Kendimizden farklı olan insanları neden kabullenemiyoruz?

Bu senin yapında olabilir, kendini kastığını sanmıyorum entel davranmak için. Yazım tarzından belli..
Ama arkadaşının müzeden falan hoşlanmaması da onu hödük yapmaz. Ben de üni bitirmiş biriyim her ne kadar araştırma görevlisi olmasam da emin ol çevre artık bu şekilde; kitap okumak zaten Türk insanın yapısında yok dizileri daha çok seviyor. Osmanlı tarihini bile Muhteşem Yüzyıl'dan öğrenen bir halkız. Neyse arkadaşın kesinlikle kötü niyetli değil, seni de kıskandığını sanmıyorum. Sadece sade, doğal biri. Olduğu gibi davranıyor. Başka açıklaması yok.

Ben de düzeleceğini umuyorum. Düzelmesine gerek yok aslında herkesi olduğu gibi kabullense yeterli.

Odamı değiştirme imkanım yok ama iletişimi minimuma indirmeye çalışıyorum ben de.

Kendisi sığ ve basit biri olduğu için sizin gibi gelişmiş birini deli gibi kıskanıyor. Çok açık.

Keşke kıskanmasa, kıskanması gereken bir ortama ben zemin mi hazırladım diye kendimi eleştiriyorum bir süredir. Her zaman olduğum gibi davrandım ama sanırım bir yerde hata yapmışım?

Yapı olarak sakin bir insanım kimseyle tartışmaya girmem ama sakince konuşmak uzun vadeli planlarım arasında. Beni yıpratıyor ama bence kendini de yıpratıyor, kimse en azından kendine bunu yapmamalı.

hiç cevabını vermedinmi

Şu ana kadar ciddi olarak bir cevap vermedim, gülüp geçiştirdim.

Kıskanç değil bence. Sadece kendisi o şekilde yetişmediği için yadırgıyor sizin hayatınızı..
Bana öyle geldi.

Evet yadırgıyor bence de ama nereye kadar yadırgayacak, kabullenmek istemiyor gibi ve beni rahatsız eden kısım burası.

Vhalla kiskancligindan mi yoksa odunlugundan mi bilmem...
ama bence ona cok şık bir cevap vermenin zamani geldi

Uzun vadede ben de sakince konuşmayı düşünüyorum ama olayı büyütmeyi istemiyorum.

Ben hiçbir zaman kötü niyetli olduğunu düşünmedim. Bahsettiğiniz gibi ilgi alanları çok farklı, bunu ben hiç sorun etmiyorum. Sonuç olarak yalnızca beraber çalışmak zorunda olduğum bir kişi kendisi, ötesi önemli değil. Ben onu olduğu gibi kabullendim ama o her yaptığım ile dalga geçince artık ben de rahatsız olmaya başladım. Başlarda hiç kafaya takmamıştım oysa ki.

Çocukluğunda yasadıgı bişeyde olabilir. bazı insanlar karşılarında imrenilecek Bi hayatı olan insanları eleştirerek egolarını tatmin ediyorlar. Kompleks, kıskançlık veya maddi manevi zor Bi çocukluk geçirdiyse, imreniyordur ama imrendirigini göstermeyecek kadar gururlu oldugu icin böyle yaparak alt etmeye çalışıyordur

Umarım böyle hissetmiyordur oda arkadaşım da çünkü böyle hissetmek çok zor ve yıpratıcı olmalı. Keşke böyle davranarak bir süre sonra benden çok kendisini yıpratacağını anlasa...

Umarım böyle hissetmiyordur oda arkadaşım da çünkü böyle hissetmek çok zor ve yıpratıcı olmalı. Keşke böyle davranarak bir süre sonra benden çok kendisini yıpratacağını anlasa...
Kendini yıprattığının farkında değildir şimdilik,Senide yıpratmasına izin verme, kulak ardı et. Belkide zor Bi çocukluk yaşamıştır diyerek söylediklerini hoş gör, Bi süre sonra bırakacaktır tepkisizligin Karsısında

Ben de yazdıklarının benzerini yaşıyorum.Kurallarım vardır,prensiplerimden ödün vermem.Ayrıntıcıyımdır,bu yüzden çok eleştiren oluyor.Ancak eleştirdikleri konular onları ilgilendiren ,etkileyen şeyler değil. :) yani üstlerine vazife olamayan durumlar...

