Kendimi çirkin hissediyorum

kalem çekmek istiyorum ama okulda tabiki çekemiyorum. Sınıfta 15 kızız, ve ben hemen hemen hepsini kendimden güzel görüyorum,kendimi çok ezik,çirkin hissediyorum ve moralim çok bozuluyor gerçekten. Bir de okula giderken saçlarımı açıyorum ama saçlarımın önünü hep aynı model yapıyorum ve artık bundan sıkılmaya başladım moralim bozuluyo yarın okulda saçımı nasıl yapıcam diye. Saçlarımı hep açık bıraktığım için saçlarımın önüne yapabileceğim 1-2 model var sadece. Annem okula giderken saçını topla diyor ama bence saçımı toplamak bana hiç yakışmıyor, suratımı bir tuhaf gösteriyor. Bunu anneme söylediğimde sen öyle görüyorsun saçını toplamak daha fazla yakışıyor diyor ve bana kızıyor saçımı toplamadığım için :KK43: Bıktım artık okulda herkesi kendimden güzel,kendimi ise ezik ve çirkin görüyorum. Ve bana güzelsin diyenler hep okul dışından,bu yüzden onlar da beni rimelli ve kalemli görüyorlar,bu yüzden diyorlardır.
Gerçi öyle de güzel değilim ya. Ben bir de burnumdan ve dudaklarımdan memnun değilim. Burnum küçük,hafif kalkık ama hafif bir kemeri var.Dudaklarım ise bana ince geliyor.

ne takıosun kafana be yaa,bn lise 1 deyken şişkoydum biraz,bi arkadaş chatten bi çocuk ayartmış,çocuk okul kapısına gelince dalga geçmek için çirkin birini yollayalım dediler ve sonra bna dönüp gidermisin çocuğun yanına dediler...ne kadar üzülmüştüm,hemen zayıfladım,kendime bakmaya başladım ve bnm de burnum kemerli ama hiç takmadım,bnm yarım kadar olamayıp g*tü havada o kadar kız vardı ki ve bn uzun boyluydum,zayıflayınca gayette güzel oldum,ya da bn öyle hissediyordum artık,üzerimdeki ezikliği attım,ve bna o şekil davranan arkadaşlarımın sevgilileri sonra bna gelip teklif ettiler...( kabul etmedim tabi..) bnce özgüven lazım insana,şimdi 28 yaşında ve evliyim,çok güzel bi bayan değilim sadece fiziğim çok güzeldir ama kendime o kadar güvenirimki,adriana lima halt etmiş yanımda derim:))))))))) bak düşün ünlüleri hepsi çok mu güzel çok mu havalı????

Bu konu bana çok saçma geldii dalga geçmek için yazılmış gibime geliyo.. anlatımlarıı.. öğretmenleriyle güzellik çirkinlik muhabbeti çok saçma.. beden öğretmeni çok zarifsin güzelsin demiş bilmem ne.... saçma bi konu :KK14:

bence bu sorunu kendi kendine halletmelisin.çünkü kim ne derse kafana yatmayacak yada bir çözümü olmayacak.bu yaşlada ilgili olabilir çok da standart üstü güzelliğemi sahip olmak istiyorsun?bence gerek yok:)

