kendi kendini gerçekleştiren kehanet!

dafne77

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2009
113
0
96
İzmir
Arkadaşlar, hiç kendi kendini gerçekleştiren kehanetleriniz oldu mu?
Gece uyumadan önce "yarın bana ..... telefon edecek" dediğiniz ve ....'nın telefonuyla uyandığınız sabahlar var mı?
Hiç yaşamaktan çok korktuğunuz şeyler başınıza muhakkak geldi mi?
Olacağına canı yürekten inandığınız bazı şeyler başkaları için gerçekleşmesi "mucize" gibi algılandığı halde, sırf siz olacağına hiç şüphe duymadan inandığınız için oldu mu?
Aklınıza gelen, sık sık başınıza geldi mi?
Gelin hep birlikte kendini gerçekleştiren kehanetlerimizi, olumlu ya da olumsuz düşünce gücüyle yaşamımıza çektiklerimizi paylaşalım biraz :CüvCüv:

Benim kendi adıma bir kehanetim olmadı. Kehanetmidir bilmem ama annem hep söyler siz kötü olduğunuzda ben hissediyorum diye.
Doğruluk payıda var ne zaman kavga etsem o gece rüyasında beni görüyo ve soruyo kavgamı ettin diye değil kavga ettin sen dimi şeklinde :)
Nasıl kıvıracağımı şaşıyorum. İlginç ama oluyo işte.

Ben bazen içim sıkıldığında kesin şunla ilgili bi sorun çıkıcak diyorum, hayra yormak istiyorum ama çıkıyor. Kesin bişey oluyor.
Bazen bir kaç zaman öncesinde rüyamda gördüğüm anları gerçek hayatta yaşıyormuşum gibi geliyor. O anda ben bu anı yaşamıştım diyorum içim bi tuhaf oluyor.
Bazense eşim kesin bugün bunu bana soracak inşallah sormaz diyorum ama soruyo

her zman tutmuyo ama genelde oluyo...

sanırım ne düşünürsek onu çekiyoruz hayatımıza, bu yüzden ben başıma gelmesini istediğim güzel şeyleri düşünüyorum sık sık, hatta düşünmekle kalmıyor bu güzel düşünceleri bir kenara not ediyorum ve sonra bakıyorum ki gerçekleşmiş o düşünce...
Mesela çok küçük ama ilginç bir örnek. 97 Senesinde öss sınavına girdim ve öss sınavından sonra özel yetenek gerektiren bir okulda okumak istediğim için 6-7 üniversitenin yetenek sınavlarına girecektim. Acıkcası istanbul'u düşünüyordum okumak için ama nedense bir gün elimdeki kağıda izmir'de bir okulun adını ve girmek istediğim fakülteyi yazıp, odamın duvarına astım. Ve ne oldu bilin bakalım, ızmir'de sınavı kazandım, tam da odamın duvarında asılı olan kağıtta yazan okulu ve bölümü, üstelik dediğim gibi hiç aklımda yoktu, anlık bir refleksle yazmıştım o yazıyı :)

annelerın ıcıne dogar hep

bıde buyuk konusmamak lazım başa gelırmıs ..

Bende iyi ya da kötü çok var kendini gerçekleştiren kehanet :)
Yine ızmir ve fuar zamanı. Annem, kardeşim ve ben otobüs durağında fuar tarafına giden basmane otobüslerinden herhangi birini bekliyoruz. Bir türlü gelmek bilmiyor beklenen otobüs ya da geliyor da tıklım tıkış dolu olduğu için yolcu almadan geçip gidiyor önümüzden.. Dedim ki, "fuar otobüsü gelecek! (dikkatinizi çekerim, basmane otobüsü ya da fuar yakınlarından geçen herhangi bir otobüs demedim, üstüne basa basa "fuar otobüsü" dedim) Hatta şimdi ilk gelecek olan otobüs o alacak ve yine hatta bomboş gelecek!" Evet, dediğim oldu... Karşıdan gelen ilk otobüs sadece fuar'a giden ve bomboş olan bir otobüstü ama ne yazık ki önümüzde durmadan hızla uzaklaştı! "gelen ilk otobüs fuara gidecek ve bomboş olacak" demiştim ama "önümüzde duracak ve bizi de alıp fuara götürecek" dememiştim :)

