Pek çok kadın televizyonlarda gördüğü gibi bembeyaz pürüzüsz bir cilde sahip olmak isterler. Tabikide bu pek çokları için mümkün değildir. Benim için bronzlaşma da cilt rengini açmak istemede aynı şeydir. Fakat şu da bir gerçektirki vücüt renginden 2-3 ton açık cilt rengi her zaman insanı daha güzel gösterir ve de temiz aydınlık bir cilt havası yaratır. O yüzden çok esmer/esmer olan arkadaşlara diyeceğim şudur ki sakın bembeyaz bir cilt hayali kurmayın. Ha ama eğer çok zenginseniz ve Hindistana her yıl gitme gibi bi lüksünüz varsa size şunu önerebilirim
youtube.com/watch?v=dDObE7f-X3A
Uzun bir zamandır bu konu üzerine baya bir araştırma yaptım. Malesef ki sıcak bir yerde yaşıyorum ve sık sık amele yanığı oluyorum bazen yüzümün bile bi kısmı yanıyor diğer kısmı beyaz kalıyor ve inanın bu çok çirkin bir görüntü. Araştırmalarım sonucu elde ettiğim beyazlatıcı cilt bakım önerileri, daha beyaz görünmek için bir kaç tüyo ve de yine beyazlığı korumak ile ilgili bazı beslenme önerilerini burada paylaşacağım. Fakat şu unutulmamalıdır ki beyaz olmak, beyaz kalmak uzun uğraşlar isteyen bir şeydir ve de çok hızlı sonuçlar vermez. Bu yazdıklarımı bir yaşam şekli haline getirmeniz gerekir.
Cilt Bakımı Eğer vakti olmayan ve de üşengeç bir insansanız size en büyük önerim cilt beyazlatıcı yüz bakım setleri kullanmanzdır. Kremler yüz yıkama jelleri falan. Peki bu ürünlerden hangisini tercih etmeliyiz? Malum çok sayıda bu vaadi veren marka var ama bi çoğunda hayal kırıklığı yaşıyoruz.
B vitamini
C vitamini
Hyaluronic Acid
Limon
Papatya
Pirinç
Beyaz çiçek içerikli ürünler genelde cilt rengi açıcılığında herkes tarafından etkisi oduğu kabul edilen etkenlerdir. Yine aldığınız kremin içine kendiniz bir kapsul bepanten bir kapsül c vitamini kırabilirsiniz. Yine içine birer damla limon ve greyfurt suyu damlatabilirsiniz. Bu arada kremin içeriğinde markaların kendine göre geliştirdikleri bazı kompleksler de olucaktır.Gerisi tamamen sizin isteğinize kalmış hangisini seçeceğiniz.
Ev Yapımı Temizleyiciler/Maskeler/Alternatif Tarifler
Zerdaçal ve limon suyu
Ben ikisini karıştırıp yüzüme temizleyici olarak kullanıyorum. Kuru ciltler içine bal da ekleyebilir. Fakat zerdeçalı yüzden çıkartması biracık zor oluyor. O yüzden ardından domatesli veya pirinçli sabunla yıkıyorum. Soğuk suyla yıkayın.
Domates-Limon- Pirinç Unu maskesi
Yarım domates limonu robotta çektirin ve 1 kaşık pirinç ununu u püre haline gelmiş karışıma ekleyin. İsteyen içine 1-2 kaşık haşlanmış pirinçten elde edilen pirinç suyunu ekleyebilir. Yüzünüze yedirin. İce veya kalın bir tabaka halinde nasıl istediğiniz size kalmış. Ve de bir 20-30 dakika yatıp dinlenin. Ardından da soğuk suyla yıkayın.
Hindistan Cevizli Pirinçli Maske
Hindistan Cevizi
Hindistan Cevizi Sütü
Pirinç Unu
Pirinç suyu
Hepsini karıştırarak yüzünüze yedirin. 20-30 dakika bekleyin. Önce yüzünüzü pirinç suyuyla yıkayın. Ardından soğuk suyla.
Yoğurtlu Sütlü Maske
Yoğurt (sade olmak zorunda değil isterseniz orman meyveli de kullanabilirsiniz. ;Hatta orman meyveli daha iyi olabilir)
Süt
Yumurta beyazı
Limon suyu/ greyfurt suyu
Bal
Hepsini karıştırarak yüzünüze yedirin. 20-30 dakika bekleyin. Yüzünüzü soğuk suyla yıkayın.
Limon suyu -Sirke
Limon Suyu
Gül Suyu
Sirke
Ihlamur suyu
Hepsini karıştırarak yüzünüze yedirin. 20-30 dakika bekleyin. Yüzünüzü soğuk suyla yıkayın.
Temizleme Toniği
Üzüm Sirkesi
Elma Sirkesi
Gül Sirkesi
Gül Suyu
Ihlamur suyu
Yeme İçme Domates mutlaka tüketin özellikle de pişmiş domates ya da salça türü. Bu sizin derinizin güneşte yanma hızını yavaşlatacaktır. Böylece daha uzun süre beyaz kalabilirsiniz.
Bol bol c ve b vitamini tüketin.
Havuç ve kakao dan mümkün olduğunca uzak durun. (yemeyin demiyorum
)
Birkaç Ufak Tüyo Mucize eseri çok hızlı bir şekilde beyazlayamayacağınız için dışarı çıkarken bir kaç ufak hile kullanmak da sorun yaratmayacaktır
Eğer teniniz şu bb kremlerin açık renginden daha koyu ise bb kremlerin açık rengini alın. Ve de üzerine bb kremin renginden 1-2 ton daha açık pudra uygulayın. Mümkünse bb kremlerin en yüksek güneş koruma faktörlüsünü seçin.
Ya da Arap kızı gibi sürüldüğünde beyazlık veren kremleri fon gibi kullanabilirsiniz. Bu size gerçek bir beyazlık vermesede hepsini uyguladığınızda çok daha güzel ve aydınlık bir görünüm elde ediceksiniz. Ve de insanlar sizin beyazlama hızınızdan daha hızlı bir şekilde sizi beyaz tenli olarak algılayacaklar.
Umarım yardımcı olabilmişimdir. Soruları cevaplayabilirim.