kendimi iyice ezik hissediyorum,kabul ediyorum ben enayiyim :((

helal olsun öncelikle canım hiç üşenmeden okudum seninki kadarda olmasa benmde başımda şivelerine bakılırsa konyalı onlarda bende aynı başımda var ankaraya geleli 2 yıl oldu kimseyi tanımıyorum iki konyalı var konyalı diye ayırt etmek istemiyorum böyle bir ayrımda kesinlikle yapmam aynen senin durum gibi blöf yapıyorlar evdemiyim degilmiyim sonra tekrar arıyo çayım kalmamış koy geliyorum ben asla evime gelen birisini çaysız yemeksiz göndermem onlarada hep öyle davrandım budüne kadarda onların evinde bir bardak çay içmiş değilim. bir yıl kimseyle arkadaşlık etmedim ama baktım olmuyo denize düşen misali oldu.ben çok girişken biri degilim o yüzdende arkadaş edinemiyorum edindiklermde annm ya-şlarında yinede bir şey demiyorum Allah rızası için yapıyorum ben. ama bu günlerde çekemiyorum üstelik 6 aylık hamileyim birazda siz beni davet edin ben geleyim değilmi çok mu konuştum acep

Son düzenleme:
ardaşlık edinme çok zor önce gözlem yapıp sonra karar verilecek bence böylesi insanlarada yüz vermiyceksin ha birde içine girip yaşamadanda tanınmıyo ne demişler kendine dost seçeceğin zamn aynı evin içinde bir hafta yaşa sonra karar ver çok doğru bence Allah iyilerle karşılaştırsın dostsuz olunmuyo

senin adına çok sevindim... ama benim yaralarım depreşti ya aklıma geldikçe sinir oluyorum demekki herkesin böyle dönemleri oluyormuş...bir olayımı daha anlatmadan yapamayacağım yaa! apartmanımızda benim gibi gurbetçi olan konya dan hiç tanıdığı olmayan bir abla vardı. eli öyle açık biriydiki eşi sabah 10 da işe gider gece 12 de gelirdi. sanki evinde mevlüt var gibi öyle kalabalık olurduki. kahvaltıya gelip akşam meyva ikramlarını alıpta öyle giderlerdi. bu kadıncağız 7 düşük yapmış en sonunda tekrar hamile kaldı. dr kesinlikle kalkmasını yasakladı bir tuvalete o kadar. ve o an itibari ile o kalabalık familyadan evinde eser kalmadı bende yeni iş başı yapmıştım. akşam elimden geldiğince birşeyler yapıp indiriyordum. yine bir gün yemekleri indirdiğimde komşumun zır cahil evde koca bekleyen benden 1 yaş küçük olan kızı ''özlem apla bizede böyle yapıp getirsen eşin birşey der mi?'':44: sorusuna dumur oldum ya öyle aval aval bakındım. kendime geldiğimde iş işten geçmişti hıncımı eşimden çıkardım. kötü komşu insanı kocasından eder yani...

yuh yüzsüzlüge bak sen şunda ki...

Valla haklisin benim (yeni) cevremdede bol miktarda vardi bunlardan. Boylelerine ''koy akillisi'' diyorlar . Bende ilk basta senin gibiydim ama elimi etegimi cektim.Bence tel no nu deistir. Yolda da gorursen soguk bi sekilde merhaba de gec. Ben oyle yaptim su an kafam rahat..

bu olayın üstünden 3 yıl filan geçti görüşmüyorum. ama çok gücüme gidiyor İstanbulda doğup büyümüş 4 yıllık üniversite mezunu biri olarak böyle köylü uyanıkları tarafından enayi yerine konmak fazla mütevazilik zarar sinir sistemine. konuyu arkadaş açmış ben efkarlandım ya... yaaa biliyor musun bir de böyle şahsiyetler dini kullanıyorlar mübarekler kendilerini türbe gibi görüyorlar tövbe estağfurullah ya neyse detaya girmeyeceğim.

