Kendi gelişimim için geç mi artık ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Nilu12
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Nilu yaşında ne var. Gayet gençsin. Rusça öğren, oku meslek edin çalış. Bunları yaparsan önünde çok başka hayat olacak. Bunu kendin ve çocukların için yap. Sonra da lütfen şu kocandan boşan
Her geçen saat sanki aleyhime işliyor.sanki kaçırıyorum birşeyleri

Sen ne güzel bir kızsın öyle.yani bu burda kalsın istemiyorum üstüne düşmek istiyorum.nerden başlasam bilmiyorum .ama eminim ki şu engeller (insanlar)orda da karşıma çıkacaklar.bşr keresinde eşime söyledim ben çalışmak istiyorum bana dedi apartman önünde temizlikçi işi bol.bakalım belki annem bana destek olurda başarırım.içimde hep geç kalmışlık hissi var be ablam

Bakın siz de yaşları merak ediyorsunuz hemen bakmışsınız)evet kendinden kiçük insanlar bozduğu için hep birilerine düşman kesildim.adını burda kullanmak istemiyorum

Bakın siz de yaşları merak ediyorsunuz hemen bakmışsınız)evet kendinden kiçük insanlar bozduğu için hep birilerine düşman kesildim.adını burda kullanmak istemiyorum
E tabii baktım hem puanları merak ettim hem yaşları. Benim zaten mesleğim vardı o ara çalışıp okula gidemedim zorlandım. Ama 23 yaşında olan kız okulu 1 sene erken bitirdi. Bu sene yüksek için yurtdışında gitti. herkes 18 yaşında olmaz ama geneli genç olur. Belki ülkende farklıdır bilmiyorum. Buna takılma. Sen meslek sahibi olmak mı istiyorsun 18 yaşına dönmek mi? Bu yaş her sene büyüyor. Hayat akıp gidiyor. Bekledikçe ara daha da büyüyecek. Bu eylülde başla gitsin. 35 yaşında hemşire olursun işsiz olmak yerine. Genç insanlar hep olacak. Ama 30 yaş da genç. Hatta olgun düşünülmesi gereken bir yaş. Sen biraz ergen ve kompleksli düşünüyorsun yapma yazık etme

Ablam 32 yaşında 2 çocukla Özel Eğitim Öğretmenliği okudu 4 sene 36 da mezun oldu. Sınıfında arkadaşları yaşça küçüktü tabi ablasıydı arkadaşlarının:) Siz neden yapamayasınız, 29 yaş ne ki?

Her geçen saat sanki aleyhime işliyor.sanki kaçırıyorum birşeyleri
Şimdiye kadar öyle oldu. Ama artık bir adım atmak istiyorsun bu büyük gelişme. Düşüncelerini uygulamaya geçir bundan sonraki hayatın bambaşka olabilir

Kırmızı diploma dediniz ya, bende güzel bir başarı hikayesi var.
Kırmızı diplomayla Amerika'da denklik alamayan biri kendi mesleğini tekrar okumak için ulaşamayacağı bir meblağ ödemek durumunda kalınca yeni bir dilde diploma değeri daha düşük, parasının yettiği bambaşka bir alana yönelmek zorunda kaldı. Bitirip farmakoloji alanında bir firmanın deposunda idari personel olarak çalıştı. Sıfırdan okula başladığında otuzuna varmak üzereydi. Ben yeniyetmeydim gözümde yaşı büyüktü. Halbuki gayet gençmiş. Aradan on yılı aşkın süre geçerken kendini geliştirmeye devam ediyor. Kademe kademe yükseliyor. Finans alanında cfa sertifikasını alıyor. Şuan Amerika merkez bankasında yönetici. İşi gereği bazen eyalet bazen de başka ülke bankalarıyla ve şirketlerle görüşürken dünyayı da geziyor. Eğitim ve sertifika almaya da devam ediyor.
Bu hem şaşırdığım, hem takdir ettiğim ve on yıl öncesi ve sonrası olarak tanık olduğum belki uç nokta ama güzel bir örnek. Olağan senaryoda denklik olmadan bulabileceği en iyi işte, yada diploma aldığı durumda ilk girdiği pozisyona benzer bir yerde çalışması beklenebilirdi. Sizde hayattaki pozisyonunuzu durağan bir senaryoya sıkıştırma eğilimindesiniz. İnsan yola çıkarken üç yıl beş yıl uzak gibi geliyor ve sonunu göremiyorsun. Ama vardığın yer başlangıç noktandan ilerideyse adım atmaya değer.
Geçen bir beyefendinin 57 yaşında üniversiteye başladığını duydum.
Cfa sertifikası alanında meşhur ve zor, her biri yılda bir kez olmak üzere üç aşamalı bir sınavla veriliyor. Aşamalardan birinden kaldığınızda tekrar edemiyorsunuz, başa dönüyorsunuz. Sonuncusu en zoru, başarıp giren 3 kişiden ikisi eleniyor. Üç senelik emek gidiyor. 8...10... yıl istikrarla giren de varmış. Bunların bazıları 45 -50 yaşında. İlk an tuhaf geldi bana hani yaşda var bir yerde bırakabilirsin - bu gerçekten kolay olurdu -.
Ama tam tersi, çabanın ve gayretin, dolayısı ile başarmanın yaşı yok.