Kıskandığını zannetmiyorum çünkü bahsettiğiniz şeyler kendi elimizde olan tercih ettiğimiz şeyler. Yani kıskanıyorsa sizi yargılamak yerine kendini değiştirirdi. Kıskanmak genellikle bizim dışımızda olan elimizde olmayan konular üzerine olur. Böyle davranmak yerine sizi olduğunuz gb kabul etse ne güzel olurmuş, farklı dünyalara ait ama aynı ortamda bulunmak zorunda olan iki insan olarak birbirizden birşeyler öğrenirdniz belki. Bence konuşun, ben seni böyle kabul ediyorum sen de beni böyle kabul et diyebilirsiniz. Eleştirirken kırıcı olduğunu söyleyebilirsiniz. Ben diliyle konuşursanız, bir sorun yaşamazsınız sanırım. Son olarak isterse profesör olsun, kişinin mayası kolay kolay değişmez.

Ben gayet art niyetli ve kompleksli buldum kendisini..

Bir bilim insanı nasıl kitap okumaktan, müzeden, pedagojiden öcü gibi bahseder .. Yazık ya kimler ünilerde bilim yapıyor . Rezalet resmen.. Mesafe koy arana.. Yoksa cok yıpratır seni bu insan.

Bu arada tebrik ederim seni 25 yasında ve doktoranın tez aşaması.. Süper ya..

Yüksek lisansta da tez yazdın mı merak ettim.

Hayır yüksek lisans yapmadım, lisans sonrası bütünleşik doktora programına başladım. Yeterliliği daha geçen baharda verebildim araya bir hamilelik soktuğum için :) Bu sene 5.senem olacak yani doktorada. Bakalım ne zaman bitecek? :)

Mesafe koymaya çalışıyorum ama ortak bir çalışma yapıyoruz o yüzden çok zor oluyor mesafe koymak.

Durum tam olarak bu aslında. Sonucu hiçbir şekilde kendisini etkilemeyecek olan durumlar için insanlar eleştiri yağmuru gerçekleştirerek neden boş yere enerji harcarlar hiç bilmiyorum?

Genel olarak hep ben diliyle konuşurum, sakin bir insanım zaten. Uzun vadede ben de konuşmayı düşünüyorum ama bunu da yanlış anlamasından çekiniyorum, keşke böyle olmasaydı.

Bence sizin ondan farklı olmanızı kabullenememiş. Bu zamanda güzelce okuyup,araştıran,gezen ve farklı zevkleri olan insanlar çok az. Muhtemelen o da sizin gibi olmak isteyip olamayanlardan ama sizi eleştiriyor gibi yapıp aslında kendini eleştirenlerden.
"Ben anlamam,ben yapmam,ben gitmem..v.s." Gibi şeyler söylemiş olması bunu gösteriyor zaten.

Artık onu da yanlış anlarsa kendi problemi. Nasılsa böyle de huzursuzsunuz. En azından sizin herşeyin farkında olduğunuzu bilir.

Belli ki ortada dönen bir kıskançlık, kompleks olayı var. Ne gerek var böyle şeylere hiç anlamam. Ben kendi arkadaş çevremi falan özellikle benden daha birikimli, daha sosyal, daha dolu hatta ve hatta daha zeki insanlardan seçmeye çalışıyorum ki bana bişeyler katsın. Bu benim boş, asosyal olduğum anlamına gelmiyor elbette ama tek istediğim şey bişeyler katsın yani daha önce yemediğim bir yemeği tadayım, daha önce okumadığım bir kitabı okuyayım, daha önce gitmediğim bir yere gideyim onların sayesinde falan. Ben de birilerine bişeyler katıyorumdur mutlaka ama isterim ki sohbet ettiğimiz zaman sohbetimiz dedikodu yapmak ya da boş şeyler hakkında konuşmak olmasın. Ne var birilerinden bişey öğrenmek kötü mü sanki de işin içine kıskançlıklar falan giriyor? Ben insanları anlayana kadar kaç yıl geçecek kim bilir. :)

