Kendimi çirkin hissediyorum

anladığım kadarıyla ergenliğin doruklarındasın. kendini kötülerken bile övebiliyosun maşşallah çirkinim ama güzel diyolar filan. yok çirkin değilsin demiş güzelsin dememiş bu ne sacmalık. bunlarla uğraşacağına otur dersine calış en verimli gecirmen zamanı ergenliğine kurban etme

benimde lisede yüzümde koca koca sivilceler vardı..kafama ne kadar takardım..şimdi düşünüyorum da şükür etmem gereken o kadar çok şeye sahipken sivilceyi dert etmişim kendime..

Kim ne söylese fayda edeceğini sanmam..klasik ergenlik sorunu:)

Acıyorum şimdiki gençlere ..
Tek dertleri tasaları kabusları kılo , sıvılce , saç makyaj ..
Hiç kişiliğinden hal ve hareketlerinden , geleceğinden , Ulkesıne yapabileceği yararları dusunenn tasalanan genc goremıyorum artık cok yazık..

40-45 kılo olun , okul eteklerınızı kısaltın saçlarınızı boyayın ve herkezın sıze barbıe bebek muamelesı yapmasını ısteyın ..
Zaten hayatta bunlardan ıbaret ..

Son düzenleme:
Valla ben güzelliğin yapılan makyaj ve kıyafet olduğunu düşünüyorum yoksa hepimiz aynıyız( yani kısmen:) ) ...Bugün tv lerde o kadar süslü püslü bayanlar var ki yarışmak mümkün mü? Bir bakış ,bir mimik sadece düzgün yüz hatlarına ve fiziğe sahip olmak yetmiyor.

Günümüzde herkes dizilerdeki, filmlerdeki hatunlara benzemeye çalışıyo. kendilerini onlarla kıyaslıyolar ve sonuç ortada işte. o kadar makyajı ben de yapsam üstüne bir de ışıklandırmalarla afet olurum vallahi :KK1:
canım bence senin bu psikolojin geçici. emin ol zaman geçtikçe bu fikirden kurtulcaksın. takılma bunlara yaşının tadını çıkar.

liseye gidiyorsan kendince daha önemli meselelerinin olması gerek üniversite sınavların gibi mesela elbette bu çağlarda güzellik senin için önemli olacaktır bizler için de olmuştur zamanında ama oturup gecelerce ağlayacak kadar değil güzelim.kimse kimseye güzel diye ek ikramiye vermicek ilerde .hayatın gerçekleri ne yazık ki gecelerce ağladıklarından çok çok farklı . emin ol arkadaşlarının hepsi senin gibi boya posa takmamıştır .boşver bu boş beleş işleri de derslerine bak sınavlarına bak.

bilmem kaçıncı konu bu..lise öğrencileri güzellik abidesi olmanın hayaliyle yaşıyor şaka gibi nedir bu ilgi görme farkedilme merakı:44: bazı arkadaşlar ergenlikte böyle şeyler normal falan demişler iyide bizde ergenlik geçirdik her kadın 16-17 yaşlardan geçti biz niye böyle değildik.. şimdiki gençler gerçekten bir tuhaf okulda makyaj yapmak saç boyatmakta neyin nesi:KK50: kolu bacağı olmayan gençler bile şu kompleksi yaşamıyorlar... bunların derdi iltifat delisi olmaları sürekli birileri pofpoflasın şımartsın istiyorlar :KK31:

Bu konuyu açan kız, şu konuyu da açmış arkadaşlar... ne çelişki

7.sınıfta ve 13 yaşındaydım. bir dershaneye yazılmıştım.Daha dershanede dersler başlamadan bir deneme sınavı olduk ve gözetmen öğretmenimiz de oydu(aşık olduğum öğretmen)23 yaşındaydı ve gayet yakışıklı bir öğretmendi.Ama o gün benim dikkatimi çekmemişti.Farketmemiştim bile.Sınav bittiğinde,optiği ona verirken benimle baya bir şakalaştı ve yanaklarımı sıkıp bana ''Hoşçakal güzel kız''dedi.Benim yanaklarım kızardı ve sınıftan çıktım.Zaten iltifat aldığımda hep kızarırım.Neyse,bu öğretmen bizim fen derslerimize girmeye başladı ve ders anlatırken gözünü benden ayırmıyordu.Mesela birşey anlatıyor,sonra da ''Öyle değil mi Yeşim''diyordu.Ben ise bu hocanın bana neden kafayı taktığını hala anlamamıştım.Birgün deftere verdiği bir ödevi kontrol ediyordu.Herkesin defterine bakıyor,imzalıyor ve geçiyordu.Sıra bana geldiğinde benim defterime şunları yazdı: Süper,Güzel kız,Bebeğim. Bunları alt alta yazdı ve en alta da ufak bir kalp çizdi.Afallamıştım ve kulaklarıma kadar kızarmıştım.Yanımdaki kız da defterde yazanları gördü ve bütün sınıfa yaydı.1 dakika içinde bütün sınıf bizim sıranın önünde toplanmıştı.Öğretmenim de zor durumdaydı.Ne yapacağını bilemiyordu.Sonunda ''Ne var bunda,hepiniz benim için öylesiniz''dedi.Ben de içimden o zaman niye sırf bana yazdın böyle birşeyi diyordum.Ve o günden sonra ona sırılsıklam aşık oldum.O da sürekli kolunu belime dolayıp''Nasılsın Yeşim''diyordu ve bana sarılıyordu.Ara sıra elini yanağıma koyup okşuyordu.Bir keresinde verdiği bir ödevi sınıfta ben ve iki kız arkadaşım yapmıştık.O da bizi tebrik etmek için tahtaya kalfırmıştı.Onlara sadece ''Tebrik ederim''derken bana sarıldı ve ''Aferin,tebrik ederim Yeşimcim'' dedi. Oysaki fen derslerim kötüydü. Şimdi size soruyorum,bu öğretmen bana aşık mıydı,değil miydi?
:KK31:

