• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kendi kendinizle konuur musunuz?

Evvveeeet konuşurum ve konuşmayı da severim. Bazen sesli bazen içimden ortama göre yani.

Örneğin sabahları hazırlanırken buna benzer konuşmalar yaparım genelde;

- hıh şimdi aynayı alalım karşımıza,
- evet aldık ne yapalım,
- şu saçlarını topla önce, yok yok açık kalsın, aman beee tamam açık kalsın,
- şöyle yüzede az renk verelim.
- aynaya uzaktan bakıp bu günde çok güzel oldun
- evet ya güzel oldum dimi

bir örne daha,

- bu pantolonun üstüne bu bluz yakıştımı
- hayır öbürü daha güzel olurdu
- ama bunu rengi daha uyumlu
-hem o güzel durmadı üstümde
- aman sus ya sen ne çok konuştun çık çabuk dışarı

iş yerinde de işleri yaparken içimden konuşarak yapıyorum.

- gel bakalım önce seni işleyelim
- bu neymiş bi bakalım
- yanlış yaptın sil hadiiii
- senin yerin burasımı neden buradasın sen...

gibi uzayıp gidiyor işte şimdi bile çok güldüm kendime:dance::dance:sırnaşık şey

canım sıkılsın mutlu oluyum farketmez kendi kendime konuşurum,gülerim yada düşüncelerimi anlatan şakılar söylerim.ama sadece evde :teytey:

Eğer çok sinirlenmişsem ve evdeysem kendi kendime konuştuğum oluyor,bazen napıyorum ben ya kendi kendime konuşuyorum deyip bu seferde halime gülüyorumsırnaşık şey

kendi kenine konusmak kadar dogal vede normal bsiey yoktur..bu deli oldugumuzu göstermez merak etmeyin.-))her insan monolog yapar yanii.-))

Ben sinirlendiğim zaman ağzımı açarıp konuş konuş sayarımmm hele sinirlendiğim kişi yanımda olsa inanmaz bu söylediklerini sendenmi işitiyorum diye.Evde yanlızken konuş konuş yetmiyor hehehe birde kapluşumla konuşuyorummmm eşimde bana bakıyo gülüyorrrr :roflol::roflol:

Bende iş yerinde çalışırken konuşuyordum biraz da tasalanmıştım açıkçası arkadaşım o aralar ders çalışıyordu konulardan biri buymuş okuduklarını söylediğinde rahatlamıştım.Çocuklar oyuncaklarıyla oynarken onlar canlı varlık gibi konuşur ya bu da aynısıymış.sırnaşık şey

kendi kendime konuşurumda eh fark edip birileri beni görürse ay bu kadın normal değil demesinler diye de konuşurken düşünürüm..komik oluyor ama rahatlatıyor...

KENDİ KENDİNE KONUŞMA

Konuşmak en az iki kişiyle yapılan bir eylemdir. Konuşmak için her zaman başkalarına ihtiyacımız olmaz. Hepimiz yalnız kaldığımızda zaman zaman kendi kendimizle konuşuruz. çocuklarda, ihtiyarlarda veya akıl hastası insanlarda daha çok gördüğümüz bu hali, zaman zaman hepimiz yaşarız. Çünkü insanoğlu konuşmak, paylaşmak ve' anlaşmak için yaratılmıştır. çoğu zaman içimizden yaptığımız bu sessiz düşünmeler dışarıya da taşabilir. Tiyatro sanatında önemli bir yeri olan monolog da kendi kendine konuşmadır. Oyuncular monolog yapar. 'Böylece seyirciler onun ne düşündüğünü anlarlar. Bu tekniği hepimiz uygulamalıyız: Mesela bir konuda konferans vereceksiniz. Bir boy aynasının karşısına geçip karşınızdaki görüntüyü dinleyici kabul ederek konuşmanıza başlayınız. Göreceksiniz ki hazırlıksız yaptığınız bir çok konuşmadan daha etkili bir konuşma ortaya çıkacaktır. Bir iş görüşmesine gideceksiniz. Sizden muhtemelen özgeçmişinizi anlatmanız istenecektir. Bunun için monolog yapabilir, ilgili kişinin sorabileceği diğer hususları düşünerek alıştırma yapabilirsiniz. Karşımızdaki kişinin bize yapabileceği kritiklere hazırlıklı olmalıyız ki, uygun cevaplarla pozitif yön1erimizi öne çıkarabilelim. Hazır cevaplığıyla ün kazanan İngiliz Devlet Adamı W. Churchill'in Avam Kamarasında yapacağı konuşmalar öncesi, evde yüksek sesle konuşmalar yaptığı, konuşmasına muhalefeti kışkırtacak sözler koyduğu bilinmektedir. Onların muhtemel tepkilerine ise çok ilginç cevaplar hazırlayarak iyi bir hatip olmuş ve tüm dünya politikacıları kendisine gıpta etmiştir.

