Kendimi Yeniden Yaratıyorum...

fatale

beyazkedivekozmetik.blogs
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2008
1.572
1
35
Merhabalar kızlar :)

Uzun süren bakımsızlık ve boş vermişlik döneminden sonra bende kendimi yenilemeye karar verdim ve de biraz daha bakımlı olmaya. Her ne kadar erkekler makyajsız doğal kızlardan hoşlansalar da sevgilimin beni güzel kıyafetler içinde hafif makyaj ve topuklu ayakkabı ile gördüğü zaman ne kadar da güzel bulduğu gerçeği gün gibi aşikar. Ben de kendimi yenilemeye hem daha güzel hem daha sağlıklı olmaya karar verdim. Bir kaç konu başlığı altında kendimi ufak dokunuşlarla değiştiricem. Öce saçlardan başlayalım.

Saçlar:

Aslında çok da kısa olmaya saçlarım var. Göğüslerimi örtecek hizada. Ama ben 4 -5 cm daha uzun olsunlar istiyorum. O yüzden saçıma iki ayrı bakım uygulayacağım. Haftanın bir günü sinamekili kür. Bir gün de kendi yaptığım yağ karışımı. Yağ karışımım ise;
Hintyağı
Çörekotu yağı
Ceviz yağı
ısırgan tohumu yağı
kakao yağı
bemix
evigen

Ayrıca yine içine e vitamini kırılmış doğal şampuanım var. Saçlarımı onunla yıkayıp son durulamayı ısırgan suyuyla yapıcam.
Rengini de yavaş yavaş açarak çok açık kızıl bakır yapmayı planlıyorum.

Cilt:

Sıcak, deniz ve de bakımsızlık derken cildim mahvoldu ve de karardı malesef. O yüzden kararan cilt rengimi aydınlatmak amacı ile şu bakımları yapacağım.

cilt temizliği:

zerdeçalla limon suyu karıştırılıp yüze sürülecek biraz beklendikten sonra durulanıcak. Ardından da domates sabunuyla yıkanıcak. Akşamları da pirinç sabunu kullanıcam.

Maskeler:

Haftanın bir günü maya ve sütle diğer bir günü ise

pirinç unu
hindistan cevizi
hindistan cevizi sütü ile maske yapıcam.

Göğüsler:

Her gün iki kere narlı sabunla yıkadıktan sonra narlı yasemin ylang ylang yağlı kremle masaj yapıcam. En azından ışıl şıl bir dekoltem olucak :)

Şimdilik bunlarla başlıcam. Kıyafet stilinin değiştirilmesi yeni makyaj stili ve takılar aksesuarlar ve de beslenme değişikliği zamanla yavaş yavaş gelicek.

Beni takip edin ve destek olun lütfen kızlar :) Desteklerinize ihtiyacım var :)

Bu arada denediğim farklı ürünleri, yorumlarını, bakım olarak neler yaptığımı ve ne kadar aşama kaydettiğimi

beyazkedivekozmetik.blogspot.co m dan da takip edebilirsiniz. Orada kendi yaptığım doğal bakımları ve hazır kullandığım kozmetik ürünleri daha detaylı olarak anlatıyorum :)

Bu arada pirinç sabunu ve domates sabununu artık kullanmıyorum malesef çünkü onlar evimde kaldı yurtdışına kendimle beraber getiremedim Hindistan cevizi sütü içerisinde aslında çok da iyi maddeler olmadığını öğrendiğimden bu yana kendim hindistan cevizi sütü yapıyorum. Malum programda biraz sapmalar oldu fakat her gün cilt bakımı ve temizlik yapıyorum,krem uyguluyorum. Cilt tonum düzgünleşmeye başladı rengi açıldı parlaklık geldi öyle aman aman değil tabikide iki üç diyelim :) Neyse hala devam ediyorum bakımlarıma. Önümüzdeki 5 hafta için kullandığım bir krem var. Cilt rengi ve leke açıcı krem.Şimdilik onu kullanıyorum :) Umarım size daha fazla yardımcı olabileceğim :)

Sevgilerle
Beni takipte kalın, destek olun

Son düzenleme:
Canım zaten biri günlük cilt bakımı, biri haftalık saç bakımı. Saç bakımlarını bir ara yapıyodum sonra bir yıl ara verdim. Tabi ki de yavaş yavaş başlıcam. Bu gün alışveriş yaptım biraz. Eksiklerimi tamamladım. Zamanla yaptığım herşeyi, kullandığm ürünleri, tarifleri bir bir sizinle paylaşıcam, tabi sonuçlarını da.. Hep birlikte görücez bakalım ne nasıl olucak :)

Saçlar için Alternatif Beslenme

Kızlar bundan sonra abartmamak şartıyla her gün kendinize ufak bi kap karışık çerez tabağı hazırlayın. Bu tabak ta fındık, ceviz,fıstık, kaju, bulabilirseniz tropik fıstıklar, kabak ve ay çekirdeği mutlaka olsun. Ama günde ufak bi kaseden fazla yemeyin.

