Kendimi çok kötü hissediyorum yapayalnız kaldım sanki

Herdaimgunes

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2011
682
263
1.5 yıl önce babamı kalp krizi nedeniyle kaybettim. 1 ay öncede ablamı covidden dolayı kaybettim. İkiside benim en yakın arkadaşımdı. Ne babamla baba kız gibiydik ne ablamla kardeş gibi. Gün içinde elli kez mesajlaşır birbirimizi arardık. Babam gidince yıkıldım toparlanmam çok zor oldu psikolojik olarak kendimi yemek yemeye verdim yeme bozukluğu oluştu (tedavi alıyorum) biraz toparladım derken şimdi de ablam gitti. Onun ölümü tokat gibiydi üç dört gün içinde oldu bitti ne olduğunu bile anlamadık. Çok zorlanıyorum kabullenmekte sanki ablam gidince hayattaki en çok güvendiğim tutunduğum dalım kırıldı… geçmişimiz anılarımız hayallerimiz hepsi yok oldu sanki. Nasıl alışırım bilmiyorum alışılır mı? O da meçhul.

Eşim destek olmaya çalışıyor ama doğal olarak benim kadar üzülemiyor hayatına devam ediyor. 3 yaşına girecek bir oğlum var. O da sendromdan sendroma giriyor doğduğundan beri yeme ve uyku sorunu olan bir çocuk. Şuan bile zorla uyutmama rağmen uyandı ve ağlıyor. Doktora da gittik tamamen huy diyorlar şükür hiçbir sağlık sorunu yok ama ben artık tükendiğimi hissediyorum hayta direk tükendim diyeyim sabırın s si kalmadı beni çok zorluyor en ufak bir istediği olmasın kendini yerlere atıyor ağlıyor. Uyku sorunu çok zor oluyor kendi kendine belki uyur diye bekledim birkaç gece resmen sabaha kadar oturdu ve uyumadı. Ona yetemediğimi iyi bir anne olamadığımı düşünüyorum. Çalışan bir anneyim. Uykusuz ve zaten zor günler geçirmem sebebiyle iş yerinde de çok zorlanmaya başladım. Annem bakıyor aslında oğluma ama oda sürekli ağladığı için oğlum etkileniyor onun stresini de yaşıyor aslında çocuk. Ama bırakabilecek başka kimsem yok. Annemi de kendi doktoruma götürmeyi teklif ettim ama acımı yaşamak istiyorum diyerek reddetti. Bilmiyorum belki bencilce olacak ama bende evladıyım beni görmezden gelmeside kalbimi kırıyor. Gün içinde arayıp bir nasılsın demiyor ben arasam ya açıyor ya açmıyor.

Kısacası çok yıprandım psikolojim darma duman. Neye üzüleceğimi neye yetişeceğimi bilemez oldum. İlaçlarımı değiştirecek büyük ihtimalle doktorum çünkü yetmediğini anlıyorum. Hayatımın eskisi gibi olmayacağını bilmek canımı çok yakıyor. Asla isyan etmiyorum bunları neden ben yaşıyorum diye sorgulamıyorum biliyorum sabır sınavındayım sadece çok zorlanıyorum. Biraz yazıp rahatlamak istedim. Kafam çok karışık ve dolu umarım doğru düzgün yazmışımdır

Başınız sağolsun. Gerçekten ağır kayıplar yaşamışsınız. Hem kendinize hem annenize biraz zaman verin. Özellikle anneniz evladını kaybettiği için süreci sizden ağır geçiriyordur. Hiç gereksiz kırgınlık yaşatmayın kadıncağıza. Mümkünse 3 yaşındaki oğlunuzu artık anaokulu, kreş ya da bakıcıya verin. Uyku sorunuyla da bir zahmet eşiniz ilgilensin artık. Sorumluluklarınızı biraz azaltın, hem anneniz hem de siz.

Allah sabırlar versin, çok üzücü.
Ferahlıklar dilerim.
Ama henüz acılarınız çok taze.
Bu düzen böyle gitmeyecek koyvermeyin kendinizi.
Maalesef hayat devam ediyor. Siz de yeniden toparlanacak normalleşeceksiniz. Düzen böyle...
Sabredin, dua edin ya da nasıl rahatlıyorsanız onu yapın.

Başınız sağolsun hep üst üste gelir zaten Allah sabır dayanma gücü versin hepsinin geçecek olduğunu düşünün sonuçta kabul etmesi zor ama hepimiz bir gün gidicez o yüzden gücünüzü toplamaya çalışın çocukla oyalanmak kafanızı dağıtmanıza yardımcı olur

Insan Arapça "nisyan" kelimesinden türemiştir. Ve nisyan "unutan" demektir. Ablanizi ve babanizi değil tabiki ama acınızı unutacaksınız. Insan böyle yaratılmış çünkü.

Kayıplarınız insan hayatının önemli dönüm noktalarını oluşturuyor. Anne baba kardes eş ve evlat kaybı insanin en ağır kayiplaridir. Ama ıçlerinde en ağır olani evlat kaybıdır. Annenize zaman tanimanizi öneririm. Tabii kendinize de.

