Kendi Soyadınızı Kullanacak mısınız?

kadınlar kendi soyadını da kullanarak erkek egemenliğini kabul etmediklerini düşünseler de aslında kendi soyadını kullanmak da erkek egemenliğidir sonuçta babanın soyadını alıyosun bi de kocanın soyadını alıyosun çifte erkek egemenliğini kabul etmiş oluyosun bence gereksiz.. Ayrıca sen evlendikten sonra kocanın kütüğüne geçiyosun bi aile oluyosun soyadı almakla ailene ihanet etmiyosun.. tabi bunlar benim gerçeklerim diğer fikirlere de saygım var ama ben evlendikten sonra eşimin soyadını alıcam

ben kullanmayı düşünmüorum sonuçta bu yaşıma kadar babamın soyadını kullanmışım bundan sonra değişiklik olsun dimi ama :)) hem başta kütüğün değişio zaten soyadını alsan nolur almasan nolur babanın kütüğünde görünmüosun daha ne die soyadını taşıcaksınki fazlalık bence..gereksiz:umursamaz:

Benim içinde farketmezdi ama babama evlendikten sonra okulumu bitirip diplomamı getireceğim.Çok istiyordu okulumu bitirip evlenmemi.Ben kısmetmiş 3.sınıfta Allah nasip ederse evleneceğim.Diplomamda şuanki soy adımında olmasını istiyorum.Sözlümde ilk baştaolumsuz baktı ama sonra tamam sen çok istiyorsan olsun tabi nefarkederki dedi sağolsun Şeniz

bende babamın soyadını bırakmadımhayatımda aşık olduğum 2 erkek oldu biri babam öteki eşim oda izin verdi hem uydularda AŞKAN ÖZKAN çoooooook güzel oldu bence

ah bana kalsa ben kendi soyadımı kullanıcam da kanunlar böyle demiyo...ben kendi soyadımı kullansam ,çocuğum babasının soyadını alıcak..ne anladım öyle birimiz anya birimiz konya.ama gel gör ki e arkadaşımın soyada G E Y :gitme:

Hiççç umrumda değil.Soyadım değişse ne olacak değişmese ne olacak

Yeter ki mutlu bir yuvam olsun

Erkek egemenliğide ne yahu alooo 2009 yılındayız arkadaşım lülülülülülü
Canım çift soyadı kullanmak ne seni yerer ne dekarşındakini gerer... Bu bir tercihtir. Babamın soyadından vazgeçemediğimden çiftsoyadı kullanmıyorum. Canım öyle istediği için bundan mutlu olduğum için kulanıyorum. Hayatımdaki en değerli iki erkeğin soyadını göğsümü gere gere gururla taşımak için kullanıyorum. Herşeyden önce çok karizma onun için kullanıyorum...

Yukarida soyisimi ile ilgili olumsuz yorum yapan hanimlari okudum ve aglanacak hallerine cok guldum. Kucuk bir Turkiye kesidi esasinda o yorumlar. Oncelikle esiniz ile ayri soy ismi kullanmiyorsunuz, kendi soyisminizin ardina esinizin soyismi ekleniyor. Bekarlik soyisminizi ve esinizin soysimini kullanmak istemek onu ne kadar sevdiginizi gosteren bir kistas degildir, saskinlikla guluyorum bu yorumunuza!. Bilmediginiz asikar, Wikipedia kaynagindan Ulu Onder'imiz Ataturk'un cagdaslasma yolunda biz Turk kadinlarina bahsettigi haklardan size kisa bir tarih bilgisi vereyim:

YIL 1926: Türk Medeni Kanunu'nu ile erkeğin çok eşliliği ve tek taraflı boşanmasına ilişkin düzenlemeler kaldırıldı, kadınlara boşanma hakkı, velayet hakkı ve malları üzerinde tasarruf hakkı tanındı.

YIL 1934: Anayasa değişikliği ile kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanındı.

Ben uc yillik evliyim Turkiye'de oldu dugunumuz. Evlilik basvurusu icin, dugun tarihi almaya gittigimizde esime ve kayinpederime kibarca, kendi soyismimi de kullanmak istedigimi beyan etttim. Bu asla bir izin isteme degildi. Doldurdugumuz evraklara ek olarak, yeni Turk medeni kanunun ilgili maddesi uyarinca (Bkz. 22 Mayıs 1997: Kadının evlendikten sonra kocasının soyadını almakla birlikte, kendi soyadını da kullanabilmesi Medeni Kanun'un 153. maddesinde yapılan değişiklik.) bu haktan yararlanmak istedigimi yazili beyan ve imzam ile kabul ettim. Rahmetli babacigimin bir oglu yoktu ve ben daha kendisi yasarken ileride evlenirsem soy ismimizi kullanacagimi soylemistim kendisine. Esim son derece saygi ile karsiladi bu kararimi, saglam iliskilerde ask varsa verilen kararlar karsi tarafin ozluk haklarini incitmeyecek veiliskiyi yipratmayacak dogrulukta ise elbette saygi ile karsilanir.

kendi soyadımı kullanmadım sadece eşiminkini aldım ne gereği var yukardaki örnek sayadını kaybetmemek soyunu devam ettirmek isteyenlerinki zaten nereye kadar sürecekki çocuğa babanın soyadı veriliyor bizim kendi soyadımız yalnızca bizde kalıyor oda ölene kadar yine soy devam etmiyorki
ben karşda değilim ama gereğide yok tabi bana göre

önünde saygıyla eğiliyorum vereliniortak

Ben kendi soyismimi kullaniyorum... ama esimin soyismini de "ekleticem" insaallah...
Bu esimle aramda hic bir zaman sorun yaratmadi... saygiyla karsiladi... olmasi gereken de bu zaten...
Eger aksini düsünseydi, bunu bir dayatma olarak algilardim; buna da asla hakki yok...

Ya şu soyu devam ettirme muhabbeeti ne kadar saçmalık yani..
o soyisimini kullanıyorsan soy devam eder.. Püf..
Benim için çokta önemli bir konu değil...Hatta hiç önemli değil...
Kullansamda olur kullanmasam da...

Haklısın bunun soy devam ettirmekle hiç alakası yok kraliyet soyundan gelmioz hoş

Ben hem kendi soyadımı hem de eşimin soyadını kullanıyorum.Hatta bi ara eczaneden ilaç alırken bi soyadımı eksik yazdırmıştım, kocişim sinirlendi biraz. kaydirigubbakcemile3 Çünkü kendi soyadıma alıştığım için bi an aklıma gelmedi. kaydirigubbakcemile3

ben ikisini kullanamam zaten biri 10 diğeri 11 harfli. hem saçma gelio kendi soyadımı kullanmam. çocuğumun soyadıyla benimki uymuycak bu sefer. ssonuçta babadan alıo çocuk soyismi. hem yani kütüğün tamamen eşine geçiyor bi soyisim mi problem. ama kısa olsa belki ikisini de kullanmayı düşünürdüm

ben kendi soy ismimi çok seviyorum ama ikisi birleşince toplam 14 harf oluyosadece soy isimleri kullansam mıkullanmasam mı kararsızım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…