Merhaba kızlar. Son birkaç aydır bazı şok diyetleri uyguluyorum(en çok İsveç diyetini uyguladım) evet kilo verdiriyor inkar edemem ama benim vücudum şuan çok sarkık bu diyetler yüzünden. Hem de çok sağlıksız diyetler birgün bir yerde düşüp kalmaktan korktum açıkçası. Hızlı kilo verdiren diyetler insanın metabolizmasını bozarmış, metabolizma bozulduğu zaman da bir daha kilo vermek kolay olmuyor ne yazık ki. Bende yazı fırsat bilerek ayda 5-6 kilo verdiren bir liste hazırlamaya çalıştım kendimce. Yorumlarınızı çok merak ediyorum.
Öyle belirli yiyecekler yok listemde. Benim formülüm 'Ne varsa az ye.'' şeklinde. Ama kafamda kurduğum bir örneği paylaşmak istiyorum.
Sabah: 1 bardak sıcak, limonlu su.
1 dilim kepek ekmeği, 1 kibrit kutusu büyüklüğünde light beyaz peynir, sınırsız domates salatalık, (belki) birkaç zeytin.
Ara öğün: 1 bardak yeşil çay
Öğlen: Köfte varsa 3 köfte. Yoksa tavuk eti veya balığı tercih edicem ama az yiyeceğim. Yağsız, tuzsuz, limonlu salata. Çok az sebze yemeği. Ekmek yok
Akşam: Akşam sadece çorba salata yemeyi düşünüyorum. Belki çok az miktarda et veya az miktarda sebze yemeği. Eğer bunları yemezsem çorbanın yanında 1 dilim kepek ekmeği yemek hakkım var.
NOTLAR
* Eğer çok tatlı isteğim olursa öğlen 1 adet form ürünlerinden yiyebilirim.
* Günde 2 lt su.
* Her gün en az yarım saat tempolu yürüyüş.
* Her gün yarım saat pilates
* Haftada 1 mutlaka haşlanmış balık yenecek.
* Zayıflatan iyi bir yoğurt kürü var her gün onu uygulayacağım.
* Eğer bağırsaklarım yavaş çalışmaya başlarsa sabahları günde 2 kayısı yiyebilirim.
* Akşam 19:00 dan sonra yemek yenmeyecek.
-- Şimdilik bu kadar. Sizin de önerileriniz varsa mutlaka yazın arkadaşlar rica ediyorum. Şimdi size sorum bu diyet ayda kaç kilo verdirir tahminen? 67 kiloyum şuan.
Öyle belirli yiyecekler yok listemde. Benim formülüm 'Ne varsa az ye.'' şeklinde. Ama kafamda kurduğum bir örneği paylaşmak istiyorum.
Sabah: 1 bardak sıcak, limonlu su.
1 dilim kepek ekmeği, 1 kibrit kutusu büyüklüğünde light beyaz peynir, sınırsız domates salatalık, (belki) birkaç zeytin.
Öğlen: Köfte varsa 3 köfte. Yoksa tavuk eti veya balığı tercih edicem ama az yiyeceğim. Yağsız, tuzsuz, limonlu salata. Çok az sebze yemeği. Ekmek yok
Akşam: Akşam sadece çorba salata yemeyi düşünüyorum. Belki çok az miktarda et veya az miktarda sebze yemeği. Eğer bunları yemezsem çorbanın yanında 1 dilim kepek ekmeği yemek hakkım var.
NOTLAR
* Eğer çok tatlı isteğim olursa öğlen 1 adet form ürünlerinden yiyebilirim.
* Günde 2 lt su.
* Her gün en az yarım saat tempolu yürüyüş.
* Her gün yarım saat pilates
* Haftada 1 mutlaka haşlanmış balık yenecek.
* Zayıflatan iyi bir yoğurt kürü var her gün onu uygulayacağım.
* Eğer bağırsaklarım yavaş çalışmaya başlarsa sabahları günde 2 kayısı yiyebilirim.
* Akşam 19:00 dan sonra yemek yenmeyecek.
-- Şimdilik bu kadar. Sizin de önerileriniz varsa mutlaka yazın arkadaşlar rica ediyorum. Şimdi size sorum bu diyet ayda kaç kilo verdirir tahminen? 67 kiloyum şuan.