Kendimi çirkin hissediyorum

kalem çekmek istiyorum ama okulda tabiki çekemiyorum. Sınıfta 15 kızız, ve ben hemen hemen hepsini kendimden güzel görüyorum,kendimi çok ezik,çirkin hissediyorum ve moralim çok bozuluyor gerçekten. Bir de okula giderken saçlarımı açıyorum ama saçlarımın önünü hep aynı model yapıyorum ve artık bundan sıkılmaya başladım moralim bozuluyo yarın okulda saçımı nasıl yapıcam diye. Saçlarımı hep açık bıraktığım için saçlarımın önüne yapabileceğim 1-2 model var sadece. Annem okula giderken saçını topla diyor ama bence saçımı toplamak bana hiç yakışmıyor, suratımı bir tuhaf gösteriyor. Bunu anneme söylediğimde sen öyle görüyorsun saçını toplamak daha fazla yakışıyor diyor ve bana kızıyor saçımı toplamadığım için :KK43: Bıktım artık okulda herkesi kendimden güzel,kendimi ise ezik ve çirkin görüyorum. Ve bana güzelsin diyenler hep okul dışından,bu yüzden onlar da beni rimelli ve kalemli görüyorlar,bu yüzden diyorlardır.
Gerçi öyle de güzel değilim ya. Ben bir de burnumdan ve dudaklarımdan memnun değilim. Burnum küçük,hafif kalkık ama hafif bir kemeri var.Dudaklarım ise bana ince geliyor.Eki Görüntüle 417034 Eki Görüntüle 417035 Eki Görüntüle 417036 Eki Görüntüle 417037

:KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

herkezin ayrı bir güzelliği vardır ,güzelik göreceli bir kavramdır başkası sana güzel gelir bana gelmez

Bu yüzden boşuna takma kafaya ayrıca egrenliktesin

Kesinlikle.Ben de kendimi çirkin bulurdum ergenlik dönemimde ve sınıfta incecik uzun boylu çok güzel bi kız vardı.bakıp bakıp keşke onun kadar güzel olabilseydim derdim.bi de ergenlik döneminde insanın yüz hatları oturmadığından burnu ağzı bi garip geliyo.mesela orantılı bir burnum olduğunu düşünüyorum şuan.ama o zaman kocaman duruyodu suratımda.ama bende onda olmayan birşey vardı.ben özeldim.her insan özeldir gerçi ama ben ondan daha yetenenekliydim çoğu konuda.yaptıklarımla dikkat çekerdim ben öğrencilik hayatım boyunca orta okuldan beri.bahsettiğim kızla lise ve orta okulda aynı okuldaydık.orta okul dönemimde okulun hentbol takımındaydım.aynı zamanda korodaydım ve solo şarkılar da söylerdim.lisede okulun tiyatro grubundaydım.ve okulun müzik grubunun solistiydim.abartmıyorum tüm erkeklerin de dikkatini çekerdim.öyle güzel müzel de değildim yani.her zaman derslerimde de başarılıydım.o kıza ne mi oldu?orta okulu ite kaka bitirdi.aynı lisede ben ondan daha yüksek puanla girdim ve daha geçerli bi bölümde okudum.şuan bilgisayar öğretmeniyim.o ise okuldan atıldı.lise mezunu bile değil.kursa gidip güzellik uzmanı mı ne olmuş.şimdi o dönemleri, onun güzelliğine özendiğim dönemleri hatırlayıp sadece gülüyorum :KK9:

Son düzenleme:
sana biri karsina gecip, veya uzaktan "cirkin" deseydi,
veya karsidan gelen bir erkek seni gördügünde yüzünü cevirip baska tarafa baksaydi,
o zaman görürdün cirkin olmak ne demek...

Kizim su güzellikle ugrastigin vaktine yazik yaaaa!!!

Yok millet senin bacaklarin gibi bacaga sahip olsaymista kapanmasaymis.
Yok millet sana cok guzelsin diyormusta sen güzel degilmissin.
Yok annenin arkadaslari senin icin " fistik gibi kiz" diyormus ama sen inanmiyormussun.
Yok annen bikini giymeni, cok dikkat cekersin diye istemiyormuş ama sen zaten cirkinmissin.
Yok hocanin biri seni ne zaman görse cok güzelsin diyormus ama sana yalan geliyormus.
Bilmem ne bilmem ne
Bu liste uzaaaaaaaar gider böyle.