Arkadaşım , malesef bazen böyle insanlar vardır. Benim de buna benzer komşularım oldu. Malesef bir tercih yapmam gerekiyordu. ya hiç biriyle hemen hemen hiç görüşmeyecektim ya da bu hep böyle devam edecekti ve ben mutsuz olacaktım. Baktım ki her görüştüğümde kendimi kötü hisseediyorum, telefona çıkmadım kapıyı açmadım . Laf ettiler yine de görüşmedim. Neden gelmedin aramadın , neden cevap vermedin dediler. En sonunda küstüler.Epeyce bir süre yalnız kaldım. Ama zamanla daha normal arkadaşlar edindim.Benim de eşim benim hayır diyememe huyuma kızmaya başlamıştı. Şimdi ise herşey daha yolunda.

Bende ugradım malesef komsu gazabına, ALLAH düşmanımın basına gelmesin.. laf,söz,tavırdan anlamıyo bu insanlar düşüncesiz,umursuz, sorumsuzlar, çok şükür kurtuldum.

ya buna benzer bıse yasadım reflu oldum sinirden,,yuzune desende duymamazlıga verıyodu,en son bayagı bı bagırdım artık cıgrımdan çıkmştım..kaç aydır konusmuyorz mıdem yıne ara ara agrıyor mıde hastası ettı benı ya,hayatımda ılk kez gördum oyle yuzsuz ınsanlar varkı ıstedıgını yap cok rahatlar yaa ..bıde bende kalıyodu gunlerce
şukur kurtuldum o ınsandan ya

Bizde kiracıyız, evlendiğimde gelin gittiğim ev ve komşuları o kadar dedikoduya düşkünlerdi. Hele bir ev sahibim vardı ki aman Allahım, kadın bir rahat vermezdi. Birde kadında ne göz vardı evimi hem yaktı hemde sele verdi :) Şaka değil gerçek. 2006 yılında evimizi sel aldı. Bütün eşyalarımızı attık, kurtarabildiğimizi yıkadım pakladım (Beyaz eşya, mobilya hepsi gitti). Benim eşimin beyaz fanilaları vardı 30 tane kadar. Çamur bulaşmış haliyle yeniler. Yıkadım, kaynattım ve hepsi tertemiz olmuştu. Sobalıydı evimiz, hepsini eve astım kurutacağım. Kadın geldi, benim oğlana da bundan lazım dedi, gitti. Bende dedim içimden eyvah ne olacak şimdi. Ben 2-3 tane vereyim dedim. Mutfaktayım, eşimin sesi gelsene. Ben de dedi elim bulaşık. sonra bir daha, dedim bu beni böyle çağırmaz. Bir girerim koridora salon alev almış, yanıyor atletler, yerdeki yeni serdiğim halı yanıyor ki çekyat yanacak neredeyse. Besmele çekip sakin davrandım ve Allah yardım etti söndürdüm ateşi. Bu arada eşim yok, kedim vardı evde onu ateşten kurtarım odaya nasıl attığımı hatırlamıyorum ki ateşin arasından geçtim. Kadın kayınvalidemin kırmızı halısını sordu bir kerede. Dedim bilmiyorum ne halısı (Kayınvalidemin evine gelin gittim, 80 yaşında vefat etti, son bir senem rahmetliyle geçti. Kayınvalidem bile derdi rahmetli, bu kadın dedikodu çok yapar diye. Sonrası kadın evi gezdi, mutfağa sermişim, işte bu dedi. Ne yapacaksa, istiyor ki al senin olsun diyeyim. Kadın gitti, mutfak su içinde, bidon devrildi. Selde Çamaşır makinem bozuldu, yenisini aldım. Selde bozulanı da yaptırıp bir ihtiyacı olana verecektim. Kadın bunu bile bile istedi ve aldı. taşındık o evden, 4 yıldır başka semtteyim. Kimseye gitmem-gelmem. Zamanımda yok Allah için. Benden 3 yıl sonra bir bayan taşındı (Evli), Eşi ile aynı meslekteniz. Tesadüf tanıdık ya. KAdın geldi gitti demedim birşey. Ama yok anlaşamıyoruz. Cahil, laf anlamıyor. Çok laf taşıyor, bende istemiyorum anlatma başkasının hayatını diyorum lafı değiştiriyordu. Sonrasında bir yürüyüş parkuru var bizim burada nefes alayım diye yürüyüş yapıyorum oğlumla, görüyor geliyor. Ne diyeyim yol herkesin. Bir bayan görüyor (Tanımıyor, tanımıyorum) Kesin Or...udur diyor. Ne bildin diyordum,ayıp ne öyle insanları damgalıyorsun diyede ekleyip bu konuşmalarına sonda verdim. Kendi kapalı ben açık asla ayrım yapmam (kapalı-açık ayrımı asla yapmayan biriyim)Asıl O....pu bizim gibi kapalılarda demesi beni çileden çıkarmıştı zaten. Kimseyi giyim kuşamıyla yargılama diyede eleştirdim. Neyse ben bu kızla anlaşamayacağımı anladığım anda her aradığında geldiğinde işim var dedim. Evime almadım. Bu da bana komşuları tanıştırırımısın dedi. Kimseyi tanımadığımı söylemiştim ki sonra kapı kapı her evi gezmiş maşallah. Herkes buna rahatlıkla gidiyor falan. Geçen gün beni aradı nasıl ağlıyor, çocuk yatıyor koştum gittim. Sebep komşunun biri bundan para istemiş vermemiş diye dedikodusunu yapacakmış, korkuyormuş. Kabahatin yoksa ne korkuyorsun dedim. Çirkeflik yapıyor, param yok dedim bileziğini sat dedi demiş kadın. Dedim ben gidiyorum, ağlıyor. geldi peşimden, dedim sen ne anlattında tehtid var ortada. Neyse aile sırlarını vermiş. Dedim bak kimseyi tanımam ve sanırım sen benim arkamdan da konuşmuşsundur dedim ki ben değil o konuştu dedi. Neyse konuyu demiyorum malum salakça mezhep ayrımı. Dedim bravo sana, kadını tanımam ne hakla kızdım ve bu saatten sonra görüşmeyelim. Tek yardımım olur, git eşinle paylaş demem oldu. 15 gün oldu mevzu kadın kesti ayağını. Birde çocuk doğdu diye 10 kere aradı mahalleli sana gelmek istiyor diye , kabul etmemiştim, şükür yani.