merhaba. Ben liseye giden bir genç kızım.sorun şu ki ben kendimi çirkin buluyorum.Oysaki çevremdeki herkes bana çok güzelsin diyor.166 boyunda ve 48 kiloyum ama dışarıdan bakıldığında 170 gösteriyorum.Beyaz tenliyim,ince telli açık kumral saçlarım,normal boyutta,hafif çekik siyah gözlerim,oval bir yüzüm,kalkık bir burnum ve küçük,dolgun dudaklarım var.Benim yüz ifademi Azra Akın'a benzetirler ama senin yüzün Azra Akından daha güzel derler(gerçi ben buna inanmam).Şu ana kadar çevremdeki herkes bana çok güzelsin dedi ama ben onların beni kandırdığını düşünüyorum.Çünkü aynaya bakıyorum ve çirkin bir surat görüyorum.Kendimde iyi bulduğum tek yerim fiziğim.Çünkü inceciğim ve her kıyafeti giyebiliyorum.Kendi güzelliğime güvenmediğim için göz kalemi çekiyorum.Annem bana göz kalemini hiç yakıştırmıyor ama ben okula giderken bile göz kalemi çekiyorum.Bir kereside makyaj yapmadan okula gitmiştim ve beden hocamız bana çok güzelsin ve çok zarifsin demişti.Ama rehberlik dersinde göz kalemi çektiğim gün sınıf hocası bana çok kızdı ve çıkışta konuşalım dedi.Ben de çıkışta ona kendimi makyajsız çok çirkin bulduğumu söyledim.O da bana dedi ki sen çirkin bir kız değilsin.Ama ben onun bu sözünden alındım çünkü bana çirkn değilsin dedi sadece.Yani demek istedi ki sen çirkin değilsin ama güzel de değilsin,sıradansın.Ve ben bütün sınıfa rezil oldum.Yarın da okula gitmek istemiyorum bu yüzden.Sizce ne yapmalıyım?Bu sorunumu nasıl çözebilirim?

not:Aslında siz de fikrinizi söyleyin diye foto koyucaktım ama ben hiç fotojenik değilim ve fotoğraaflardaa çirkin çıkıyorum.Hatta e-okul'daki fotom o kadar çirkin ki öğretmenlerin o fotoma baktıklarını düşündükçe utançtan yerin dibine giriyorum

benim dertlerim mi çok büyük bilemedim ama yazını gülümseyerek okudum.bence kendini çirkin falan görmüyorsun.kendini betimlerken bile öve öve bitirememişsin.yaşın küçük bu durumun düzelmesi dileklerimle..

merhaba. Ben liseye giden bir genç kızım.sorun şu ki ben kendimi çirkin buluyorum.Oysaki çevremdeki herkes bana çok güzelsin diyor.166 boyunda ve 48 kiloyum ama dışarıdan bakıldığında 170 gösteriyorum.Beyaz tenliyim,ince telli açık kumral saçlarım,normal boyutta,hafif çekik siyah gözlerim,oval bir yüzüm,kalkık bir burnum ve küçük,dolgun dudaklarım var.Benim yüz ifademi Azra Akın'a benzetirler ama senin yüzün Azra Akından daha güzel derler(gerçi ben buna inanmam).Şu ana kadar çevremdeki herkes bana çok güzelsin dedi ama ben onların beni kandırdığını düşünüyorum.Çünkü aynaya bakıyorum ve çirkin bir surat görüyorum.Kendimde iyi bulduğum tek yerim fiziğim.Çünkü inceciğim ve her kıyafeti giyebiliyorum.Kendi güzelliğime güvenmediğim için göz kalemi çekiyorum.Annem bana göz kalemini hiç yakıştırmıyor ama ben okula giderken bile göz kalemi çekiyorum.Bir kereside makyaj yapmadan okula gitmiştim ve beden hocamız bana çok güzelsin ve çok zarifsin demişti.Ama rehberlik dersinde göz kalemi çektiğim gün sınıf hocası bana çok kızdı ve çıkışta konuşalım dedi.Ben de çıkışta ona kendimi makyajsız çok çirkin bulduğumu söyledim.O da bana dedi ki sen çirkin bir kız değilsin.Ama ben onun bu sözünden alındım çünkü bana çirkn değilsin dedi sadece.Yani demek istedi ki sen çirkin değilsin ama güzel de değilsin,sıradansın.Ve ben bütün sınıfa rezil oldum.Yarın da okula gitmek istemiyorum bu yüzden.Sizce ne yapmalıyım?Bu sorunumu nasıl çözebilirim?

