- Konu Sahibi cileklipastam
-
bu aradayanlış simge kullanmışım yorumlarımda
aağlamak yerine :2: hapşurmayı kullanmışım
Selamlar ve iyi akşamlar arkadaşlar .Beni bunaltan bir konuyla ilgili sadece derdimi paylaşmak için yazıyorum. Şimdiden vaktinizi aldığım için hakkınızı helal edin.
Komşularım bana ısrarla gelmek için bir sürü bahaneler üretip neredeyse haftanın dört günü bana geliyorlar ..Eşimde dedi ki “sen onlara hiç gitmedin birde sen git, onlar sana hizmet etsinler, gitsen de gitmesen de geliyorlar zaten” dedi.Bende hep gidersem gelmek için iyice yüz bulacaklar,onlarla oturmamdan zevk alıyormuşum gibi düşünecekler diye hiç gitmeyi teklif etmedim de çağırırlarsada kabul etmedim zaten çağırmaya fırsatları olmadan kendilerini bende buluyorlardı o yüzden eşimi haklı bularak ”Doğru tamam ilk çağırdıklarında gideceğim” dedim.neyse ağzının ucuyla da olsa ilk çağırana gitmeye karar verdim..Yaklaşık 2 aydır beni davet edecek birisini bekledim.2hafta kadar önce bir komşumun oğlunun doğum günü vardı ama oraya gitmeyi hiç istemedim hiçbirinden hoşlanmamama rağmen hele ondan inanılmaz rahatsızlık duyuyorum ve onun olduğu ortamlarda başıma inanılmaz ağrılar saplanıyor,hastalanıyorum bana asla gelmesini istemem ama o haftada enaz bir kere mutlaka bana gelir..çocuğunun doğum gününe gidemeyeceğimi söyllediğimde benden hediyesini istedi bende pazardan bir eşofman aldım verdim diye etmediği laf söz kalmadı gitmediğim ve almak zorunda olmadığım halde almama rağmen pazar malı diye laf etti yüzsüz.Neyse konumuzu dağıtmadan tekrar döneyim baktım bu böyle olmuyor bende bir müddettir bahanelerle hiçbirini kabul etmedim..Beklenen an gelmişti bir komşum (buarada bu komşum benden 5 yaş küçük)mesajını aynen yazıyorum “apla(abla) müsaitsen öğlen bana gelsane(gelir misin) özledim oturak(oturalım)hemen cvp ver,tmm” diye bugün bana mesaj atmış hoşlanmadığım tarzda yazdığı mesajına kızsam da, zaten uzun zamandır beklediğim bu davete “tamam gelirim” diye cevap verdim.Ardından hemen aradı “aplam gelmek için bir manin olmadığına göre öğlen sana geliyoruz” dedi telefonu kapattı.Öylece kalakaldım,şok içerisinde sinirden tüm vücudumdan alevler çıktı bana gelmek için blöf yapmışlar, evin içinde dört döndüm durdum nasıl düştüm bu tongaya bilemedim.Neyse bu konuşmanın üzerinden yarım saat bile geçmemişti ki üç komşum birisinin 2 diğerlerinin birer çocuğuyla geldiler (saat 11:30) komşulardan birisi çocuğuna kahvaltı yaptırmamış “bir şeyler hazırlasanda yese çocuk aç” dedi kadın bunca saat nerdeydin ne bu acele erkenden geliyorsun atlımı kovalıyor çocuğunu doyursana bunun üzerine birde o davet eden komşum pişkince “bana davet etmesem hiçte çağırmayacak canım “ dedi ..sinirden elim ayağım titredi,kaşlarım çatılarak hiç böyle bir şeyi yapmayan söylemeyen ben dayanamadım “ çağırmama gerek kalmadan,buyur etmeden,kabul edip etmediğimi dinlemeden,kahvaltınızı bile yapmadan sabahın köründe kendinizi burada buluyorsunuz zaten artık benim evimi,hanımlığımı iyice öğrendiniz sizinkileri hiç göremedik,bir günde ağzınızın ucuyla çağırmayın doru düzgün çağırında size de gelelim,sizlere gelinecek diye korkudan hep bana geliyorsunuz” dedim..Ağzında iğrenç sakızıyla ağzını yaya yaya “alemsin Buket apla(abla) sabahın körümü şimdi” dedi yani anlamamazlığa vurup,lafı çevirdi hepsi gülüştüler..Kendileri yetmiyormuş gibi birde annesiyle kızkardeşinide çağırmış bana..