Başka bir örnek...
Şimdiki erkek arkadaşım seneler önce bir yerde karşıma çıktı ve içimden dedim ki, "bir gün bu adamla yollarımız kesişecek!"
Şimdi burada çok ayrıntıya girmek istemiyorum, uzun uzun anlatmak gerekecek çünkü, o yüzden kısaca geçeceğim. Seneler sonra o adam çok ilginç bir şekilde beni buldu ve şimdi sevgiliyiz. Üstelik ben hiç bir çaba sarf etmedim, hiç ortak tanıdığımız vs yoktu çevremizde, ona ulaşabileceğim hiç bir şey yoktu elimde; ki ben de zaten yatıp kalkıp onu düşünmüyordum, onu ve ona dair dileğimi ise tamamen unutmuştum hatta ve seneler sonra inanamadığım bir şekilde o beni buldu :)
Şimdiyse diyorum ki, "onunla yaşantımızın sonuna kadar yan yana olacağız, hayat paylaşacağız, evleneceğiz, hatta bir de çocuk yapacağız, ama bir taşla 2 kuş vurmuş olacağız çünkü ikiz kızlarımız olacak" :)

benim oldu, mısal bı sevgılım vardı dıyordum kı bunla ben ennn fazla nişana kdr gıdebılcem ama baska bısey olmıcak gelecek goremıyorum 5yıl cıkmıstık oyle de oldu hemde ayrılmayı ıstemıordum ama oldu....

sonra bır sevgılım vardı ona sonra dönecem dıyordum 10 sene gectı hep aklımdaydı zaten bır sekılde karslastık cıktık ve aynı husranlı gereksız sonuca ulastık bıttı aklımdan cıkmıs oldu.

bır işe gırıcektım cok cok cok ıstıyordum hazırlandım kursa gıttım gırıcektım sonra zamanım denk gelmedı etmedı ıstemıyor gıbı bıle oldum ama gırdım calıstım

sonraaa, bır kehanetım var bırıyle bırı hakkında o da olur gıbı artık pek olmasını ıstemıyorum ama ıddıaya bıle gırdım bı baskasıyla :))

neyse sonra unıde 2 cocuk vardı bır kız bır erkek dedım kı bunla bu evlenecek cıkmıyorlardı bıle
cıktılar ayrıldılar, dedım kı 3sene sonra ewlenecekler, yıllaarca ayrı kaldılar sonra evet oldu evlıler cocukları var...

baska bır cıft arkadasım vardı ben de bırıyle cıkıodum dedım kı bunlar kalacak bız ayrılıcaz kızı sevmıosun ama onlar cıkıcak dedım öle de oldu...

kendımle ılgılı bır kehanetım de var evet olacagını bılıyorum kesın cunku baska bır negatıf düşüncem yok o konuda ama terslıkler oluyor bılmıyorum o kesın olacak onu bılıyorum yani bır seyler ters de gıtse o öyle olacak. bakalım onada..

benım de bu düşüncem var yani sevgılım zaten eskı sevgılımdı cıkıp ayrılıyorduk anneme kabul ettıremıyordum sımdı cıkıyorduk guzeldı annem de kabul ettı etmesıne ama ayrıldık, onla bunca seyden sonra karsılastık ve onla gelecegımızı goruyorum daha önce de goruyordum bılıyorum kı onla olucam ılk 3sene cocugumuz olmıycak yazlıgımız da olmıycak ve ben ona kızıcam bır yerde bunu goruyorum bılıyorum bu da olucak... adım gıbı emınım evlenıcez ama işte ben hala böle sinirli asabı bı sekılde olucam ara sıra...
ıyı veya kötu oluyor önceden goruyor ınsan bazı seylerı.

kehanetler şşu gecerlı,
ne olursa olsun kehanetı göruyorsan sonucunda şu şu şu oluyor dıyorsan oluyor,

bakın usttekı örneklerde ne var bır kızla bır cocuk cıkmıyorlar ben goruyorum ve 5 yıl evvelden dıyıorum kı sen bunla ewlenıcen, kımse ınanmamıstı haha gulmuslerdı

cıdden ılgınc

şimdı 2 kehanet var işte,
bırı cevremde bırı cok cok mutlu olmasına ragmen asla oyle gorunmemesıne ragmen sevdıgıyle ayrılacak seneye
dıgerı de ben bu cocukla evlenıcem ılk 3 sene kadar cocuksuz ve yazlıksız olacam adam benı yıne halk plajına göturecek oradan cıkıp arkadasın yazlıgına oturmaya gıdıcez...

yazlıksız olmamıza neden kızıyorum bılmıyorum adam sureklı kızdırıyor ondan :) her zamankı pıntılıgı işte. neyse ama onla evlenıyorum.

