- Konu Sahibi cileklipastam
-
Şakamı bu ya, gerçekten böyle insanlar varmı? Arkadaşım bu arada ne kadar sabırlıymışsın, tebrik ederim.. Sana bu kadar ağırlık veren insanları çıkar hayatından, onlar olmazsa hiç birşey kaybetmezsin..
sen kendini neden ezik hissediyorsun güzel kardeşim
üniversite okuduğun onlara bile şimdiye kadar asil ve sabırlı davranmadan belli..
yani sen kaliteni onlara anlamatıysan onların anlayışı o kadar olduğu içindir...
senin düşüncen mantıklı ve doğru tabiiki..komşulukta da bir mesafe vardır.adap erkan vardır..insanlar ziyareti tadında yapmalı karşıdaki insanı da ağırlamalı..düş toplan sana geliyorlarmış ne saygı ne terbiye ne de edepleri var o kadınların..ben kimseyle hak ettiğinden çok muhattap olmam..
benimde öyle 2 tane edepsiz adap bilmeyen komşum vardı taşınır taşınmaz sabahın 9 da kahve içmeye geldik diye geliyorlardı, çocukları çalışma odama
girip çizimlerimi bile mahvetmişlerdi üstelik ama sürekli bana yerleşmeye çalışıyorlardı, çalışıyordum ama sonra sağlık sorunları yüzünden evde kaldım sanki onları ağırlamak için bırakmışım çalışmayı:)
baktım olmayacak (tamı tamına 2 ay her gün geldiler bu arada)bunları kapının zincirini bile açmadan yarına yetişecek çizimim var maalesef diye almadım içeri
evet almadım başka biri olsa asla kapıda bırakmam ayıptır derim ama onları almadım hiç de pişman değilim kapıyı açmadığım için çünkü öğleye tekrar geldi biri işin bitti mi oturmaya geldim diye:)şaka gibi evet yok canım eyfel kulesine benzer birşey çiziyorum 12 yıl çizicem ben artık misafir ağırlayamam dedim
3 gün daha musallat oldular bana açmadım.. kapıyı sonra aman mimar hanım kendini beğenmiş sanki bizde ona öldük diye arkamdan konuşuyorlardı:))bunlardan biride öğretmen
doğum iznine ayrılmış bende doğurmayı planlamış:)işin aslı görgü okuyarak öğrenilmiyor ,insanın içinde olmalı bazı şeyler sen kendi kaliteni biliyorsun değil mi e o zaman
ince davranış nedir bilmiyorlarsa kendini üzme mesafeni koy gitsin hiç de pişman olma
yapacakların için..inan pişkin insanlara başka türlü davranmak fayda etmiyor...
hayatınızdaki en değerli şey sizsiniz. kendinize ne kadar haşin, başkalarına ne kadar asil davranmışsınız. böyle durumlarda kendimi başkasıymış gibi düşünüyorum, kendimi konumlandırmamı bir başkasını konumlandırdığım gibi değerlendiriyorum. o zaman anlıyorum değerimi. Önce kendimize iyi davranmalı, kendi ruhsal ve bedensel sağlığımızı düşünmeliyiz, diğerleri sonra. sevgiler
ayy allha yardımcın olsun bu ne ya
ben olsam asla kapıyı açmazdım,tel numaramıda vermezdim.resmen seni kullanmışlar
şimdi oturduğum evde rahatım seneye taşınıcam valla bunları okuyunca korktum
allah korusun ben çekemem böyle insanları
bu rahatlığı yakalayana kadar da çok uğraştım ama
Anammm nasıl komşular var öyle yaa
hadi biri arıza derim ama bunlar sürü gibi,bir çürük domates misali hepsi birbirine benzemiş.
Senide yer bunlar valla,resmen yüzsüzlük,gerekli tepkiyide vermişin ama tınnn.
Ben kısa yoldan bir öneride bulunim taşının hatta KAÇINN ordan:)
amin,amin inşallah Allah razı olsun çok sağolun.Benimde yaşadıkça ve sonrasında kendimle kaldıkça daha çok sinirlerim bozuluyor,bozuldu hhatta hala bozukya resmen sinirlerim bozuldu okurken. bir insan topluluğu bu kadar yüzsüz olamaz yani. allah size kolaylık versin ve bence de tez elden onlarla tüm ilişkilerinizi kesin. size fayda gelmez onlardan üstüne üstlük zararları da var yani açık biçimde. allah insanı hadsiz insanlardan korusun yani..
allah razı olsun yorumun için çok sağol inşallah bende kesin kararlıyım artık hayatımdan 1 dakikasını bile almalarına izin vermemekte.sinir oluyorum böyle yüzsüzlere yaa.. allahımmm uzak tutsunn
fırsat verme bunlara sende canım.. bılmıyorum yapmasıda demesı kadar kolay mı ama kurtul yani
Böyle basit insanlara nereden gelir bu özgüven hiç anlamam!