Balık ve pirinç tüketimini mutlaka artırın. Bol bol pilav yiyin,risotto benzeri sebzeli plavlar da yapabilirsiniz böylece sebzeyi es geçmemiş olursunuz, yoksa yaptığınız çorbaya pirinç katın ya da pirinç salatası yiyin. Haftada en az iki kere balık tüketebilirsiniz. Ya da en azından ton balıklı sandiviç, ton balıklı salata yiyin. Zeytinyağı kullanımını artırın.

Eğer mümkünse tahinli mezeler de tüketin.Ben hibeşi sos gibi kullanıyordum. Sonuçta susam ezmesi olduğu için saçlarınıza iyi gelecektir.

Bitki çayı için. Lavanta, ısırgan otu, kırkkilit otu gibi çaylar saçlarınızı içten güçlendirerek saç uzamasına ve sağlıklı güçü saçlara sahip olmanıza yardımcı olacaktır.

Eğer yakınlarda kan tahlili yaptırdıysanız ve B vitamini sorununuz varsa çinkolu vitaminler kullanabilirsiniz.

Ben bugün kendime kaju ve tropik fıstıklı çerez aldım. Bu sayede her gün bir avuç çerez de yiyeceğim.

Hadi bakalım sana kolay gelsin.
Ben daha çok iş-çalışma ortamında ne giyiniyorsun?Yani çalışıp çalışmadığını bilmiyorum ama bana iş-çalışma ortamında giyilebilecek giyim tarzı-kombin önermenizi istiyorum bunun için sizi takip edebilirim.

Çok teşekkür ederim.. Desteklerinizi bol bol bekliyorum :) Hayır çalışmıyorum ama yüksek lisansa başlıyorum. Daha önceden de çok fazla resmi kurumlarda bulunmuşluğum staj yapmışlığım var. Bir kere etik kuralları da göz önünde bulundurarak tabikide nelerin giyilmeyeceği biliniyordur. Çok açık, çok aşırı dar, çok kısa giyinmek kesinlikle yasak. Yasak olmasa bile resmi yerlerde giyinilmesi hoş değil bence. Bende şimdi yüksek lisans için kendime yeni bir gardırop hazırlayacağım. Çünkü konferanslarda bulunmam gerekecek. Eğer iş yerinde çok şık olmak istiyorsanız bir kere kesinlikle orta topuklu ayakkabılar öneririm. Eğer işyerinize kadar öyle gitmek zorsa babet ya da kolay giyilip çıkarılan bir ayakkabı alın birazda büyük bir kol çantanız olsun. İşe başlamadan önce değiştirirsiniz. Kesinlikle hafif kalın kumaşlı pantalonlar ve etekler güzel olucaktır. Çok dar olmamak koşulu ile. Şu yeni moda bol bluzlar gayet güzel işyerleri için. Sırtı düğmeli modelleri var, düz modelleri var, dantelle süslenmiş olanları var, uzun ve de kısa etek boyuna sahip olanları var. İsterseniz dar pantalonunuz üzerine bol giyebilirsiniz ya da bir kemerle belini sıktırabilirsiniz. Dar pantalon giydiyseniz üzerine uzun bir bluz giyin. Etek ceket takmlarda benim çok hoşuma gidiyor. Eğer banka gibi bir yerde çalışıyorsanız dizin hemen altında hafif dar arkası çok hafif yırtmaçlı etek ceket takımla çok şık ve elit görünebilirsiniz. Çok renkli giyinmekten kaçının. Takılara gelince çok fazla takı takmayın. Çok göz yorucu olmayın. Çünkü insanlar sizinle konuşurken dikkatleri fazla olan detaylara ya da fazla takılarınıza kayabilir. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Zamanla giyim kuşam alışverişe de geleceğim :)

takipçinim.Bende her hafta sonu badem yağlı camterebentinli kur yapıyorum saclarıma.Çantamda ceviz badem eksik olmaz bol bol su içiyorum ve makyajsız işe gelmemeye ozen gösteriyorum ztan makyajım hafif rimel rujdur buna bile üşendiğim olurdu simdi cantamdan cıkarmıyorum ve en önemlisi gülümsememi eksik etmiyorumm
işe başlayınca bende gardrobumu yeniden düzenledim iş yeri için düz sade soft renkli kıyafetler aldım ki birbirleriylede kombin etmem kolay olsun hepsi birbiri içinde uyumlu olsun istidim.Sabah işe terlikle geliyorumsonra topuklu ayakkabılarımı giyiyorum dolgu topuk kullanıyorum yada hasır cok rahat oluyorlar.Parfüm kullanmazdım sadece kolaltı icin stik ve deodarat sıkardım ama kendime cok hafif ucuk bı parfüm aldımm boğazamı rahatsız etmiyor temizlik kokuyor sevgilim doğallık meraklısı biriydi makyaj yapmaz saclarımı doğal haline bırakırdım simdi alttan alttan kime bu süs diyo (bunları yapmam bile onun için kokoş olmam için yeterli ) bi baska bakıyor anlıyorum bakımlı olmayı hayatımın bir parcası yapmaya calışıyorum

