Kendi ses kaydımız bize niye garip gelir?

Eylul

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2007
6.137
13
156
45
İstanbul
İnsan teybe kaydedilmiş kendi sesini dinlerken hayli şaşırır. Hatta o sesin kendisine ait olmadığını bile söyleyebilir. Halbuki bir başkasının sesi teypten dinlenirken normal konuşma sesi ile bir fark duyulmaz.

Ses havada gözle görülmeyen dalgalar halinde yayılır. Bu dalgalar kulağımıza girip orta kulağımızdaki kemikleri titreştirdiklerinde beyne giden sinyaller vasıtasıyla o sesi duymuş oluruz.

İnsanın kendi sesi kendisi için özeldir. Sizin dışınızdaki herkes sesinizi sizin duyduğunuzdan daha farklı duyarlar. Çünkü onlar sizin ağzınızdan çıkıp, havada ilerleyip kulaklarına gelen sesi duyarlar ama siz kendi sesinizi iki farklı yoldan işitirsiniz.

Bir taraftan ağzınızdan çıkan ses havada yol alıp, diğer insanlara ulaştığı gibi kendi kulağınıza ulaşır. Diğer taraftan da başın içinden, kemiklerden, kaslardan geçerek içerden kulaklarınıza ulaşır. Beyin bu iki farklı yerden gelen bilgileri birleştirir ve siz kendi sesinizi duyarsınız.

İnsanın başı içinde kemikler, kaslar, sinüsler, beyin ve çeşitli salgılar vardır. Bunların kimi sert, kimi yumuşak, kimi de sıvıdır. Bunların her birinin sesi geçiriş özelliği farklıdır. Kafa içindeki iletişimde genel olarak sesin düşük frekanslı kısımları kuvvetlenir. Bu nedenle sesiniz kendinize başkasının duyduğundan daha farklı tonda gelir.

Teypteki sesiniz ise kulaklarınıza diğer insanlara ulaştığı gibi havadan ulaşır. Aslında o sizin, herkesin tanıdığı hakiki sesinizdir ama size yabancı gelir. Kafanızın içinden gelen sesi daha iyi duyabilmek için iki kulağınızı sıkı sıkıya kapatın ve konuşun. Duyduğunuz ses aşina olduğunuz sesinizin kafanızın içinden geçip gelen kısmıdır.

alıntı

bende düşünmüştüm bu konuyu bilgin için teşekkürler

Cidden çok şaşırıyorum bende, hatta benim sesim bu kadar çırtlak değil demişliğim bile vardır kaydirigubbakcemile3

Bazen telefonla görüşme yapyığımda ses yankı yapar kendi sesimi duyarım ve inanın bu ses bana mı ait dediğim çok olmuştur

valla bende hep merak ederdim bunu çok saol .........

bende hiç beğenmem teypten gelen sesimi
kalın kalın çıkıyor :))

evet aynen bunu bende hep merak etmişimdir saol paylaşımın için. Aslında düşününce tamam insana kendi sesi garip geliyo aaa bu benim sesimmi diyoruz ama çoğumuz ayy ne iğrenç sesim var yaa bu benmiyim diyoruz kimse de aa ben sesimin bu kadar güzel olduğunun bilmezdim demiyo orası da garip dimi kızlar yani biraz düşük bi anlatım oldu ama şimdi okuyunca o açıdanda düşündüm:)) yani tamam garipsiyoruz sesimizi ama niye olumsuz:)))

evet ya bende hiç sevmem kayıtlardaki sesimi.
kendi duyduğums esim daha güzel benim..........

Son düzenleme:
curious çok doğru söylemiş.Kimse gerçek sesinden memnun değil.Ben de memnun değilim boru gibi geliyor videodan izlediğimde kafamçokkarıştı
Ama herkesin duyduğu sesin gerçek sesim olduğunu öğrendiğim iyi oldu...Bundan sonra konışmıciiim :tomato:

herkesin kendini zeki müren zannetmeside bundan demek.karşıdan nasıl duyulduğunu bilemediği için.

bende müşteri hizmetlerinde çalıştığımda yaptığımız görüşmelerinizin bazılarını dinletiyorlardı, ay sesim o kadar ince o kadar ince ki bu benim sesim olamaz demiştim..

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

ay bende hiç sevmezdim kendi sesimi merakta ederdim gerçekten bu kadar cırtlak mı diye
rahatladım birazhihoyyyt

ayy çok sağol canım hep merak etmişimdir bunu sesim çok acayip gelir banamı öğle geliyo yoksa böğle cırtlakmı derim hep..son günlerde eşimle telefonda konuşurken hep yankı yapıyo sesim hatta kendi sesimi dinlicem diye eşimin ne dedeğini anlamıyorum ..

Harika arkadaşım.Gerçekten çok ilginçti.Bunu öğrenmem iyi oldu.Yoksa teknolojiyi bana karşı olmakla suçlayıp duracaktım.Ama kendi algıladığım ses daha güzel geliyor bana.Teypten dinlediğim sesse iğrenç.Demek ki gerçek ses o kayıttaki ses..
Teşekkürler canım.Gerçekten uzun zamandan beri hoşuma giden tek haber oldu bu!....

bende kaydedilmiş sesimi dinlerken hiç beğenmem çok çırtlak geliyo kulağıma konuşurkenki sesim daha iyi sanırım herkeste benle aynı fikirke [/B][/B]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…