Sorunum burdaki çoğu üye gibi eşimin ailesi...Bu sekiz senede yaptıklarına girersem hiç bitiremem yazıyı heralde... Ama asıl sorunum kendimle ben bu insanları niye bu kadar önemsiyorum anlayamıyorum kendimi... O kadar hatalarından sonra eşimle karar aldık ve ciddi mesafe koyduk aramıza ama sanırım bana rahat batıyor iyi olmak istiyorum onlarla hala ve bu durum kendi ailemi dahi rahatsız etti ki bana karşı tepkililer (artık benim mdurumumun iyi niyetliliği geçtiğini ve salak olduğumu söylediler haklılar biliyorum ama işte() Evim ayrı,çevrem var,mutlu olmamı gerektirecek herşeye sahibim ama onların eksikliğini hissediyorum ne olurdu azcık insan olsalardı kendi ailemle görüştüğümüz gibi onlarada samimi olsaydık,rahat mı batıyor bilmiyorum ama artık küçücük birşey bile yapsalar çok üzülüyorum çok kafaya takıyorum,eşimi çok seviyorum,mutluyuz yinede ailesi için ciddi boşanmayı düşündüğüm dönemler oluyor,eminim mutlu da olurlar.karmakarışığım ben,nie önemsiyorum onları ki eşim bile hiçbirini önemseme boşver gitsin derkenn
Tam da öyleler gerçekten yanımda kayınvalidem arkadaşlarına hava atar mesela şöyle iyiyim böyle iyi kayınvalideyim diye başka kayınvalideleri eleştiri, arkadaşları da bana dönüp çok iyi kayınvaliden var kıymetini bil derler ahh hiçbirşey diyememek bir yana sonra kendimi sorgulamaya başlıyorum ben mi kötüyüm yanlış mı anlıyorum diyeKızınız için, sanki siz tek başınıza yapmışsınız, oğulları ile bir alaka görmedikleri için kıskanıyorlardır. Bazen içinde bulunduğumuz durumu fark edemiyoruz. Eminim, bu davranışları bir başkası yapmış gibi anlatılsa o kişileri acımasızca kınarlar. Sizden vazgeçmişler ve ne pahasına olursa olsun, yapabildikleri kadar, sizi dışarda tutmaya çalışıyorlar. Yapsınlar, bırakın. Dün, bugün, yarın. Üç günlük dünya, sıkmayın canınızı. Diledikleri gibi huzurunuzu kaçıramasınlar. Hiçbir zaman, sorunsuz, dört dörtlük, mükemmel bir hayatımız olmayacak. Acısıyla tatlısıyla bu hayat bizim, keyfinizi bozmasına izin vermeyin hiç kimsenin.
Tam da öyleler gerçekten yanımda kayınvalidem arkadaşlarına hava atar mesela şöyle iyiyim böyle iyi kayınvalideyim diye başka kayınvalideleri eleştiri, arkadaşları da bana dönüp çok iyi kayınvaliden var kıymetini bil derler ahh hiçbirşey diyememek bir yana sonra kendimi sorgulamaya başlıyorum ben mi kötüyüm yanlış mı anlıyorum diye
Hayatımın her alanında mükemmelliyetçi bir huyum var,eşimin dahi şikayetçi olduğu,haklı olabilirsinizPelushPrenses .!.:Canım sen aynı benim annem gibisin. Ben bir tahminde bulunayım sen insanların sernin için ne düşündüğünü asırı önemsiyorsun. Herkes senin için "cok iyi" "melek gibi kız" desin herkes seni sevsin bayılsın gözbebekleri ol istiyorsun. senin kendin için uygun gördüğün imaj bu olduğu için, Esin bile senin için ailesine mesafe koymusken ( ki bu bir erkeğin bir kadın için ben ce yapabileceği en buyuk davraınıstır) esinin