Kendi gelişimim için geç mi artık ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Nilu12
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Nilu12

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2022
3.789
51
53
Hepinize Selam!Çoğunuz beni tanıyorsunuz.lütfen şimdi yazacaklarımla birisi alay edecekse,linçleyecekse lütfen bu mübarek ay hatrına yan geçin konumdan.Demek ben Rusça hocası bulmuşdum kendime.Azeri parasıyla 65 manat ayda ve haftada 2 defa(8 kere)hocanın Rusçası iyi de,ama grameri sıfır.ya böyle hoca neme lazım?soru soruyorum garip cevaplar veriyor dersle alakası olmayan.parayı önceden ödemiştim diye bırakmadım devam ettim şu an 2 ders kalmış.hocayla sadece ders geçtiğimiz zaman diliminde Rusçayla meşgul oluyoruz başka hiç.böyle ben nasıl geliştire bilirim Rusçamı?düşünüyorum 2 dersten sonra buna bir bahaneyle artık derse katılmayacağımı söylesem.anneme söyledim onunla karar almak istedim o da dedi doğru yapıyorsun madem bir fark yok bırak .başka hoca bulursun.demek annemin üniversite arkadaşı Rusya’da yaşıyor Rus dili hocası galiba.Annem istedi benş ona yöneltsin.ama o cevabında zamanım yok,üniversite okuyor yine 50 li yaşlarında .Anneme söylemiş bırak o onlayn kurslara gitsin onlayn dersler faydalı değiller.hocaların çoğu ayın bitmesini kendi paralarına kavuşmak arzularında.hem Nilu eger Rusçayı öğrenip de orada hemşireliği okursa onun hiç bşr zorluğu olmaz herşey onun için süper olur .Ama ben hem isterim hem istemem.hem şu kocacığım izin vermezhem kendimi bunun için yaşlı hissediyorum.annem diyor sen hala 20 li yaşlardasın ne yaşlılığı?daha 30 da bile değilsin.dedim annecim 30 olunca ne oluyor ki?gelecek sene 30’um ya bana öyle dokundu ki bu olaylar .bana en çok dokunan daha ilerdeki yaşlarda Allah bana nasıp ede bilirdi şu an yaşadığım hayatı neden olmadı neden belki o yaşlarda her hangi bir isteğime çoktan ulaşmıştım .hayat ne kadar da boş

Nilu oku da şu adami dehle inş. Yaşın çok genç bunu şimdi anlayamayabilirsin. Ama gerçekten iste. Halledebilirsin.
Çok teşekkür ederim bu güzel umutverici sözlerin için artık bu hayatı boşa geçirmek istemiyorum

Hickimsenin alay edecegi lincleyecegi bir durum yok ki ogrenmek icin yanip tutusan genc bir kadın görüyorum tebrik ederim
Hickimsenin alay edecegi lincleyecegi bir durum yok ki ogrenmek icin yanip tutusan genc bir kadın görüyorum tebrik ederim
Çok teşekkür ederim sizlere.en büyük engelim rus dili eger onu yenersem öbür işler İnşaAllah hallolur…