Sizce bu kız ergen bunalımında mı ? :))) ALLAH'ım sana geliyorum.

hem çirkinim diye ağlıyosun hem de fotoda koyucaktım ama fotojenik değilim fotolarda çirkin çıkıyorum diyosun :S bu arada azra akın bence güzel bi kadın değil :KK14:

kızım sen bizle dalga mı geçiyorsun ya? senin hiç kendini beğenmeme gibi bi durumun yok ki aksine gibi sanki.. bi ego patlaması var... 1.70 olmak isterken 1.70gösterdiğini söylüyorsun, kalkık burun dolgun dudaklar ah yavvvruummmmm kıyamam... psikoloğa cidden gitmelisin, bunlar boş kalmaktan oluyor hep, boş vakitten...

Sizce bu kız ergen bunalımında mı ? :))) ALLAH'ım sana geliyorum.

bunu paylaşmanız iyi oldu çok dikkalisiniz..bunalım falan değil baya piskolojisi bozulmuş rahatsız yavrucak annesi elinden tutup uzman bir doktora götürmeli :KK31: açtığı konulara bakılırsa fiziki görüntüsüyle kafayı yemiş durumda üstelik her açtığı konuda bi taraftan kendini öve öve bitiremezken bi taraftan kendimi çok çirkin hissediyorum diyerek acıtasyon yapıyor Allah akıl fikir versin git derslerini çalış vatana millete ailene hayırlı bir evlat ol :KK34:

Son düzenleme:
Bende kendimi hic guzel bulmuyorum,1,75 boyum var..55kiloyum,zayifim ince uzunum:KK1:belime kadar siyah saclarim ve bronz bir tenim var..Cok cirkinim cok:KK1:

ah ahhh nasil bir konu bu boyle..Dalga gemeden basliyamicaktim yorumuma,ParDon :):KK1:

Baska bir konunda , bir mankenin bacaklarinin fotolarini Koyup benimkilerde ayni , guzelmi Carpikmi falan demissin. Yani butun konularin guzellik uzerine.
Tipik bir ergenus..Lakin sen biraz asmissin.. Bak guzel cocugum,kendini derslerine ver,oku devlete millete yararli bir insan ol.. Manken Mi Olucaksin YokSa ?
eger oyleyse bilelim... Simdilik bu isleri birak , buyuyunce begenmedigin yerlerine estetik yaptirirsin artik:KK1:ay ALLAH im... hic bir konuyla boylesine dalga gecmemisdim ve gulmemisdim--
tesekkürler:=)

Son düzenleme:
Bende kendimi hic guzel bulmuyorum,1,75 boyum var..55kiloyum,zayifim ince uzunum:KK1:belime kadar siyah saclarim ve bronz bir tenim var..Cok cirkinim cok:KK1:

ah ahhh nasil bir konu bu boyle..Dalga gemeden basliyamicaktim yorumuma,ParDon :):KK1:

Baska bir konunda , bir mankenin bacaklarinin fotolarini Koyup benimkilerde ayni , guzelmi Carpikmi falan demissin. Yani butun konularin guzellik uzerine.
Tipik bir ergenus..Lakin sen biraz asmissin.. Bak guzel cocugum,kendini derslerine ver,oku devlete millete yararli bir insan ol.. Manken Mi Olucaksin YokSa ?
eger oyleyse bilelim... Simdilik bu isleri birak , buyuyunce begenmedigin yerlerine estetik yaptirirsin artik:KK1:ay ALLAH im... hic bir konuyla boylesine dalga gecmemisdim ve gulmemisdim--
tesekkürler:=)

canım bu arkadaşın yorumuna katılıyorum aynen.. çünkü açtığın konu ne üzerine anlıyamadık, bi yandan övmüşsün bi yandan yermişsin..bizimde bu ince çizgiyi bulup sana belirtmemizi mi istiyorsun.. güzelsin desek ne olacak çirkinsin desek ne olacak..kaldı ki güzellik görecelidir ve benim beğendiğim sana çirkin gelebilir.. inan canım sen kuruntu yapıyorsun ş.yle çevrene bi bak..ne hasta sakat eli kolu olmayan yürüyemeyen insanlar var.. keşke yürüyebilsem ama çirkin olsam diyenler var... manken gibi dünya güzelleri gibi bir geyretin var senin ve bu çok saçma..şükret haline şükret canım... okuluna giderken de makyajı bırak.. daha lisedesin ve mkayajla gündeme gelen bi kız olma daha lise çağında... yazık ediyorsun üzülerek kendine..başka bi sıkıntın yok anlaşılan pireyi deve yapmışsın..

