• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimizden farklı olan insanları neden kabullenemiyoruz?

Malesef hiç ciddi anlamda konuşmadım bu konuyla ilgili bugüne kadar, hep alttan aldım gülüp geçiştirdim. Bu da benim bu konuyla ilgili en büyük hatam sanırım..
Sakince nezaketlice silkele canım...Fevrice değil tabi..O anlar zaten..Kısa da bir şok yaşar görmezden geldiysen.

KIskanclik tavan yapmis zavallida , ne yapsan bosuna sorunlu bi kisilik yapisi olmali .bence o insanla ayni ortamlarda bulunmamaya calis seni cileden cikartmaya dahada calisacaktir .

Aynı odayı paylaşmak bir yana ortak bir çalışmada bulunuyoruz. Beni en çok düşündüren kısım da bu uzun süre yüzyüze bakmak zorunda olduğum bir kişi.

Aaaa gorumcem mi bu kadin :KK70:
Degildir benimkinin meslegi farkli ama o da dalga gecer boyle seylerle, mesela kizimi tiyatroya gotururuz facede paylasirim bu altina sacma sapan yorumlar yapar, cocugu da kendinize benzeteceksiniz falan :KK53: kardesimin dugununden foto paylasmis, beni aradi kiiiiz gunluk elbiseyle dugune mi gittin diye kahkaha atıyor (bence elbisem gayet gece elbisesiydi:KK22:) neyse ornekler yakin.
Ben hiiic takmiyorum ustelik ozunde iyi kizdir severim kendisini ama iste zevkler farkli olunca onunkiler bana benimkilet ona sacma geliyor. Tabi ben kalkip puahahhaha bu diziyi mi izliyorsun demiyorum. O da onlarin ayibi olsun.
Yani ozetle takmayin, cok ustelerse sert bir ayar verirsiniz bu kadar ugrasamaz.

Aaaa gorumcem mi bu kadin :KK70:
Degildir benimkinin meslegi farkli ama o da dalga gecer boyle seylerle, mesela kizimi tiyatroya gotururuz facede paylasirim bu altina sacma sapan yorumlar yapar, cocugu da kendinize benzeteceksiniz falan :KK53: kardesimin dugununden foto paylasmis, beni aradi kiiiiz gunluk elbiseyle dugune mi gittin diye kahkaha atıyor (bence elbisem gayet gece elbisesiydi:KK22:) neyse ornekler yakin.
Ben hiiic takmiyorum ustelik ozunde iyi kizdir severim kendisini ama iste zevkler farkli olunca onunkiler bana benimkilet ona sacma geliyor. Tabi ben kalkip puahahhaha bu diziyi mi izliyorsun demiyorum. O da onlarin ayibi olsun.
Yani ozetle takmayin, cok ustelerse sert bir ayar verirsiniz bu kadar ugrasamaz.

Siz anlatınca görümceniz bana da tanıdık geldi :)))
Sürekli bir arada olmak zorunda kalmasak hiç önemsemezdim aslında ama bu zorunluluktan dolayı gerildim biraz, hep böyle olacaksa oldukça rahatsız edici bir hal aldı çünkü. Konuşmayı düşünüyorum bakalım tatilden sonra da böyle devam ederse.

Ba
Çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için. Gerçekten hem bakış açımı genişlettiniz hem de mutlu ettiniz beni.

Kızınız şu an çok şanslı hem sizin gibi bir annesi olduğu için hem de imkanlar açısından ülke daha iyi durumda olduğu için. Benim zamanımda üstün zekalı çocuklar için ayrı bir eğitim kurumu yokmuş, bu sebeple özel bir sınıf açan okulda okudum yine de iyi bir eğitim aldık ve sosyal becerilerimizin gelişmesi için çok uzun süre terapi süreci gördük, birçok arkadaşım lisede kalanı üniversitede sosyal hayata girmeyi başardı (birkaçı hariç). Şu an sadece özel çocuklara yönelik eğitim kurumları var, doğru yönlendirmeyle kızınız çok iyi yerlere gelecek eminim ki :)

Gerçekten çok haklısınız her cümlenizde evet öyle dedim içimden ama bir yandan da gerçeklerle yüzleşmek zor oldu. Ben mesleğine aşık bir insanım, günde 18 saat çalışsam ertesi gün hayatıma hiçbir şey yapmadan devam edebiliyorum çünkü bana yorgunluk koymuyor severek yaptığım için. Sonra bir de böyle insanlarla karşılaşıyorum bu ülkede bu meslek yapılır mı diyorum ki alanım gereği yurtdışına çıktığım an çok daha iyi yerlerde olabilirim, sonra bu ülkede çocuk yetiştirmekle iyi mi yapıyorum acaba diyorum. Bu çocuk kreşe başladığında tablette oyun oynamayı, çizgifilmleri bilmediği için dışlanır mı diyorum? En azından babasının ülkesinde daha mı iyi yetişirdi diyorum. Diyorum da diyorum yani endişelerimi anlarsınız bir anne ve akademisyen olarak :)
Babasının ülkesi neresi?
Sen de özel eğitim mi aldın üstün zekalı çocuklarla beraber?Bravo diyorum yanlış anlama.
Bir de çocuklar neden çizgifilm vs izlememeli?İnsan ne öğrense kardır dimi:KK66:
Kızın kaç yaşında?O da annesi gibi mi:)