annenin universite mezunu olmasina öyle şaşırdım ki konuya odaklanamadim.
"çek kizim, kocandir" diyen anne mi üniversite mezunu? çok ilginç.
konuya gelince neden gec olsun ki benim kuzenim devlette çalisiyor ama isini hic sevmiyor. 40 yasinda hobi olsun diye tezsiz yuksek lisans yapti bir sanat dalinda. sonra o kadar sevdi ki tezliye gecti. simdi her gun isten cikiyor, universiteye gidiyor, gunlerce odevler hazırlıyor, sunumlar yapıyor. su an 43 yasinda hala okuyor.
bunda yapamayack ne var?
ben 33 yasindayim, şöyle 7-8 sene sonra falan ulke değiştirme ihtimalim var - hayatimdaki insan buraya tasindi biraz da ben oraya tasinayim - esitlik saglansin diye. gidince düzgün bir is bulma ihtimalim olmazsa meslek okullarindan sehrimde olan bir bölüm bulup okuma planim var. hem 3 sene okur- staj yapar hem direkt para kazanmaya baslarim- hem dilim cevrem gelisir diye. bu planimi yapasiya yasim 40 olacak ama hic yasliyim diye düşünmüyorum.
sevgilimin bir is arkadasi 50 yasina yakin okul öncesi öğretmenliği okumus bu meslek okullarinda- onlarda ise baslamis. "zor olmaz mi o yasta işe alinmasi" dedim, "yoo tam tersi. cocuk defterini kapattigi icin daha hevesli oluyor isverenler - genc yasta calisan kadinlarin uzun yillar dogum izni oldugundan yaslilar daha cok tercih ediliyor" demisti.
yani elalem yapıyorsa biz niye yapmayalim?
ayrica kadina para verdiysen ve geri alamayacaksan derslere git tabii ki. en azindan paran bosa gitmez. ne öğrensen kâr olur.
evde rus tvleri izle, rus dizilerine basla. zamanla gelistirirsin zaten

Yani düşündüm de her kes benden küçük olursa ben ne yaparım .her yerde en küçük ben olmuşum .yaşlıymışım gibi geldi bana.o benş böyle üzdü

Yani düşündüm de her kes benden küçük olursa ben ne yaparım .her yerde en küçük ben olmuşum .yaşlıymışım gibi geldi bana.o benş böyle üzdü
Yapacak bir şey yok evet herkes senden küçük olacak yaşın 30sa küçülmeyecek. Artık çocuklu yetişkin bi kadınsın bunu aş. Önemli olan mesleğini eline almak çocuklarına daha iyi anne olmak onlara örnek olmak

Evet annem ve babam çok Zeki çocuklar olmuş)Annem üniversiteyi kırmızı diplomayla bitirmiş,nerdeyse 40 yaşlarında gitti mesleğini değiştirdi hoca oldu .Babam mühendis .Ne güzel Keşke benim çevremde de sizin gibi insanlar bulunsaydı.kocamın ailesi bunu duyarsa vah vah çocuklara kim bakar sen çocuklarına bak o olsun senin mesleğin şimdi çok geç derler.hep zaten onlar beni aşağı çektiler.21 yaşta bana kendine göre yaşın var çocuğu kolay doğura bilirsin 24 yaşta bana sen de genç sayılıyorsun diyen birisinden konuşuyorum.İnşaAllah sen de kavuşursun dileklerine de bana ilginç gelen ne biliyor musun?sen nasıl kendini böyle düşüncelere sokmaktan koruyorsun?
Sence ben şimdi ne yapsam?kursa gitmek fikrim var blrce şu kocam engel olmazsa

Siz burda yazılanları okumuyorsunuz galiba?insanlar 40,50 yaşlarında okuyorlar niye benden hepsi küçük olacak ki

Siz burda yazılanları okumuyorsunuz galiba?insanlar 40,50 yaşlarında okuyorlar niye benden hepsi küçük olacak ki
Sınıfın çoğu senden küçük olacak onlar 1 tane 2 tane. Ben 25 yaşında tekrar okumaya başladım sadece 4 kişiydik 100 kişi arasında bi ben 25 başka 23 vardı. 2 kişiden biri 30 biri 40tı. Çoğu küçük olacak doğal olarak

Bak ben öyle insanım ki eger onlar benden soracak olurlarsa kaç yaştasın ben dersem 30 kaç.bana yaşlı derlerse zor toparlanırım.insanların ne düşündüğü benim için ilk numarada o yüzden burdaki herkes benim bu huyumu biliyorlar .8,5 yıl eş ailesiyle yaşayıp gençliğimi çürüttüm