not:Aslında siz de fikrinizi söyleyin diye foto koyucaktım ama ben hiç fotojenik değilim ve fotoğraaflardaa çirkin çıkıyorum.Hatta e-okul'daki fotom o kadar çirkin ki öğretmenlerin o fotoma baktıklarını düşündükçe utançtan yerin dibine giriyorum
yazdiklarini okuyunca tuh tuh masalllah dedim :) bu derece kendini guzel anlatiyorsunda nasil kendini cirkin görüyorsun anlayamadim ben ben cirkinim der yazarsin nereni begenmiyorsan ama sende tam tersi olmus:) guzelsiin canim guzel ben seni öle hayal ettim:)Yazdiklarinla tabi:)

kalem çekmek istiyorum ama okulda tabiki çekemiyorum. Sınıfta 15 kızız, ve ben hemen hemen hepsini kendimden güzel görüyorum,kendimi çok ezik,çirkin hissediyorum ve moralim çok bozuluyor gerçekten. Bir de okula giderken saçlarımı açıyorum ama saçlarımın önünü hep aynı model yapıyorum ve artık bundan sıkılmaya başladım moralim bozuluyo yarın okulda saçımı nasıl yapıcam diye. Saçlarımı hep açık bıraktığım için saçlarımın önüne yapabileceğim 1-2 model var sadece. Annem okula giderken saçını topla diyor ama bence saçımı toplamak bana hiç yakışmıyor, suratımı bir tuhaf gösteriyor. Bunu anneme söylediğimde sen öyle görüyorsun saçını toplamak daha fazla yakışıyor diyor ve bana kızıyor saçımı toplamadığım için :KK43: Bıktım artık okulda herkesi kendimden güzel,kendimi ise ezik ve çirkin görüyorum. Ve bana güzelsin diyenler hep okul dışından,bu yüzden onlar da beni rimelli ve kalemli görüyorlar,bu yüzden diyorlardır.
Gerçi öyle de güzel değilim ya. Ben bir de burnumdan ve dudaklarımdan memnun değilim. Burnum küçük,hafif kalkık ama hafif bir kemeri var.Dudaklarım ise bana ince geliyor.

güzellik haricinde göze çarpan başka bir özelliğin yok mu?

müziğe yetenekliyim, derslerim çok iyi, voleybol oynuyorum, güzel giyiniyorum bir tarzım var, iyi yemek yaparım, iyi resim yaparım gibi...

ekstra bir özelliğin yokmuş da ondan güzelliğe bu kadar takmışsın gibi geldi bana.

Şu fotojenik değilim lafı da joker gibi herkesin dilinde... fotojenik diye bir şey yoktur, güzelsen güzel, çirkinsen çirkin çıkarsın yapacak bir şey yok nokta.

Hiç de öyle değil. Fotojenik olmak diye bir şey vardır.
En tipsizi bir yıldız gibi görünürken, güzeller güzeli birini maymuna çevirebilir bu durum. :KK31:

Şu fotojenik değilim lafı da joker gibi herkesin dilinde... fotojenik diye bir şey yoktur, güzelsen güzel, çirkinsen çirkin çıkarsın yapacak bir şey yok nokta.

Hiç de öyle değil. Fotojenik olmak diye bir şey vardır.
En tipsizi bir yıldız gibi görünürken, güzeller güzeli birini maymuna çevirebilir bu durum. :KK31:

Fotoğrafındaki açı, ışık, fotoshop, makyaj vs. bunlardır senin dediklerini oluşturan..onun dışında hala güzel çıkmışsa tamamen tesadüftür...bunları bir fotoğrafçı olarak söylüyorum...:)saygılar...

Fotoğrafındaki açı, ışık, fotoshop, makyaj vs. bunlardır senin dediklerini oluşturan..onun dışında hala güzel çıkmışsa tamamen tesadüftür...bunları bir fotoğrafçı olarak söylüyorum...:)saygılar...

