- 10 Aralık 2011
- 377
- 0
-
- Konu Sahibi rainstarlol
merhaba. Ben liseye giden bir genç kızım.sorun şu ki ben kendimi çirkin buluyorum.Oysaki çevremdeki herkes bana çok güzelsin diyor.166 boyunda ve 48 kiloyum ama dışarıdan bakıldığında 170 gösteriyorum.Beyaz tenliyim,ince telli açık kumral saçlarım,normal boyutta,hafif çekik siyah gözlerim,oval bir yüzüm,kalkık bir burnum ve küçük,dolgun dudaklarım var.Benim yüz ifademi Azra Akın'a benzetirler ama senin yüzün Azra Akından daha güzel derler(gerçi ben buna inanmam).Şu ana kadar çevremdeki herkes bana çok güzelsin dedi ama ben onların beni kandırdığını düşünüyorum.Çünkü aynaya bakıyorum ve çirkin bir surat görüyorum.Kendimde iyi bulduğum tek yerim fiziğim.Çünkü inceciğim ve her kıyafeti giyebiliyorum.Kendi güzelliğime güvenmediğim için göz kalemi çekiyorum.Annem bana göz kalemini hiç yakıştırmıyor ama ben okula giderken bile göz kalemi çekiyorum.Bir kereside makyaj yapmadan okula gitmiştim ve beden hocamız bana çok güzelsin ve çok zarifsin demişti.Ama rehberlik dersinde göz kalemi çektiğim gün sınıf hocası bana çok kızdı ve çıkışta konuşalım dedi.Ben de çıkışta ona kendimi makyajsız çok çirkin bulduğumu söyledim.O da bana dedi ki sen çirkin bir kız değilsin.Ama ben onun bu sözünden alındım çünkü bana çirkn değilsin dedi sadece.Yani demek istedi ki sen çirkin değilsin ama güzel de değilsin,sıradansın.Ve ben bütün sınıfa rezil oldum.Yarın da okula gitmek istemiyorum bu yüzden.Sizce ne yapmalıyım?Bu sorunumu nasıl çözebilirim?
not:Aslında siz de fikrinizi söyleyin diye foto koyucaktım ama ben hiç fotojenik değilim ve fotoğraaflardaa çirkin çıkıyorum.Hatta e-okul'daki fotom o kadar çirkin ki öğretmenlerin o fotoma baktıklarını düşündükçe utançtan yerin dibine giriyorum
Gözünüzü 3'e bölün (hayali olarak) 1 numaralı kısımda rimeli burnunuza doğru ok yönlerinde sürün. 2 numaralı, gözün orta kısmında rimeli yukarı doğru sürün ve 3. kısımda da rimeli yine oklarla gösterildiği şekilde kulaklara doğru sürün. Rimel bu şekilde sürüldüğünde çok güzel badem gözler ortaya çıkıyor...
Bu arada küçük bir not. Hani biz hanımlar rimeli sürerken fırçayı rimelin içinde ileri geri oynatır öyle çıkarırız ya. İşte rimeli bu şekilde kullanırsak içinde hava sıkışır ve rimel daha erken kururmuş. Fırçayı dümdüz değil de döndüre döndüre çıkarmak gerekiyormuş rimelin içinden. Hem bu şekilde fırça rimelleri daha iyi topluyormuş, dolayısıyla da kirpiklere de daha güzel dağıtıyormuş. Aklınızda bulunsunEki Görüntüle 372169
alıntıdır.arastırdım ve sayende bende bılgılendım canım.
dıp not=sen bunu renksız seffaf rımelle yapacaksın tamam mı canım,cok optum uzulme olur mu cok guzel olduguna emınım ben sadece sen goremıyorsun bunu.
ergenlik çağında herkes kendini çirkin bulur bu süreç normal ama takıntı haline getirirsen ilerde sorun olur..sen kendini çirkin bulursan etrafın seni beğenmesini bekleyemezsin canım, insan kendisini nasıl görürse öyle olur.. ayrıca güzellik göreceli bir kavram canım herkesin güzellik anlayışı farklıdır, kimisi sarışın sever kimisi esmer kimisi minyon vs...kendine her zaman güven insanların ne dediği önemli değil önemli olan senin hissetiklerin.. ilerde bunları taktığına güleceksin =) bak sana tavsiyem doğal ol dik yürü emin adımlar at..hem bana sorarsan güzel olmak yerine çekici olmayı tercih ederdim. daha yaşın genç olduğundan sakın fondöten kullanma senin cildin zaten daha taze be güzelim o masum yüzünü boyalarla kamufle etme derim..parlatıcı ve şefaf rimel senin için yeterli olur..
Neden beni bu kadar çok eleştiriyorsunuz ki? Ben kendimi övmedim,sadece kendimi tarif ettim ve söyledim de,kendimden sadece ince uzun olmamı beğeniyorum diye.Gerçekten,yüzüm bana çok çirkin geliyor.Boyuma gelince,evet ben boyumu ölçtüm ve 166 çıktı ama çevremdekiler bana 169-170 duruyorsun diyorlar ben de bu yüzden 166'yım ama 170 gösteriyorum diye yazdım.
Valla,keşke fotoğrafımı koyma imkanım olsaydı.Fotolarda olduğumdan daha çirkin çıkıyorum.Gerçi normalde de çirkinim ama fotoğraflarda daha da çirkin çıkıyorum.Keşke tam olduğum gibi çıksam fotolarda da sizin de fikrinizi alabilsem.
ama canım bir konunda 7. sınıfa gıdıyorum 13 yasındayım yazmıssın bir konunda boyum 168cm yazmssın karar wer
Zaten ben de fondotene karşıyım çünkü 20 yaşında kırış kırış olmak istemiyorum.Ve fondoten sürmüyorum ama benim alnımda iki-üç tane sivilce ve burnumun kenarlarında da siyah noktalar var ve ben buna sinir oluyorum.Benim yaptığım makyaj sadece rimel,göz kalemi ve rujdan ibaret
oylemı ,Kirpik kıvırma makası ile sürülen rimelden daha hoş olucağını sanmıyorum :)
Zaten ben de fondotene karşıyım çünkü 20 yaşında kırış kırış olmak istemiyorum.Ve fondoten sürmüyorum ama benim alnımda iki-üç tane sivilce ve burnumun kenarlarında da siyah noktalar var ve ben buna sinir oluyorum.Benim yaptığım makyaj sadece rimel,göz kalemi ve rujdan ibaret.
Zaten ben de fondotene karşıyım çünkü 20 yaşında kırış kırış olmak istemiyorum.Ve fondoten sürmüyorum ama benim alnımda iki-üç tane sivilce ve burnumun kenarlarında da siyah noktalar var ve ben buna sinir oluyorum.Benim yaptığım makyaj sadece rimel,göz kalemi ve rujdan ibaret.[/Daha ne kaldı canım ya :)
tin tin tini mini hanımcok guldum ya.dusununce gercekten pek bırsey kalmamıs.
Daha ne kaldı canım ya :)