En güzelini yapıyorsun canım :) Bakımlı olunca insan zaten olduğundan daha güzel görünüyor ve de daha güzel görününce daha pozitif oluyorsun ve de bunun bir şekilde sana geri dönüşü oluyor :) Ufak tefek tüyolar ufak tefek dokunuşlar seni makyaja bulanmadan çok daha fark edilir yapıyor. Tabi sağlıklı olmak da sana ışıl ışıl ve genç bir cilt yumuşacık ve güçlü saçlar kazandırıyor. Ayrıca ceviz, balık, zeytin yağı ve b vitamini hafıza içinde çok önemli :) Ufak tefek bir sürü küçük tüyo daha paylaşıcam Yaşasın bakımlı olmak

Basit Yatmadan Önce El Bakımı

Bundan 6-7 sene önce bütün arkadaşlarım ne kadar yumuşak ellerim olduğunu söylerlerdi. Nedense birden artık o kadar yumuşak ellere sahip olmadığımı gördüm. Öle ellerine çok krem süren biri değilim. Ama haftalık bir el bakımı uygulamaya karar verdim. Eğer maniküre başlamadıysanız ama bakımlı ellere sahip olmak istiyorsanız deneyebilirsiniz.

Ellerinizi beğendiğiniz nemlendirici bir sabunla yıkayın. Ardından bir peelingle ( ben watsons ın seyahat boy peelinglerini kullanmaya başladım daha kolay diye) ellerinizi güzelce ovalaya ovayalaya tekrar yıkayın. İsterseniz türk kahvesi telvesi ve ya filtre kahve de kullanabilirsiniz peeling için hatta peeling etkisini artırmak için kahveyle hazır peelingi de karıştırabilirsiniz. Daha sonra yumuşayan ellerinizde tırnak bakımına geçin. Tırnaklarınızın oradaki etleri spa manikürü yapar gibi tahta bir çubukla ya da törpünüzle ittirin. Ardından ellerinize tercih ettiğiniz el kremini uygulayıp pamuklu penye eldiven giyin. Gece böyle uyuyun :) Haftada bir yapacağınız bu bakımla yumuşacık elleriniz olacak.

Bu gece hemen yatmadan önce bu bakımı tekrar yapıcam. Düzenli hale getirmeyi planlıyorum. Haftada bir kremli el bakımı bana yeter şimdilik :)

Evet bu sabah yine rutin cilt bakımımı yaptım.

Yüzümü zerdeçallı-limon sulu karışımla azcık ovarak temizledim. Ardından zerdeçalı çıkartmak birazcık zor olduğundan kendi hazırladığım temizleme tonigiyle silip biraz bekledim. Ardından domatesli sabunumla yıkadım. Akşamları için kullandığım pirinçli sabun çok güzeldi kokusuda çok hoştu. Ardından da kremimi sürdüm. Ve cilt rengim hafif açılmaya başladı. Aynı zamanda da yüzümdeki sivilceler sönmeye başladı Zerdeçalı daha önce bi hafta gibi bi süreliğine kullanmıştım ve cildimi güzel yapmıştı. Fakat sonra bırakmak zorunda kalmıştım. Şimdi geri döndüm inş yine güzel ve aydınlık bir cildim olucak.

Ardından dudak peelingi yaptım. Onunda tarifini vericem birazdan.

Ve de son olarak göğüslerimi narlı sabunla yıkadım ve de soğuk suyla duruladım. Ardından da kremimi sürdüm.

Haftada bir veya iki bu peelingi yapabilirsiniz ben daha yeni yaptım ve de sonuç muhteşem

Kahve telvesi(ben türk kahvesi kullandım daha küçük telveli diye)
Tarçın
Bal
Zeytinyağı
Tarçın yağı

bu karışımla dudaklarınızı ovun. Ardından yıkayıp birazcık da diş fırçasıyla masaj yapın. Ardından da yine masaj yaparak vazelin sürün. Kakao yağı da olabilir. Pespembe yumuşacık ve de olduğundan daha iri görünen dudaklarınız olucak. Çünkü bakım yapmayınca sönüyorlar ve silikleşiyorlar.