Ben kesinlikle enayiyim kendime inanamıyorum.Üniversite mezunu olduğum halde,bir zamanlar özel bir şirkette iyi bir pozisyonda çalışmış olmama rağmen, komşularımı idare edemeyip beni alt etmeleri var ya işte bunu kendime yediremiyorum,üzgünüm.. Evlenmeden önce oturduğumuz semtte böyle durumla hiç karşılaşmadım,herkes birbirine mesafelidir ama zor zamanlarda birbirlerine sahip çıkarlardı.Komşularla belli bir seviyede saygı çerçevesi içinde büyüdük.Şimdi burada gerçekten nasıl davranacağımı bilemiyorum.Kesinlikle hiçbirisiyle oturmak istemediğim halde nasıl oluyorda hala kabul ediyorum bilemiyorum,sonrasında kendime çok kızıyorum,neden diye.. Kendime olan güvenimi,saygımı iyice yitirdim,kendimi ezik hissediyorum,şaşkoloz gibiyim..
Müsait olmadığıma dair bahanelerim artık hep olacak ve bir daha asla kimseye gitmeyi kabul etmeyeceğim diyorum.inanın eşimin yüzünne bile bakamıyorum artık,kendimi gerçekten çok garip hissediyorum,tüm özgüvenimi aldılar kendime gelemiyorum eşimi haketmiyorum,kayınvalidem onlarla görüşerek kendi seviyeni belli ediyorsun demişti beni kullandıklarına göre ben onların seviyesinden bile daha aşağıdayım artık hiç iyi değilim..
Çok uzun olmuş hakkınızı helal edin.
senin adına çok sevindim... ama benim yaralarım depreşti ya aklıma geldikçe sinir oluyorum demekki herkesin böyle dönemleri oluyormuş...bir olayımı daha anlatmadan yapamayacağım yaa! apartmanımızda benim gibi gurbetçi olan konya dan hiç tanıdığı olmayan bir abla vardı. eli öyle açık biriydiki eşi sabah 10 da işe gider gece 12 de gelirdi. sanki evinde mevlüt var gibi öyle kalabalık olurduki. kahvaltıya gelip akşam meyva ikramlarını alıpta öyle giderlerdi. bu kadıncağız 7 düşük yapmış en sonunda tekrar hamile kaldı. dr kesinlikle kalkmasını yasakladı bir tuvalete o kadar. ve o an itibari ile o kalabalık familyadan evinde eser kalmadı bende yeni iş başı yapmıştım. akşam elimden geldiğince birşeyler yapıp indiriyordum. yine bir gün yemekleri indirdiğimde komşumun zır cahil evde koca bekleyen benden 1 yaş küçük olan kızı ''özlem apla bizede böyle yapıp getirsen eşin birşey der mi?'':44: sorusuna dumur oldum ya öyle aval aval bakındım. kendime geldiğimde iş işten geçmişti hıncımı eşimden çıkardım. kötü komşu insanı kocasından eder yani...
Selamlar ve iyi akşamlar arkadaşlar .Beni bunaltan bir konuyla ilgili sadece derdimi paylaşmak için yazıyorum. Şimdiden vaktinizi aldığım için hakkınızı helal edin.
Komşularım bana ısrarla gelmek için bir sürü bahaneler üretip neredeyse haftanın dört günü bana geliyorlar ..Eşimde dedi ki sen onlara hiç gitmedin birde sen git, onlar sana hizmet etsinler, gitsen de gitmesen de geliyorlar zaten dedi.Bende hep gidersem gelmek için iyice yüz bulacaklar,onlarla oturmamdan zevk alıyormuşum gibi düşünecekler diye hiç gitmeyi teklif etmedim de çağırırlarsada kabul etmedim zaten çağırmaya fırsatları olmadan kendilerini bende buluyorlardı o yüzden eşimi haklı bularak Doğru tamam ilk çağırdıklarında gideceğim dedim.neyse ağzının ucuyla da olsa ilk çağırana gitmeye karar verdim..Yaklaşık 2 aydır beni davet edecek birisini bekledim.2hafta kadar önce bir komşumun oğlunun doğum günü vardı ama oraya gitmeyi hiç istemedim hiçbirinden hoşlanmamama rağmen hele ondan inanılmaz rahatsızlık duyuyorum ve onun olduğu ortamlarda başıma inanılmaz ağrılar saplanıyor,hastalanıyorum bana asla gelmesini istemem ama o haftada enaz bir kere mutlaka bana gelir..