Benim kulağımdan kıkırdak alındı. Sol kulak biraz daha kepçe olduğundan sol kulaktan daha çok kıkırdak alındı ve yaklaşık 1.30 saat sürdü. Inanın uyuşturma dediğimiz şey öyle mucize bişey ki o an kulağı kökten kesse ah demezsiniz. Çok kolay ve gerçekten diş çektirmek kadar kolay bir operasyon. O kadar ciddi bir durum yok yani. Hatta ben tek başıma gittim. Dönüşte de otobüsle geldim.
Şuan narkozun etkisi geçiyor. Ağrılarımın olacağı şüphesiz bir gerçekten. Bıçak değiyor sonuçta. Ağrısız ameliyat olmaz. Tek kulak bitince doktorum gösterdi. Gayet güzel ve çok doğal duruyodu. Çok beğendim. Açılsa da olur açılmasa da. Her iki şekilde de çok güzel duruyodu. Şuan bandaj var. Iki gün kalacak ve sonra takmayacakmışım. Tabii ben hem gece hem gündüz bi hafta takacam. Bu konuda söz dinlemeyecegim :
Üst kısmı arkalara doğru olan kısmı, yani orta kısmın hemen üstü 1-2 santim açılabilirmis. Bu şekilde beğendim ama üst kısmı açılırsa tam doğal sonuç oluşacak kanaatimce. Gidin olun arkadaşlar. Devlette olun özel klinikte olun. Ama olun. Rahatsızsanız olun. O kadar büyük ikilemdeydim ki, kredi kartımdan para çekip öyle gidecektim. Parayı çekememe durumum vardı. Çekemesem vazgeçecektim. Olsam mı olmasam mı, ya daha kötü olursa. Ya açılırsa gibi karamsarlık durumu vardı. Ama şimdi iyiki oldum diyorum. Çok daha mutluyum.
Ilerleyen günlerde fotoğraf koyuyor olucam. Hoşcakalın.