Üstelik böyleleri dediğiniz gibi insanın özgüvenini de kaybettiriyorlar, çok iyi bilirim.
İnsan kendinden bile şüphe eder duruma gelebiliyor zaman zaman...
Kollarından tutup yaka paça dışarı atsanız yeri var, laftan anlamıyorlar zira.
Allah razı olsun canım yorumun için çok sağol.zaten psikolojim bozuldu ağırlaştım,yerlerdeydim.o nasıl yüzsüzlüktür öyle şok oldum resmen ...insandan insana değişir tabi ama
aynı şey bana olsa istemiyorum derdim küserlerse küssünler dha iyi olur kafanız rahatlar en azından
psikolojiniz bozulur böyle giderse...
ay okurken şok oldumarkadaşım aklını başına al ve artık misafir kabul etmediğini söyle. diyeceksin ayıp değil mi iyide ayıbın en alasını sana yapmış terbiyesizler. sakın birdaha kabul etme gerekirse kapıdan geri gönder misafir kabul edemiyorum işim var de bune ya
ben okurken bunaldımm
senin iyi niyetinden bahane uydurduğunu anlasalarda anlamamazlıktan geliyolar
direk açık açık laf söylemişsin ona bile gülmüşler
ne yüzsüz insanlarmış yaa
hemen mesafe koy arana hiç kullandırma kendini
sevdiğin insan olsa can feda ama öyle kendi kendine gelin güvey olanlara hiç tahammül edemem
bahane uydur her defasında ama onlar çağırdıklarında da gitme yoksa bağı koparmak istemiyosun sancaklar
gerçi zoraki bi bağ bu da ama
hiç bulaşma derim canımm uzak kal zaten zamanla anlarlar
böyle samimiyetsiz yapmacık insanlardan fayda gelmez zarar gelir..
Allah yardımcın olsun kötü sonuçlar doğurmadan çözülsün olay inş.
bi de kendini kötü hissetme canım yaa
sende benim gibisin o yüzden iyi anlıyorum seni
bende kimseyi kırmak istemem nezaketimi korurum
ama karşı taraf anlamıyosa yapcak bişey yok
tek sonuç görüşmemek
aynı seviyede olmadığın insanlarla aynı dili konuşamazsın bile.. ondan anlaşamazsınızz hiç kendini kötü hissetme
Selamlar ve iyi akşamlar arkadaşlar .Beni bunaltan bir konuyla ilgili sadece derdimi paylaşmak için yazıyorum. Şimdiden vaktinizi aldığım için hakkınızı helal edin.
