Kendimi Anlayamıyorum!

anneler gününde , dunya kadınlar gununde KV nizi aradınız mı merak ettim dogrusu

Canım sen aynı benim annem gibisin. Ben bir tahminde bulunayım sen insanların sernin için ne düşündüğünü asırı önemsiyorsun. Herkes senin için "cok iyi" "melek gibi kız" desin herkes seni sevsin bayılsın gözbebekleri ol istiyorsun. senin kendin için uygun gördüğün imaj bu olduğu için, Esin bile senin için ailesine mesafe koymusken ( ki bu bir erkeğin bir kadın için ben ce yapabileceği en buyuk davraınıstır) esinin ailesinin seninle arasının iyi olmamasını asla kabul edemiyorsun. Çünkü bu senin kendine uygun gördüğün perfect harika insan imajının bir alt başlığı da harika gelin ve sen buna kesinlikle katlanamıyorsun. Ama tatlım şunu sakın unutma o çok iyi diye görüp senin de olmak istediğin insanlar hep yalandır. çünkü kimse tek renk olamaz. kimse bembeyaz değildir öyle görünüyorsa orda bir ilizyon vardır. Peygamber bile hzVahşi ye kalp kırıklığını belli etmişti. İnsan böyle birşey işte kimse herkesle ,iyi olamaz oluyosa herkese oynuyordur. Ailenin sana kızmaya başlamasının sebebi de o artık samimiyetinden şüphe etmeye başlamış olabilirler içlerinin derinliklerinde
İnsallah kendi ailen ve eşinle mutlu olursun

sanki konuyu ben açmış gibiyim. Bana yapılanları bilsen ağzın açık kalır. Vaktin varsa konularımı oku.
Aynı şartlardayız. Kimselere yapmadığım iyiikleri yaptım görümcelerime. Yine kötüyüm,yine kötüyüm.
Durumu kabullenemedim. Sindiremedim. Eşimi üzdüm.Kendimi hırpaladım. Boşanma aşamasına geldik.
yeri geldi alttan aldım. Ben iyi oldukça tepeme çıktılar. Yüzsüz oldum.
Bu tamamen karakterimiz ile ilgili bir durum. Sevilmek istiyoruz. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz.
Karşılığında kötülük görünce sindiremiyoruz. Unuttuğumuz bir şey var. Kendimizi düşürdüğümüz durum eşimizi ve çocuğumuzu da etkiliyor. Evimizdeki huzuru bozuyor. Bir dönem ciddi anlamda psikolojim bozuldu.
En sonunda tiksindim. Şu an bunları yazarken bile yüzümün şeklini görmeniz lazım. Resmen nefret ediyorum.
Ve anladım ki huzur,bu tip insanlardan mümkün olduğunca uzak durmakta.
Aramıyorlarsa aramıyacaksınız. Oğlum ameliyat oldu görümcem geçnmiş olsun bile demedi. Eşi eşimi aramış sadece.
Şimdi doğum yapacak kendisi biz de aynısını ona yapıcaz. Bu kadar basit.
Eski ben olsam gelmemesine üzülür , ama doğumunda yanında olur. Bir yandan da içim içimi yerdi.
kendimi enayi gibi hissetmem ve kıymet görmemem de cabası.
Uzun lafın kısası, herşey karşılıklı arkadaşım. Ona göre davranacaksın ve dört duvar arasına girince dünyayı unutacaksın.
Huzur bu..

Tam da öyleler gerçekten yanımda kayınvalidem arkadaşlarına hava atar mesela şöyle iyiyim böyle iyi kayınvalideyim diye başka kayınvalideleri eleştiri, arkadaşları da bana dönüp çok iyi kayınvaliden var kıymetini bil derler ahh hiçbirşey diyememek bir yana sonra kendimi sorgulamaya başlıyorum ben mi kötüyüm yanlış mı anlıyorum diye