çocuğunun doğum gününe gidemeyeceğimi söyllediğimde benden hediyesini istedi bende pazardan bir eşofman aldım verdim diye etmediği laf söz kalmadı gitmediğim ve almak zorunda olmadığım halde almama rağmen pazar malı diye laf etti yüzsüz.Neyse konumuzu dağıtmadan tekrar döneyim baktım bu böyle olmuyor bende bir müddettir bahanelerle hiçbirini kabul etmedim..Beklenen an gelmişti bir komşum (buarada bu komşum benden 5 yaş küçük)mesajını aynen yazıyorum apla(abla) müsaitsen öğlen bana gelsane(gelir misin) özledim oturak(oturalım)hemen cvp ver,tmm diye bugün bana mesaj atmış hoşlanmadığım tarzda yazdığı mesajına kızsam da, zaten uzun zamandır beklediğim bu davete tamam gelirim diye cevap verdim.Ardından hemen aradı aplam gelmek için bir manin olmadığına göre öğlen sana geliyoruz dedi telefonu kapattı.Öylece kalakaldım,şok içerisinde sinirden tüm vücudumdan alevler çıktı bana gelmek için blöf yapmışlar, evin içinde dört döndüm durdum nasıl düştüm bu tongaya bilemedim.Neyse bu konuşmanın üzerinden yarım saat bile geçmemişti ki üç komşum birisinin 2 diğerlerinin birer çocuğuyla geldiler (saat 11:30) komşulardan birisi çocuğuna kahvaltı yaptırmamış bir şeyler hazırlasanda yese çocuk aç dedi kadın bunca saat nerdeydin ne bu acele erkenden geliyorsun atlımı kovalıyor çocuğunu doyursana bunun üzerine birde o davet eden komşum pişkince bana davet etmesem hiçte çağırmayacak canım dedi ..sinirden elim ayağım titredi,kaşlarım çatılarak hiç böyle bir şeyi yapmayan söylemeyen ben dayanamadım çağırmama gerek kalmadan,buyur etmeden,kabul edip etmediğimi dinlemeden,kahvaltınızı bile yapmadan sabahın köründe kendinizi burada buluyorsunuz zaten artık benim evimi,hanımlığımı iyice öğrendiniz sizinkileri hiç göremedik,bir günde ağzınızın ucuyla çağırmayın doru düzgün çağırında size de gelelim,sizlere gelinecek diye korkudan hep bana geliyorsunuz dedim..Ağzında iğrenç sakızıyla ağzını yaya yaya alemsin Buket apla(abla) sabahın körümü şimdi dedi yani anlamamazlığa vurup,lafı çevirdi hepsi gülüştüler..Kendileri yetmiyormuş gibi birde annesiyle kızkardeşinide çağırmış bana..
Ben kesinlikle enayiyim kendime inanamıyorum.Üniversite mezunu olduğum halde,bir zamanlar özel bir şirkette iyi bir pozisyonda çalışmış olmama rağmen, komşularımı idare edemeyip beni alt etmeleri var ya işte bunu kendime yediremiyorum,üzgünüm.. Evlenmeden önce oturduğumuz semtte böyle durumla hiç karşılaşmadım,herkes birbirine mesafelidir ama zor zamanlarda birbirlerine sahip çıkarlardı.Komşularla belli bir seviyede saygı çerçevesi içinde büyüdük.Şimdi burada gerçekten nasıl davranacağımı bilemiyorum.Kesinlikle hiçbirisiyle oturmak istemediğim halde nasıl oluyorda hala kabul ediyorum bilemiyorum,sonrasında kendime çok kızıyorum,neden diye.. Kendime olan güvenimi,saygımı iyice yitirdim,kendimi ezik hissediyorum,şaşkoloz gibiyim..
Müsait olmadığıma dair bahanelerim artık hep olacak ve bir daha asla kimseye gitmeyi kabul etmeyeceğim diyorum.inanın eşimin yüzünne bile bakamıyorum artık,kendimi gerçekten çok garip hissediyorum,tüm özgüvenimi aldılar kendime gelemiyorum eşimi haketmiyorum,kayınvalidem onlarla görüşerek kendi seviyeni belli ediyorsun demişti beni kullandıklarına göre ben onların seviyesinden bile daha aşağıdayım artık hiç iyi değilim..
