• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendi Hazırladığım Sağlıklı Diyet Listem.

MsMarilyn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2013
944
64
53
İzmir
Merhaba kızlar. Son birkaç aydır bazı şok diyetleri uyguluyorum(en çok İsveç diyetini uyguladım) evet kilo verdiriyor inkar edemem ama benim vücudum şuan çok sarkık bu diyetler yüzünden. Hem de çok sağlıksız diyetler birgün bir yerde düşüp kalmaktan korktum açıkçası. Hızlı kilo verdiren diyetler insanın metabolizmasını bozarmış, metabolizma bozulduğu zaman da bir daha kilo vermek kolay olmuyor ne yazık ki. Bende yazı fırsat bilerek ayda 5-6 kilo verdiren bir liste hazırlamaya çalıştım kendimce. Yorumlarınızı çok merak ediyorum.
Öyle belirli yiyecekler yok listemde. Benim formülüm 'Ne varsa az ye.'' şeklinde. Ama kafamda kurduğum bir örneği paylaşmak istiyorum.

Sabah: 1 bardak sıcak, limonlu su.
1 dilim kepek ekmeği, 1 kibrit kutusu büyüklüğünde light beyaz peynir, sınırsız domates salatalık, (belki) birkaç zeytin.

Ara öğün: 1 bardak yeşil çay

Öğlen: Köfte varsa 3 köfte. Yoksa tavuk eti veya balığı tercih edicem ama az yiyeceğim. Yağsız, tuzsuz, limonlu salata. Çok az sebze yemeği. Ekmek yok

Ara öğün: 1 bardak yeşil çay

Akşam: Akşam sadece çorba salata yemeyi düşünüyorum. Belki çok az miktarda et veya az miktarda sebze yemeği. Eğer bunları yemezsem çorbanın yanında 1 dilim kepek ekmeği yemek hakkım var.

NOTLAR

* Eğer çok tatlı isteğim olursa öğlen 1 adet form ürünlerinden yiyebilirim.
* Günde 2 lt su.
* Her gün en az yarım saat tempolu yürüyüş.
* Her gün yarım saat pilates
* Haftada 1 mutlaka haşlanmış balık yenecek.
* Zayıflatan iyi bir yoğurt kürü var her gün onu uygulayacağım.
* Eğer bağırsaklarım yavaş çalışmaya başlarsa sabahları günde 2 kayısı yiyebilirim.
* Akşam 19:00 dan sonra yemek yenmeyecek.

-- Şimdilik bu kadar. Sizin de önerileriniz varsa mutlaka yazın arkadaşlar rica ediyorum. Şimdi size sorum bu diyet ayda kaç kilo verdirir tahminen? 67 kiloyum şuan.

Mrb MsMarylin,

Bence kilo vermen yaptigin spora bagli ve matabolizmana bagli. Yani ne kadar çok spor yaparsan o kadar çok kilo verirsin. Yukaridaki yapdiklarini yaparsan, 4-5 kilo verirsin gibime geliyor.

Bende kilo aldim ve diyete baslamak istiyorum.

Yanlizim benim sorunum vucudum. kiloyu basenlerim ve bacaklarim aliyor bu yuzden ben spora daha çok agirlik vermeyi dusunuyorum. Beslenmeye gelince ben su tarz yapmayi dusunuyorum :

sabah : 1bardak çay yada kahve, 2 dilim kepekli ekmek, uzerine peynir, reçel, bal (o gun canim ne isterse),
yada
Corn Flakes ve Muesli karisimi
yada
Aksamdan çorba kaldiysa, 1dilim ekmek ile 1kase çorba

Ara ogun : 1meyve

Oglen : hafta içi sirketin yemekhanesinde ne piserse, hafta sonlarida evde ne yemek varsa : 1 tabak yemek (EKMEK YASAK)

Aksam : 1 kase çorba ve 1 yogurt (EKMEK YASAK)
yada
Izgara ve salata (EKMEK YASAK)

Bu arada hafta bir kere kendime ODUL koymayi dusunuyorum ; Bu tatlida olabilir, hamur iside yani ohafta canim ne çekerse. (1dilim pasta, dondurma, hamburger, vs)
Canim çok tatli çekerse, meyveli yogurt yada sade yogurdun içine pekmez koyup yemeyi dusunuyorum.

