- 20 Mayıs 2013
- 152
- 168
-
- Konu Sahibi narkisos2002
merhabalar size su anda eşimle aramızın gerilmesine sebep olan bir durumu özellikle de yorumları eşime okutmak için paylaşmak istiyorum.
2 yıl önce evlendim tahmin edebileceğiniz gibi eşimin ailesi ile bazı sıkıntılar yaşadık.benim açımdan sorun olan durumlar tamamen manevi konular.ilk sorun nişan döneminde başladı eşimin ailesi farklı bir şehirde yaşıyorlar tanışmaya gelmek istemediler isteme nişan hepsi bir arada olsun dediler ailem duruma her ne kadar bozulsada kabul etti sorun çıkmasın diye.nişana ailesinin gelmesi bile problem oldu. abi gelmedi. abla önce gelemem dedi sonra tamam gelicem dedi ( ki 3 saatlik mesafede oturuyorlar). 2 hafta kala kala abladan bir telefon nişan tarihini değiştirin ben kayınvalidemi ziyarete gidicem .bende eşim vasıtasıyla boyle bir şeyin olamayacaını belirttim. hadi bu bitti biz ylu bulamayız bizi şuradan gelin alın yoksa gelemeyiz diye tutturdular. babam arada eşim var diye 1 saaatlik yol gitti aldı.nişan gecesi alt kattaki anneamde misafir ettik dönünce evi serindi hasta olduk diye laf etmişler. benim tarafımdaki düğün gecesi ise abla ve enişte saat 10 30 gibi düğünden ayrıldılar üstelik ne bir iyi aksamlar ne bir allah mesut etsin. enişte bey bizimle resim çekinmek bile istemedi. ( daha önceki konumda ayrıntılı anlatmıştım )
eşimin tarafındaki düğünde ise ben yabancı bir şehirdeyim. bana ne kuaför ayarlandı ne gelin arabası.düğün öğretmen evindeydi oranın kuaförüde ben gelin saçı yapamam dedi. bende ne yapayım gittim bir kuaföre gelinlik falan giymeden saçımı yaptırdım duvağıda odada takarım dedim . açıkçası bir kuaföre gidip ben gelinim aceleden bi gelin başı yaptırayım sonrada taksiye bineyim demeye utandım. duvağımı otel odasında kendim tutturdum. fakat baktım ki düşecek gibi ablayı arayıp ( ki kendisi kuaförde idi ) durumu anlatıp birkaç tel toka rica ettim.kendisi ise 2 saat sonra beni arayıp el toka almadığını artık yola çoktığını eğer ÇOK LAZIMSA geri dönüp alayım dedi. bende dönmyin dedim ne diyeyim.
bugun ise eşimin ablası arayıp bize 1 saatlik bir mesafedeki bir yere 2 günlüne gideceklerini söylemiş. surası burası nerde diye sormuş.buraya giderkende neredeyse bizim yaşadığımız yerden geçecekler eşimde oraya gidelim görüşelim diyor. şimdi siz olsanız
1-bir yıl önce ev almıssınız size hayırlı olsuna gelmeyen ,buradan geçecekken sizede uğrayalım bi hayırlı olsun diyelim demiyen ve yukarıda yazdığım gibi davranan görümce için kalkıp oaraya gidermisiniz? yada arayıp ille bize uğrayın dermisiniz.
ben demem .
kendileri buraya uğramak isterlerse başımın üstüne .zaten bekleddğimde bu . bir uğraypı güle güle oturun hayırlı olsun demeleri.eşimse benden çekindikleri için gelmediklerini soylüyor. bende karşımdakine boyle davransam evine gitmeye çekinirim diyorum .herhngi bir tartışmamız falan olmadı hatta ben daha önce çocuklarının doğum günü falan kutlamışken nişan ve sonrası tavırlar sebebiyle mümkün mertebe görüşmedim. o kadar.ne hakaret ettim ne kalplerini kırdım ama bana verilmeyen değeri başkasına veremem. belkide ben bazı seyleri aşamıyorum . peki siz olsanız ?
yada ayaklarına gitmek istememeşim bu durumu ben ailesini istemiyormusum şeklinde algılıyor. yalan söyleyecek değilim bu tavırlardan sonra kimse can ciğer olmak istemez . gelmek isterlerse her misafiri nasıl ağırlıyorsam anlarıda ağırlarım ayırt etmem ama gelsinler diyede peşlerinden koşamam.
kesinlikle ne giderim, ne cagiririm, nede evimde isterim
evime gelseler bile dogru durust yanlarinda durmam iyi davranmam
esiniz gormuyor anlamiyor mu bu olanlari
onlar ona kardeslik yapmamis farkinda mi acaba
tek kelime ile hissettiklerimi anlattınız inanın dün eşimin doğum günüydü arayıp kutlamadı bileSenin abin ve esi aynisini esine yapsa nisanliklik ve dugun surecinde esin napardi...
Mesala nisani erteleyin deseydi abin ayni gerekceyle esin derdi ki 'baslarim lan kaynanasina o kaynanasina gidicek diye nisan mi ertelenir nisandan snra gitsin gitmiyosada nisana gelmesin o zmn.'
3 fazla 2 eksik bu cumleyi kurardi..biraz kaba olmus olabilir erkek agzindan konustm:) ama kendisi bu durumu sana sunuyor sence erteleyelim mi diye ki bence sana bile yanstmadan bu konuyu halletmesi gerekiyor..duu...
Simdi gelelim asıl soruna..esin gitsin sen gitme..esin seni zorluyorsa ve bu durum karsisinda tartistiginizda da bozdugu huzurun vebali onda olur..evlilik bu insan kocasinin hanimini korumasini ister baskalari ugruna üzmesini dgl...
Mesela ablasi kv gitmek icin kardesinin nisanini bile umursamamis ya kocasinin ailesi icin!! iste simdi esinde ablasini umursamasin karısı icin...madem öyleyse..
Cnm esinin ailesi oldugu icin aramasada olur inan esinin zoruna gitse bile 5 dakika snra normal biseymis gibi yaklasir olaya..tek kelime ile hissettiklerimi anlattınız inanın dün eşimin doğum günüydü arayıp kutlamadı bile