Gerçekten boş yere mi takılıyorum şu yaş mevzusuna?ama beni görenler 29 yaş bana vermiyorlar 24-den 28-e bir yaş veriyorlar.yani okusam da kimse farketmez bunu.peki bu takıntılardan nasıl kurtulsam?psikologa da gitmek istiyorum yardım ede bilir mi o bana?hadi Rusçayı öğrendim peki okumaya nasıl gideceğim izin verir mi ki şu eş olacak adam?off Allahım tüm kapılar sanki kapalı ama yapa bilirim en azından artık yalnızım.karışan falan yok

29-la 32 arasında sadece 3 yıl var)ama benim bu engelden başka diğer engellerim de var .mesela kocam ve ailesi .onlar mutlaka burun sokarlar.keşke 15,16 yaşlarım şimdi olsaydı.ben aslınfa doktor olmak istiyordum ama yapamadım öğretmenliğe balım düştü .keşke 1 il daha bekleyip doktor olsaydım

Ne güzel keşke onlarda olan o gayret cesaret bende olsaydı.ha birde her halde onların benşm gibi engelleri olmamış

Nilu benim kayınpeder 68 yaşında üniversiteye girdi. Yurt dışından zaten diploması vardı, Emekli olunca evde öldü sıkıntıdan ve 4 yıllık okul bitirdi. Sınıfındaki gençlerle de takıldı gezilere de katıldı, okul klüplerine kaydoldu. Hatta eve bile çağırdı arkadaşlarını :) Kimse kimseye kaç yaşında üniversiteye başlamış şuna bak demez. Okumak bir şeyler öğrenmek isteyen birini kim niye eziklesin? Yalnız anne babanızın üniversite mezunu olması beni de şok etti. Böyle eğitimli insanlar kızlarını nasıl bu hayattan çekip çıkarmaz? Hem siz niye Azerbaycanlı biriyle evlenmediniz, niye memleketinizde kalmadınız ve nereden buldunuz bu odun kafalı adamı?

Böyle okuma arzusu içinde olman ne güzel. Hiç de geç değil

Ben üniversiteye 17 yaşımda gittim
Şimdiki kafamla okumak isterdim
Bence en ne istediğini bilen yaşındasın

Kimse için ,hiçbir zaman için geç kalınmış sayılmaz ki. Gönlünüzde ne varsa onu yapın yaşayın.

Selam bafelis afferin sizin kp’e.ayakta alkışlıyorum onu .Düşünüyorum da eger okursam hakkaten kocam olacak adam buna izin vermez elalem ne der düşünecek.sanki elalem için yaşıyorum ben.Hem ben öğretmenim.belki bu sahada kendimi geliştirsem?Ama eczaneci çalışmak daha güzel olurduKeşke Sema’dan bir taş inseydi yere bu adamın haytıma girdiği zaman .tam 10 yıl olacak 12 martta..odun belki daha iyi bunun beynindekilerden..annem babam evet okumuş insanlar ama onların yaşadıkları yer iyi değil .19 yaşındaydım babam bana dedi ki herkese biz yok diyoruz senin şimdi 20 yaşın olacak ..eger kalbinde fırtınalar kopuyorsa biz bu işi mahvedelim.Annem ve babaannem o sırada ne yapdılarsa yapdılar

Böyle okuma arzusu içinde olman ne güzel. Hiç de geç değil

Ben üniversiteye 17 yaşımda gittim
Şimdiki kafamla okumak isterdim
Bence en ne istediğini bilen yaşındasın
Ben zaten okula erken gittim daha 6 yaşta bile değildim.üniversiteye de 16 yaşta girdim.keşke her işim böyle erken yaşta hallolsaydı…bu adamla evlendim hayatım söndü ..

Hayatının iplerini al eline
Nasıl alayım hayatımın iplerini elime?8 Mart günü kadınlar bayramı.hatta kaynım,kpeder bana tebrik mesajları yolladılar.benim aşağılık hiç bir hayrıma yaramayan rezil eşim olacak Allah’ın cezası bana :hiç bir yere gitme öl orda yazdı.neymiş efendim onun babası neler almamış guya biz ora gidecekmişiz.ben gitmemişim .oruçluyum hem.oturup ağladım çocuklar teselli etdiler kendi evimde bile huzurum yok bu insanlar yüzünden.kızım bana diyor polisi ara şikayet et şu babamı

30 olunca hayat bitiyor mu sanki. Dil öğrenmek nedir ki, istedikten sonra 3 dil de öğrenirsiniz. Motivasyonunuzu düşürmeyin
Benim ingilizcem var, şu anda ispanyolca dersleri alıyorum. Özellikle ilk seviyelerde özel bir hocaya ihtiyaç yok bence. Çok temel şeyler sonuçta. Sizin de ingilizceniz varsa youtubeda dil dersi veren bir sürü hoca var ve çoğu özel hocadan daha iyiler, ordan çalışabilirsiniz. İngilizceniz olmasa bile türkçe de bir sürü kanal vardır. Vasat hocalara para vermektense biraz kendiniz ücretsiz bir şekilde ilerletebilirsiniz. İlerledikten sonra da bir kursa yazılın bence, kurs ortamı daha çok konuşma odaklı olduğu için daha çok işinize yarar.
Umarım başarırsınız, okulunuzu da bitirip bu adamdan kurtulursunuz

Acaba bu adamdan ben kurtulur muyum?ben şu an 29 yaştayım eger başlarsam tabi 30 falan olur.30 korkunç geldiği için öyle düşünüyorum.ben Rusya’da yaşayan azeriyim.o kursa Şu aşağılık kocam ve ailesi yüzünden bu hayatta her şeye geç kaldım

Önceki konularınıza ulaşamadığım üçin bakamadım. Kocanızla aranızda ne var bilmiyorum ama boşanma imkanınız yok mu, aileniz nerde, onların yanına dönemez misiniz? Rusyada nasıl rusça bilmeden yaşıyorsunuz yeni mi gittiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…