Canım spor olarak her gün yarım saat pilates ve 30-40 dk arası tempolu yürüyüş yapıcam. Okuduğum bölümden dolayı yazın tatil yerinde çalışacağım için bol bolda yüzerim e zaten yapacağım işte hareketli yani baya spor yapmış olucam =)

Bilmiyorum belki listede ki yemek sayısını azaltırım ama protein, karbonhidrat falan hepsini dengelemeye çalışacağım sebze ağırlıklı olucak mesela ama hepsinin besinini alıcam. Baya araştırdım öyle hazırladım bu listeyi. Birde bu diyetle birlikte 3 tane zayıflama kürüm var yoğurt kürü, sarımsak çayı ve yağan yakan başka bir karışım bunları hergün uyguluycam o yüzden ara öğün koymadım listeme ara öğünlerde sadece bu kürler ve yeşil çay olucak.

68 kiloyum ama görüntü olarak hiç göstermiyosun diyorlar benim vücüdum geniş değil sadece bölgesel zayıflamaya ihtiyacım var özellikle alt kısım için e tabi belimde biraz incelirse iyi olur =))

Bilmiyorum ya hakkımızda hayırlısı ama emin olduğum bir şey varsa oda bütün yaz diyette oluacağımdır =))

Bende ayni senin gibiyim, ince yapiliyim kilomu pek gostermiyorum ama malesef bacaklarim ve kalçam yag dolu. Bende bolgesel incelmek istiyorum.
Yaptiklarini buraya yazarsan, çok mutlu olurum.

Ve rica etsem zayiflama kurlerini tarifini verebilirmisin ?

Bende ayni senin gibiyim, ince yapiliyim kilomu pek gostermiyorum ama malesef bacaklarim ve kalçam yag dolu. Bende bolgesel incelmek istiyorum.
Yaptiklarini buraya yazarsan, çok mutlu olurum.

Ve rica etsem zayiflama kurlerini tarifini verebilirmisin ?

3 tane çok güzel kür biliyorum ve çok işe yarıyomuş yorumlardan okuduğuma göre.Yarından itibaren hepsini uygulamaya başlayacağım.

Benim en çok içime sinen sarımsak çayı oldu. Angelina Jolie hamileyken aldığı 10 kiloyu 2 hafta içinde bu çayla vermiş.

Tarif: Küçük bir zencefil kökünü soyduktan sonra bu kökü 2 fincan su ile kaynatın. Tam 6 dk kaynattıktan sonra bu suyun içerisine 2 diş ezilmiş sarımsak ekleyin, üzerine 2 çay kaşığı bal ve 2 çay kaşığı limon suyu ekleyin. Çay iyice soğuduktan sonra süzgü yardımıyla süzün ve soğuk bir şekilde için. Günde 1 kere içilecek.

Yoğurt kürü de çok iyi bu site de çok kullanan var zaten hep olumlu sonuçlar alıyorlar

Tarif: 3 öğün yemeklerden yarım saat önce 1'er çay kaşığı zencefil, zerdeçal, tarçın 2 yemek kaşığı light yoğurtla karıştırılıp yenilecek.

Bir de yağ yakan çay tarifi var

Tarif: 3 lt su
3 adet büyük elma
1 adet limon
7-8 top karabiber
7-8 karanfil
1 büyük boy tarçın (çubuk tarçın)

Malzemeler doğrayıp karıştırdıktan sonra 15-20 dk kaynatıyoruz ve her öğünden sonra 2 su bardağı içiyoruz.

- Bu kürleri bayağı araştırdım 3ü de bence en iyi zayıflatan kürler. Tüm malzemeler aktarlarda mevcut.Bir de bu kürlerin yanında rejim ve pilates yaparsak 1 ayda bayağı bir zayıflarız :)

Back
X