cinecin, çok güzel bir temennide bulundunuz bana. Çok teşekkür ederim :) Bez çantaya da bakacağım bu gece.
bebek- , keyifli okumalar :)
Başımın önünde kocaman bir ağrım var, mengeneler sonuna dek sıkıştırılmış da beynim aralarında kalmış gibi. Ne zaman kendimi zorlasam, olaylar üzerinde hakimiyetimi yitirecek olsam böyle hissediyorum. Hepi topu biraz ayak işim var işte yarın.
Hadi, bu gece kendimizi motive etmek yerine, içimizdeki o sesin ne dediğine kulak verelim. Her zaman modu yüksek tutmak ne mümkün ne de sağlıklı. Biraz bizden yana şikayet etmesine izin verelim.
Ses ;
Bu aralar dış görünüşünü beğenmediğim anlar çoğunlukta Effie. Neden bilmiyorum ama bunun için moralini bozmak istiyorum senin. O çabasız bir şekilde güzel olan insanlardan olamadığın için canını yakmak istiyorum. Hep fazladan bir şeyler yapmaya ihtiyaç duyman ancak yine de olduramaman seni üzsün istiyorum. Ne yapsan olmuyor değil mi ? Mesele dış görünüşte değil esasında, sen de o hava o aura denilen şey yok. Hiç olmadı, hiç de olmayacak. O yüzden fotoğraf çektirmeyi sevmiyorsun, süslenip püslenip gidilmesi gereken etkinlikler gözünü korkutuyor. Olmayacak biliyorsun çünkü. Ne acı değil mi ? Bir kere geldiğin hayatı böyle yaşamak, ne acı.
Yetmezmiş gibi bir de başaramadığın onca şey... Madem güzel değilsin en azından zeki olmalıydın değil mi ? O da olmadı. Aslında oldukça iyi başlamıştın. İçten içe öyle olmadığını bilmene rağmen insanlara çalışkan rolünü oynuyordun, ta ki lise giriş sınavına dek. Sınavlarda asla başarılı olamayacak o kız olduğunu orada anlamalı idin işte. Herkes oldukça başarılı okullara giderken, geride kalan olduğunda anlamalıydın. Asla seçmemen gereken bir alanı sırf zekiler sayısala gider diye kendi kendine dikte ettiğinde anlamalıydın. Başarısız olduğunda, yitip gittiğinde... Lise senin için hayatın bir provası idi aslında. Orada olan biteni anlayıp geri kalan için çaba sarf etmemeli idin.
Ben ;
Bundan 20 yıl öncesini önüme koyup bana işkence eden bir iç sesim var benim. Ve ben şu anda sırf o iç ses yüzünden yarınki basit bir evrak işini halledemeyeceğimi, her şeyin ters gideceğini, sonucun hüsran olacağını düşünüyorum. Asla yetemeyeceğimi, insanları tatmin edemeyeceğimi, hayal kırıklığı olacağımı.
Oysa böyle olmayacak. Evet ben güzel değilim, zeki de değilim ama ben olduğum ben ile mutluyum. Kendimi buna ikna edemesem de mutluyum işte. Mutluyum yahu, sahip olduğum auradan, diğer insanlara göre sıradan olsa da mesleğimden, hayata bakış açımdan mutluyum. Ama olmamam gerektiğine inanıyorum çünkü bir modelmişçesine güzel değilim, toplumun ne kadar da zeki diyeceği bir başarım yok. Bu yüzden mutsuz olmam gerektiğini söylüyor içimdeki ses bana.
AMA BEN İÇTEN İÇE OLDUĞUM BENDEN MUTLUYUM İŞTE. Aslında hep aynı yere dönmüyorum, hep o kaosa kapılmıyorum, hep o kuyuya düşmüyorum. Aksine sürekli o karanlığa çekilsem de sonunda ne yapıp edip kafamı yukarı kaldırıp, yıldızları izlemek istiyorum.