kendini öven,ailesini öven tipler hakkında yorumunuz???

hayatta sevmediğim şey övünmektir neysen zaten karşındaki seni biliyor oldugun gibi görünmek en güzeli bence övünmeyi ve övmeyi sevmiyorum diyenlerde çok var maalesef klava:

Nefret ederim bu tiplerden. Nedense herkesin hayatında oluyor bu gıcık kişilerden.
Ne anlarlar bilmemki başımı sallayıp dinlememden. Egolarını tatmin etmekten başka birşey
değil aslında , üstelik gözümde küçülüyor bu gibi insanlar.

Sürekli kendini öven insanlar : kendine güveni olmayan, cok cabuk fikir degiştirebilen ,güvenilir olmayan , duygularını abartmayı seven ,samimiyetten uzak kişilerdir.Kendince eksiklerini gizlemeye calışır bu sayede.Had safhada komplexlidirler. a.s

ve övünen insanların yaptıklarında en nefret ettiğim huy kendileri anlatır herkeze dinlettirirler ama sıra karşısındakine gelince kafalarını hiç yorum yapmadan emme basma tulumba gibi sallamaktır.Yorumsuzca iyi bir dinleyici gibi görünerek imajıyla.Evet allah kimseyi bu tip insanlardan dolayı kötüye sevketmesin.

ne demişler kendini övenin yanından kaç, el öveni al da kaç sengözlerimebaksanab

bizim mahallede bir komşumuz var
o böyledir
ne zaman birini görse
kadın full kendini ve çocuklarını anlatır
artık gına gelir bize
üstelik bu kadında kleptomani hastası
bu yüzden hapiste yattı
seni biliyoruz aileni biliyoruz
daha neyini anlatıyorsun bize:mymeka:

ben bu tip insanlara acırım..
çünkü beyin savunma mekanizması gerçekleşir..
aslında tam tersidir aile ama kapatmak için aksi şekilde öv baba öv..
kimse de yemez millette ayakta uyumuyo değil tabii..

Okudum okudum anlamadım ki...:1shok:
Evet kendimi de överim ailemi de..
Hiç görmüyor musunuz ne olaylar oluyor insanların evlerinin içinde?Gazetelerde,haberlerde ya da en basitinden burada KK 'da bile hergün bir aile faciası..
Anne evladına küfrediyor,dövüyor,baba kızına farklı gözle bakıyor..
Allahıma binlerce kere şükür benim anam babam beni pamuklara sararak büyüttü,bir dediğim iki olmadı,maddi manevi hiç bir şeyin eksikliğini yaşatmadılar. Şimdi başım ağırıyor desem,önce elimi tutacak olan onlardır yine. Allahım başımdan eksik etmesin onları..:Saruboceq:
Bu kadar kötü örneklerin olduğu bir hayatta ailemi övmezsem onların hakkını yemiş olurum.. Bakıyorum da burada bile 3 ya da 5 kişi ailesinden şikayet etmiyor,bu konuda da aman övülmez şu olur bu olur diyorlar.. Överim de,tekrar tekrar da söylerim,hiç de çekinmem,şükürler olsun ki Rabbime onlar benim anam babam..
Beni de bu kadar muhteşem yetiştirdikleri için ne yapsam da ödeyemem onlara olan borcumu..hihoyyyt

Son düzenleme:
her şey yerınde guzeldır dozaşı tutturmak gerekıyor
övunmek evet çok kotu ama çevrenızden guzel övguler alıyorsanız taktır edılıyorsanız bunda bı kotuluk yok
ama bunu yanlış yapanlar çok hiç kımseyı konuşturmadan sadece her gordugunuzde kızından oglundan bahsedıyorsa bunda bı yanlışlık var :dilcikar:
benımde çevrende var bu tarz kışıler ben de kaçıyorum onlardan
ALLAHA yakın bana uzak olsunlar malesef degışmıyorlarda işin gerçegı bu

ya birakta başkasi yaptiğin bişeyi övsün. Kendini yada bi yakinini öven insanlardan hiç hoşlanmam o ortamdan kaçmaya bakarim.
Bu tarz sohbetler hiç hoşuma gitmez.
Aslindan işin gerçeği kendini öven insan yada cocugunu övüyosa övdüğü konuda tam tersidir herşey nedense artik kendiini bu şekilde tatamin ediyorlar herhalde
birakta övmeyi yapsin görelim biz övelim gerçekten başariliysa
öle değilmi

aşağılık komplexi var derim kendini eksik hissettiği için birilerine bişey kanıtlama çabasında

lalecim övünmek ayrı şeydir gurur duymak ayrıyasakkelime
senin bahsettiğin gurur duymak minnettar kalmaktır bence
en az senin kadar bende gurur duyarım ailemle iyiki onların çocuğuyum diye
ama ben annem şöyle iyi kadındır babam böyledir demeye gerek duymam bilen bilir zaten
bunu kimseye kanıtlamak içinde uğraşmam :1rolleyes:

övünmek ve övünürken abartarak konusmak ayrı insanın yeri geldiğinde üslubunla anlatması ayrıdır.. cok övünen ben herseyin iyisini yaparım bilirim diyen bir cok insanın aslında hiç birsey olmadıgına cook sahit oldum.. bırakında sizi baskaları övsün.. kompleksli ve kendine güveni olmayan insanlar durmadan övünürler.. tevazu sahibi olmak her zaman en mükemmelidir..

ah siz benim oturduğum apartmandaki komşuları bi görseniz bir araya geldiklerinde kimlerin yeğeni ve kimlerin kızları olduklarını,hangi aşirete mensup olduklarını,hangi paşanın bilmem kaçıncı torunu olduklarını anlatmalarını duysanız yerlere yapışırsınız gülmekten.....:)))
insan bazen ağlamakta istiyor iç acısı hallerine...
insan biraz ölçülü atar yani o kadar zengin köklü bir aileye sahip olsalar ne işleri olur memur kocalarla... gırtlağa kadar boçlarla... bırakın bu işleri yaaa:))))

Çok övünenler komiğime gidiyor benim. Sitcom izliyor gibi hissediyorum. Yeri geldiğinde ailemi çevremdekileri sözlerimle yüceltmek hoşuma gider ama durup dururken gerek duymam böyle birşeye.

Ama kendim için asla yapamam öyle birşey işte mesela. Yanlış belki ama kendimi ukala falan hissederim. Utanırım yani ben şunu harika yaparım bunu çok güzel beceririm demeye. Benimki de ayrı bi hastalık belki =)

hiç hazetmediğim tiplerdir.
ne demişler "mağrur olma padişahım senden büyük allah var"
hihoyyyt
öyle tiplerle malesef bende bir arada bulundum ama hiç lafımı sakınmadım. hepsine söylemişimdir "önemli olan senin kendini övmen değil başkalarının takdir etmesidir" diye.
Bu sayede lafı yiyip oturmuşlardı
:jeyyar:

ole insanlara sinir oluyrum kötükedihüso kesın aılerınde yada ovduklerı konuda bı eksıklık warkı ovuyor dıe dusunuyorum hep. anneler cocuklarını ower durur ya sureklı yok sole ıyı okulda yok ole ıyı unıwersıte sınavındakı puanı sukadar ıyı bu kadar ıyı ama cocuk sonunda annenın anlatıgından cok farklı bı bolume yerleşir . ama ailenle yada sewdıklerınle sonuna kadar gurar duyarsın o baska bısey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…