Beynini böyle şeylerle dolduracagina, ders calista bilgiyle doldur!

bence sorun tamamen ego tatmini. arkadaşın açmış olduğu konulara baktım sürekli kendini övme çabası. yok hocam çok beğendi beni. yok bacaklarım çok uzun ve zayıf. yok annemin arkadaşları beni çok güzel buluyor. yok çarpık bacaklı mıyım vs. vs. arkadaş daha önceki açtığı konuda da kendini övmüş. kızlar k.bakmayın ama ben sıcak bakmıyorum bu konuya. o yzden sert eleştri yaptım. :KK19::KK19:

"Merhaba.Ben bir genç kızım.Sorun şu ki,ben kendimi çok çirkin hissediyorum.Sürekli aynaya bakıyorum ama yine de değişen birşey yok,yine kendimi çirkin görüyorum.Oysaki çevremdeki herkesten güzelliğim hakkında çok iltifat alırım.Mesela annemle bir yere gideriz,annemiin arkadaşları derler ki ''Ay ne kadar güzel bir kızın var senin,fıstık gibi''filan derler.Tabi onların dışında başka kişiler de söyler benim çok güzel bir kız olduğumu.Ama ben kendimi güzel bulmuyorum işte.En iyisi kendimi anlatayım:
Ben 168 boyunda,46 kilo,zayıf,ince bacaklı(hatta bu yüzden bacaklarım bile kapanmıyor),uzun açık kumral saçlı(yazın güneşte sarıya çalıyor),koyu kahverengi gözlü,hafif kalkık düzgün burunlu,küçük ama dolgun dudaklı,beyaz tenli bir kızım.Böyle yazınca tabi güzel bir kız gibi görünüyorum ama ben kendimi çok çirkin buluyorum oysa herkes beni görür görmez çok güzelsin diyor.Kafam çok karışık lütfen yardım edin bana!!!"

"ani çok uzun olsam dikkat çekmekte haklı olurdum ama 166 boyum var ve benden uzunları da var,beni herkes güzel buluyor ama ben bulmuyorum tabi orası ayrı.Hem o makyaj yapanların içinde bir tanesi benden güzel ama o farkedilmedi"

Son düzenleme:
seni senin durumunda olandan baskasi anlayamaz malesef.belki psikolojik bir sorundur .bende senin gibiyim.banada derler cok güzelsin.kaslarin sekli harika.yüzün cok güzel.ama bende aksine kaslarimdan nefret ederim .yüzümden nefret ederim.sivilcelerim vardir.yeri geldiginde kendimi cok güzel buldugum zamanlarda olur.hatta cok.bayilirim ozaman kendime.ama bazende nefret ederim.nekadar tipsizim bugün derim.ki öyle zaten.psikolojik danisma almakta öyle basit biside degil ayrica.hani öneriliyor ama.evet icten degisme yapmak gerek ama.zaman...herseyin ilaci.bazen karsinimiza cikan birisi bu fikirlerimizi degistiri :KK66:

canım güzellik yüz de değil gönüldedir herşeyden önce. sen kendini sevmezsen beğenmezsen kim beğensin ki? herşeyden önce kendini sevmeli beğenmelisin. Allah ne kadar kusursuz yaratmış en azından sağlıklısın her uzvun tam buna şükretmek yerine gereksiz triplere girmemelisin. ayrıca hangimiz kendimizi çirkin hissetmedik ki? bu geçici his elbette ki geçicektir. sen moralini bozma o güzel yüzünü bu gibi şeylere takıp asma

sana biri karsina gecip, veya uzaktan "cirkin" deseydi,
veya karsidan gelen bir erkek seni gördügünde yüzünü cevirip baska tarafa baksaydi,
o zaman görürdün cirkin olmak ne demek...