Komşularım bana ısrarla gelmek için bir sürü bahaneler üretip neredeyse haftanın dört günü bana geliyorlar ..Eşimde dedi ki “sen onlara hiç gitmedin birde sen git, onlar sana hizmet etsinler, gitsen de gitmesen de geliyorlar zaten” dedi.Bende hep gidersem gelmek için iyice yüz bulacaklar,onlarla oturmamdan zevk alıyormuşum gibi düşünecekler diye hiç gitmeyi teklif etmedim de çağırırlarsada kabul etmedim zaten çağırmaya fırsatları olmadan kendilerini bende buluyorlardı o yüzden eşimi haklı bularak ”Doğru tamam ilk çağırdıklarında gideceğim” dedim.neyse ağzının ucuyla da olsa ilk çağırana gitmeye karar verdim..Yaklaşık 2 aydır beni davet edecek birisini bekledim.2hafta kadar önce bir komşumun oğlunun doğum günü vardı ama oraya gitmeyi hiç istemedim hiçbirinden hoşlanmamama rağmen hele ondan inanılmaz rahatsızlık duyuyorum ve onun olduğu ortamlarda başıma inanılmaz ağrılar saplanıyor,hastalanıyorum bana asla gelmesini istemem ama o haftada enaz bir kere mutlaka bana gelir..çocuğunun doğum gününe gidemeyeceğimi söyllediğimde benden hediyesini istedi bende pazardan bir eşofman aldım verdim diye etmediği laf söz kalmadı gitmediğim ve almak zorunda olmadığım halde almama rağmen pazar malı diye laf etti yüzsüz.Neyse konumuzu dağıtmadan tekrar döneyim baktım bu böyle olmuyor bende bir müddettir bahanelerle hiçbirini kabul etmedim..Beklenen an gelmişti bir komşum (buarada bu komşum benden 5 yaş küçük)mesajını aynen yazıyorum “apla(abla) müsaitsen öğlen bana gelsane(gelir misin) özledim oturak(oturalım)hemen cvp ver,tmm” diye bugün bana mesaj atmış hoşlanmadığım tarzda yazdığı mesajına kızsam da, zaten uzun zamandır beklediğim bu davete “tamam gelirim” diye cevap verdim.Ardından hemen aradı “aplam gelmek için bir manin olmadığına göre öğlen sana geliyoruz” dedi telefonu kapattı.Öylece kalakaldım,şok içerisinde sinirden tüm vücudumdan alevler çıktı bana gelmek için blöf yapmışlar, evin içinde dört döndüm durdum nasıl düştüm bu tongaya bilemedim.Neyse bu konuşmanın üzerinden yarım saat bile geçmemişti ki üç komşum birisinin 2 diğerlerinin birer çocuğuyla geldiler (saat 11:30) komşulardan birisi çocuğuna kahvaltı yaptırmamış “bir şeyler hazırlasanda yese çocuk aç” dedi kadın bunca saat nerdeydin ne bu acele erkenden geliyorsun atlımı kovalıyor çocuğunu doyursana bunun üzerine birde o davet eden komşum pişkince “bana davet etmesem hiçte çağırmayacak canım “ dedi ..sinirden elim ayağım titredi,kaşlarım çatılarak hiç böyle bir şeyi yapmayan söylemeyen ben dayanamadım “ çağırmama gerek kalmadan,buyur etmeden,kabul edip etmediğimi dinlemeden,kahvaltınızı bile yapmadan sabahın köründe kendinizi burada buluyorsunuz zaten artık benim evimi,hanımlığımı iyice öğrendiniz sizinkileri hiç göremedik,bir günde ağzınızın ucuyla çağırmayın doru düzgün çağırında size de gelelim,sizlere gelinecek diye korkudan hep bana geliyorsunuz” dedim..Ağzında iğrenç sakızıyla ağzını yaya yaya “alemsin Buket apla(abla) sabahın körümü şimdi” dedi yani anlamamazlığa vurup,lafı çevirdi hepsi gülüştüler..Kendileri yetmiyormuş gibi birde annesiyle kızkardeşinide çağırmış bana..
ne can sıkıcı bir durum ya.ablamda sürekli gelip kendi komşularından şikayet ediyor.hele bi komşusu var utanmazsa aylık erzağımızı sen al diyecek:)
geçen elektirik süpürgesini istemiş ablamda hem almaya hemde vermeye karşıyım elektronik eşya sonuçta demiş. ne var bunda cimrilik etme komşuluk hakkı demişablam yok isteme annem halı yıkama robotu ilk taksiti ödenmişti sadece teyzem aldı götürdü bozdu yapılmadı eskiciye verdiğimiz robotun taksitlerini ödedik yeminliyiz demiş.ertesi gün misafirim gelecek senin yerleri sildiğin deterjan güzel kokuyor ver demiş ablam bitti demiş akşam gelmiş bulaşık makinesinin tableti bitmiş bir kaçtane ver demiş ablam ben bimdekileri kullanıyorum sen kullanmazsın onu demiş almadan gitmiş ertesi günde oturularken ablam anlasın diye ben en pahalı bulaşık deterjanları kullanıyorum demiş ama diyorki yok kadın anlamıyor geçen günde gitmiş frütöz istemiş ablam çok cazgırdır ama kadınla baş edemediği için ağladı resmen oda yenildi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?