kendini gerceklestirme

Kendini gerceklestirdigini düşünen var mi ya da uğraşan, nasıl bir ruh halidir,nasıl ulaşılır çok merak ediyorum, neler yapmak nelerden ödün vermek gerekir,bu konuda fikri olan var mı ?
İnsan bedenin de akıl, kalp ile ilintilidir. Fakat İnsan bedenin de, kişinin sadece kendisi yoktur. İyi kötü misali bir açı kurarsak, kötüyü sevmediğimiz halde de yapabiliyoruz. İşte bu sevmediğimizi yapan bir olgu var anlamına gelir. Sevmeyen ise, gerçekleştirmek ve sürekli kılmak istediğimiz, kendimiziz. Buna ulaşmak çok zor olsa da, imkansız değil.. Hatta, kararlı biri için kolay da olabilir. Uzun bir yoldur dense de.. 15 dakika kadar da, kısa bir mesafeye de düşebilir..!

''İstediğim bütün kitapları okuyamam; olmak istediğim bütün insanlar olamam ve istediğim hayatları süremem... İstediğim bütün becerileri edinemem.öyleyse ne istiyorum? Yaşamak ve hayatta olabilecek bütün zihinsel ve fiziksel deneyimlerin bütün renklerini, tonlarını yaşamak ve duyumsamak istiyorum ve berbat bir şekilde kısıtlıyım. ''
en beğendiğim sözlerden biridir bu. ben maalesef ne yapsam hep eksikmiş gibi geliyor. hep daha fazlasını yapmam gerekiyormuş gibi hissediyorum. öğrenmem gereken çok şey, gezmem gereken çok yer, okumam gereken çok kitap, dinlemem gereken çok müzik var. bunları düşündükçe ve yaptıkça kendimi gerçekleştirmek için sadece minik adımlar atmış oluyorum. Tam anlamıyla ne zaman kendimi gerçekleştirdim diyebilirim bilmiyorum.

Bence bi insan hah ben oldum dememeli. Her zaman kendisiyle rekabet etmeli.çıtasını herzaman yukseltebilmeli .Ha sen yapiyormusun diye sorarsan hayır. Hayatın karşına çıkardığı suprizler doğrultusunda bu biraz zor gözüküyor. .

İnsan bedenin de akıl, kalp ile ilintilidir. Fakat İnsan bedenin de, kişinin sadece kendisi yoktur. İyi kötü misali bir açı kurarsak, kötüyü sevmediğimiz halde de yapabiliyoruz. İşte bu sevmediğimizi yapan bir olgu var anlamına gelir. Sevmeyen ise, gerçekleştirmek ve sürekli kılmak istediğimiz, kendimiziz. Buna ulaşmak çok zor olsa da, imkansız değil.. Hatta, kararlı biri için kolay da olabilir. Uzun bir yoldur dense de.. 15 dakika kadar da, kısa bir mesafeye de düşebilir..!
Bir insanın hayattaki yegane amacı bu olmalı diye düşünüyorum. Kendini bilme, kendini bulma vs.

çok haklısınız kendimi bulmak istiyorum bende ama nasıl yapmalıyım bilmiyorum

İnsan olarak nankörüz. Yolu tarif edecek biri dahi olsa, ya biz yada bize yakın birileri, şu sözü mutlaka söyleyiverir.. " kendi yolu bulmuş mu ?.. Ki sana yol gösterecek :)) " diye de alaycı bir gülücük sonuna mutlaka eklenir.

Bu noktaya ışık tutması açısından " Aramakla bulunmaz; ancak bulanlar, daima arayanlardır " sözü, son derece derin manalar barındırır.

Küçüklüğümüzden bu yana kendimizi kendimizden uzaklaştırmak için her yolu denemediler mi,onlarca sene sonra şu anki beni aslında oldugum bene dönüştürmek o kadar zor ki.Önce bunu başarırsam bi nebze şansım olabilir

X