ailesinin seninle arasının iyi olmamasını asla kabul edemiyorsun. Çünkü bu senin kendine uygun gördüğün perfect harika insan imajının bir alt başlığı da harika gelin ve sen buna kesinlikle katlanamıyorsun. Ama tatlım şunu sakın unutma o çok iyi diye görüp senin de olmak istediğin insanlar hep yalandır. çünkü kimse tek renk olamaz. kimse bembeyaz değildir öyle görünüyorsa orda bir ilizyon vardır. Peygamber bile hzVahşi ye kalp kırıklığını belli etmişti. İnsan böyle birşey işte kimse herkesle ,iyi olamaz oluyosa herkese oynuyordur. Ailenin sana kızmaya başlamasının sebebi de o artık samimiyetinden şüphe etmeye başlamış olabilirler içlerinin derinliklerinde
İnsallah kendi ailen ve eşinle mutlu olursun
Aradım belki inanmayacaksınız ama hediye bile aldım hemde çok istediği bişeyi ama eşim verdirmedi neden mi aynı gün doğum günümdü ve bildikleri halde doğum günün kutlu olsun bile demediler.Şimdi bu yazdıklarım la ezik gibi göründüğünün farkındayım ama inan öle değil aramız ne kadar kötü olsada istediği hersey için çocuklarına değil bana dert yanıyor,bana ağlıyor ben anayım diye hayatımda hep çektim diye ya bilmiyorum acıyorum Allahtan korkuyorum ölümden korkuyorum yarın bişey olur vicdan azabı çekerim diye onlarda bunu kullanıyor mesela ona aldığım hediye bana dokunmaz ama onu mutlu ederanneler gününde , dunya kçdınlar gununde KV nizi aradınız mı merak ettim dogrusu
Psikolojik bir rahatsızlığım olduğunu zaman zaman düşünmüyor değilim :) ama bunun hayranlıkla alakası yok nerdeyse nefret ediyorum onlardan o kadar ama ölüm korkum var,Allah korkum var ama hat safhada şöyle ki yarın ben ölebilirim yada o ölebilir ne olacak arayayım diyorum kullanılıyorum k.v gelir derdi olur sorunu olur bana ağlar diyorum kin tutma kızım üç günlük dünya yardım ister ederim ama sonuç aynıevet ailen haklı salaklık yaptığın hatta psikolojik bir bozukluk adı vardı yaa kendine eziyet edene karşı hayranlık duyma gibi bir şey.doktora gitmelisin kesinlikle
Psikolojik bir rahatsızlığım olduğunu zaman zaman düşünmüyor değilim :) ama bunun hayranlıkla alakası yok nerdeyse nefret ediyorum onlardan o kadar ama ölüm korkum var,Allah korkum var ama hat safhada şöyle ki yarın ben ölebilirim yada o ölebilir ne olacak arayayım diyorum kullanılıyorum k.v gelir derdi olur sorunu olur bana ağlar diyorum kin tutma kızım üç günlük dünya yardım ister ederim ama sonuç aynı
anlattığın kişiliğinin tıpkısı benim neden böyle yaptıgıma anlam veremiyorumÇok çok beğendim cevabınızı,ben kendimi anlayamazken anladığınız içinde teşekkür ederim ama o sıkıntıyı atamıyorum işte...Eşim kesinlikle kıskançlıktan böyle yaptıklarını düşünüyor ama hadi beni kıskanıyorlar amenna eşimi kızımdan kıskanıyorlar insan canını nasıl kıskanır insan oğlunun evindeki huzurunu nasıl kıskanır ve zeytin dalı uzatmama rağmen alttan alta nasıl devam eder yapacaklarına anlayamıyorum böyle olmak zorunda mı?