Kimse öyle tepki vermez. Yapacak bir şey yok 50 yaşında 40 yaşında mesleğin olsun istiyorsan gideceksin. 30 yaş genç bir yaş ben de 28im. Önemli olan dolu dolu yaşamak. Azeriler zaten okulda Rusça öğrenmiyor mu benim abimin eşi azeri çatır çatır rusça konuşuyo

Bana maalesef okulda Rusça geçilmedi .o yüzden yapamıyorum.yaşım şu an 29.yani eger okumaya başlarsam 30 falan olacak.ben demin yazdığını anlamadım 100 kişiden bşr sen 25,diğeri 23,30 ve 40’tı?peki geri kalan 96 kişi ?

18 19 20. Bir derste tanışmıştık ordan biliyorum yaşlarını. Merak edip okulun yerleşme sonuçlarından da bakmıştım. Kendinden küçük insanlar moralini bozuyorsa bence bi terapi al. Sağlıklı davranış değil. Her şekilde yaşın büyüyecek okula gitsen de gitmesen de. Ama mesleğin olacak

valla etrafin sacma sapan konusuyor, ne bakiyorsun
24te mi "genc sayiliyorsun?"
ben 33üm ben kendime gencecik diyorum (ki oyleyim) evli değilim, hic acele de etmiyoruz, elbet evleniriz yani. coluk cocuk icin gec kalmak falan bunu düşünmüyorum bile. hangi devirde yaşıyoruz? artik hayat 30lardan sonra basliyor zaten
biraz da sen kendin kafanda kuruyorsun. gittigin kursta en yasli sen olsan zannediyorsun ki insanlar "haha haha, şu kocaman kadina bak 40 yasinda hala gelmis cocuk gibi okuyor" diye gülecekler.
oysa tamamen yanlis, "bizim sinifta bir kadin var, iki cocuguna ragmen egitime gelmis" diyecekler - takdir edecekler.
hayati kacirmayan - hayati icin guzel sey yapan insanlar takdir edilir, masallah denir.
ayrica dil öğrenmek zor bir süreçtir.
ben 25 yasindayken hic ingilizce bilmezdim, is nedir was nedir hic bilmez oyle az kelimeyle konusurdum. Zamanla öğrendim. hatta 8 senedir aktif olarak ingilizce ogreniyorum - kac sene yabanci insanlarlw konuştum durdum - evlenmeyi dusundugum kisiyle her gun ingilizce konusuyoruz. ama yine de ingilizcem harika değil. kafa göz dala dala konuşuyorum ya da altyazisiz videolar izledigimde %100 anlayamiyorum. Hatta bazen sevgilim lafi o kadar uzatiyor ki cümleyi bir yerde kaybediyorum - "özetleyebilir misin, anlamadim" diyorum, daha basit dilde anlatıyor
düşün, 8 senenin sonunda hala böyleyim.
yani sen de bir kurs aldin - bir ay kurs aldin hemen olgalar gibi konuşacağım sanma
zamanla zamanla her sey daha guzel olur.
zaten biraz dilin var - zaten evdesin. bence bol bol rusca youtube ders videolari izle - evde rusca dizi izle- tvde rusca haberler izle. cocuklarin hikaye kitaplarini al, onlar basit olur onlari oku mesela.
böyle böyle bir seviyeni öğren - zorlandigin yerleri not al. kurs aldigin vakit bu notlarini sorarsin onlar üzerinden gidersiniz.
ayrica yeni apartmaninda rus komsular edinebilirsin belki. cocuk parkinda falan tanis senin gibi bir ev hanimiyla, arasira bulus et hem sorularini sorarsin:) böyle böyle gelisir dil

Nilu yaşında ne var. Gayet gençsin. Rusça öğren, oku meslek edin çalış. Bunları yaparsan önünde çok başka hayat olacak. Bunu kendin ve çocukların için yap. Sonra da lütfen şu kocandan boşan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…