Mesela ben asla sağ tarafımı kullanmam poz verirken :KK70:
Hep solumu gösteririm :KK9: :KK9:
Dediklerinize katılıyorum. Açı ve ışık çok önemli.
2 kere güzel sanatlara hazırlandım , fotoğraf bölümü için. Ama torpil çok işliyordu bizim burda giremedim :KK4:

O zaman ben mi istisnayım acaba.
Fotoğrafçı arkadaşım beni güzel göstermeyi beceremedi.
O da şaşırdı hatta. Ne kadar üstünde düzenleme yapsa da olmadı.
Profesyonel fotoğrafçıdır. Kendisi tipsizin teki ama fotoğraflarda yakışıklı görünür mesela.

O zaman ben mi istisnayım acaba.
Fotoğrafçı arkadaşım beni güzel göstermeyi beceremedi.
O da şaşırdı hatta. Ne kadar üstünde düzenleme yapsa da olmadı.
Profesyonel fotoğrafçıdır. Kendisi tipsizin teki ama fotoğraflarda yakışıklı görünür mesela.

Fotoğrafı çekildiğin gün ruh halin nasıldı ?
Mesela çekilenin ruh haliyle de alakalı biliyor musun ?
O gün fotoğraf gününde değildin demek ki.
Mesela ben sabah kalktığımda, aynaya bakarım. Gözlerimde anlayamadığım bir ışık varsa, o gün iyiyim demektir ve eğer denk gelirde fotoğraf çekilirsem güzel çıkarım hep.
Ruh hali ile de alakalı diye düşünüyorum Tryamour. :)

Fotoğrafı çekildiğin gün ruh halin nasıldı ?
Mesela çekilenin ruh haliyle de alakalı biliyor musun ?
O gün fotoğraf gününde değildin demek ki.
Mesela ben sabah kalktığımda, aynaya bakarım. Gözlerimde anlayamadığım bir ışık varsa, o gün iyiyim demektir ve eğer denk gelirde fotoğraf çekilirsem güzel çıkarım hep.
Ruh hali ile de alakalı diye düşünüyorum Tryamour. :)

Yok ya benim ruh halim nasıl olursa olsun sonuç hüsran. :KK14:
Ama mutsuz olup süper çıkanlar da var. Ben iyi ve kötü ruh hali ile ilgisi olduğunu düşünmüyorum.
Üzgün insan portrelerine bayılırım.

Son düzenleme:

Yok ya benim ruh halim nasıl olursa olsun sonuç hüsran. :KK14:
Ama mutsuz olup süper çıkanlar da var. Ben iyi ve kötü ruh hali ile ilgisi olduğunu düşünmüyorum.
Üzgün insan portrelerine bayılırım.

:) Yok yok... Ruh halin mutluysa güzel çıkarsın değil demek istediğim.
Ruh halin üzgünken , kötü demek değildir illa. Ruh halinin yansıttığı bir ışık olduğuna inanıyorum
Demek ki sen fotojenik değilsin. Benim annem de çok güzel kadındır , ama hiç fotojenik değill yahu :26:

:) Yok yok... Ruh halin mutluysa güzel çıkarsın değil demek istediğim.
Ruh halin üzgünken , kötü demek değildir illa. Ruh halinin yansıttığı bir ışık olduğuna inanıyorum
Demek ki sen fotojenik değilsin. Benim annem de çok güzel kadındır , ama hiç fotojenik değill yahu :26:

Hmm yanlış anlamışım. :KK70: Evet ya ne kötü bir şey bu bi bilsen. :KK14:
Bana bi fotoğrafçı da demişti ne yapsak boş, hiç fotojenik değilsin sen diye. :KK43:

Herkes sana güzel dediği halde sen kendini çirkin görüyorsan bir psikoloğa gitmelisin. Bence sorunun psikolojik. İnsanlar sana çirkin değilsin dediğinde bunu güzelsin olarak algılamayıp sıradan olarak algılıyorsun. Kesinlikle psikolojik bir durum ablacım bu. Bence bu sorununu burada değil bir psikolog ile görüşerek halledebilirsin. Psikoloğa gitmek kötü bir şey değil. Herkes gidiyor, ben de gidiyorum. Hatta düzenli olarak psikoloğa giden insanlar var. O yüzden utanma çekinme ve en kısa sürede bir psikologa git. :KK20:

X