Bence senin güzelliğinle ilgili değil tercih edilmek ve beğenilmekle ilgili sıkıntıların var
Beğenilmek içinde güzel olmak yeterli değildir.
Güzellik sadece bir etkendir,
Bunun yanında hanımefendilik,zerafet,anlayışlı olma,sempatik olmak,iyi biri olmak,
güzel huylara sahip olmak vs gerekir güzellikte bu ve bunun gibi tercih edilmek ve beğenilmek için gereli etkenlerden sadece birisidir.
Hülya Avşarda sırf aldatılmamak için en çirkin erkeği seçti ama Kendisinden çirkin olan feraye tercih edildi yinede Güzellik herşey değil tatlım biz senin çirkin olduğunu anladık bunla yaşa ve mutlu ol :)))))

Merhaba ben 15 yaşında 166 boyundayım bacak boyumu ölçtüm 85 cm çıktı bacaklarım incedir.Sizce bacaklarım kısa mı?

Merhaba. Sorun şu ki ben bacaklarımdan memnun değilim. Aslında memnundum ta ki bir arkadaşım bana 'sen çarpık bacaklsın' diyene kadar.Ben zayıf bir kızım bacaklarım da ince ve ne üst tarafı ne de alt tarafı kapanıyor.İki yer de kapanmıyor. Bacaklarımın fotoğrafını çekmedim ama bacaklarımın şekli şemali aynen şöyle:

(Bu resmi gerçi internetten aldım ama benim bacaklarım da aynen böyle)

Eki Görüntüle 343383

Başka kişilere sordum bana sen çarpık bacaklı değilsin sadece zayıf olduğun için bacakların kapanmıyor keşke biz de senin gibi ince bacaklı olsaydık da bacaklarımız kapanmasaydı dediler. Ama bazı ince bacaklı kızlara bakıyorum onların bacakları kapanıyor neden acaba?
Merhaba.Ben Haziranda 15 yaşına gireceğim ve boyum 166.Ama ben kendimi kısa,bodur buluyorum ve 170 boyunda olmak istiyorum.Yani bence ideal boy 170. Annem 162,babam 175,yani annemle babam orta boylu ama ailemizde uzun boylular var.Sizce 170 olur muyum? Lütfen yardım edin çok komplekse girdim.Ben ince ve uzun olmak istiyorum. Gerçi inceyim,kilom 46 ama kısayım işte.

bak güzelim
bu son 3 açtığın konunun ilk mesajları
yaşın daha minicik
şu anda boyundan, bacaklarından ya da güzelliğinden çok daha önemli bir şey var ki o da DERSLERİN.

eğer bunu çok kafana takıyorsan, gerekirse uzman desteği al, TAKINTI da bir hastalık ne de olsa.

hayatının büyük bölümünü bunları düşünerek değil, geleceğini garantiye almak için harca.
hele ki daha bu yaşlarda makyaj yapıp okula gitmek hiç ama hiç doğru değil
yazık cildine..

Tam üstüne bastın,ben de aynen böyle düşünüyorum acaba yüzüm çok mu sivri diye ama 7-8 kilo alırsam balık etli olurum ve ben balık etli olmak istemiyorum

Benim boyum 166. 45-48 kilolara düşmüştüm. Yüzüm çirkinleşmişti. ve çok zayıf görünüyordum. İdeal kilom 56 ve ben şu anda 54 kiloyum. Bırak balıketini manken gibi görünüyorum. Ayrıyeten yüzüm çok güzelleşti. Bence 48 kilo cidden ne vücutta ne de yüzde güzel görünmüyor. Bi 54-55 ol, ne demek istediğimi anlayacaksın.

Ben de öyleydim hatta buraya konu açtım
Ablalarım yardımcı oldular sağolsunlar,hatırlarlar bir cogu. :)
Ben atlattım gercekten su an gülüyorum kendime :)

Pek üzerinde durulucak bir konu değil. e-okuldaki fotosu yüzünden utanıp yerin dibine giriyorsa..... bu kız 11-12 yaşında heralde.

Kızım sen bizle dalga mı geçiyorsun ? :KK47:
Bu nasıl saçma bi konudur ..:KK47:
oval bi yüzüm kalkık bi burnum var demişsin sen burda kendi egonu tatmin etmeye çalışmışsın.
Güzelsen güzelsin çirkinsen çirkin
Hadi çirkinsin diyelim napalım yani görmeden etmeden sana güzelsin mi diyelim ??
1.66 boyundasın uzaktan bakıldığında nasıl 1.70 görünüyorsun o da ayrı bi mesele ...:KK47:

Daha da çok şey söylerdim de senin için banlanmak istemiyorum.:KK47::KK47:

Son düzenleme:
X