kendinizi benim yerine koyun gider misiniz veya davet edermisiniz ?

Ablası amada küstahmış bütün ilgiyi alakayı kendine istiyor ben gitmezdim , saygısızlıklar çok olmuş acaba ona o şekilde davranılsaydı ne yapardı, ablayı çok şımartmışlar senin özel gününde ve sonrası

eşim bu durumu ben ailesini istemiyormusum şeklinde algılıyor. yalan söyleyecek değilim bu tavırlardan sonra kimse can ciğer olmak istemez . gelmek isterlerse her misafiri nasıl ağırlıyorsam anlarıda ağırlarım ayırt etmem ama gelsinler diyede peşlerinden koşamam.
İstemiyorsun demek kolay eşiniz sebepleri düşünüp analiz etsin. Ailesi tarafından değil sizin tarafınızdan bakmak zorunda eğer böyle konuşuyorsa.
Ben olsam gitmem ama kötü gelin damgası yememek için telefonda ağız ucuyla davet ederdim. İlk aşamada bahane uyduracaktır tabii, "öyle mi peki bişey diyemem" deyip kesip atardım. Davet ettin mi, ettin. En azından buralara kadar geldik de çağırmadı diyemez. Bugüne kadar nasıl seninle yarım ağızla iletişim kurdularsa şimdi aynısını görsünler. Malesef kız evinin naz evi olduğu dönemler geride kalmış. Kendim de evlenirken örneklerini yaşadım. Kız verecek ailenin hüznüne bile saygı göstermiyorlar. Damat iyiyse, ailen ısınmışsa kurtarıyorsun işte. Çok yazık ve ayıp ediyorlar.

Nisan dugunde yasananlari bir kenara koydum. Aranizda sorun olsun ya da olmasin o kadar yakinizdan gececeklerse onlara gelmek yakisir. Hem evi hayirlamis olurlar hem sizi gormus olurlar. Uygun olan budur bence.

Senin abin ve esi aynisini esine yapsa nisanliklik ve dugun surecinde esin napardi...
Mesala nisani erteleyin deseydi abin ayni gerekceyle esin derdi ki 'baslarim lan kaynanasina o kaynanasina gidicek diye nisan mi ertelenir nisandan snra gitsin gitmiyosada nisana gelmesin o zmn.'
3 fazla 2 eksik bu cumleyi kurardi..biraz kaba olmus olabilir erkek agzindan konustm:) ama kendisi bu durumu sana sunuyor sence erteleyelim mi diye ki bence sana bile yanstmadan bu konuyu halletmesi gerekiyor..duu...
Simdi gelelim asıl soruna..esin gitsin sen gitme..esin seni zorluyorsa ve bu durum karsisinda tartistiginizda da bozdugu huzurun vebali onda olur..evlilik bu insan kocasinin hanimini korumasini ister baskalari ugruna üzmesini dgl...
Mesela ablasi kv gitmek icin kardesinin nisanini bile umursamamis ya kocasinin ailesi icin!! iste simdi esinde ablasini umursamasin karısı icin...madem öyleyse..
Son yazdığınızı alkışlıyorum efendim. Süpper demişsiniz.

Eşine söyle buradaki yorumları okurken kendini senin yerine koyarak okusun, senin ablan aynısını ona yapsaydi ne hisseder nasıl davranirdi

Hakliyken haksiz duruma dusme sonucta esin var arada. Gitmem ama evime davet ederim. Gelmezlerse esinde anlar kimin hakli oldugunu.