herkes hayatında bu tıp ınsanlarla karşılaşıyor sanırım, ya anlatmakla bıtmez benımde başıma gelenler,bıde haklı gıbi uste cıktı neyse..ben bunlarda ıyı nıyet göremıyorum rahatlıkda degıl tamamen ınsan kullanıyor bunlar başka açıklaması olamaz

saka gibi cidden yahuuu ne iğrenç karakterli cahil insanlar var ne ezik hissediyorsun kendını hayatım yah acma kapını değiştri telini görüşmek zorunda değilsin ki yah var yah yine dayanmışsın oda senin ahlaklı yapın ve kaliten sakın bir daha alma evine ne takıorsun kı kafana kapat kapını zorla gelccek halleri yok müsait değilim de aradıklarında kapat teli kapıya gelırselerde acma muhataplığı kes konuşmayı bilmeyen kendılerini uyanık sanan cahil tipler akıllı olsalar pat çat kapı gelmezler ev adı üstünde özelinizin yasandıgı bir ortam dediklerimi uygulaaa bak çooook gıcık kaptımmm yardımaa gelebilrim yanııı acayip sinir oldum yanı :S günah yah sanada

Geldiklerinde kapı deliğinden bak ve kapıyı açma zorla değilya.Seviyenize uymayan insanlarla arkadaşlık yapmak zorunda değilsiniz.bak çok sinirlendim şimdi.