Anlamadım?Ölümle ilgili yazdığım kısma ise yorumunuz evet korkuyorum bilmeden üzerimde birinin hakkı kalarak ölmekten eşim ailesine mesafe koydu ailesi şikayetçi ve sanki aralarını açan benmisim gibi hissediyorum.mesela kV ben ölürüm der ki bunu hep bana yapar gerçekten ölse eşim görüşürmek istemiyor diye ben vicdan azabı çekerimsebatist: 40957504 .!.:ne çekiyorsan bacım hemen bırak
yaa bendede var ya ölürlerse ya bişey olursa eşime nasıl derimAnlamadım?Ölümle ilgili yazdığım kısma ise yorumunuz evet korkuyorum bilmeden üzerimde birinin hakkı kalarak ölmekten eşim ailesine mesafe koydu ailesi şikayetçi ve sanki aralarını açan benmisim gibi hissediyorum.mesela kV ben ölürüm der ki bunu hep bana yapar gerçekten ölse eşim görüşürmek istemiyor diye ben vicdan azabı çekerim
Tam da öyleler gerçekten yanımda kayınvalidem arkadaşlarına hava atar mesela şöyle iyiyim böyle iyi kayınvalideyim diye başka kayınvalideleri eleştiri, arkadaşları da bana dönüp çok iyi kayınvaliden var kıymetini bil derler ahh hiçbirşey diyememek bir yana sonra kendimi sorgulamaya başlıyorum ben mi kötüyüm yanlış mı anlıyorum diye
Sorunum burdaki çoğu üye gibi eşimin ailesi...Bu sekiz senede yaptıklarına girersem hiç bitiremem yazıyı heralde... Ama asıl sorunum kendimle ben bu insanları niye bu kadar önemsiyorum anlayamıyorum kendimi... O kadar hatalarından sonra eşimle karar aldık ve ciddi mesafe koyduk aramıza ama sanırım bana rahat batıyor iyi olmak istiyorum onlarla hala ve bu durum kendi ailemi dahi rahatsız etti ki bana karşı tepkililer (artık benim mdurumumun iyi niyetliliği geçtiğini ve salak olduğumu söylediler haklılar biliyorum ama işte() Evim ayrı,çevrem var,mutlu olmamı gerektirecek herşeye sahibim ama onların eksikliğini hissediyorum ne olurdu azcık insan olsalardı kendi ailemle görüştüğümüz gibi onlarada samimi olsaydık,rahat mı batıyor bilmiyorum ama artık küçücük birşey bile yapsalar çok üzülüyorum çok kafaya takıyorum,eşimi çok seviyorum,mutluyuz yinede ailesi için ciddi boşanmayı düşündüğüm dönemler oluyor,eminim mutlu da olurlar.karmakarışığım ben,nie önemsiyorum onları ki eşim bile hiçbirini önemseme boşver gitsin derkenn
Çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız için ve gerçekten haklısınız yaşam enerji mi bitiriyorlar ve benim buna dur deme zamanım geldi de geçiyor bile.Sizce benden yardım istediğinde yada dertleşmek yada herhangi bir istekte bulunduğunda nasıl davranmalıyım çünkü kendimi biliyorum hemen gelirim oyununa vicdanıma çok fena oynuyor ve ben bu sefer koyduğum mesafeyi bozmak istemiyorum gerçektenSeni cok iyi anliyorum. Herkesle iyi olayim, kimsenin kalbini kirmayayim. Herkes beni sevsin bende onlari seveyim istiyorsun. Ama bazen ne yazikki bu güzel ve Temiz duygularini karsidakiler anlamiyorlar.
Onun icin bence uzak kal ve yepyeni, sanki onlar hic yokmus gibi, bir Hayat kur esinle ve cocugunla.
Inan bana, oglumuz gibisini bulamazdin kelimesi cok agir.
Esine cok iyi davran ve cocuguna tüm ilgini ve alakani ver. Gerisi dis kapinin dis mandali. Onlarin sucu, onlarda senin gibi iyi yürekli olsalardi. Kaybeden onlar, sen degilsin !
Ama sana ihtiyaci lan bir evladin ve senin güler yüzüne muhtac bir hayatarkadasin var. Bunlar cok önemli. Degmeyen insanlar icin enerjini ve güzel yüregini tüketme derim bir ablan olarak.