karşıdan gelen erkeğin yüzünü çevirip başka tarafa baktığı zamanları çok yaşadım bir çirkin olarak:)

merhaba. Ben liseye giden bir genç kızım.sorun şu ki ben kendimi çirkin buluyorum.Oysaki çevremdeki herkes bana çok güzelsin diyor.166 boyunda ve 48 kiloyum ama dışarıdan bakıldığında 170 gösteriyorum.Beyaz tenliyim,ince telli açık kumral saçlarım,normal boyutta,hafif çekik siyah gözlerim,oval bir yüzüm,kalkık bir burnum ve küçük,dolgun dudaklarım var.Benim yüz ifademi Azra Akın'a benzetirler ama senin yüzün Azra Akından daha güzel derler(gerçi ben buna inanmam).Şu ana kadar çevremdeki herkes bana çok güzelsin dedi ama ben onların beni kandırdığını düşünüyorum.Çünkü aynaya bakıyorum ve çirkin bir surat görüyorum.Kendimde iyi bulduğum tek yerim fiziğim.Çünkü inceciğim ve her kıyafeti giyebiliyorum.Kendi güzelliğime güvenmediğim için göz kalemi çekiyorum.Annem bana göz kalemini hiç yakıştırmıyor ama ben okula giderken bile göz kalemi çekiyorum.Bir kereside makyaj yapmadan okula gitmiştim ve beden hocamız bana çok güzelsin ve çok zarifsin demişti.Ama rehberlik dersinde göz kalemi çektiğim gün sınıf hocası bana çok kızdı ve çıkışta konuşalım dedi.Ben de çıkışta ona kendimi makyajsız çok çirkin bulduğumu söyledim.O da bana dedi ki sen çirkin bir kız değilsin.Ama ben onun bu sözünden alındım çünkü bana çirkn değilsin dedi sadece.Yani demek istedi ki sen çirkin değilsin ama güzel de değilsin,sıradansın.Ve ben bütün sınıfa rezil oldum.Yarın da okula gitmek istemiyorum bu yüzden.Sizce ne yapmalıyım?Bu sorunumu nasıl çözebilirim?

not:Aslında siz de fikrinizi söyleyin diye foto koyucaktım ama ben hiç fotojenik değilim ve fotoğraaflardaa çirkin çıkıyorum.Hatta e-okul'daki fotom o kadar çirkin ki öğretmenlerin o fotoma baktıklarını düşündükçe utançtan yerin dibine giriyorum
tarif ettiğine göre güzelsin etrafındakilerinde eline bsey geçmick guzelsin dedikleri için nie kasıosun çirkinim diye ?

bende kendimi hic begenmem ama cevremdekiler guzelsin der,
hem guzellik gecici birsey,
sagligin yerindemi elin ayagin tutuyormu gozlerin goruyormu kulaklarin duyuyormu bunlara sükret,
cirkinim guzel degilim diye dertlenmeyi aynanin onunde surekli saclarini duzeltmeyi birak,
hayatta daha onemli seyler var daha yasin 15 bu yasta bu kadar dert fazla sana...:KK34:

Rainstar'in actigi konulari okudum. Hepsinin ana temasi guzellik-cirkinlik bildiginiz gibi.
Ama ben Rainstar'in dalga gectigini dusunmuyorum. Tam tersi, bana inanilmaz saf bir kiz gibi geliyor. Etrafinda yasitlari tarafindan ve hatta ogretmenleri tarafindan bile sanki aman aglamasin diye "sen cok guzelsin" diye avutulan bir kizcagiz. Biri ona cirkin oldugunu ima etse kahrindan ölür. Ne de olsa ona gore hayati bir mesele bu. Bu laflarla besleniyor sanki. Ben uzuluyorum yani artik yazilarini okudugumda. Konusunda da acimasiz yorumlara sakinlikle cevap vermesi filan beni etkiledi. Koskoca kadinlar bile cirkinlesebilirken hoslanmadigi yorumlarda, bu kiz sakinlikle derdini anlatmaya calisiyor. Inan yanima cagirip sefkat gosteresim geliyor yeminle, uzuluyorum yani. Canim, senin hic arkadasin var mi okulda merak ettim? Liseli kizlarin kafasinda kavak yelleri de esse, inan bu muhabbetleri onlar bile cekmez. Surekli pesinde "yapma, zaten guzelsin, aman cok guzelsin, ugrasma kendinle, uzulme..." muhabbetleri mi yapiyor zavalli kizlar yahu? Yazik valla. Hic baska muhabbetin yok mu? Arkadaslarinin ve ogretmenlerinin degerini bil, sana bu kadar teselli verip, "aman bir git ya" demek yerine anlayis gosterdikleri icin. Herkes cekmez bunu, arkandan gulerler, ve birgun birinden kirici birsey duyabilirsin.

