Kendi kendinize meme muaynesi

E

EU3

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi EU3
  • #1
Her 10 kadından birinde görülen meme kanseri, rutin kontroller sayesinde zamanında tespit edilerek tedavisi yapılabiliyor. Meme etrafındaki dokuya giren ve tüm dokuya yayılan hastalık, vücudun diğer kısımlarına da sıçrayarak yeni tümörler oluşturuyor.

Dr. Senai AKSOY, meme kanseri tedavisinin diğer kanser türlerine göre daha kolay olduğunu belirtiyor ve erken teşhisin önemine dikkat çekiyor. Hastalığın erken dönemde teşhis edilebilmesi için de, tarama programlarına girmek ve hastalığın nasıl takip edileceğini öğrenmek gerekiyor.

Her kadının düzenli olarak en az yılda bir jinekolojik muayeneden geçmesi gerektiğini belirten Dr. AKSOY, özellikle 35 - 40 yaş arasındaki kadınlara, hiçbir şikayetleri olmasa da mutlaka mamografi veya ultrason çektirmelerini tavsiye ediyor.

En büyük belirti kitle

Meme kanserine maruz kalmak istemeyen kadınların 30 yaşından sonra 40 yaşına kadar üç yılda bir doktor muayenesinden geçmeleri ve her ay evde kendi kendilerini muayene etmeleri gerekiyor.

Kendi kendine muayene için en uygun zaman, göğüslerin en yumuşak olduğu, adet kanamasının bitiminden sonraki 3 - 7. günler arasındaki dönemdir. 40 - 50 yaş arasındaki hastalara, ailevi özelliklerine göre yılda bir ya da iki yılda bir mamografi çektirmeleri tavsiye ediliyor. 50 yaşından sonra ise rutin mamografi ve doktor kontrollerinin başlaması gerekiyor.

Ağrı şikayetiyle doktora başvuran hastaların sayısı çok az. Meme kanserinin en büyük belirtisi, meme çevresinde ortaya çıkan kitle. Kadınların çoğu memelerinde fark ettikleri bir kitle üzerine doktora başvuruyorlar. Bunun dışında akıntı, meme başından sıvı veya kan gelmesi, meme başında portakal kabuğu görünümünde içe çekilme veya iyileşmeyen yaralar, diğer bulgular arasında yer alıyor. Elle muayenede anlaşılmayan ve var olan kitleler mamografi ile tespit ediliyor. Dr. Senai AKSOY 'a göre hastalığın erken dönemde tespit edilmesi, tedavi şansını yükseltiyor. Evresi ilerleyen meme kanserinde ise pek yapılacak bir şey kalmıyor.

Nedenleri, teşhisi ve kendi kendinize muayene >>>>>>>
 
  • Konu Sahibi EU3
  • #3
benim göğsümde kitle var.1 yıldır orda duruyor.başlarda rahatsız oluyordum unuttum sonra doktora gösterdim biri acil ameliyat dedi benle parada pazarlığa başladı.biri iğneyle çekilsin dedi.biri zararsız dursun 6 ay sonra geçer dedi.en son birirde zararsız ama rahatsız oluyorsan aldır dedi.. hala kendisiyle yaşıyorum ama içim rahat mı hayır! iğneden bıçaktan çok korkuyorum..bayıltmalarını istiyorum ama yanaşmıyorlar tabi onlar için basit bir operasyon ama gel bide bana sor...

misket büyüklüğünde bağımsız takılan küçük bir kütle... umarım başıma iş açmaz...
 
  • Konu Sahibi EU3
  • #4
canım bence iice araştır tedavısıne bak ne yapılması gerekıyosa bir çok doktora git öğren iice
 
  • Konu Sahibi EU3
  • #6
kızlar ara ara göğsümde sol göğsümde ağrı sızı oluyor içime bir korku düştü yaa. hemen doktora gitmem lazım benim. korkuyorum çünkü teyzemin meme kanseri yüzünden bir göğsünü aldılar 3, 4 yıl önce. inşallah yersiz bi korku olur
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…