eee bendede oluyo kendi kendime konuşmalar hele canım sıkkınken birşeyler düşünürken bazen öyle oluyorki düşüncemi dışa yansıtıyorum yanım da olanlar hı efendim diyorlar buda komik bi durum tabi :roflol: :roflol:

hemen hemen her gün kendi kendime konuşurum.)))

hatta gülerim:)))kendi kendime espriler yaparak:)))

galiba derdini kimselere anlatamayan insanlarda bu daha çok oluyor kendine derdini açıyorsun kendini dinleyip kendine teselli veriyorsun.

sadece bir kere yolda kendi kendime güldüm şükür ki kimse görmedi

ama tek başıma kaldığımda gülerim de konuşurum da:))

belki de çoktan sıyırdım haberim yok:)))

cok dogru diyosun derdini kimseyle konusamayan insanlar bencede cok kendi kendiyle konusurlar. misal olarak ben. Cok kötü bi huy, ama kimseye bisi anlatmam, bu yüzden kendi kendimle genelde cok konusurum. hatta yüz ifadelerim de cok ilginc olur sırnaşık şey

Birkeresinde yolda kendi kendime gülmeye basladim, nebilim acayip gülesim geldi. etrafimdakiler beni deli sanmasin diye. uzaktan birine el salliyomus gibi yaptim ( hani güyya bi arkadasi gördümde ona gülümsüyom ) hahahahaha :roflol: sırnaşık şey sırnaşık şey sırnaşık şey ay aklima geldikce cok gülüyorum yaaaaaa

lise de tiyatroyla ilgilendiğim zamanlardan kalma bir alışkanlıktır yalnızsam aynanın karşısına geçer konuşurum

Genellikle
pek kimseyle diyalog kurmayı arkadas edinmeyi sevmeyen biriyimdir.
Kendi kendimle konuşurum ama içimden
olaylar üstüne olabilecekleri düşünüp karşımda başkası varmış gibi diyaloglar kurarım.

bende cok yaparım. birine söylemek isteyip ama söyleyemediğim şeyleri sanki karşımda o varmış gibi konuşurum. sonrada buna bi güze inanarım iyi mi. ardan zaman geçer aynı konu açılır mesela ben sana bunu demiştim derim oda yooo der. ama ben dedğime kesinlikle eminimdir :roflol:
yada uzun zaman dır görmedğim bi arkadaşımla görüşcem konuşmaları önceden prova ederim. :)))))))))))))))))
delimiyim , neyim:roflol:
bu sırrımıda sizden başka bile nyok haa, açık etmeyinyerimseniben

haaa, bi kere ne oldu. eşime çok kızmıştım. kızıncakda ağzıma ne gelirse söylerim.bu huyumu hiç sevmiyorum ama elimde değil ancak öyle rahatlıyorum neyse. kızdım köpürüyom açıt m ağzımı yumdum gözümü . bizim oğlanda teybe kaydediyomuş tabi haberim yok benim. (hafızasına)
bizimki geldi. açtı kapıyı oğlan koşarak gidip, baba annem sana çok kızdı . sana şunu şunu dedi demezmi , tabi ben mosmor. :1shok::bbo:

cok konusurum kendimle..................esim bi kere varkina vardi niye kendi kendine konusuyosun dedi bende dedim beni bitek ben dinliyorum da ondan............kizim bile artik der anne niye yine kendinle konusuyon..................banane konusucam iste ne yapiyim kimse beni dinlemiyo....yada dinleyende ilk dakkasi bagirip cagiriyo............ne yapiyim,,,,,,,

Back