Komşularım bana ısrarla gelmek için bir sürü bahaneler üretip neredeyse haftanın dört günü bana geliyorlar ..Eşimde dedi ki “sen onlara hiç gitmedin birde sen git, onlar sana hizmet etsinler, gitsen de gitmesen de geliyorlar zaten” dedi.Bende hep gidersem gelmek için iyice yüz bulacaklar,onlarla oturmamdan zevk alıyormuşum gibi düşünecekler diye hiç gitmeyi teklif etmedim de çağırırlarsada kabul etmedim zaten çağırmaya fırsatları olmadan kendilerini bende buluyorlardı o yüzden eşimi haklı bularak ”Doğru tamam ilk çağırdıklarında gideceğim” dedim.neyse ağzının ucuyla da olsa ilk çağırana gitmeye karar verdim..Yaklaşık 2 aydır beni davet edecek birisini bekledim.2hafta kadar önce bir komşumun oğlunun doğum günü vardı ama oraya gitmeyi hiç istemedim hiçbirinden hoşlanmamama rağmen hele ondan inanılmaz rahatsızlık duyuyorum ve onun olduğu ortamlarda başıma inanılmaz ağrılar saplanıyor,hastalanıyorum bana asla gelmesini istemem ama o haftada enaz bir kere mutlaka bana gelir..çocuğunun doğum gününe gidemeyeceğimi söyllediğimde benden hediyesini istedi bende pazardan bir eşofman aldım verdim diye etmediği laf söz kalmadı gitmediğim ve almak zorunda olmadığım halde almama rağmen pazar malı diye laf etti yüzsüz.Neyse konumuzu dağıtmadan tekrar döneyim baktım bu böyle olmuyor bende bir müddettir bahanelerle hiçbirini kabul etmedim..Beklenen an gelmişti bir komşum (buarada bu komşum benden 5 yaş küçük)mesajını aynen yazıyorum “apla(abla) müsaitsen öğlen bana gelsane(gelir misin) özledim oturak(oturalım)hemen cvp ver,tmm” diye bugün bana mesaj atmış hoşlanmadığım tarzda yazdığı mesajına kızsam da, zaten uzun zamandır beklediğim bu davete “tamam gelirim” diye cevap verdim.Ardından hemen aradı “aplam gelmek için bir manin olmadığına göre öğlen sana geliyoruz” dedi telefonu kapattı.Öylece kalakaldım,şok içerisinde sinirden tüm vücudumdan alevler çıktı bana gelmek için blöf yapmışlar, evin içinde dört döndüm durdum nasıl düştüm bu tongaya bilemedim.Neyse bu konuşmanın üzerinden yarım saat bile geçmemişti ki üç komşum birisinin 2 diğerlerinin birer çocuğuyla geldiler (saat 11:30) komşulardan birisi çocuğuna kahvaltı yaptırmamış “bir şeyler hazırlasanda yese çocuk aç” dedi kadın bunca saat nerdeydin ne bu acele erkenden geliyorsun atlımı kovalıyor çocuğunu doyursana bunun üzerine birde o davet eden komşum pişkince “bana davet etmesem hiçte çağırmayacak canım “ dedi ..sinirden elim ayağım titredi,kaşlarım çatılarak hiç böyle bir şeyi yapmayan söylemeyen ben dayanamadım “ çağırmama gerek kalmadan,buyur etmeden,kabul edip etmediğimi dinlemeden,kahvaltınızı bile yapmadan sabahın köründe kendinizi burada buluyorsunuz zaten artık benim evimi,hanımlığımı iyice öğrendiniz sizinkileri hiç göremedik,bir günde ağzınızın ucuyla çağırmayın doru düzgün çağırında size de gelelim,sizlere gelinecek diye korkudan hep bana geliyorsunuz” dedim..Ağzında iğrenç sakızıyla ağzını yaya yaya “alemsin Buket apla(abla) sabahın körümü şimdi” dedi yani anlamamazlığa vurup,lafı çevirdi hepsi gülüştüler..Kendileri yetmiyormuş gibi birde annesiyle kızkardeşinide çağırmış bana..
Ben kesinlikle enayiyim kendime inanamıyorum.Üniversite mezunu olduğum halde,bir zamanlar özel bir şirkette iyi bir pozisyonda çalışmış olmama rağmen, komşularımı idare edemeyip beni alt etmeleri var ya işte bunu kendime yediremiyorum,üzgünüm.. Evlenmeden önce oturduğumuz semtte böyle durumla hiç karşılaşmadım,herkes birbirine mesafelidir ama zor zamanlarda birbirlerine sahip çıkarlardı.Komşularla belli bir seviyede saygı çerçevesi içinde büyüdük.Şimdi burada gerçekten nasıl davranacağımı bilemiyorum.Kesinlikle hiçbirisiyle oturmak istemediğim halde nasıl oluyorda hala kabul ediyorum bilemiyorum,sonrasında kendime çok kızıyorum,neden diye.. Kendime olan güvenimi,saygımı iyice yitirdim,kendimi ezik hissediyorum,şaşkoloz gibiyim..
Müsait olmadığıma dair bahanelerim artık hep olacak ve bir daha asla kimseye gitmeyi kabul etmeyeceğim diyorum.inanın eşimin yüzünne bile bakamıyorum artık,kendimi gerçekten çok garip hissediyorum,tüm özgüvenimi aldılar kendime gelemiyorum eşimi haketmiyorum,kayınvalidem onlarla görüşerek kendi seviyeni belli ediyorsun demişti beni kullandıklarına göre ben onların seviyesinden bile daha aşağıdayım artık hiç iyi değilim..
Çok uzun olmuş hakkınızı helal edin.
