Kendi Soyadınızı Kullanacak mısınız?

Kullanmayı düşünebilirdim ama iki isimliyim ve nişanlımın ve benim soyadlarımız uzun baya, zorluk olabilir diye kullanamıcam:85:

ben kullamak ıstedım nıkah daıresınde acayıp kavga ettık bunun ıcın ama nuh dedı peygamber demedı alamadım yani(((((43:

Kızlar tamamen katılıyorum kullanın kendi soyadınızı hiç bir zorluk çıkmıyor özellikle iki kız kardeşsseniz benim gibi... hiç zor değil belediyeye nikah için başvuruda bi dilekçe vericeksiniz bu kadarrrr

evleneceğim kişiden özellikle bu konuda fikir almam,hesap vermem..bende soyadımı değiştirmem..
hem çok istiyorsa o değiştirsin benim için no problem

Eşime söyledim ozaman karşı gelmedi çünkü benim soyadımda bir kız ismi )) Çift isimli görünsün gibilerinden istemiştim zaten.
Aynende öyle oluyor zaten; kızlık soyadımı herkes ikinci İsmim olduğunu sanıyorlar.

Bide hiçbiyerde herhangi bi problem falanda olmuyor. Nikahlanacağınız zaman içeriye evraklarınızı verirken Ben kızlık soyadımıda kullanmak istiyorum diyorsunuz okdr yani

bende severim soyadımı ve başka bir isimle anılmak garip gelecek ama öyle prestij meselesi, çok önemli vsvs demiyorum yani ne bana birşey kazandırır ne benden birşey götürür. erkek arkadaşımın da karşı olduğunu zannetmiyorum konusu bile geçmedi.

ama halam yıllarca kullandım uzun uzun yazmaktan sıkıldım artık kullanmıyorum demişti birkeresinde.

benim garibime giden çok zor alışacağım başka birşey var. ben ankaralıyım doğdum büyüdüm okudum okuyorum hep ankaradaydım ve evlendiğimde hayatımda görmediğim bir yer yazacak kimliğimde nüfusa kayıtlı olduğum yer olarak ...bu daha garip geliyor bana alışamam galiba...

ben de hayırlısıysa kullanıcam kızlar kendi soyadım & eşimin soyadı, eşimin soyadı biraz uzun ama onu da kullanıcam kendi soyadımı da kullanıcam tek ismim var zaten.

banada daha önce kızlık soyadını kullanmak garip geliyordu ama evlilik ciddiye binince feminen duygular biraz daha ağır basıyor sanırım bende kullanmaya karar verdim. diplomamda, sertifikalarımda aldığım tüm belgelerde kendi soyadım yazıyor. evlenince o belgeler başka birininmiş gibi bir düşünce hakim oldu (belki ben onu sebep gösterdim:) ) kullanmaya karar verdim vedee.. kullanacağım inşallah!!!

nikah işlemlerine başvurduğumda. gerekli evrakları imzaladım kızlar

bende kızlık soyadımı kullanıyorum biraz imzam uzun olacak ama olsun. nikah memuru imzanın sonuna yeni soyadını da eklersin olur biter dedi

nişanlımın ailesinde başta eltim olmak üzere 3-4 tane aynı isim-soyisim var..ben de onlardan biri olmak istemiyorum ismin onlarla aynı..
2 soyadı mı kullansam karar veremedim hala

ben kllanmam iki soyisim kocamınkini kullanırım saçma geliyor bana yani öyle iki soyisimli ne farkeder yani hayatımı paylaşmışım onunla soyismini alsam birlikte paylaşsak nolur ki

7 sene beklemişim ben o soyismi için Hem biraz değişik komik bi soyadı var ama valla insanlar sorsa da adımı söylesem diye bekliyorum

ben kendı soyadımı kullanmayı tercıh etmedı cok karısık olacaktı birde evlenmısım artık kendı soyadım baba evınde gecerlıydı artık birleştiysek her anlamda bırlesmelıyız zaten nufus kutugunde degısıyo

Ben iki soyadımı kullanıyorum 24 yıl ben o kisiydim evlenince sanki başka birisi oluyoruz gecmise ait hersey siliniyor ben kütüğüm bile taşındığı Zaman icim acıdı evlenmek sadece soyadını almak değil benim için ki zaten alıyoruz atmıyoruz yada reddetmiyorum ki ben çok tepki aldım ama hiç umurumda değil
Birde bazı arkadaslarım evli olarak bazı seyler yaptığında boşandığı zaman eski soyadına dönmesi çok problem oldu tabi bu herkese göre değişen bir kavram

6 yıllık evliyim kızlar. nikah işlemlerini başlatırken bildirmek gerekiyormuş, bunu bilmediğim için yapamadım ama içimde ukte kaldı. 23 sene kendi soyadımı taşımışım evlendikten sonra soysuzlaştırılmış gbi hissettim kendimi. çook üzüldüm, sonuçta kocamın eşi olmaktan öte ben ailemin çocuğuyum soyum eşimin soyundan değil. bana kalsa sadece kendiminkini kullanırım öyle eşiminkiyle beraber bile değil. hatta bi ara taktım kafaya gidip dilekçe verip kullanacaktım eşimde çok istediğimi, üzüldüğümü bu konudaki düşüncelerimi bildiği için olr demişti ama bu saatten sonra anlamsız geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…