Kendimizden farklı olan insanları neden kabullenemiyoruz?

Anlattığın kadarı ile senin her halin normal. Kitap okumayı sevmen entellektüel olman vs . Ama bana ol desen olamam okadar fazlası isterim ama olamam. Ama olana gıpta ederim. Bu arkadaşın da bence aynen benim gibi. Tek fark o deli gibi kıskanıyor.

Biraz terslesen çekinir sanırım yumusak davranıyosunuz.. züppe nedir ya akademisyenin ağzına yakısıyomu.. o lafi diyen daha ağırını hak eder gerçi.. uçardım heralde..

Eleman sığ biraz. Sizde durumu bildiğinize göre kendisine aromalı kahve istermisin diye sormayın. Farklılıklarınızı vurgulamayın yani. İnsanoğlu tuhaf bir varlık. Aklından ne geçiyor kimbilir.

resim müzikten anlamam,,anlayanı dA sevmem ne demek yaa resmen çok entelsin ben olamıyorum oyuzden hasetimden çatlıyorum sana demek istemiş

Çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için. Gerçekten hem bakış açımı genişlettiniz hem de mutlu ettiniz beni.

Kızınız şu an çok şanslı hem sizin gibi bir annesi olduğu için hem de imkanlar açısından ülke daha iyi durumda olduğu için. Benim zamanımda üstün zekalı çocuklar için ayrı bir eğitim kurumu yokmuş, bu sebeple özel bir sınıf açan okulda okudum yine de iyi bir eğitim aldık ve sosyal becerilerimizin gelişmesi için çok uzun süre terapi süreci gördük, birçok arkadaşım lisede kalanı üniversitede sosyal hayata girmeyi başardı (birkaçı hariç). Şu an sadece özel çocuklara yönelik eğitim kurumları var, doğru yönlendirmeyle kızınız çok iyi yerlere gelecek eminim ki :)

Gerçekten çok haklısınız her cümlenizde evet öyle dedim içimden ama bir yandan da gerçeklerle yüzleşmek zor oldu. Ben mesleğine aşık bir insanım, günde 18 saat çalışsam ertesi gün hayatıma hiçbir şey yapmadan devam edebiliyorum çünkü bana yorgunluk koymuyor severek yaptığım için. Sonra bir de böyle insanlarla karşılaşıyorum bu ülkede bu meslek yapılır mı diyorum ki alanım gereği yurtdışına çıktığım an çok daha iyi yerlerde olabilirim, sonra bu ülkede çocuk yetiştirmekle iyi mi yapıyorum acaba diyorum. Bu çocuk kreşe başladığında tablette oyun oynamayı, çizgifilmleri bilmediği için dışlanır mı diyorum? En azından babasının ülkesinde daha mı iyi yetişirdi diyorum. Diyorum da diyorum yani endişelerimi anlarsınız bir anne ve akademisyen olarak :)

Torpil durumu olduğunu düşünmüyorum ama akademik kadroda yapılacak bazı değişiklikler sebebiyle şansı yaver gitti diyebilirim. Normalde belirli başlı üniversiteler hariç diğer üniversitelerden gelenlerin kadroya alınmadığı bir üniversitedeyim, bu arkadaş istisna oldu.

Eleman sığ biraz. Sizde durumu bildiğinize göre kendisine aromalı kahve istermisin diye sormayın. Farklılıklarınızı vurgulamayın yani. İnsanoğlu tuhaf bir varlık. Aklından ne geçiyor kimbilir.

Açıkçası o zamanlar durumun bu derece farkında değildim bir de herkese sorarım nasıl istersin kahveni diye yani bir gün bu durumun bile yanlış anlaşılacağı hiç aklıma gelmemişti.

Bu arada züppe dediği an atak yaparak konuyu açabilirdin aslında fırsat vermiş ama kaçırmışsın.

Malesef...

Ben en çok 25 yaşında hem çocuk sahibi hem de araştırma görevlisi olmanıza takıldım. Bende ikisi de yok, kıskandım valla.

Bebek bize de sürpriz oldu yoksa planlarım dahilinde değildi :))

Bir insan bir farklılık gördüğünde kendi kalitesine göre iki tutum sergiler.Ya saygı duyar susar.Konuşacaksa zırt pırt laga luga değil nadiren zevklerini uygulama noktasındaki çatışmalarında nezaketlice yada karşıdaki bunlarla ego yapıyorsa silkeleme amacıyla konuşur.Yada her fırsatta dalga geçerek saygısızlık yapar.
.Siz bu farklılıklardan çok bahsediyor musunuz?