Eşinizin destek kavramında değişikliğe ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Mesela çocukla ilgilense ve siz uykunuzu alsanız psikolojik olarak size çok iyi gelir. sizin uyuyarak düşüncelerden uzaklaşmaya ihtiyaciniz var.

Insan neye tahammül etmiyor ki , diyor reşat nuri güntekin. Siz zannettiginizden daha güçlüsünüz.

Kaybettiklerinize rahmet ve size sabır diliyorum. Başınız sağ olsun. Allah bunu unutturacak bir acı ile imtihan etmesin.

Basi sagolsun arkadaşım ALLAH başka acı göstermesin inşallah..cok acı şey yasamissin ama herseyden önce bir evladın var onun için güçlü durmak zorundasın. Anneni düşün evladını kaybetti hayattaki en kötü şey bence. Su durumda evladına bakması bana pek doğru gelmedi..tamam annen oyalanir ama çocuk çok etkilenir annenin psikolojisinden...Her daim ağlayan biri çok zor
Yaşıda gelmiş zaten. Önce birkaç saatle başlayıp en azından yarım gün bile olsa kreşe vermelisin. Hem davranışları ozellikle yeme problemi vs varsa düzeliyor kreste..

Amin çok teşekkür ederim eşim elinden geleni yapıyor aslında ama oğlum şu süreçte benden ve annemden başkasına gitmiyor sürekli ben yapıyım ben yediriyim ben bakıyım istiyor

O kadar çok istiyorum ki kreşe vermeyi ilaç gibi olurdu kesin ama oğlumda immün sorun var kreş vs kesinlikle yasakladı doktorumuz inanın hem evimin hem iş yerimin yan binasında var o kadar rahatlardık ki. Bakıcı kısmını düşünüyoruz araştırıyoruz güvenilir birini buluruz inşallah

Aah canım Allah sana ve annene sabırlar versin,mekanları cennet olsun.
Şu an sende içinde bulunduğun psikolojiden dolayı sığınacak bir liman arıyorsun,annene sığınmak istiyorsun ama onun için daha zor.
Acı yarıştırdığım ya da senin acını küçümsediğim falan yok asla,sakın yanlış anlama.
Ama annen hem hayat arkadaşını hemde evladını kaybetmiş.
Evlat acısı eminim çok daha başkadır,halamdan biliyorum az çok.Ancak tahmin edebilirim ama o gördüklerim bile yetti.Allah kimseye evlat acısı vermesin.
Sanırım psikolojik yardım alıyorsun,öyle anladım mesajından.
Çok iyi yapmışsın.Hazır olduğu zaman annende bu teklifine olumlu dönecektir bence.
İçinize atmayın hiç bir şeyi,hep konuşun,rahatlayın.
Oyalayın kendinizi,zihninizi başka şeylerle meşgul etmeye çalışın.
Biliyorum bana demesi kolay ama sende bir annesin evladını ihmal edemezsin.Onun için ayakta kalmalısın.Annende yakında geride bir evladı daha olduğunu hatırlayıp sana dönecektir emin ol.

Başınız sağ olsun. Allah sabır versin. Maddi durumunuz müsaitse işten bir süreliğine ayrılabilirsiniz. Ücretsiz izin ile kendinizi biraz toparlarsınız. Hayatınızın eskisi gibi olmayacağına kendinizi inandırmayın. İnsan her şeye adapte oluyor, alışıyor, acısı hafifliyor. Çocuğunuzun bağışıklık sistemi problemi nedir? Bu sürede anneniz yardımcı olur, siz de kendi kardeşlerinizle, eşinizin kardeşleriyle, iyi arkadaşlarınızla vakit geçirip kafanızı dağıtabilirsiniz. Eşinizin size destek olması avantaj.

acınızı deşmek gibi hissederseniz cevaplamayabilirsiniz ablanız kaç yaşındaydı aşısı yokmuydu bu lanet hastalık evlere ateş düşürdü hep mekanı cennet olsun

Başınız sağolsun, herşey bir imtihan, ben de annemi kaybettim sizi çok iyi anlıyorum, şuan bu yaşadıklarınız gayet insani, sonuçta robot değiliz, ağlamak istediğinizde ağlayın acınızı dışa vurun sakın içinize atmayın, biraz toparlayınca mutlaka uzman yardımı alın derim, bir de size bir sayfa önereceğim, tamamen telkinlerle iyileşme ve travmaları yok etmek ile ilgili bir sayfa, kadın ücretsiz bir şekilde yapıyor bunu , sadece yapmanız gerekenleri paylaşıyor ve asla para talebi yok ( psikologların uçuk rakamlarla yaptığı seansları size öğretiyor ve siz de evde yapiyosunuz ) , siz de şuan bir travma içindesiniz ve bu dediğim sayfadaki bayan travmalar üzerine birçok bilgiyi ücretsiz paylaşıyor ( kadın dini olarak para almayı kabul etmiyor, Alman tıbbi ile travma çalışmalarını nasıl yapacağınızı anlatıyor, tamamen bilimsel ) özelden size atacağım burada reklam olmasın diye...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…