kendinizi benim yerine koyun gider misiniz veya davet edermisiniz ?

eşim ve ben 1500 km ötede bir yerde görevliydik eşimin gidip kuaför ayarlamak gibi bir şansı yoktu maalesef . bu konuda ona kızamıyorum bunun la ilgilenmesi gereken annesi veye ablasıydı.

Sanki erkek tarafı seni istememiş ama eşin inat edip seninle evlenmiş gibi görünüyor. Sonra da inat sırası kaynanayla görümceye geçmiş yok saymışlar seni, eşini hatta evliliğinizi.

Sırf enişte bey okuyacak diye yazıyorum, yoksa arkadaşlar yazmış zaten olması gerekenleri.

Enişte bey sen, kendinin sayılmadığı, sevilmediğin yerde bulunmak istermiydin? İstemezdin dimi?

Benimde abim ewlendi, kız veya ailesi buraya geldiğinde, değil başka işlerle uğraşmak, kendi işime gitmedim. Bu misafire gösterilen saygıdır, önemdir.

Ayrıca bi insan evlendiğinde yada ev aldığında, büyükleri el öpmek için evine gitmek hariç, ilk o insanın evine gidilir, ufak tefek hediyeyle. Senin kardeşin eşinden çok, sana değer vermiyo asıl. Kaynanası için nişanıma gelmeme ihtimalini düşünen bi kardeşe selam bile vermezdim, büyük konuşmayım..

Son düzenleme:
yada ayaklarına gitmek istemem
eşiniz siz ailesini istemiyorsunuz diye alğılıyor tamamda ailesinin ve ablasınında sizi istemeyip ötelediğini algılıyor mu?gelin olarak onların memleketine gittiyseniz koaförü onlar ayarlamalı sadece geline değil onun yakınlarınada hadi diyelim onlara ayarlamadı ee gelin ne olacak zaten ben bu durumlara inanamıyorum bizimde öğretmen evinde oldu kayınvalidem koaföre sülalecek gitmiş bana yer ayırtmayı unutmuştu bunlar bilinçli yapılan şeyler kanaatimce.ayrıca aileniz hakılı kimse ilk gördüğü birine o gün kızını vermek istemz ailenize su konuda saygısızlık yapılmış.zaten eşler ne yazıkki ara bulmak ve bizleri daha çok düşman etmemek adına kendilerince onların haksız olmdığını biizm abarttığımızı söyliyerek onlara daha çok düşman ediyorlar haberleri yok.bu durumlarda sizin ruh sağlığınız ve huzurunuz için fazla görüşmemek en güzeli ayrıca geçerken uğrayıp hayırlı olsun deyip ev hediyenizi getirmeleri gerekir ki bu zamana kadar bu olmalıydı.ben olsam bende gitmem ayrıca bir yere davet edilecekse ben evin hanımının aranması gerektiğini düşünüyorum ama nedense erkeklerin ailesi bizi dikkate almayıp hep oğllarıyla görüşüp aramızda sorun yaratma derdindeler.

Ben kesinlikle gitmezdim. Zaten hep siz onları davet etmişsiniz, ayaklarına kadar gidip almışsınız. Bence eşin arayı yapmaya çalışıyor, belki size gelmek istemiyorlar bile, eşin buzlar erisin diye seni götürmek istiyor... Bende senin gibi şeyler yaşadım, ama arada kavga oldu, aile bireylerinden bazıları üstüme bile yürüdüler. Sonuç, pişman oldular ama şimdide ben görüşmek istemiyorum, sildim hepsini, umurumda da değiller :)

kardeş evine tabii ki hayırlı olsuna davetle gelinmez ama hayırlı olsuna gelmeyen görümcede zaten davet beklemeli.zaten 2 yıllık evliyim evime hiç gelmediler

Kız boşver gelmesinler dertsiz başına dert mi arıyorsun. Zaten seni önemsemeyen insanlar birde gelicekler hizmet mi edeceksin. Düğün zamanı alt tarafı bir tel toka istemişsin, o da ÇOK LAZIMSA olmuş. Milletin gelinleri ne şımarıklıklar yapıyor da yine de insanlar etraflarında pervane oluyor.

Reactions: anu
ben gidip utandırırdım onları, hatta böyle güler yüzle alttan alttan laf sokardım..