merhabalar size su anda eşimle aramızın gerilmesine sebep olan bir durumu özellikle de yorumları eşime okutmak için paylaşmak istiyorum.
2 yıl önce evlendim tahmin edebileceğiniz gibi eşimin ailesi ile bazı sıkıntılar yaşadık.benim açımdan sorun olan durumlar tamamen manevi konular.ilk sorun nişan döneminde başladı eşimin ailesi farklı bir şehirde yaşıyorlar tanışmaya gelmek istemediler isteme nişan hepsi bir arada olsun dediler ailem duruma her ne kadar bozulsada kabul etti sorun çıkmasın diye.nişana ailesinin gelmesi bile problem oldu. abi gelmedi. abla önce gelemem dedi sonra tamam gelicem dedi ( ki 3 saatlik mesafede oturuyorlar). 2 hafta kala kala abladan bir telefon nişan tarihini değiştirin ben kayınvalidemi ziyarete gidicem .bende eşim vasıtasıyla boyle bir şeyin olamayacaını belirttim. hadi bu bitti biz ylu bulamayız bizi şuradan gelin alın yoksa gelemeyiz diye tutturdular. babam arada eşim var diye 1 saaatlik yol gitti aldı.nişan gecesi alt kattaki anneamde misafir ettik dönünce evi serindi hasta olduk diye laf etmişler. benim tarafımdaki düğün gecesi ise abla ve enişte saat 10 30 gibi düğünden ayrıldılar üstelik ne bir iyi aksamlar ne bir allah mesut etsin. enişte bey bizimle resim çekinmek bile istemedi. ( daha önceki konumda ayrıntılı anlatmıştım )
eşimin tarafındaki düğünde ise ben yabancı bir şehirdeyim. bana ne kuaför ayarlandı ne gelin arabası.düğün öğretmen evindeydi oranın kuaförüde ben gelin saçı yapamam dedi. bende ne yapayım gittim bir kuaföre gelinlik falan giymeden saçımı yaptırdım duvağıda odada takarım dedim . açıkçası bir kuaföre gidip ben gelinim aceleden bi gelin başı yaptırayım sonrada taksiye bineyim demeye utandım. duvağımı otel odasında kendim tutturdum. fakat baktım ki düşecek gibi ablayı arayıp ( ki kendisi kuaförde idi ) durumu anlatıp birkaç tel toka rica ettim.kendisi ise 2 saat sonra beni arayıp el toka almadığını artık yola çoktığını eğer ÇOK LAZIMSA geri dönüp alayım dedi. bende dönmyin dedim ne diyeyim.
bugun ise eşimin ablası arayıp bize 1 saatlik bir mesafedeki bir yere 2 günlüne gideceklerini söylemiş. surası burası nerde diye sormuş.buraya giderkende neredeyse bizim yaşadığımız yerden geçecekler eşimde oraya gidelim görüşelim diyor. şimdi siz olsanız
1-bir yıl önce ev almıssınız size hayırlı olsuna gelmeyen ,buradan geçecekken sizede uğrayalım bi hayırlı olsun diyelim demiyen ve yukarıda yazdığım gibi davranan görümce için kalkıp oaraya gidermisiniz? yada arayıp ille bize uğrayın dermisiniz.
ben demem .
kendileri buraya uğramak isterlerse başımın üstüne .zaten bekleddğimde bu . bir uğraypı güle güle oturun hayırlı olsun demeleri.eşimse benden çekindikleri için gelmediklerini soylüyor. bende karşımdakine boyle davransam evine gitmeye çekinirim diyorum .herhngi bir tartışmamız falan olmadı hatta ben daha önce çocuklarının doğum günü falan kutlamışken nişan ve sonrası tavırlar sebebiyle mümkün mertebe görüşmedim. o kadar.ne hakaret ettim ne kalplerini kırdım ama bana verilmeyen değeri başkasına veremem. belkide ben bazı seyleri aşamıyorum . peki siz olsanız ?
Ben olsam ne ararim gel diye ne de ayagina giderim. O kadar sey yapmis daha dogrusu yapmamis

Sayın eş, geçmişteki hatalArınızın bedelini ödüyorsunuz. Bundan sonra ilgiyi eşinize yoğunlaştırırsınız, o da sakinleşir herhalde. Bu arada erkek üye yasak :)

Bende gözlerim mi beni yaniltti diyorum yorum ortadan kaybolunca..

Ese diyecek sozum yok ki o ise.

Neyse ben olsam gitmem Eve cagirirmiyim? Hayir cagirmamda. Kendileri gelmek istiyoruz deseler tamam derim