yaa inanmıyorum .. aynı aileye mi geliniz ne

TE="nurumoglum, post: 40956887, member: 584809"]sanki konuyu ben açmış gibiyim. Bana yapılanları bilsen ağzın açık kalır. Vaktin varsa konularımı oku.
Aynı şartlardayız. Kimselere yapmadığım iyiikleri yaptım görümcelerime. Yine kötüyüm,yine kötüyüm.
Durumu kabullenemedim. Sindiremedim. Eşimi üzdüm.Kendimi hırpaladım. Boşanma aşamasına geldik.
yeri geldi alttan aldım. Ben iyi oldukça tepeme çıktılar. Yüzsüz oldum.
Bu tamamen karakterimiz ile ilgili bir durum. Sevilmek istiyoruz. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz.
Karşılığında kötülük görünce sindiremiyoruz. Unuttuğumuz bir şey var. Kendimizi düşürdüğümüz durum eşimizi ve çocuğumuzu da etkiliyor. Evimizdeki huzuru bozuyor. Bir dönem ciddi anlamda psikolojim bozuldu.
En sonunda tiksindim. Şu an bunları yazarken bile yüzümün şeklini görmeniz lazım. Resmen nefret ediyorum.
Ve anladım ki huzur,bu tip insanlardan mümkün olduğunca uzak durmakta.
Aramıyorlarsa aramıyacaksınız. Oğlum ameliyat oldu görümcem geçnmiş olsun bile demedi. Eşi eşimi aramış sadece.
Şimdi doğum yapacak kendisi biz de aynısını ona yapıcaz. Bu kadar basit.
Eski ben olsam gelmemesine üzülür , ama doğumunda yanında olur. Bir yandan da içim içimi yerdi.
kendimi enayi gibi hissetmem ve kıymet görmemem de cabası.
Uzun lafın kısası, herşey karşılıklı arkadaşım. Ona göre davranacaksın ve dört duvar arasına girince dünyayı unutacaksın.
Huzur bu..[/QUOTE]
Kesinlikle haklısınız ama böyle olmak zorundamı üç günlük dünya inan artık bende nefret ediyorum onlardan ama yinede azcık düzelselerdi eşim ve kızım için görüşmeye ve saygı duymaya hazırdım tamam benim için olmasalarda olur ama eşim ve kızımın onlara maden ihtiyaçları olduğunu düşünüyorum

Hayatımın her alanında mükemmelliyetçi bir huyum var,eşimin dahi şikayetçi olduğu,haklı olabilirsiniz

anneler gününde , dunya kçdınlar gununde KV nizi aradınız mı merak ettim dogrusu
Aradım belki inanmayacaksınız ama hediye bile aldım hemde çok istediği bişeyi ama eşim verdirmedi neden mi aynı gün doğum günümdü ve bildikleri halde doğum günün kutlu olsun bile demediler.Şimdi bu yazdıklarım la ezik gibi göründüğünün farkındayım ama inan öle değil aramız ne kadar kötü olsada istediği hersey için çocuklarına değil bana dert yanıyor,bana ağlıyor ben anayım diye hayatımda hep çektim diye ya bilmiyorum acıyorum Allahtan korkuyorum ölümden korkuyorum yarın bişey olur vicdan azabı çekerim diye onlarda bunu kullanıyor mesela ona aldığım hediye bana dokunmaz ama onu mutlu eder

hala sorguluyorsan daha iyileşmemişsin demektir. Canım yanlış anlama. Bir çeşit hastalık gibi bizimkisi.
Sorgulama neden diye. Bir nedeni yok. Kişilikleri bu. Kötülükle besleniyor bazı insanlar.
ev aldık hayırlı olsun demediler. Ev hediyesi bir yana şöyle gecerken bir ugradılar. Evi 5 karış suratla gezdiler.
Dükkan aldık daha da düşman oldular. Eşimle birbirimize düşürmeye çalıştılar. Oğlumu dışladılar.
kayınvalidemi ve kayınpederimi tenziy ediyorum. Görümcelerim ve eltim. Hepsi birbirini bulmuşlar.
istiyorlar ki bizi kimse sevmesin. Kimse bizle görüşmesin. Anne baba ile kötü olalım vs..
söyle bir çözüm buldum. Eşimin diğer abileri ve erkek kardeşleri ile görüşüyoruz. Kayınvalideme hatftada bir bazen 10 günde bir ya ben giderim ya o gelir. Dedesi torununu özler çıkar gelir. Ararlar ben götürürüm. Ama diğer musibetler orda ise gitmem. Mesela gecen kandilde onlar var diye gitmedik eşimle. Ertesi gün ben gittim kayınvalideme elini öptüm.
Denge sağlanıyor bi şekilde. Böyle ben mutlu eşim mutlu.
büyük görümcem güleryüzlü yılan gibi yaklaşıyor. Eşim henüz farkında değil. Ses etmiyorum ,arada görüşüyoruz.
İnceleyip inceleyip diğerlerine laf taşıyor. Ben de ne söylemesini istiyorsam öyle gösteriyorum hayatımızı.
Yani egleniyorum artık dalga geçiyorum.

