- 29 Nisan 2013
- 4.079
- 1.964
- Konu Sahibi philosophy
Yook ztn çok qis bisikolojideyim...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
İnsan bedenin de akıl, kalp ile ilintilidir. Fakat İnsan bedenin de, kişinin sadece kendisi yoktur. İyi kötü misali bir açı kurarsak, kötüyü sevmediğimiz halde de yapabiliyoruz. İşte bu sevmediğimizi yapan bir olgu var anlamına gelir. Sevmeyen ise, gerçekleştirmek ve sürekli kılmak istediğimiz, kendimiziz. Buna ulaşmak çok zor olsa da, imkansız değil.. Hatta, kararlı biri için kolay da olabilir. Uzun bir yoldur dense de.. 15 dakika kadar da, kısa bir mesafeye de düşebilir..!Kendini gerceklestirdigini düşünen var mi ya da uğraşan, nasıl bir ruh halidir,nasıl ulaşılır çok merak ediyorum, neler yapmak nelerden ödün vermek gerekir,bu konuda fikri olan var mı ?
''İstediğim bütün kitapları okuyamam; olmak istediğim bütün insanlar olamam ve istediğim hayatları süremem... İstediğim bütün becerileri edinemem.öyleyse ne istiyorum? Yaşamak ve hayatta olabilecek bütün zihinsel ve fiziksel deneyimlerin bütün renklerini, tonlarını yaşamak ve duyumsamak istiyorum ve berbat bir şekilde kısıtlıyım. ''
en beğendiğim sözlerden biridir bu. ben maalesef ne yapsam hep eksikmiş gibi geliyor. hep daha fazlasını yapmam gerekiyormuş gibi hissediyorum. öğrenmem gereken çok şey, gezmem gereken çok yer, okumam gereken çok kitap, dinlemem gereken çok müzik var. bunları düşündükçe ve yaptıkça kendimi gerçekleştirmek için sadece minik adımlar atmış oluyorum. Tam anlamıyla ne zaman kendimi gerçekleştirdim diyebilirim bilmiyorum.
Bir insanın hayattaki yegane amacı bu olmalı diye düşünüyorum. Kendini bilme, kendini bulma vs.İnsan bedenin de akıl, kalp ile ilintilidir. Fakat İnsan bedenin de, kişinin sadece kendisi yoktur. İyi kötü misali bir açı kurarsak, kötüyü sevmediğimiz halde de yapabiliyoruz. İşte bu sevmediğimizi yapan bir olgu var anlamına gelir. Sevmeyen ise, gerçekleştirmek ve sürekli kılmak istediğimiz, kendimiziz. Buna ulaşmak çok zor olsa da, imkansız değil.. Hatta, kararlı biri için kolay da olabilir. Uzun bir yoldur dense de.. 15 dakika kadar da, kısa bir mesafeye de düşebilir..!
Bir insanın hayattaki yegane amacı bu olmalı diye düşünüyorum. Kendini bilme, kendini bulma vs.
çok haklısınız kendimi bulmak istiyorum bende ama nasıl yapmalıyım bilmiyorum
bende merak ediyorum fedakarlıklarımdan kendimi unuttumHahaha ışte onu merak ediyoruz bizde :)