merhabalar size su anda eşimle aramızın gerilmesine sebep olan bir durumu özellikle de yorumları eşime okutmak için paylaşmak istiyorum.
2 yıl önce evlendim tahmin edebileceğiniz gibi eşimin ailesi ile bazı sıkıntılar yaşadık.benim açımdan sorun olan durumlar tamamen manevi konular.ilk sorun nişan döneminde başladı eşimin ailesi farklı bir şehirde yaşıyorlar tanışmaya gelmek istemediler isteme nişan hepsi bir arada olsun dediler ailem duruma her ne kadar bozulsada kabul etti sorun çıkmasın diye.nişana ailesinin gelmesi bile problem oldu. abi gelmedi. abla önce gelemem dedi sonra tamam gelicem dedi ( ki 3 saatlik mesafede oturuyorlar). 2 hafta kala kala abladan bir telefon nişan tarihini değiştirin ben kayınvalidemi ziyarete gidicem .bende eşim vasıtasıyla boyle bir şeyin olamayacaını belirttim. hadi bu bitti biz ylu bulamayız bizi şuradan gelin alın yoksa gelemeyiz diye tutturdular. babam arada eşim var diye 1 saaatlik yol gitti aldı.nişan gecesi alt kattaki anneamde misafir ettik dönünce evi serindi hasta olduk diye laf etmişler. benim tarafımdaki düğün gecesi ise abla ve enişte saat 10 30 gibi düğünden ayrıldılar üstelik ne bir iyi aksamlar ne bir allah mesut etsin. enişte bey bizimle resim çekinmek bile istemedi. ( daha önceki konumda ayrıntılı anlatmıştım )
eşimin tarafındaki düğünde ise ben yabancı bir şehirdeyim. bana ne kuaför ayarlandı ne gelin arabası.düğün öğretmen evindeydi oranın kuaförüde ben gelin saçı yapamam dedi. bende ne yapayım gittim bir kuaföre gelinlik falan giymeden saçımı yaptırdım duvağıda odada takarım dedim . açıkçası bir kuaföre gidip ben gelinim aceleden bi gelin başı yaptırayım sonrada taksiye bineyim demeye utandım. duvağımı otel odasında kendim tutturdum. fakat baktım ki düşecek gibi ablayı arayıp ( ki kendisi kuaförde idi ) durumu anlatıp birkaç tel toka rica ettim.kendisi ise 2 saat sonra beni arayıp el toka almadığını artık yola çoktığını eğer ÇOK LAZIMSA geri dönüp alayım dedi. bende dönmyin dedim ne diyeyim.
bugun ise eşimin ablası arayıp bize 1 saatlik bir mesafedeki bir yere 2 günlüne gideceklerini söylemiş. surası burası nerde diye sormuş.buraya giderkende neredeyse bizim yaşadığımız yerden geçecekler eşimde oraya gidelim görüşelim diyor. şimdi siz olsanız
1-bir yıl önce ev almıssınız size hayırlı olsuna gelmeyen ,buradan geçecekken sizede uğrayalım bi hayırlı olsun diyelim demiyen ve yukarıda yazdığım gibi davranan görümce için kalkıp oaraya gidermisiniz? yada arayıp ille bize uğrayın dermisiniz.
ben demem .
kendileri buraya uğramak isterlerse başımın üstüne .zaten bekleddğimde bu . bir uğraypı güle güle oturun hayırlı olsun demeleri.eşimse benden çekindikleri için gelmediklerini soylüyor. bende karşımdakine boyle davransam evine gitmeye çekinirim diyorum .herhngi bir tartışmamız falan olmadı hatta ben daha önce çocuklarının doğum günü falan kutlamışken nişan ve sonrası tavırlar sebebiyle mümkün mertebe görüşmedim. o kadar.ne hakaret ettim ne kalplerini kırdım ama bana verilmeyen değeri başkasına veremem. belkide ben bazı seyleri aşamıyorum . peki siz olsanız ?

Su anlattiklarinda esin nerde hep pasif ama alttan alta ailesinden taraf suskunlugu gelin olurken yapilanlair okuyunca dovesim geldi adamo uyan diye, esin malesef seni pek kollayamiyor yoksa bu ladar rahar olamaz kimse sana uzgunum ama

ben demem .
ne davet et nede sen git.dediğin gibi gelirlerse misafirin olurlar.ben anlamıyorum ya bu erkek aileleri kendilerini ne sanıyolar böyle.anasıyla ayrı uğraşırsın babasıyla ayrı.onlarda yetmez kardeşleri.

Gelin diye soylemezdim kendinin düşünüp geçerken de olsa ugramasi gerekir zaten.gelirse de iyi davranirdim eşimin Hatiri içingelmezseds hicbir sşekilde aramaz konusmazdim.kirildigimi belli de etmezdim normal samimi olmadan aradiklari zaman merhaba merhaba seklinde davranirdim.

Sadece arayip yakindaymissiniz buyrun de bence
Aksi takdirde kesinlikle gitme
Huzursuzluguna huzursuzluk katma ne gerek var
Sana da yazık
Eşin de gözlerini açsın seni bırak kendisine kardeşlik bile yapmamislar

eşin çok meraklıysa gitsin ben gitmem ayrıca eşin sana nadıl kuaför ayarlamaz şoktayım bide tek başına gittin geldin ha eşine bi sorarmısın o gün senle ilgilenmesinden başka ne derdi varmış ben olmaz ne o düğüne çıkardım ne saçımı yaptırırdım pess

Görümcelerimiz aynı galiba :KK66: tek fark benimki istenme olayına, nişanıma, memleketteki düğünüme ve 5.5 yıldır evimi hayırlamaya gelmedi :) şimdi hiç takmıyorum ama o zaman eşime ; bu durum beni üzmez ben birşey kaybetmem ama demekki seni saymıyor ben buna üzülüyorum demiştim o da beni haklı buldu ve sonuç: yazın kayınvalidemlerde karşılaşınca görüşüyoruz.

