Kendi Soyadınızı Kullanacak mısınız?

Ben kullanıyorum iki soyadımıda.Sağolsun eşim kendisi söyledi istiyosan kullan diye bende kaçırmadım :) .Yani sen istedin diye başımın etini yiyemez.Hem soyisimlerimizde uydu onunki kısa benimki uzundu güzel oldu çok memnunum ben.
Evlendikten sonra nüfus cüzdanımı değiştirirken bi dilekçe verdim ve hemen yazıldı.Hiçbir zorluğu yok yani.SSK'ya da bildirdim hemen bu kadar.

Biz iki kız kardeşiz, yani bizim ailede soyadımızı devam ettirecek erkek kardeşimiz yok... Amcalarımın çocukları var ama onlardan bir hayır geleceğini sanmıyorum... Hem babamın soyismini ömür boyu taşımak gurur verici olur bende 2 soyisim kullanmayı düşünüyorum...

2002 yılında evlendim ve nufüs cüzdanımda çitf soyadım var eşime nasıl teklif ettiğimi bile hatırlamıyorum ama bankalarda ve diğer tüm resmi işlerde çok faydası oluyor evlilik cüzdanı asla taşımam gerekmedi bugüne dek yada hesap isimlerimi değişmem gerekmedi hiç bi zaman. Bence bunu istemek en doğal hakkımız.

canım ya eger bunu gercekten istiyorsan oda buna saygı duymalı ve bu senin kararın olmalı, bence cok istiyorsan ikna etmeye calış

herkese iyi aksamlar

yani kızıcağınıuzı biliyorum ama yukardaki gibi geçerli bi bahane yoksa veya soyisime aşırı bi hayranlık bana güçgösterisi geliyo..

tamamen benim fikrim katılmak zorunda değilsiniz tabi...
güç gösterisi mi??? neyin gücü?

canım ya eger bunu gercekten istiyorsan oda buna saygı duymalı ve bu senin kararın olmalı, bence cok istiyorsan ikna etmeye calış

herkese iyi aksamlar
canım, birkaç kez söyledim ama henüz ikna edemedim, ama denemeye devam, inşallah ederim, sağol canım:1hug:

başvuruda memur sordu istemiyorum dedim
ikisini kullanmak zor olur diye düşünüyorum

kullanacak olsam nişanlımın tepkisi nasıl olurdu bilmiyorum
ama bence istemezdi düşünüyorum ben istiyorum diyede bişe demezdi

iki adım iki soyadım var...

resmı işlerde bayagı bır zor durumda kalsada sevıyorum...

komık olan oğlum dogdugunda hep benım soyadım geçmişti dogum kagıtlarına..

yada eşimin ki kısaltılmıştı..

zor olmaya zor ama ben cok sevıyorum...f.......s.........d.......a...... olmayı))

Ben de 2 soyadını birlikte kullanmayı düşünüyorum. Nişanlıma ilk ne zaman söyledim bilmiyorum, 6 yıldır birlikteyiz ama ona ben kendi soyadımı da kullanıcam dediğimi hatırlıyorum çok önceden. Şimdi nikah işlemlerine başlıcaz ve konu tekrar gündeme geldi. Çok istiyorsan kullan ama bence çok karışıklık yaratabilir sana dedi. Ben de karışıklık kısmı beni ilgilendirecek bişey duygusal anlamda seni etkileyecek bir durum yoksa kullanmak istiyorum, bundan rahatsızlık duyacaksan vazgeçebilirim dedim, yok niye rahatsız olayım dedi. Ama bence içten içe çok da istekli değil gibi :sm_confused:

ben düşünmedim çünkü iki soy isim karışıklık yaşatıyor... ayrıca çocuğum ile eşim ile farklı olacak soyadım bi garip yanii... hem böyle evli ama bekar gibi tek soyisim hahaha insanlar bekar zannederler
ztn evlilik foim var bunuda bu şekilde hallederim
almak istediimi söylesem benimki çok tepki gösteriri eminim ama ikna ederdim:)))

bir arkadaşım almıştı ve eşi sürekli laf söylüo... sen benim eşim değilsin soyadlarımız benzio ama aynı deil ie sürekli tepki gösteriyor...