Ne yazık ki bizim toplumumuz böyle, merak edeni kendini geliştirmek isteyeni ve 'eski köye yeni adet getireni' sevmeyiz biz. Etrafınızda gerçekten çalışan kim var ki, çalışkan öğrenciye inek, aptal, çalışan insana keriz, saf deriz biz. Şark kurnazlığını zeka olarak görürüz. 'Düşün düşün b..tur işin ' diye özlü sözü olan bir milletiz :) Düşünmeyi , sevmeyiz. Hatta avrupalıları pratik zekaları yok diye aşağılarız, sanki biz bir yaraya merhem olmuşuz gibi. En güzel örneği çok dindar olduğunu söyleyen, bu uğurda bıraksan adam öldürecek milletin kendi kitabını bile okumamış olması, okudum diyenin de be beyli bala bula camburleyli cap cup diye anlamadığı sesleri tekrar edip okuduğunu sanmasıdır, gözümde 2 yaşında kitap okuyomuş gibi numara yapan bir çocuktan farkları yok. Özellikle kadınlar kendini geliştirmek isterse hor görülür, işgüzar 'entel dantel' denir, erken evlenmiş, 3 de çocuk yapmış kadın her zaman okumuş çalışan çabalayan kadından yeğdir.

Ben artık takmamayı öğrendim, daha bir hafta önce bir arkadaşımla gezerken bir kitaba 60tl verdim diye eleştirildim, 'Sen de kıyafetlere pahalı dersin, beğenmemek için bir sürü bahane bulursun, kitabı hiç düşünmeden alırsın' dedi. Dış görünüşüne çok önem veren ama resmi okul süresi bittikten sonra kendini entellektüel olarak geliştirmesi durmuş bir insan. Bu aralar 1080 tl.lık orijinal bir textbooku nasıl alacağımı düşündüğümü bilse beni deli diye doktora götürür sanırım :) Bu insan iyi bir üniversiteden mezun bir lise öğretmeni, sizin çocuğunuzu yetiştirecek., ona örnek olacak güya. Ne zaman ilgi duyduğum şeyleri insanlarla paylaşmak istesem aynı tepkiyi almışımdır, entel dantel, işgüzar, sen de hep böyle şeylerle uğraşırsın vs. Oysaki yaptığım tek şey dünyada olan bitene merak duymam ve daha iyi olmak istemem. :)

Bazılarının yazdığı gibi sizi kıskandığını düşünmüyorum, kıskanan insan sizin gibi olmaya çalışır, imkansız şeyler yapmıyorsunuz, müze gezmek, kitap okumak, dünyada olana bitene ilgi duymak için ne para ne gerek ne başka birşey. Bu insana çok yabancı anlaşılmaz şeyler yapıyorsunuz o kadar . Neyse çok uzattım, çok doluyum bu konuda :) Özetle 'he he' deyin, kendi bildiğinizi yapın geçin :)

Bırakın ne derlerse desinler, kendileri bitki gibi yaşamaktan mutlu olabilirler, kendi çocuğunuz bile sizi örnek alsa yeterli, bir dünya vatandaşı yetiştirmiş olacaksınız, sebze değil :)

Arkadasınız trdeki universitelerin durumuna bir ozet niteliginde. Kitap okumamakla ovunen bir arastırma gorevlisi... Ne denilebilir ki.

Turk insanı cahili sever, samimi bulur. Entelektueli otekilestirir, kasıntı olmakla suclar. Arkadasın 20 kusur yasındayım bir ilgi alanım yok diye hayıflanacagına kompleksini seni karalayarak gidermeye calısıyor. Sen su an onun gozunde tatillere cıkan, iyi bir aileden gelen, entel dantel islerle ugrasan bir beyaz turksun:) ana muhalefet partisini de hep boyle kucumserler ya, aynı sey iste:)

Arkadasın su cehalete ovgu durumundan sıyrılır umarım. Bilmemekle ovunmek gelismeye bu kadar kapalı olmak cok kotu ya. Ama hata sende degil kesinlikle. Sorun onun. Tiyatroya giden insana bu konuda nasıl laf sokulur aklım almadı. Ulan ben niye gitmiyorum diye eksikligini hissetmez mi insan. Ama iste o samimi, halkın icinden gelen saf ve temiz anadolu insanı, sen ise entel ve halktan kopuk sosyete kızı:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…