Bizimde yeni taşındıgımız yerdeki kapı komşumuz hergün bize geliyordu sabah yada akşam hiç fark etmiyor gecenin bir yarısı çat kapı geliyordu kadın bize bide söyle diyordu kapılarımız günün 24 saati açık kalsın birbirimize her dakika girip çıkalım diyordu bir gün sizde yemek yiyelim bir gün bende diyordu annemde en sonunda ben size ayak uyduramam kapımıda 24 saat açık bırakamam hırlısı var hırsızı var ne kadar da sitede otursak da çevreye güvenmiyorum ben dedi eger oturmaya gelecek olursanız bir gün önceden haber verirsiniz dedi . Komşumuz haftanın 7 günü 24 saat bir olalım diyor fakat herkes buna ayak uyduramaz birde çok dedikosu vardı sitede şu olmuş bu olmuş devamlı insanların dedikodusunu yapıyordu annem dedikodu yapanı hiç sevmez yapana da yaptırmaz benide günaha sokuyorsunuz der şimdi artık gelmeden haber veriyor eger müsait isek oturmaya geliyor.Birde şu insanlar var sürekli size gelirler ama kendileri hiç misafir kabul etmezler.

ne can sıkıcı bir durum ya.ablamda sürekli gelip kendi komşularından şikayet ediyor.hele bi komşusu var utanmazsa aylık erzağımızı sen al diyecek:)
geçen elektirik süpürgesini istemiş ablamda hem almaya hemde vermeye karşıyım elektronik eşya sonuçta demiş. ne var bunda cimrilik etme komşuluk hakkı demişablam yok isteme annem halı yıkama robotu ilk taksiti ödenmişti sadece teyzem aldı götürdü bozdu yapılmadı eskiciye verdiğimiz robotun taksitlerini ödedik yeminliyiz demiş.ertesi gün misafirim gelecek senin yerleri sildiğin deterjan güzel kokuyor ver demiş ablam bitti demiş akşam gelmiş bulaşık makinesinin tableti bitmiş bir kaçtane ver demiş ablam ben bimdekileri kullanıyorum sen kullanmazsın onu demiş almadan gitmiş ertesi günde oturularken ablam anlasın diye ben en pahalı bulaşık deterjanları kullanıyorum demiş ama diyorki yok kadın anlamıyor geçen günde gitmiş frütöz istemiş ablam çok cazgırdır ama kadınla baş edemediği için ağladı resmen oda yenildi

Hayırlı akşamlar arkadaşım bizim de eski oturdugumuz yerde bir komşumuz vardı bizim evi market,bakkla,kasap ve manav olarak görüyordu herşeyini bizden alırdı hatta yaptıgımız yemeklere ve demledigimiz çaylara bile ortak çıkardı bu kişinin maddi durumu çok iyiydi ama herşeyini bizim evden götürüyordu en sonunda annem dayanamadı kızdı buda kocasına söylemiş x hanım bana böyle böyle dedi bana aldıgı erzaklardan hiç vermiyor demiş kocasıda kadın haklı tabi demiş sen bir toplu ignenin başkasına vermiyorsun birde kadının aldıklarına ortak çıkıyorsun demiş bide geldi bunu bize anlatıyor.Yine bir komşumuz bizden halı yıkama makinesi istedi ben vermeylim dedim bozarlar diye annem olsun komşudur dedi verdi ve dedigim oldu makineyi bozup getirdi makinanın içindeki pis suyu bile boşaltmamış içindeki süngeri çürütmüş neymişde o bizim görevimizmiş makinenin pis suyunu boşaltmak makineyi tamir ettirmek artık kimseye vermiyoruz elektronik eşyaları.

bu ne yüzsüzlük yaa şaka gibi gerçekten okurken nasıl yani diye kaldım... sen gitmek için davet bekliyorum diyosun, canım onlar senden davetmi bekliyoki? anlayana anladığı dilden konuşmak lazım..sende çatkapı git madem...gerçi istemeye istemeyede gitmek ne kadar doğru bilmiyorum,aslında sen görüşmek bile istemiyosun... ayaklarını kesmen lazım yaa olmaz böyle valla...sinir bozucu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…