üniversıte konusunda bana da öle bısey oldu, ben baska okulun aynı bölümünü garantılemıstım onu ıstıyordum, ama nedense daha dusuk puanlı okul için ya lanet orayı kazanmıyım da hahaha rezıl olurum walla cok dalga gectım cunku oraya gıden bırıyle demıstım, sonra puanım geldı ya dedım bu okulun hangı bölumu yazarsam kesın onu kazancam dedım onu kazandım.... kotu oluyo ıstemesenız d e bıseyı dusununce oluyo ya o kötu gıbı

Benim de lisede öğretmen sınav sonucunu okurken(benimkini henüz okumamıştı) gözümün önünde 76 sayısı belirdi.Sonra hoca pamuksekeri 76 deyince şoka girdim.Bir de gece rüyamda gördüğüm sabahına olur.

kolonyacım hadi bakalım, kehanetin çıkar umarım. hatta ben de senin kehanetini destekleyeyim, sen bu pintiyle evleneceksin, halk plajlarında denize girip akşamüstleri de arkadaş yazlıklarında çay içeceksin ama emin ol ki bu pinti eninde sonunda senin yüzünü güldürecek, hem de çok :)

kaydirigubbakcemile3
evet ay, bir de pamugun ruyaları cıkıyor dogru soyluyor ben şahıtım hihoyyyt hihoyyyt
devam etsın de kızım ban yemişin bana yeme derkene ahahaha :) umarım cabuk gelırsın hatta ban yersem dıye msn verecektım hadı dedım vermıyım de yemıyım ınandıgım olmasın dedım yerıme sen yedın lülülülülülü fedakar arkadasım benım :teytey: :dance:

Son düzenleyen: Moderatör:
sunu bılıyorum ben hayata ne sunarsanız ne soylersenız o sıze gerı donuyor ..mesela magzadayım dıorum kı ayse fatma gelmedı alısverıse ne zamandır bısy mı var acaba dıyorum o gun geldıklerı oluyor..onlardan ıcten bahsettıgım ıcın doga onu bana getırıyor bu tur seyler olmustur ve buna benzer.

Kehanet demeyelim ama başıma gelecek şeyleri önceden sezinlediğim zamanlar oluyor.Bunu da kendimi ve karşımdaki kişileri çok iyi tanımamla bağdaştırıyorum.

belki de başına gelen şeyleri sen öyle sezinlediğin, daha doğrusu öyle olması gerektiğini düşündüğün için başına aynen onlar geliyor realist. hani içimde kötü bir his var kötü bir şeyler olacak deriz ve olur ya, ya da tam tersi. onun gibi bir şey...

ohooo okadar çok ki saymakla bitmez nerdeyse. Üniversiteyi akzandığım gün mezun olunca şurda çalışıcam dedim orda çalışıyorum. Küçüklüğümden beri izmirde yaşıycam dedim orda yaşıyorum. Kim için aramızda bişeyler olsun dediysem tam çıkmasak ta hayatıma girdi bir şekilde. bunlar büyük şeyler. mesela bir de lisedeyken tarih dersinde hocam kaç bekliyorsun dedi 82 dedim sen görmüşsün notları diye tutturdu inanmadı tahmin ettiğime 80 i anlarım 85 90 falan anlarımda 82 yi tutturamazsın dedi. bunun gibi çooook örnek var. Ha birde ertelenen sınavları bilirdim. Ne zaman canım çalışmak istemese yada sınava gidesim olmasa o sınav ertelenmişti. Hatta eskiler bilir bir öss vardı sınav soruları çalınan 1 ay ertelenmişti . O sınava başvurmştum. Sınava bir kaç gün kala ben hiç sınava giricekmiş gibi hissetmiyordum. Sanki o gün sınav yoktu. Sorular çalındı ve sınav ertelendi :)) Bir evleneceğim zamanı bilemiyorum o tutmuyor 2 senedir bu yaz evlenicem diyorum. Hala ortada biri yok. şimdide 2010 yazında evlenicem diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…