Kendine hakettiği özeni gösteren bayanlar yardım lütfen

Yenibirhayataaa

Büyümek, tam anlamıyla bu.
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2016
1.132
563
Merhabalar

23 yaşındayım. Güzel ve hoş bir kız olduğumu söyler çevrem. Temiz bir insanım. Ama şöyle bir sorunum var ki kendime çok bakım yapmıyorum. Mesela bir yere giderken max. 10 dakikada hazirlanirim.

Bu benim yapım halimden memnundum aslında. Ama şu aralar depresyon gibi bir problemle uğraşıyorum. Kendimi iyi hissetmek için buna dikkat etmem gerektiğini düşünüyorum. Ama zor oluyor benim için.

Siz neler yapıyorsunuz kişisel bakiminiz için? Şöyle düzenli vaktini iyi kullanan kendine dikkat eden gereksiz şeyleri düşünmeye vakti bile olmayan biri olmak istiyorum. Biraz taktik verir misiniz?

sık duş alırım. saçlarımı düzleştirmeden, rimel ve standart kahverengi far sürmeden dışarı çıkmamaya çalışırım. becerebildiğim günlerde eyeliner sürerim. aynı kıyafeti iki gün üst üste giymem. yazın güneş kremi kışın da nemlendirici kullanırım.

kişisel bakım için hiç bişey yapmıyorum aslında. yani zaten bunlar hemen hemen olmaıs gereken şeyler. sen on dakikada hazırlanıp kendini güzel hissediyosan sorun yok demektir. saatlerini harcayip yapmacık bi barbi bebeğe dönmektense.

Gereksiz seyleri dusunmeye vaktinin olmamasi icin vaktinin az olmasi gerek ve bir seylerle mesgul olman gerek senden 10 yas buyuk evli ve cocuklu, su siralar kariyerine evde oturup cocuk bakmak icin ara veren birisi olarak soyluyorum ki kendini asla ihmal etme, evde bile oturuyor olsan belirli kurallarin olsun. Havalar soguk disari cikamiyorum ben mesela ama her sabah uyanir dusa girerim mutlaka. Sacimi kurutur kremlerimi surerim, dislerimi fircalar oyle giderim mutfaga gunluk islerimi yapmak icin. Tirnaklarim her zaman manikurlu ve ojelidir evde asla esofmandir pijamadir giyip oturmam, guzelce giyinirim kendim icin. Makyaji on dakikada yaparim disari cikacaksam. Kendine bak ki moralin yuksek olsun. Bol sans :)

Önerilerden bende yararlanmak isterim. Aslında bana da yaşından küçük gösteriyosun az bakımlı ol diyolar ama ben böyle mutluyum. 4-5 kişiden duymak bıkkınlık getirdi artık.

Her gün dus aliyorsan, deodorant, dis fircalama rutinini eksiksiz yapiyorsan, kıl tüy konusunu ihmal etmezsen, vucudunun da kurumasina izin vermeden kremleniyorsan bakımlı olmus oluyorsun bence.

Dışarı çıkarken saçım duzgunse ben de bi ruj sürüp çıkıyorum. Ama o saç düzgün olucak. Beni de saç ugrastiriyor mesela. Doğallığı seviyorum ben full makyaja hic ozenmedim.

Kendini iyi hissetmem demek eşittir saçımın bakımlı olması. Temiz, fönlü, canlı.

Haftanın belli günleri benim bakım günümdür. Cildime peeling yaparım, saç bakımı, manikür vs. Birde yüz tüyleri olmayacak .
İnan daha hızlı hazırlanıp işime giden insanım, makyajımı işte yapıyorum. Giyeceklerimi akşamdan düşünüp vakit kaybetmem dolabın önünde.

Anlıyorum sizi bende kendimi iyi hissetmek istiyorum ama aşırı usengecim. Mesela hergun duş alırım bu hiç şaşmaz. Ama mesela evde asla giyinik duramam pijamalarimi çekerim hemen. Veya kıyafet uyumuna taki takmaya falan çok dikkat etmem. Sanırım kendim için sizin dediğiniz gibi evden başlamam gerek

Harika oneriler geliyor konuna :) sanslisin ve senin sayende biz de nasiplenecegiz,takipteyim

Makyaj hiç yapmam kastım o değildi zaten. Hergün duş alırım ama tüy sorunu oluyor buna pek dikkat edemiyorum bacak ve kolda.

Yani biraz zaman ayırmam gerekiyor. Mesela bir yere gideceksem son 10 dakikaya kadar telle ugrasirim tv bakarım vs. sonra da hızlı hızlı hazirlanirim

bu arada evde asla pantolonla oturmam. mümkün değil ya. ev giysisi pijamadır bana göre

takıdan bahsetmemişim ama şoktayım şu an. elime boynuma lulağıma yani herhangi bi yere bişey takmadan çıkmam. çok seviyorum takı takmayı. her tarafımı doldurmam ama. kolye özellikle son bi kaç aydır her çıktığımda kolye alıyorum kalp kalp kalp

oje.
yazın her gün sürerdim. tırnaklarım zarar gördü neredeyse. kışın nadasa bıraktım ama oje de insanın havasını bi anda değiştiriyo bence.

Makyaj hiç yapmam kastım o değildi zaten. Hergün duş alırım ama tüy sorunu oluyor buna pek dikkat edemiyorum bacak ve kolda.
Agda kullaniyorsan her zaman tuysuz olmasi imkansiz tabii. Epilator kullanabilirsin ama ben de onu sevmiyorum agda ölü derileri alıyor batık olusumunu engelliyor. Onemli olan mis gibi kokmak bence birkaç tuy icin moralini bozma. Belli noktalari sarartabilirsin vucudunda.

kışın ben de etmiyorum ya sal gitsin. hele kol. kışın kol almak çok saçma :d hatta yazın da sadece bilekleri filan aldığım oluyo yani ahahahhahahha

tekrara düşmeyeyim ben de bunların aynılarını yapıyorum :)
bi de benim ten rengim çok beyaz, ama nasıl diyim kanım çekilmiş gibi o yüzden özellikle göz altlarıma mutlaka renkli nemlendirici kullanıyorum bir de şeftali tonlarında allık, yoksa aynaya bakınca korkuyorum

Takı takmayı hep unutuyorum aldığım takıları da hep kaybederim zaten.

spora başla bence gerisi gelir-enerjin artar depresyon azaldıkça, bakım vs yürür gidersin-
ay bir de kızlar iş okul bir şey yok mu ya
nasıl özeniyorum dertlerinize
kendime bakmam lazımı geçeli çok oldu şu an bıyıklar meydanda saç baş darmadağın yarına teslim var sivilceden yüzüm görünmüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…