Her akşam bir diş fırçası ya da diş fırçası arkasındaki dil temizleyicisiyle dudaklarınıza azcık masaj yapın.
Her gün aklınıza geldikçe bir kalemi dudaklarınızın arasına koyun ve kalemi dudaklarınızla ileri geri döndürmeye çalışın. Bitirince de dışarı doğru bir üf deyin dudaklarınız rahalar Bu arada paylaştıklarımı deneyen arkadaşlar bana da buradan nasıl olduğunu yazabilirler

bende katılabilirmiyim aranıza:))çok bakım yapamasamda takipte kalıp bende uygulamaya çalışacağım:))

tabikide canım ne demek :) denediklerin olursa sonucunu yaz. Ben de her gün bakım yapamayan biriyim ama cilt bakımını hergün yapmak gerekiyor. Birazda ondan açtım bu konuyu. Bana da herkese de yardımı olsun diye. Cilt ve göğüs bakımı dışındakiler haftalık bakımlar genelde. Yakında beslenmeye ve alışverişe de geçicem. Kendimi ve alışkanlıklarımı değiştiricem böylece hem daha bakımlı hem daha sağlıklı bir insan olucam Bu arada da birilerine yardımım olursa ne güzel. Desteklerinize fikirlerinize görüşlerinize ve formüllerinize de her zaman kapım açık tabikide :)

Canım çok güzel anlatmışsın.Banka tarzı bir yerde değilim.Küçük bir ofis ama gidenimiz gelenimiz eksik olmuyor.O sebeple giyimime biraz daha özen göstereceğim.Takı konusuna gelince gerçekten katılıyorum sana abartılı takılar çok göz karıştırıyor ve yoruyor..Üstelik bende rahat edemiyorum küçük top şeklinde küpem,kolye,tek taş yüzük ve evlilik yüzüğüm ve birde vazgeçilmezim saatlerim var onları kullanıyorum onlar yetiyor bana...Sabırsızlıkla kombin fotoğraflarınızı beklicem ben..Her ne kadar teorikte bunları bilsem de güzel kombinler yapamıyorum..Sorunum alışverişi sevmiyorum keşke parayı versem biri gitse yerime alsa bu konuda o kadar üşengecim..Bayan olmadığımdan şüphe etmeyin alışverişi sevmeyen kadını yoktur demeyin sevmiyorum ben işte..

Bende öle bir mağazanın içinde saatler harcayan bir insan değilimdir. Alışverişi severim ama hızlı yapmayı çok daha severim :) Bu arada elbiselerden hiç bahsetmedim. Eğer kombin yapamıyorsan ya da yapmaya üşeniyorsan önce elbiselerden başla. Bilirsin elbise giymek daha kolay. Bol ama belden sıkmalı ya da tamamen bol beline renkli renkli kemerler takıp her seferinde farklı ayakkabı ve kemerle kullanabileceğin elbiselerden alabilirsin. Bu arada bol bol dergi ve kombin bakabilirsin internetten de :) Umarım yardımcı olabilmişimdir daha da yardımcı olmaya çalışıcam

teşekkür ederim tabiki yazarım pek fazla birşey yapmıyorum ama denemeye başlıcam işe yarayanları mutlaka yazmaya çalışacağım:))

çok sağol canım :) Başla başla çevrendekiler sen gittikçe güzelleşiyosun yaa noluyo sana dedikçe daha da bi moral olur hepimize moral olur

Üniversiteyi bitirmiş üniversiteyi bitirdikten sonra bir yılı da yurtdışında bir program da geçirmiş bir insanım. Ama sokağa bir kot bir tshirt bide makyajsız çıkınca herkes beni lise öğrencisi sanıyor. Bunun en önemli sebeplerini ise şöyle çözmüş bulunmaktayım kesinlikle beslenme. 3 yıl önce üni için yurtdışna çıtığımda çok fazla çinli arkadaşım vardı ve de benden küçük duruyorlardı. Anladım ki sürekli Pirinç ve yeşil çay tüketmekten. Sonra başka şeyler araştırırken bambaşka konular buldum. Ben küçüklüğümden beri çok yoğurt, domates yiyen bir insanım, kışında yeşil çay çok içerim. Neyse şimdi yazıyorum neler tüketmek gerek.

Su
Yeşil çay
Yoğurt (mümkünse taze ve yağsız -süzme yoğurt alıp faydalı sularından olmayın-)
Ayran
Pirinç
Muz (içindeki potasyum bizi genç kılıyor)
Karaüzüm
Domates (özellikle pişmiş olanı daha çok likopen içeriyor. Salçalarınızı da kendiniz yapıyorsanız ne güzel bol bol salça da yiyin)
Soya (bu biraz tartışmalı olabilir genetiği oynanmaya başladığı için..)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…