Hicbir akli basinda, olgun bir ogretmen, her sinifa girisinde "sen cok guzel bir kizsin" demez bir kiz ogrencisine. Bunu surekli soyleyen ogretmenin akli baska yerdedir, sapiktir hatta. Ben ogretmenlerine bu yaftayi yapistirmak istemedigim icin soyle tahmin ediyorum. Bu insanlar senin nasil ezildigini goruyorlar bu cirkinlik meselesine, sen ergensin, idare edilesin diye sana seni mutlu etmek, moralini yerine getirmek icin soyluyorlar. Arkadaslarin da oyle. Sana cirkinsin demiyorum, belki de guzelsindir, ama bu tutumun cevrendekileri de etkilemis iste.

Bunu tum samimiyetimle soyluyorum, bunun uzerine git. Bu oyle her ergenlikte gorulen birsey degil, asiri bu, hepimiz ergen bunalimlarina girdik, gorduk. Bu normal degil. Anana babana yazik ya... Psikolog ile gorus, ya da kisisel gelisim kitaplari oku. Bunu as artik. Ya da guzellik takintini dozunda yasa hic olmazsa be guzelim.

.

Son düzenleme:
Sewn pohpohlanmaya alışmışsın sana hep çok güzelsin deseler egon rahatlıyor ama rehberlik khocan çirkin değilsin demişte güzelsin dememiş babababa hemen havan sönmüş niye güzel dememiş demek zorundamı kaşın gözün güzel olsa ne yazar ruhun güzelk olsun aklın güzel olsun .....kendinle barışş yoksa sonun hiç iyi olmaz

yazdığın cümlelerin hepsinde güzellik kelimesi geçiyor.
resmini koymuştun ben ciddi söylüyorum bana göre çirkin bi kızsın.
dudakların, burnun çirkin, çok haklısın.
seni beğenen öğretmenlerde senin takıntılı olduğunu anlamıştır o yüzden güzelsin diyordur.
yoksa bence çok çirkinsin, çok hemde. :KK19:

kaçırdım ya, ne zaman koydu resmini?

güzellik göreceli bir kavram değilmidir?neye göre kime göre çirkin ya da güzel deriz ayrıca bir kadına çirkin denmesinede karşıyım hepimizi yaratan br kişi..hepimize farklı güzellikler vermiş...bence güzellik çirkinlik olayından ziyade allaha şükür vücudum sağlam eksik uzvum yok denmeli....

konu sahibi arkadasım yasın itibariyle bu tür duygular yasaman normal ama fazla büyütmemekte yarar var kendını bu sekılde sev bu sekılde kabul et ki diğer insanlarda bu sekılde sevsin seni..

kaçırdım ya, ne zaman koydu resmini?

Carrie sen de koysana resmini canımcım,milletin nutku tutulsun güzelik neymiş görsünler:KK14: gerçi boncuklarını kıskanabilirler:KK9: :KK16:

bu güzellik konularının sayfalarca uzayıp gitmesi çok garip bence,göreceli olan bir kavramı tartışmanın mantığı nedir anlayabilmiş değilim.ayrıca millet beni güzel bulsa ne olur bulmasa ne olur? niye bu ispat çabası daha bu yaşta? Allah'ın yaratığı her kul güzeldir yeter ki gözler görmesini bilsin...

Carrie sen de koysana resmini canımcım,milletin nutku tutulsun güzelik neymiş görsünler:KK14: gerçi boncuklarını kıskanabilirler:KK9: :KK16:

bu güzellik konularının sayfalarca uzayıp gitmesi çok garip bence,göreceli olan bir kavramı tartışmanın mantığı nedir anlayabilmiş değilim.ayrıca millet beni güzel bulsa ne olur bulmasa ne olur? niye bu ispat çabası daha bu yaşta? Allah'ın yaratığı her kul güzeldir yeter ki gözler görmesini bilsin...

:KK12::KK12::KK12::KK12:

önemli olan kalp güzelliği diyecem ama cok klişe olacak:) bende her ne kadar güzelliğin göreceli bi kavram oldugunu düşünsemde şöylede bir şey var dışını beğenmediğinin içinide merak etmezsin bu böyle bir kısır döngü sanki:KK70:

ama fikrimcede allahın yarattığı herşey güzel

Son düzenleme:
X