• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendime ihanet ediyormuşum gibi

evi karşı taraf mı aldı? en azından eviniz teminatınız olur ileride. gerektiğinde satarsınız elinizde para olur, bide böyle düşün. hiçbişey için geç değil. bence tek sorun eşinin bu fikirden cayması olur.
Evet karşı taraf aldı üzerimize değil. Nişanlım istersek satarız diyor ama evde, parasında falan gözüm yok. Beni üzen zorunlu tiyatro oynamak :/

Bence cok abartacak bir durum yok ortada. Siz hayallerinizi kendi imkanlarınızla gerçekleştirecektiniz Zaten yine öyle yapın. Evde Dursun burada gidip geldikçe kalırsınız. Ki Zaten sonunda bir yerleşik hayata geçiş olacaksa o zaman düşünülür bu mesele.
Harcama arttıkça ayağımız bağlanıyor gibi görüyorsanız o size bağlı.
Ayrıca bende cok hoşlanmıyorum kına gecesi, abartılı düğün abartılı eşya vs ki yapmadım da, hayır dedim ve derdimi anlattım. Ama kimi ailenin görgüsü bu yönde, olmazsa olmaz görüyorlardır. Bırakın Gönülleri olsun.
Su durumda tek dert etmeniz gereken nişanlınızın hayallerinin başka yöne kaymaması. Asıl dert o zaman başlar

ne güzel derdiniz var sizin böyle:KK48:....Allah herkese böyle dert versin dedim okurken...daha çok gençsiniz...evinizi de almış kayınvalideniz...bundan sonra çalışır eşinizle gezersiniz...hatta birde bebeğiniz olur...onu da götürürsünüz:KK54::KK54:

Birikim benim değil. Ailelerin kendi parası. Benim birikimim çok az ama ben de ister istemez alıyorum, aldıkca birikimden gidiyor.
ne yap biliyor musun, madem aileler sizin için harcamayı almayı seviyor, bol bol altın aldır at kenara:) al sana misilleme:) şanlarından yani değil mi ama:)

Evet karşı taraf aldı üzerimize değil. Nişanlım istersek satarız diyor ama evde, parasında falan gözüm yok. Beni üzen zorunlu tiyatro oynamak :/
evi üzerinize yapmadılar mı, ilginç.. düğün tarihi ne zaman? sabredeceksin artık napacaksın gelip gider bu günler. parada pulda gözün olduğundan değil, sonuçta hayallerin için paraya ihtiyacın olacak. para gitmesin diye düğün, ev istemiyorsun ya.

ne güzel derdiniz var sizin böyle:KK48:....Allah herkese böyle dert versin dedim okurken...daha çok gençsiniz...evinizi de almış kayınvalideniz...bundan sonra çalışır eşinizle gezersiniz...hatta birde bebeğiniz olur...onu da götürürsünüz:KK54::KK54:
Benim derdimin başkasının hayali olduğunun farkındayım :)Ama beni mutlu etmediğinden, istemediğimden çok önemli gelmiyor bana.

Sizi cok iyi anliyorum, dugundur kinadir ben de hic hazzetmiyorum bu torenlerden. Kendimi aniden bu etkinliklerin basrolu olarak buldugumu dusunuyorum da kabus gibi resmen. Acaba yeterince net bir sekilde istemediginizi aktaramamis olabilir misiniz? Toplumumuzda hayir kelimesi net anlamiyla algilanmiyor ne yazik ki. Hayir, "biraz daha israr edin" anlaminda kullaniliyor. Yapacaklarini yapmislar zaten, artik diyecek bir seyiniz yok saniyorum ki. Umarim hayallerinize en kisa surede ulasirsiniz. Bir de dini gorusunuzden aileniz haberdar mi? Degilse ondan da kacamayabilirsiniz gibi geliyor.

Birikim benim değil. Ailelerin kendi parası. Benim birikimim çok az ama ben de ister istemez alıyorum, aldıkca birikimden gidiyor.

insanların birikimlerini nasıl harcayacaklarına karışmazsınız. ayrıca başınıza silah da dayamıyolarsa herşeyin en kalitelisini alın dediler :(( almak zorunda kaldık gibi bişeyi de benim mantığım almıyor.

aslaaa düğün yaptırmam derken çifte düğünle evlenmiş biri olarak seni çoook iyi anlıyorum...
sadece kına gecesi, kırmızı kuşak ve dini nikaha çok kesin dille hayır dedik ikimiz de, hatta ben ne istiyorsanız yapın ama bunları isterseniz ben yokum dedim.

velhasıl biri ailemin diğeri eşimin ailesinin yaşadığı şehirde olmak üzere 2 düğünüm oldu ikisine de misafir gibi gittim oturdum döndüm, gidene kadar düğün mekanını bile bilmiyordum o derece ilgisizdim.
geçip gidiyor boşver, hayallerinizi kendi kazancınızla yaşarsınız, şu an harcadıkları her kuruş onlara ait, ister sokağa saçarlar ister düğün yaparlar, ah keşke başka şeylere harcansa demenin anlamı yok, onlar kendilerini mutlu edecek şeylere harcıyorlar.

evi üzerinize yapmadılar mı, ilginç.. düğün tarihi ne zaman? sabredeceksin artık napacaksın gelip gider bu günler. parada pulda gözün olduğundan değil, sonuçta hayallerin için paraya ihtiyacın olacak. para gitmesin diye düğün, ev istemiyorsun ya.
Yok yapmasınlar zaten. Haketmediğim parayı istemiyorum ağır gelir bana o yük :)

insanların birikimlerini nasıl harcayacaklarına karışmazsınız. ayrıca başınıza silah da dayamıyolarsa herşeyin en kalitelisini alın dediler :KK43:( almak zorunda kaldık gibi bişeyi de benim mantığım almıyor.
Biz çok harcanmasın diye orta halli şeyler seçiyoruz onlar bir kulp buluyor almıyorlar. Yok ağacı kötü, kumaşı kötü vs. Ondan bahsediyorum.