Ba

Babasının ülkesi neresi?
Sen de özel eğitim mi aldın üstün zekalı çocuklarla beraber?Brova diyorum yanlış anlama.
Bir de çocuklar neden çizgifilm vs izlememeli?İnsan ne öğrense kardır dimi:KK66:

Eşim Rus.
Evet benim de erken yaşta yapılan bir test ile üstün zekalı olduğum raporlanmış (şu an böyle yazınca o kadar tuhaf geldi ki, çok uzun süredir normal bir hayat sürüyorum çünkü:)) ve liseye kadar özel eğitim aldım.

Ben teknolojinin çocuklarda yaratıcılığı öldürdüğünü, aynı zamanda motor gelişimi ve el kaslarının gelişimini yavaşlattığını düşünüyorum. Aynı zamanda çizgi filmlerde verilen bilinçaltı mesajlarından hoşlanmıyorum, çocuğumu kapitalist dünyanın gerektirdiği kalıplar içinde büyütmek istemiyorum. Kendine zarar vermeyecek sınırlar içinde, her şeyi manuel olarak öğrenmesi taraftarıyım. Mesela sayı saymayı tabletteki appler yerine kuru fasulye ile öğrenmesi, müziği tencere tava tahta kaşık ile yapması tercihim :) Telefonda çiftlik oyunu oynayacağı yere gerçekten çiftlikte çimlerde koşması, hayvanlar ile oynaması tercihim :)

Kızım henüz 1,5 yaşında olduğu için benim istediğim kalıplarda büyütüyorum ama bakalım büyüdükçe neler olacak göreceğiz :)

Eşim Rus.
Evet benim de erken yaşta yapılan bir test ile üstün zekalı olduğum raporlanmış (şu an böyle yazınca o kadar tuhaf geldi ki, çok uzun süredir normal bir hayat sürüyorum çünkü:)) ve liseye kadar özel eğitim aldım.

Ben teknolojinin çocuklarda yaratıcılığı öldürdüğünü, aynı zamanda motor gelişimi ve el kaslarının gelişimini yavaşlattığını düşünüyorum. Aynı zamanda çizgi filmlerde verilen bilinçaltı mesajlarından hoşlanmıyorum, çocuğumu kapitalist dünyanın gerektirdiği kalıplar içinde büyütmek istemiyorum. Kendine zarar vermeyecek sınırlar içinde, her şeyi manuel olarak öğrenmesi taraftarıyım. Mesela sayı saymayı tabletteki appler yerine kuru fasulye ile öğrenmesi, müziği tencere tava tahta kaşık ile yapması tercihim :) Telefonda çiftlik oyunu oynayacağı yere gerçekten çiftlikte çimlerde koşması, hayvanlar ile oynaması tercihim :)

Kızım henüz 1,5 yaşında olduğu için benim istediğim kalıplarda büyütüyorum ama bakalım büyüdükçe neler olacak göreceğiz :)
Aa bizim dönemin çocukları şanslı ozaman.Benim çocukluğım hep öyle geçti.Yalnız marazları başka şeylerden aldım:)
Ben de çocuğum olursa senin gibi kısıtlayacağım haklısın.Ablama bınu bir türlü anlatamadım.Çocuklarına koştur koştur( herbirine hem de) laptop aldı.Çok çağdaş anne ya.Oyunun başından kalkmıyorlar şimdi.Okul durumları parlak da değil hiç.Dersleri içindi güya.

Nasıl tanıştığınızı da çok merak ettim.Ailen karşı çıktı mı?Özel msjla da olsa merakımı gidersen:KK66:
Rusya ekonomik yönden krizde değil mi..İş açısından iyi olacaktır belki bilemem de.

Senin yanında kendini yer bezi gibi hissediyor olduğunu senden ve etraftakilerden gizlemeye çalışıyor.Hayır zaten ''en son ortaokulda kitap okumuştum'' filan demek ve bunu normal görmekte nasıl bi kekoluk ona zaten hiç anlam veremedim ben şok.Bugün kitap okumayan bir sürü insana bile sorulduğu zaman cevap olarak ''keşke vaktim olsada okusam'' diyor yani. Ben açııkcası senin bunu anlamamana çok üzüldüm.Yani kıskançlıktan ölmüş ve sen bunu farklıyım diye kabullenememek mi ki diye sorguluyorsun.Hayır değil.Ben bu kadının yanında vileda başlığı kadar bile vasıflı durmuyorum diye düşünüyor,bunun üstünü örtmenin yolunuda senin yaptıklarına saldırmakta buluyor.Allah askına bakın o kadar okumuş iyi eğitimli insansınız,keşke bu tip paçozlarıda zekanızla bilginizle dövsenizde herkeste nerde durucağını bilse.Bu kadar iyi niyet büyük saçmalık bence.Size zarar.