ya bende istiyorum ama iki soyadı da garip oluyor biraz...
nişanlım pek sıcak bakmıyor evlenince benim karım olucan soyadın da benimki olucak diyor ama o istemediği için ben daha çok istiyorum ahh ahh bir anlasa benim inadımın ne kadar güçlü olduğunu...halbuki dese tamam aşkım ben istemicem belki dekaydirigubbakcemile3

ben eşimin soyadını aldım ,kendı soyadımıda kullanmak istiom desemde eşim duymamazlıga geldi.. aslında haklıydı sonucta bi itibari kariyerım yok daha ogrencıyım dirsek curutuyorum..
yanı benım kızlık soyadımla hatırlanmaya gerekecek bir durum yok yani..

bu arada yenı soyadıma alısmak hiçte kolay olmadı...
dahası nıkah yapıpta erkegimin himayesine gırmek ben gibi özgur bi kıza agır geldi.. eşimde bunun farkında oldugu için saolsun anlayıslıdır hiç ustelemedi bu konuda..

nikah kıyalı 7ay oldu artık alısayım dimi.. :))

kaydirigubbakcemile3 Aynen vallahi, ben inat ediyorum o karşı çıkıyor, o karşı çıktıkça ben daha çok inat ediyorum :jeyyar:
Ama şu var ki benim soyismim aşkımın soyisminden daha güselll onun için kendiminkini kullanmak isterdim kaydirigubbakcemile

hahaha biz nikah yapalı 1 ay oldu ben hemen alıştım:))) iki soyadımı da kullanıyorum işime nasıl gelirse:))) iş yerinde ikisinide yazıyorlar:))) ben oysa tek soyad istemiştim:))) ama onlar öle tercih ettiler:)))

bende kullanıyorum çokta memnunum..ayrıca bunun sevip sevmemekle alakası yok..tamamen kişisel bir tercih..hukuki açıdan da bi sorun yaşayanı duymadım...

ben kendimi tanıtırken herzaman heryerde okulda işte soyadımıda kullanırım evet bukadar inat yapacak kadar takıntılı değilim bu olaya olmasada olur ama içimde kalır gibi gelio hoşuma gidiyo çift soyad

nan amca derim de get sen hangi yılda kaldın aloo sirkin kendine gel ahanda buda evlililk cüzdanı derimm :roflol:

ben eşimin soyadını kullanıcam

kıs kullancan tabi bende kullancam seve seve hemde ama arayakendiminkinide sıkıştırsammı die bakıom :1ninca:

arkadasının eşide ağır konusmus be sekerim madem bu kadar koyacak keşke baştan kabul etmeseydi

24 yaşına kafar taşıdığım soyadından biranda vazgeçmek zor geliyoda mirmirmirmir

tam tersi :) bende 24 yıl bu oyadını taşıdım biraz da onu taşıym diyorum :)
ve kocacığımın soyadını taşımak için sabırsızlanıyorum ,
tek soy isim kullanacağım ve o da eşimin soyadı olacak :)
:1hug:

benim soyadım da nişanlımınkinden daha güzel aslında ama yinede tabiki eşimin soyadını kullanmak istiyorum,zaten hem 2 soyadımı kullanmam mümkün değil,çünkü 2 side çok uzun,hem yinede nişanlımın tepkisini öğrenmek için bi kere sormuştum,hiç düşünme bile benim eşim olucan,ve sen kendi soyadını kullancan hiç olmaz öyle şey dedi,zaten bende istyrdum ama onunda böyle bir tepki vermesi benm çok hoşuma gitti :)))))))

bktbb evet cnm biras ağır konuşmuş ama bizimki kendi başına halletti için eşinin hbri olmamış soradan görünce şok olmuş iş işten geçtii için de sürekli laf söylüomuş hahahah:)))

bende yıllardır dier soyadımı kullanıyordum ayrıca soyadım çok bulunan bir soyadı olduğu için sıkılmıştım çevremde bile rastlıyordum aynı soyad ve isimde olan insan karışıoduk yani:))) ondan işime geldi değiştirmek sanki ben deilim başka biriymişim gibi gelio ztn sewerim değişiklikleri:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…