- 21 Aralık 2024
- 2
- 0
- 29
- Konu Sahibi rebullavanda07
18 aralıkta kepçe kulak ameliyatı oldum. Birçok doktor araştırdım ama bu süreçte sanırım fazla doktor araştırmak işi zorlaştırıyor. İzmir’de bir doktor içime sindi ve sabah gidip ameliyat olup akşamına kendi şehrime döndüm. Zaten tüm bilgileri whatsap üzerinden asistanından almıştım. Kliniğe gittim . Hemen hazırladılar. Lokal anestezi ile yapıldı. İlk ameliyatım olduğu için ve normalde de canı tatlı olan biri olarak o acı hissetmesem bile o sesleri duymak beni çok korkuttu. Ameliyat boyunca ağladım diyebilirim. Giderken yanınızda bu açıdan biri olması iyi olabilir. Toplamda 45:45= 1.5 saat kadar sürüyor. İşlem bittikten sonra doktor bey kulaklarınızı gösteriyor. Bunların ödemleneceğini ve yaklaşık 2 hafta bu şekilde kalacağını ve sonrasında bu halinden daha da doğal duracağını söyledi. Akşam ağrılarımın artabileceğini, sızıntı şeklinde kanama olabileceğini ve bunların normal olduğunu korkmamam gerektiğini söyledi. Klinikten çıkıp eczaden ilaçlarımı aldım. Sabah 11:30 gibi ameliyat oldum yaklaşık 13 civarı bitmişti. Uçağın akşam 22de olduğu için bir avm ye girdim birşeyler yiyip ağrı kesici aldım. 4 saat arayla. Uçağa bindiğimde hafif sızlamalar başlamıştı. Kafanı kıpırdatmam çenemi açmam sızlamayı artıyordu. Doktor beyin verdiği ağrı kesicilerin bu işi çözmeyeceğini anladığımda evdeki daha güçlü bir ağrı kesiciye geçtim. İlk gece ağrısından gerçekten çok korkuyordum ama ilacın etkisiyle deliksiz uyumuşum kupırdamadan. Bugün 3. Günüm. Dün sargılarım alındı. Evde çıkarabileceğim söylendi ama mümkün mü acile gidip çıkartırdım. Doktor bey bandajsız yöntem kullanıyor. Sadece bandanayı geceleri kulağım üstüne dönüp kıvrılmaması için tavsiye etti. Normal herhangi bir bandana olur dedi. Dün eczaneden tenisçi bandı aldım ama takmak mümkün değil. Kulak sanki benim kulağım değil gibi dokununca bile içim bir hoş oluyor. O yüzden evdeki bir makyaj bandı vardı cırt cırtlı sık olmayacak şekilde onu taktım. Bu geceyi de geçirttim. Sadece dün sabah uyandığımda yüzümün sağ tarafında ödem vardı. Biraz buz vs koydum azalmış gibiydi. Bugünde aynı sorun var. Ve sağ kulağım daha fazla kanamış. Aynadan arkasına bakınca sağ taraf tamamen kafama yapışık görünüyor umarım biraz açılıp doğallaşacaktır. Şu an aşırı ödemli. Bakalım bekliyorum. Süreç normal mi onu da bilmiyorum. Daha önce olanlar varsa yorumlayabilir mi