kadınlar kendi soyadını da kullanarak erkek egemenliğini kabul etmediklerini düşünseler de aslında kendi soyadını kullanmak da erkek egemenliğidir sonuçta babanın soyadını alıyosun bi de kocanın soyadını alıyosun çifte erkek egemenliğini kabul etmiş oluyosun bence gereksiz.. Ayrıca sen evlendikten sonra kocanın kütüğüne geçiyosun bi aile oluyosun soyadı almakla ailene ihanet etmiyosun.. tabi bunlar benim gerçeklerim diğer fikirlere de saygım var ama ben evlendikten sonra eşimin soyadını alıcam
Canım bizim soyismimiz ailede sadece babamda, amcamın eşi yengemde ve bende kaldı Yani soyu devam ettircek erkek maalesef yok. Allah babama ve yengeme uzun ömür versin ama. Babamın büyük isteğiydi soyismimizi kaybetmemek. Hem ben de istiyordum, hemde babacığımı kıramadım. Ve nikah tarihi alırken form doldurdum kendi soyismimi kullanmak istiyorum diye. ve inşallah kullanıcam.
ablam zorunluluktan kullanamadı. çünkü 2 ismi var zeten. bi de eşinin ismi de çok uzun. kullansaydı brezilyalılar gibi olcaktı:roflol:
Yukarida soyisimi ile ilgili olumsuz yorum yapan hanimlari okudum ve aglanacak hallerine cok guldum. Kucuk bir Turkiye kesidi esasinda o yorumlar. Oncelikle esiniz ile ayri soy ismi kullanmiyorsunuz, kendi soyisminizin ardina esinizin soyismi ekleniyor. Bekarlik soyisminizi ve esinizin soysimini kullanmak istemek onu ne kadar sevdiginizi gosteren bir kistas degildir, saskinlikla guluyorum bu yorumunuza!. Bilmediginiz asikar, Wikipedia kaynagindan Ulu Onder'imiz Ataturk'un cagdaslasma yolunda biz Turk kadinlarina bahsettigi haklardan size kisa bir tarih bilgisi vereyim:
YIL 1926: Türk Medeni Kanunu'nu ile erkeğin çok eşliliği ve tek taraflı boşanmasına ilişkin düzenlemeler kaldırıldı, kadınlara boşanma hakkı, velayet hakkı ve malları üzerinde tasarruf hakkı tanındı.
YIL 1934: Anayasa değişikliği ile kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanındı.
Ben uc yillik evliyim Turkiye'de oldu dugunumuz. Evlilik basvurusu icin, dugun tarihi almaya gittigimizde esime ve kayinpederime kibarca, kendi soyismimi de kullanmak istedigimi beyan etttim. Bu asla bir izin isteme degildi. Doldurdugumuz evraklara ek olarak, yeni Turk medeni kanunun ilgili maddesi uyarinca (Bkz. 22 Mayıs 1997: Kadının evlendikten sonra kocasının soyadını almakla birlikte, kendi soyadını da kullanabilmesi Medeni Kanun'un 153. maddesinde yapılan değişiklik.) bu haktan yararlanmak istedigimi yazili beyan ve imzam ile kabul ettim. Rahmetli babacigimin bir oglu yoktu ve ben daha kendisi yasarken ileride evlenirsem soy ismimizi kullanacagimi soylemistim kendisine. Esim son derece saygi ile karsiladi bu kararimi, saglam iliskilerde ask varsa verilen kararlar karsi tarafin ozluk haklarini incitmeyecek veiliskiyi yipratmayacak dogrulukta ise elbette saygi ile karsilanir.
Ya şu soyu devam ettirme muhabbeeti ne kadar saçmalık yani..
o soyisimini kullanıyorsan soy devam eder.. Püf..
Benim için çokta önemli bir konu değil...Hatta hiç önemli değil...
Kullansamda olur kullanmasam da...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?