Bu taktik guzel.:KK76:.
Sozu kisa kesip kocanin dusunmesini saglamak.
Bunun yerine biz kadinlar: bak gordunmj gelmedi, bak saygisiz bak boyle bak soyle diyor. Yok bende gitmem ona, o bize gelmdi. Senin ailen bana deger vermiyor.. yok oyleyok boyle. Atip tutuyor.
Onun yerine kisa ve oz olup gerisini ona birakmak cok guzel fikir.

Amacim kimseyi kucumsemek degil bunu ilk basta belirtiyim. Dul olmak benim gozumde alcak bi seviyede felan degildir.
Ama annelerin dedigi gibi resmen : ' Dul kizmi veriyorum?'.
Resmen dul gibi evlendirilmissinz.
Dugun gunu kostura kostura kuafore gitmek ne demek yA?
O ablasida elbet yolda gelirken bi dukkana ugrayabilirdi. Ama gitmemis.
Deger gormemis sizi.

Kocaniz anlamaliki : su an oturup bu konuyu tartsiyosaniz bunun sebebi ablasidir.
Kocaniza gore sorun yok siz buyutuyr olabilirsiniz.
Ama okusunda su yazdiklarimi anlasin, kesinlikle bi sorun var.

Ablasi dugun gunu elin kizini bozmadi, ablasi kendi kardesini bozdu.
Dugun gunu degisirmi ya o kaynanasina gitmesi gerek diye? O kadrmi degersiz kardesi? Abla dedigin kostura kostura kiz tarafinin eksiklerini tamamlar canim kardsim evleniyor. O erkektir orf adet bilmez, ben basi tutuyumda kardesim mahcup olmasin diye.
Kendi kardesinin su gunki yasadigi tartismanin sebebi o ablasi. Su an evde huzurunuz kacti resmen.

Yinede ablasi, egerki cagiricam diyosa arasin kendisi buyur etsin.
Ama senin ayagina gitmeni istemesi, kabul edilemez.

Ne arayin ne de sorun hele ki hic gitmeyin. Kardes evine hayirli olsuna davetle gelinmez. Istiyorsa buyursun gelsin ben olsa esime de izin vermem. Kardesin evi barki var disarda bulusmak da neyin nesi? Beni seven evime buyursun ayagina beklemesin!

Amacim kimseyi kucumsemek degil bunu ilk basta belirtiyim. Dul olmak benim gozumde alcak bi seviyede felan degildir.
Ama annelerin dedigi gibi resmen : ' Dul kizmi veriyorum?'.
Resmen dul gibi evlendirilmissinz.
Dugun gunu kostura kostura kuafore gitmek ne demek yA?
O ablasida elbet yolda gelirken bi dukkana ugrayabilirdi. Ama gitmemis.
Deger gormemis sizi.

Kocaniz anlamaliki : su an oturup bu konuyu tartsiyosaniz bunun sebebi ablasidir.
Kocaniza gore sorun yok siz buyutuyr olabilirsiniz.
Ama okusunda su yazdiklarimi anlasin, kesinlikle bi sorun var.

Ablasi dugun gunu elin kizini bozmadi, ablasi kendi kardesini bozdu.
Dugun gunu degisirmi ya o kaynanasina gitmesi gerek diye? O kadrmi degersiz kardesi? Abla dedigin kostura kostura kiz tarafinin eksiklerini tamamlar canim kardsim evleniyor. O erkektir orf adet bilmez, ben basi tutuyumda kardesim mahcup olmasin diye.
Kendi kardesinin su gunki yasadigi tartismanin sebebi o ablasi. Su an evde huzurunuz kacti resmen.

Yinede ablasi, egerki cagiricam diyosa arasin kendisi buyur etsin.
Ama senin ayagina gitmeni istemesi, kabul edilemez.

ben eşime kesinlikle gitmeyeceğimi belirttim arayıp davet falan da etmiyorum. oarad ki düğünü iananın ki yok sayıyorum zaten allahtan kendi ailem bana deniz kenarı yemeli içmeli çok güzel bir düğün yapmıştı yoksa içimde kallırdı ablasını 2 senedir görmüyormuş fakat bunun sorumlusu ben değilim ki gecen yıl oğlunu sünnet ettirip kendi kardeşini çağırmadı

Ne arayin ne de sorun hele ki hic gitmeyin. Kardes evine hayirli olsuna davetle gelinmez. Istiyorsa buyursun gelsin ben olsa esime de izin vermem. Kardesin evi barki var disarda bulusmak da neyin nesi? Beni seven evime buyursun ayagina beklemesin!
kardeş evine tabii ki hayırlı olsuna davetle gelinmez ama hayırlı olsuna gelmeyen görümcede zaten davet beklemeli.zaten 2 yıllık evliyim evime hiç gelmediler

X