Kendime dert edindim

diladuru

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2019
2.602
3.374
63
33
Selamlar, KK da aynı şeyi gebelik kısmına da yazdım ama burada daha çok yardım alıyorum zira delirmek üzereyim panik atak gibi bişey oldum şuan arkadaşlar.
9 haftalık hamileyim , hamileliğe dair pek belirtim yok yani sıkıntım yok...
akşamları yorgunluk çok çok nadir de mide bulantısı ve bide gögüs şişkinliği dışında maşallah çok iyiyim.
bu beni endişelendiriyor, kan testlerim geçen hafta çok iyi çıktı, en son 11 mayısta doktora gidip kalp atışını duyduk kese de güzel dedi vs vs ama ben belirti hissetmedikçe kafaya takıyorum acaba kalbi mi durdu bişey mi oldu aman allahım vs. buda beni strese sokuyor , neredeyse her hafta gidip ultrasona girmek istiyorum bebeğimi görmek için..
hiç normal değilim bundan nasıl kurtulurum?
sürekli elimle karnıma bastırmaya başladım kalp atışı hissedebilmek için?
normall değil bunlar biliyorum.
bu arada hiç kanamam vs de olmadı ama allah korusun kalp atışı durursa zaten hissedilmezmiş böyle şeyleri okuyup kendime dert edindim.. napacağım?

böyle stress daha cok zarar bunu düşünerek :)) kendine dert etmeyi birak .

zmanı gelince içinde kelebekler uçuçcak :)

Sakin olun ve hamileliğinizin tadını çıkarın. Çünkü mide bulantısı hiç hoş birşey değil.
Daha çok yeni sayılır zamana bırakın.

Daha yeni hamilesiniz, demek ki sizde hamileliğe alışma sürecini böyle geçiriyorsunuz. Neden böyleyim diye düşünüp şu keyifli zamanlarınızı kendinize dar etmemenizi tavsiye ederim. Temkinli olun ama sakin kalın.

7. Ayıma kadar karnım dahi büyümedi.Mide bulantısı, baş dönmesi hiçbir şey hissetmedim. Hamilelik bir hastalık değil ki kesin bir belirti versin.

Ilk hamileliğiniz olduğu için bu kadar telaş yapmanizi anlıyorum, ama ne olur karnınızı bastırıp durmayin. Fazla da ultrasona girmeyin. Bence ilerleyen haftalarda daha çok fark edersiniz.hamileligin ikinci ayınin sonuna doğru tekrar hormonlarda bir değişiklik oluyor. Böyle tedirginlikleri de tetikleyebilir. Ben bir yolculukta resmen sinir krizi geçirip boş yerden ağlayıp durdum doktorunuzla konusun. Rahatlarsiniz. Panik atak boyuna gececek kadar olsa hemen konusun. Gerekirse bir süre destek de alabilirsiniz. Sağlıkla kucaga alırsınız insallah

Ne guzel allah hamile kalmayi nasip etmis saglikli beslenin kenddinizi yorrmaayin olumlu seyler izleyin okuyundua edin namaz kilin birine hediye edin yeter ki kotudusunmeyin resim yapin isaret dili ogrenin hanileliginizi zorlastirmayin Allah bizlere de nasip etsin

Her hamilelikte o bildiğimiz klasik belirtiler olmak zorunda değil , ilk gebeliğimde 4 5 ay kusmaktan geberdim , ağrılardan duramıyordum , ikincide bir kez bile kusmadım 9 ay hamile olduğumu bile anlamadım ...
Hamilelik hastalık değil , birşey olursa doktorunuz söyler zaten.

doktor sorun yok demiş. sürekli aşerip kusmak vs mi istiyorsunuz?
neden bu tavrınız?
beni tanıyor musunuz düşman mıyız?
yazdığım gibi normal olmadığını billiyorum her insan hayatının her döneminde normal tepkiler vermez, burası bazen de rahatlama iyi şeyler duyma yerimiz ..
lütfen ama lütfen üzerime gelmeyiniz.

Kadın kötü bir şey dememiş ki. Yanlış anladınız sanırım.

Valla ben de öyleydim ama yapabileceğin bir şey yok şuan için. Daha çok minik kontrollerini aksatma, ağır kaldırma, ilişkiyi askıya alabilirsen al ya da çok dikkatli ol. Kendi kendine bir şey anlamazsın kalp atışı falan ben şuan bile emin olamıyorum. O korku hiç geçmiyor kendini rahatlatmaya çalış.

Hic endiselenmeyin her Hamile ayni tipik seyleri yasayacak diye birsey yok o yüzden bu rahat günlerinizin tadini cikarin. Ben mesela 10 haftalik hamileyim ve bulantidan hic bisey yiyemiyorum her koku her tat mahvediyor beni böyle olmakta istemezsiniz galiba o yüzden size tavsiyem sükredin ki ne güzel bisey hissetmiyorsunuz .. Rabbim bagislasin evlatlarimizi

Sizin az kalmış sağlıklı doğumlar dilerim

İşte bulantı var evet kötü ama bebeğiniz var demek bi nevi garanti, böylesi hiç hamile gibi hissetmemek ne bileyim Allah kötüden korusun ne diyelim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…