evet ailen haklı salaklık yaptığın hatta psikolojik bir bozukluk adı vardı yaa kendine eziyet edene karşı hayranlık duyma gibi bir şey.doktora gitmelisin kesinlikle
Psikolojik bir rahatsızlığım olduğunu zaman zaman düşünmüyor değilim :) ama bunun hayranlıkla alakası yok nerdeyse nefret ediyorum onlardan o kadar ama ölüm korkum var,Allah korkum var ama hat safhada şöyle ki yarın ben ölebilirim yada o ölebilir ne olacak arayayım diyorum kullanılıyorum k.v gelir derdi olur sorunu olur bana ağlar diyorum kin tutma kızım üç günlük dünya yardım ister ederim ama sonuç aynı

ne çekiyorsan bacım hemen bırak

[QUOTEebatiye, post: 40955995, member: 424775"]zayıf karakterlisiniz.[/QUOTE]
Normalde güçlüyümdür hayata dair ve bunu çevrem hep dile getirir ama bu konuda zayıfım neden bilmiyorum tam karar alıyorum mesafeli olmak için kV gelir ağlar dertlenir, dertleşir ben öleyimlere falan girer hop başa dönerim evet bunlar kendileri gibi benide dengesiz yaptılar ve haklısınız onlara karşı zayıfım

kendinizi huzursuz edecek şeyler aramayın.
boşverin onları.

ben de öyleyim. insanlarla kavgalı olmayı hiç sevmem isterim ki hep huzurlu olunsun iyi anlaşılsın gidilsin gelinsin. ama çok damarıma basılırsa bağları da tam keserim. sizin de yapmanız lazım bunu, erkekler genelde takmaz ama biz kadınlar ince ruhlu oluşumuzdan mıdır saplantı mıdır nedir sürekli düşünürüz üstünde

anlattığın kişiliğinin tıpkısı benim neden böyle yaptıgıma anlam veremiyorum
kayınvalidem manyağın teki çünkü düğün günümü bile berbat edip benim üstüme attı
ama oğluyla beni ayıramadı
gene lafımı yiyip eşimle onlara gittim aslında
yeni olayların başlamasına vesile oldm galiba
korkmuyor değilim dün aile düğünü var haftasonu eşimin dayısına gittim
ortamda sayemde oluşan kahkaha tufanındaki onun bana bi bakışını yakaladımki düşman başına
napıcam bilmiyorum sanırım durmam gerekiyor
sanırım durman gerekiyor
boşver bacım ben tekrar aynı şeyleri yaşıycam galiba

sebatist: 40957504 .!.:
ne çekiyorsan bacım hemen bırak
Anlamadım?Ölümle ilgili yazdığım kısma ise yorumunuz evet korkuyorum bilmeden üzerimde birinin hakkı kalarak ölmekten eşim ailesine mesafe koydu ailesi şikayetçi ve sanki aralarını açan benmisim gibi hissediyorum.mesela kV ben ölürüm der ki bunu hep bana yapar gerçekten ölse eşim görüşürmek istemiyor diye ben vicdan azabı çekerim

yaa bendede var ya ölürlerse ya bişey olursa eşime nasıl derim
ya bana senin yüzünden oldu derse naparım bilemiyorum ki

İlginç birisi gerçekten. O zaman sen, sana yakışanı, içinden geleni yap ama karşılık bekleme. Beklentiye girme. Böyle böyle zamanla sen de yorulacak ve uğraşmayı bırakacaksın, bence. Tek bir tarafın istemesiyle olmuyor. Sen anneler gününü kutladığında bırak senin doğum gününü kutlamasınlar, boşverin.

Size dert yandığından, ölüyorum vs., bahsetmişsiniz ya mümkünse tek görüşmeyin. Çağırırsa veya gelmek isterse müsait olmadığınızı söyleyin sonra eşiniz ve kızınızla beraber ailece gidersiniz. Sizi mülayim, her istediğini yaptıracakları biri gibi görmelerine müsaade etmeyin. Özel günlerini kutlayın, bir sıkıntıları olduğunda arayın ancak aradaki soğukluğu hissettirin, samimi olmaya çalışmayın. Yani sizi sevmeseler bile ki öyle gözüküyor size saygı göstermelerini sağlayın. Bu sizin elinizde. Kimseye de gereğinden fazla değer vermeyin, üzmeyin kendinizi.

yani sizinde mi hatalarınız var o yüzden mi vicdanınız rahat değil, yanlış anlamayın yargılamak için söylemedim sonuçta her neden olabilir

Çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız için ve gerçekten haklısınız yaşam enerji mi bitiriyorlar ve benim buna dur deme zamanım geldi de geçiyor bile.Sizce benden yardım istediğinde yada dertleşmek yada herhangi bir istekte bulunduğunda nasıl davranmalıyım çünkü kendimi biliyorum hemen gelirim oyununa vicdanıma çok fena oynuyor ve ben bu sefer koyduğum mesafeyi bozmak istemiyorum gerçekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…