Kendini kötü hissedicek hiçbir durum yok ortada.Kimin nasıl bir yapıya sahip olduğunu böyle davranmalarından anladın en azından birde böyle bak.
Ya daha fazla zarar veripte üzselerdi seni.
En büyük zor savaş cahiller ile olan savaştır canım.(Burda okul okumak veya okumamak gibi bir durum değil demek istediğim)Hiçbirzamanda kazanamazsın bil.
Oyüzden ilişiğini tamamen kes,tamamen kestiğinde de illaki arkandan konuşacaklardır ama bir gün konuşur bir hafta konuşur en fazla bir ay konuşur yine kendi hallerine dönerler senin ilgilenmediğini görünce.
Üzme tatlı canını=). onları görmedim duymadım bilmiyorum de geç =)
senin için sinir bozucu eminim ama öyle komik geldi ki bana kendimi tutamadım kusura bakmanasıl tuzak kurmuşlar sana ama
bence artık onlarla tamamen iletişimini kes yoksa bu tür görgüsüz insanlardan kolay kolay kurtulamazsın
ayy hiç sevmediğim tipler
iyi dileklerin için çok teşekkürler canımamin Allah razı olsun çok teşekkür ediyorum.inşallah taşınacağınız yerde seviyeli,düzgün,kaliteli,size sırdaş,dost olabilecek komşulara sahip olursunuz..
.
iyi dileklerin için çok teşekkürler canım
allah senide kurtatrsın inşallah
Bebeğime bakacak kimse olmadığı için kreşe gidene kadar çalışamayacağım.evet söylediğinizde çok haklısınız en iyisi kapıyı açmamak olacak.Çok teşekkür ediyorum,Allah razı olsun.Sen bir işe girsene hem o zaman kendi kültür düzeyinden insanlarla tanışabilirsin hem de özgüvenin yerine gelir. Ayrıca her kapıyı çalana açmak zorunda değilsin adı üstünde evin kapısı sen açmazsan içeri giremezler.Niye açmadın diyen olursa da müsait değildim dersin bu kadar daha fazla açıklama yapmaya gerek yok.
Okurken bile sinirlendim, ya sen bunlari yasarken nasil sinirlenmis olmalisin...
Biran önce kurtul derim bende herkes gibi....
Belki telefon numarani degistirmen yardimci olur...
Yani evi mi ariyorlar cebi mi bilmiyorum, ve numarayi
degistirmek senin icin ne kadar kolay veya zor
olur onuda bilemiyorum, ama en azinden telefon
acarak rahatsiz etmezler...
Kapina gelirlersede acma hic...kapinin deliginden
bakarsan görürsün herhalde kim oldugunu?
Mesela benim bi arkadasim var, evine sadece önceden
haber verenleri aliyor.. Diyelimki kapi caldi, ve hickimseyle
bi randevusu yok, kesinlikle acmiyor.
Belki biraz radikal ama deneyebilirsin :)
çok sinir bozucu gerçekten...ama bence yapacağınız şey çok basit kapınıza gelirlerse kovacaksınız benim sizlerle işim yok bir daha da evime gelmeyin diyeceksiniz...
ben bekarım ailemle yaşıyorum 3yıl önce annem bel fıtığı ameliyatı oldu o dönemde üniversitede okuyordum ve ameliyatı benim tatilime denk getirmiştik anneme bakabilmem için...annem ev hanımı olduğundan komşuluğa önem verir ama mesafesini insana vereceği değeri de çok iyi bilir...
neyse annem ameliyat oldu eve geldik ertesi gün komşular geçmiş olsuna geldiler ben ağırladım hepsini tabiki bir sürü de hazırlık yapmıştım gelecekler diye hiç abartmıyorum sabah 10da geldiler akşam babam işten geldi hala bizdelerdi artık uykum geldi yatıcam ama hala bizdeler saat olmuş akşam 10...bide sabah 7:30da annemin ilaçları var diye erken kalkıyorum falan bişey demedim ama annem de ameliyatlı haliyle dinlenemedi bir türlü...ertesi gün bi daha geldiler yine aynı hikayene gecenin körüne kadar bizdeler...benim sinir katsayım artmaya başladı tabi annem de kırmak istemiyor, çok yorgunum ağrım var diyor sen uyu biz otururuz diyorlar anneme sanki böyle birşey mümkünmüş gibi...ertesi sabah tekrar geldiler benim suratım 5karış sende çok yoruluyorsun dimi annene bakarken yüzün düşmüş dediler bende dedim hayır anneme bakmaktan değil her allahın günü sizin bütün gün bu evde olmanızdan yoruluyorum biraz da kendi evinizde vakit geçirseniz çok iyi olacak eminim eşleriniz de sizi evde görünce sevineceklerdir, sayenizde annem de bi türlü dinlenemedi dedim...hepsi kalkıp gittiler
annem de hiç bişey demedi...o günden beri hiçbiri gelmiyor...annem de onlara gitmiyor davet etseler de...çünkü giderse ertesi gün damlayacaklar bize biliyor...