Farklı olduğumuz kişilerle beraber olmak zorundaysak farklılıklarımızı dile getirmeyi törpülemeliyiz biraz..

Son düzenleme:

Böyle mi diye düşündüm ben de ama ben kendim hakkında konuşmayı seven bir insan değilim aslında, konu açılırsa fikrimi belirtirim. Hatta bu davranışlarından rahatsız olmaya başladığımdan beri doğru düzgün konuşmamaya gayret ediyorum. Diyalogları da o yüzden yazdım, genel olarak konuşulan bir konuda bile benim dediğimi cımbızla çekiyor. Mesela tiyatro konusunu şöyle öğrendi, kargo gelmişti kampüse ağır olduğu için eşimi çağırdım tiyatroya gideceğimiz gün zaten kampüse gelecekti beraber gidecektik, kargoyu odadan arabaya götürmesini rica ettim ben de. Eşim geldi odaya girdi aldı kargoyu 'Canım ben arabada bekliyorum, sen çıkabilecek misin trafik vardır oyuna geç kalmayalım' dedi. Ben de şimdi çıkıyorum dedim. Eşim çıktıktan sonra bu arkadaş 'Ne oyunu?' dedi, tiyatroya gidiyoruz dedim söyledim ismini. 'Ayy hiç güleceğim yoktu, tiyatroya da mı gidiyorsun sen ?' dedi. Olay aynen böyle oldu, ne bir eksik ne bir fazla.

Sizi alttan alta kıskanıyor. Azıcık diş gösterseniz. Bazen dişe diş göze göz olmak lazım. Bazı insanlar agresif çalışıyor malesef...

Bence sizi fazlasıyla kıskanıyor sahip olduklarınızı,zevklerinizi belkide tarzınızı. Ama size özenip aynılarını yapma görüntüsü çizemeyecek kadar kibirli olduğundan oda sizi aşağılamayı tercih ediyor. Hiç umursamayın bence keyfinize bakın duymazdan gelin ve tatlı tatlı iğneleyin gerekirse. Böyle çaktırmadan dokundurup :)

O zaman son söyledğim şık.Ayıp yaptığı.
Siz cevaben hiç silkelediniz mi onu?Hakediyor hani.

Benim kurtlar sofrasında böyle biraz başa çıkabiliyorum..Hala da tam çözümlemiş değilim.30kişi ekip:)Üstelik işleri de ekip şeklinde yapıyoruz.

Son düzenleme:
Sizi alttan alta kıskanıyor. Azıcık diş gösterseniz. Bazen dişe diş göze göz olmak lazım. Bazı insanlar agresif çalışıyor malesef...

O zaman son söyledğim şık.Ayıp yaptığı.
Siz cevaben hiç silkelediniz mi onu?Hakediyor hani.

Malesef hiç ciddi anlamda konuşmadım bu konuyla ilgili bugüne kadar, hep alttan aldım gülüp geçiştirdim. Bu da benim bu konuyla ilgili en büyük hatam sanırım..

Malesef hiç ciddi anlamda konuşmadım bu konuyla ilgili bugüne kadar, hep alttan aldım gülüp geçiştirdim. Bu da benim bu konuyla ilgili en büyük hatam sanırım..
Aynı odayı paylaşıyorsunuz diye her kahrını çekmek zorunda değilsiniz. Bende olay çıkmasından hoşlanmam ama bildiğin sürekli laf sokuyorsa biraz aynayı ona çevirmeniz lazım. En azından size yakışan şekilde tavrını beğenmediğinizi söylemeniz yada bir iğnelemesinde ne demek istedin diye sormanız gerekir ki devam ederse sizinde cevap verebileceğinizi anlasın

Kiskanclik tavan yapmis zavallida , ne yapsan bosuna sorunlu bi kisilik yapisi olmali .bence o insanla ayni ortamlarda bulunmamaya calis seni cileden cikartmaya dahada calisacaktir .

Tatilden sonraki ilk vukuatında konuşmayı düşünüyorum. Olayların bu noktaya gelmemesi için uğraştım ama ne yaparsam yapayım tavrı değişmedi dediğiniz gibi en iyisi konuşmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…