Nasıl tanıştığınızı da çok merak ettim.Ailen karşı çıktı mı?Özel msjla da olsa merakımı gidersen:KK66:
Rusya ekonomik yönden krizde değil mi..İş açısından iyi olacaktır belki bilemem de.

İngiltere' de dil okulunda tanıştık. Ben Rusya' da yaşamak istemediğimi söyledim ama eşime sen Türkiye' ye gel demedim, kendi her şeyi arkasında bırakıp geldi ve evlendik :) İki tarafın ailesi de sorun çıkarmadı, hep bu soru sorulur bana ama öyle zor bir yabancı damat hikayemiz yok bizim evliliğimizde :)) Eşim şu an burada çok iyi bir konumda çalışıyor, ailemi kendi ailesi gibi seviyor, Türkçe öğrendi ve burayı seviyor. Bildiğiniz gibi Rusya da öyle birinci sınıf ülkelerden biri olmadığı için gitmemiz hayatımızda çok şey değiştirir mi bilmiyorum, ikimiz de mesleğimiz gereği gelişmiş ülkelerde iyi işler bulabiliriz. İkimiz de doktora yapıyoruz şu an (eşim özel sektörde çalışıyor, ben akademik devam ediyorum) belki doktora sonrası, kızımızın okul çağı gelmeden gelişmiş bir ülkeye taşınma fikri var aklımızda ama bakalım...

Senin yanında kendini yer bezi gibi hissediyor olduğunu senden ve etraftakilerden gizlemeye çalışıyor.Hayır zaten ''en son ortaokulda kitap okumuştum'' filan demek ve bunu normal görmekte nasıl bi kekoluk ona zaten hiç anlam veremedim ben şok.Bugün kitap okumayan bir sürü insana bile sorulduğu zaman cevap olarak ''keşke vaktim olsada okusam'' diyor yani. Ben açııkcası senin bunu anlamamana çok üzüldüm.Yani kıskançlıktan ölmüş ve sen bunu farklıyım diye kabullenememek mi ki diye sorguluyorsun.Hayır değil.Ben bu kadının yanında vileda başlığı kadar bile vasıflı durmuyorum diye düşünüyor,bunun üstünü örtmenin yolunuda senin yaptıklarına saldırmakta buluyor.Allah askına bakın o kadar okumuş iyi eğitimli insansınız,keşke bu tip paçozlarıda zekanızla bilginizle dövsenizde herkeste nerde durucağını bilse.Bu kadar iyi niyet büyük saçmalık bence.Size zarar.

İşte mizacım böyle değil, benim bir insana ters çıktığım bile öyle nadirdir ki :) Malesef...

İşin garibi ben ters çıkmayı da ters muamele görmeyi de sevmem.

Sırf buyüzden işten soğuyorum sık sık.Buyüzden yurtdışındaki eski sevgilimle evlenmedipime bile pişman oluyorum bu aralar..

Cvpını yapıştırmıyor canım nezaket adına.Geçiştiriyor.İlk vukuatında kibarca silkeleyecek.
Of of işyerim geldi aklıma.
Elin kadini cocugum hakkinda yorum tapacak dalga gecerek bende sadece sok olmakla yetinicem.yok oyle dunya.
O kim oluyoki.
Her seferinde bi guzel vermesi lazim agzinin payini.hatta gecistirmeden "bidaha"larla baslayan cumleler kurmaliki tekrar cesaret edemesin.

Zengin züppesi lafında hiç cvp vermedin mi redvelvet?Ne dedin?Patavatsızlıktan demiş onu da..Lafın nereye gittiğini bilmeden.

Onu anlamak isterseniz kendinize dönüp sorabilirsiniz.Ben onun bu tavırlarını neden kabullenemedim canımı sıktı diye.Karşılıklı aynı şeyi yapıyorsunuz aslında birbirinizi kabullenememissiniz.İnsan kendinde yadsidigi yönlerini diğer insanlarda görür ve ondan çok farkliymis hissine kapılır.Hatta nefret bile eder.Hepimizin içinde katil potansiyelide var ermiş potansiyelide bunun gibi.Ama biz kimi yonlerimizi bastiririz kabul edemeyiz ve bize ayna tutanlardanda nefret ederiz.Herkesi olduğu gibi kabul etmeliyiz.

bence bu kadar cirkinlige ragmen hala yuzune bakip biseyler istedigini soruyor ve ayni ortamda olup muhabbete dahil ediyorsaniz bu biraz da sizin hataniz. dogru veya yanlis kimsenin boyle seviyesizce yorumlarina izin vermemelisiniz , haddini coktan asmis , sabriniza hayret ettim

Back
X