aslaaa düğün yaptırmam derken çifte düğünle evlenmiş biri olarak seni çoook iyi anlıyorum...
sadece kına gecesi, kırmızı kuşak ve dini nikaha çok kesin dille hayır dedik ikimiz de, hatta ben ne istiyorsanız yapın ama bunları isterseniz ben yokum dedim.

velhasıl biri ailemin diğeri eşimin ailesinin yaşadığı şehirde olmak üzere 2 düğünüm oldu ikisine de misafir gibi gittim oturdum döndüm, gidene kadar düğün mekanını bile bilmiyordum o derece ilgisizdim.
geçip gidiyor boşver, hayallerinizi kendi kazancınızla yaşarsınız, şu an harcadıkları her kuruş onlara ait, ister sokağa saçarlar ister düğün yaparlar, ah keşke başka şeylere harcansa demenin anlamı yok, onlar kendilerini mutlu edecek şeylere harcıyorlar.
Çok haklısın. Biraz bakış açımı değiştirmeliyim :)

Sizi cok iyi anliyorum, dugundur kinadir ben de hic hazzetmiyorum bu torenlerden. Kendimi aniden bu etkinliklerin basrolu olarak buldugumu dusunuyorum da kabus gibi resmen. Acaba yeterince net bir sekilde istemediginizi aktaramamis olabilir misiniz? Toplumumuzda hayir kelimesi net anlamiyla algilanmiyor ne yazik ki. Hayir, "biraz daha israr edin" anlaminda kullaniliyor. Yapacaklarini yapmislar zaten, artik diyecek bir seyiniz yok saniyorum ki. Umarim hayallerinize en kisa surede ulasirsiniz. Bir de dini gorusunuzden aileniz haberdar mi? Degilse ondan da kacamayabilirsiniz gibi geliyor.
Haberleri var. Ama çok önemsemiyorlar. Bir yolunu bulmaya çalışacağım ona. Kavga dövüş çıkacak. Ama kendime daha fazla ihanet etmek istemiyorum.

Çok hayır dedim, yapmayın ne olur dedim, dil döktüm, anlattım. Olmayınca olmuyor işte. İkna edemedim. Gerçekten içimi döktüm buraya. Ama vazgeçmiş değilim. Er yada geç hayalim olacak, inanıyorum. Diyorum ki acaba aileler bizi burda tutmak için mi yatırım yapıyorlar bize... Bilmiyorum.

Yeterince tepki gösteremiyorsunuz o halde, yeterli gelmiyor. Mesela ben sizin (uç bir örnek olacak da anlayın diye söylüyorum) kendinizi çatıdan aşağı pat diye bırakmanızı istesem, size hiçbir şey olmayacağına dair telkinler versem duruma bakarsınız, hiçbir can güvenliğiniz yoksa, ölümcülse sizin için oradan kesinlikle atlamazsınız. Ne kadar konuşursam konuşayım sizi ikna edemem. Bunda da ona benzer şekilde daha net tepkiler göstermek gerekiyor. Bu hayatı yaşayacak olan sizsiniz, aileleriniz değil.

Haberleri var. Ama çok önemsemiyorlar. Bir yolunu bulmaya çalışacağım ona. Kavga dövüş çıkacak. Ama kendime daha fazla ihanet etmek istemiyorum.
Kavga dovus cikmasi muhtemel, cunku aileler cocuklarinin farkli fikirde olmasini kabullenemiyorlar. Onemsememeleri de bundandir, yok sayinca sorun ortadan kalkiyor diye dusunuyorlardir. Bu sefer net bir sekilde inanmadiginizi soyleyin, yoksa kendinizi dini nikahinizin orta yerinde bulabilirsiniz.

İkinizin ailesi çok mu saygın da böyle şatafatlı şeyler peşindeler? Sosyeteden falan mı? Merak ettim. Öyle bir izlenim var konunuzda. Sanki ucuza kaçarsak rezil oluruz gibi düşünüyorlar. Bilmiyorum ama hayallerinize ortağım hem de yıllardır. Hiçbir zaman kendimi ne bu şehre, ne tek tip bir ülkeye ait hissetmedim. Sürekli orada,burada hayal ettim kendimi. Ama bunun böyle zor olacağını bildiğimden adım atmadım. Siz adım atmış ama başkaları yüzünden tökezliyorsunuz şuan.

Sakın pes etmeyin.

Ben sizin derdinizi anlayamadım. Sizin birkiminizle alsalar evi, eşyayı vs, tamam diyeceğim.
Ama insanlar evlatları için çırpıniyor gördüğüm kadarıyla. Bunun nesinden memnun değilsiniz anlamadım.
O zaman alıp karşınıza, biz 1 2 seneye yurtdışına yerleşmeyi planlıyoruz, o süre için ev kurmaya degmez, esyali bir kiralık daire tutacağız deyip bitirseydiniz işi.
Ayrıca müslüman olmadığınızı kimse bilmiyor mu? Neden dini nikaha ısrar etsinler ki

harcasınlar bırakın.
bir düğünle nikahla dünyayı gezme meselesi kapanacak değil ya.
1 sene sonra değil de 3 sene sonra gezersiniz.
böylece kimse gücenmemiş olur.

Back
X