Kardesimin nisani olacak bende arayacagim erteleyin nisani kaynanama gidecem diycem ben burda gelini degil demek ki kardesimi hic sevmiyorum hic takmiyorum umursamiyorum anlamini cikatirim ki beni umursamayan bi ablanin ayaginada asla gitmem zaten bi kardes olarak beni sevse deger verse once o teklif eder kardesim evini goreyim hayirli olsun icin bi ugrayalim der ablaniz sizi sevmiyir yada hic deger vermiyor eniste bey burda esinizden once ablanizla kendi iliskinizi bi sorgularsaniz zaten herseyi anlayacaksiniz...

ortada çok çok büyük sorunlar göremedim. genelde erkek tarafı tavırları.....
madem eşine göstericeksin yorumları ozaman diyecegim şu....
lütfen her iki tarafı da önemseyin...
aileniz hep 1-0 önde olmasın.....

O ne yaa ayak üstü gelin başı yaptırmışın resmen .Kocana söyle önce onu bi telafi etsin . Ayrıca da ben olsam hayatta gitmezdim.

Kendi evinde misafir et bence? Yani kendin gitme. Onlar gelsin :) Kocanla orta yolu bulmus olursun

Boşanacağımı bilsem gitmem gitmemekte lazım doğru olan bu eşine düşüyo bu durumlarda gereken cevabı vermek. Ama sonuna kadar haklısın eşin gitmek istiyosa tek gitsin

haklısın hemde sonuna kadar ben de neler yasadım ve yasıyorum ama kocamı seviyorum evliliğimizi evimizi kurmak cok zor oldu buraya kadar gelmişken esimle aramızda kişisel sorunlarımız yokken bi çocugum varken yuvamı yıkmak istemiyorum onları haklı cıkarmak istemiyorum 6 yıl içinde gördüm ki gerçekte hiç sevenim yokmuş şimdi tek gayem cocugumu elimden geldiğince büyütmek kocamla bi ömrü tüketmek kayınvalidemler beni çok ezdiler ama ses etmedim cevap verip kalp kırıp karsımdaki kişi gibi olmak yerine sabretmeyi sectimönceleri esime arkadaslarıma aileme içimi dökuyordum ama yanlıs yapmışım çünkü dinler gibi yapmışlar kimse gerçekte yanımda değilmiş geçte olsa anladım hele ki eşine ailesiyle ilgili tek laf etme ezilmiş gibi hissedebilirsin ama öyle degilerkek asla annesini haksız bulmaz onlar kötü iye sende kötü olma şimdi 2 secenegin var ya bosanmak dayanamıyorsan yada eşinle ailesiyle tartısarak hayatını sürdürmek veya sabredip beklemek gün gelir devran döner

doğrusu önce onların bu kadar yakına geliyorken, sizi de ziyaret etmek istiyoruz demeleri. önce onlar böyle yapsa, sonra siz de başka seferlerde onların yanına giderdiniz. düğün anıları da nahoş olmuş. giderken ya da dönüşte bize bekliyoruz deyin. yapmadıkları şeyi hatırlatmış olursunuz. ama daha onlar hiç adım atmamışken sizin gitmenize gerek yok. yine de eşinizle duvar örmeyin, eğer mesele haline gelecekse gidin. fakat eşiniz bu söylenenleri olgunlukla anlıyorsa o zaman durumu izah edin. bu kadar yakına gelmişken ve size daha önce hiç gelmemişken, yine de es geçmeleri onların ayıbı. sizin gitmeniz durumunda oh onları da aradan çıkardık diyecekler, bir nevi telafi olacak onlar için. bunu yapamasınlar, siz davet etmişken gelmemeleri de onların aklının bir ucunda olur. davet ederek kıymet verdiler ama biz icabet etmedik durumunda olurlar.

Gitmezdim ve kendim de davet etmezdim gelenin başımın üstünde yeri var ama kendi kendine trip lere gören birininde peşinde kosamam

O kadar şeyi yapan onlar senden çekinen yine onlar o nasıl iş :) Bence haklısın gitme . Gelmek istiyorlarsa eşinin kardeşidir ablasıdır evinde ağırlamak eşine yapcağın bir saygıdır ama gitmek çok gereksiz.

bak tatlım o erkek tarafının bir yerleri fazla havaya kalkmış. ben öyle insanları ne evime koyarım nede yanlarına giderim. bu saatten sonra onlarında iyi yönde değişeceğini sanmıyorum. ellerine çok güzel bir hediye alırlar senden çok çok çok özür dilerlerse ancak o zaman evine alabilirsin. ama seni çok kırmışlar. küsecek biri varsa onlar değil sensin. kocanada söyle şu saatten sonra namusuna yani sana sahip çıksın

Senin gibi olmak var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…