bence sizde kovun gitsinler....gelirlerse kapıyı açmadan arkasından müsait değilim görüşmek istemiyorum deyin bikaç kez gelseler bi daha gelmezler...uzak durun böyle insanlardan...kimse için kendinizi yıpratmayın değmez çünkü...
çok teşekkürler Allah razı olsun.Sürü psikolojisi hakkında söylediğiniz güldürdü beni,çok haklısınızpişkin insanlar sizin kadar ince düşünmüyorlardır...
karakterini sevmediğiniz hiç kimseyle komşuluk yapmak zorunda değilsiniz..
bu sizin en doğal hakkınız..hayatta en uzak durmaya çalıştığım insan modeli
adabı ve üslubu olmayan sığ insanlardır..komşum da olsa çizdiğim sınırı geçemez arkadaşım da olsa...
zira dünyaya kimse kimsenin gereksiz tavırlarını çekmeye gelmedi...
gönlünüzü ferah tutun,onlara amiyane tabirle kolay tarafınızı vermeyin..
kendinizden emin olduğunuzu gösterin...hiç de pişmanlık duymayın tepkinizden...
sürü psikolijisine karşı en iyi tepki sürüyü kendinden uzak tutmaktır...
özgüveninizi de bu kadar saçma insanlar için sorgulamayınız...
özgüven, o kadar çabuk harcanacak bir mefhum değildir..
sen kendini neden ezik hissediyorsun güzel kardeşim
üniversite okuduğun onlara bile şimdiye kadar asil ve sabırlı davranmadan belli..
yani sen kaliteni onlara anlamatıysan onların anlayışı o kadar olduğu içindir...
senin düşüncen mantıklı ve doğru tabiiki..komşulukta da bir mesafe vardır.adap erkan vardır..insanlar ziyareti tadında yapmalı karşıdaki insanı da ağırlamalı..düş toplan sana geliyorlarmış ne saygı ne terbiye ne de edepleri var o kadınların..ben kimseyle hak ettiğinden çok muhattap olmam..
benimde öyle 2 tane edepsiz adap bilmeyen komşum vardı taşınır taşınmaz sabahın 9 da kahve içmeye geldik diye geliyorlardı, çocukları çalışma odama
girip çizimlerimi bile mahvetmişlerdi üstelik ama sürekli bana yerleşmeye çalışıyorlardı, çalışıyordum ama sonra sağlık sorunları yüzünden evde kaldım sanki onları ağırlamak için bırakmışım çalışmayı:)
baktım olmayacak (tamı tamına 2 ay her gün geldiler bu arada)bunları kapının zincirini bile açmadan yarına yetişecek çizimim var maalesef diye almadım içeri
evet almadım başka biri olsa asla kapıda bırakmam ayıptır derim ama onları almadım hiç de pişman değilim kapıyı açmadığım için çünkü öğleye tekrar geldi biri işin bitti mi oturmaya geldim diye:)şaka gibi evet yok canım eyfel kulesine benzer birşey çiziyorum 12 yıl çizicem ben artık misafir ağırlayamam dedim
3 gün daha musallat oldular bana açmadım.. kapıyı sonra aman mimar hanım kendini beğenmiş sanki bizde ona öldük diye arkamdan konuşuyorlardı:))bunlardan biride öğretmen
doğum iznine ayrılmış bende doğurmayı planlamış:)işin aslı görgü okuyarak öğrenilmiyor ,insanın içinde olmalı bazı şeyler sen kendi kaliteni biliyorsun değil mi e o zaman
ince davranış nedir bilmiyorlarsa kendini üzme mesafeni koy gitsin hiç de pişman olma
yapacakların için..inan pişkin insanlara başka türlü davranmak fayda etmiyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?