• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendi evimde misafirim..

Özellikle doğuda aile çok değerlidir(anne,baba,kardeş).Eşiniz annesi için sizi kovabilmişse kusura bakmayın ama annesinden hiçbir zaman ayrılmaz.

Önce yapman gereken evin düzenini kendine göre oturtman,herşeyi kendi zevkine göre yap.

Laf arasında benim evim tabi ki değişitiricem falan de.Kaynanana misafir olduğunu hissettir.Daha çok sen misafir çağır.

Hiç bir şey yapmadığın müddetçe kaynanan iyice yayılır eve.Bence ona rahatsızlık verme zamanın gelmiş.

Eşinle şuan herhanghi bir sorun yaşama.Önce kaynanadan başla.İnşallah kendi evinde rahat edersin...

Kaynanamlarla 7 ay beraber yaşadım,sonra eşimin yeğenleri falan kaldılar bizim işyerimizde çalıştıkları için...Şimdi şükür hiç kimse yok.Evimde rahatım.Allahıma şükürler olsun...

Kendine yazık etme.Nasıl içinden geliyorsa o şekilde davran.Sonra pişman olursun....

En azından esın bazı seylerın farkında buna memnun olmalısın bırde evde esyalarımın yerını degısıtıremıyorum felan demıssın bıraz sakın bırak esınınde ustune gıtme ama bır ara esıne salonda bırseyın yerını degıstırmek ıcın yardım ıste tatlı tatlı annesı engel olursada ona olsun cunkı bu durumda onunda ozgurlugu kısıtlanmıs oluyor onceden sıze ınanmasada bazı seylerı daha net gormesıne sebep olur bu tur seyler Allah yardımcınız olsun

sana en büyük tavsiyem bu sorunlar halledilene kadar çocuk yapma sakın...sakın..sakın..
bu sorunu da senden başkası halledemez al eşini karşına anlat yapamadığını söyle bir orta yol bulunsun.eğer eşinde seni anlamaz terslerse al bavulunu boşan bence...böyle haytmı olur genceik yaşında antidepresan ne demek ya ? valla allah dağına göre karını veriyor demek ki büyük konuşmayayım ama benim yapabileceğim bir iş değil bu allah yardımcın olsun ama ezdirme kendini güçlü ol !

dogulular hayatta ayrı oturmaz ıste ask boyle bır sye sne aılene kus olacgaı buydu ben hep bunu derım asıkken gormuyorusn sankı kavusunca hersey super olucak gıbı sogan ekmek yeırm hesabı ama asla olmaz sne bu olayı celersın ayda bosanırsın uzgunum ama dogru soylemem gerek

bu saatten sonra yapabıleceğin birşey yok

baştan yapman gereken şeyi yapmamışsın yanı ağzını açmamışsın neden açmadın korktun mu terkedılmekten?

baştan kabul etmişsin şimdi yan çizemezsin böyle olacağı belliymiş tahmın etmek zor olmasa gerek...

senı kımse kandırmamış olayları çarpıtmamış bızle kalsın mı denılmış sorulmuş o zaman deseydın olmaz dıye...

burada en büyük hata "kaygananın" mı yoksa "ergenin" mi? bence eşinizin en büyük hata..evlenmeden önce sizden birçok şeyi saklamış,4 tane daha kardeşi oduğunu ve yeğeninin sizinle birlikte yaşayacağını mesela.ayrıca annesi için sizi evden kovmuş..bence asıl sorun eşinizin tavırları.hem anneyi hem eşi idare edememiş ki bu sorunlar yaşanıyor.bence sizin yapabileceğiniz pek fazla birşey yok.ana-oğul birlikte halletmeli bu işi.

Allah kolaylık versin canım gerçekten işin çok zor.Herkesin görgüsü,yaşantısı,aile yapı ve gelenekleri çok farklıdır.Ama bence artık evin asıl sahibinin kendin olduğunu belli etmelisin.Mesela kendine tvde bir dizi veya program belirle ve hergün izlemek istemesen bile "bu benim dizim bekliyorum hergün ve izleyeceğim"de al kumandayı eline,ayrıca artık bu yatılı misafirlerden rahatsız olduğunu da dile getir"ben yeni evliyim ve sizin kadar tanımadığım insanları bu kadar sıklıkta evimde istemiyorum"de.Tabi bunları yaparken eşinin de arkanda olduğundan emin olmalısın.Biz altlı üstlü oturduğumuz halde hep rahatsızız evde "acaba kapıyı ne zaman çalacaklar,yok kim gelecek"vs aynı evin içinde...aman Yarabbim zor olsa gerek.Ayrıca o yeğene de ne zaman evine gideceğini kendin sor rahatsız olduğunu belli et.Sen yeni evlisin heveslerin olur,hayallerin olur ne diye 3.ve 4.şahıslar için erteleyesin ki sonra geriye dönüp baktığında çok üzülürsün "en güzel zamanlarım başkaları yüzünden heba olmuş"dersin.Ayrıca eşin ile aranızda sorunlar oluyorsa da bebek olayını dediğin gibi düze çıkana kadar ertelemelisin.Allah kolaylık versin tekrardan...

allah yardımcın olsun arkadaşım ama benimde takıldığım yer kaynanadan çok evde ergen bi yeğenin olması
nekadar yeğende olsa ergen bir erkek ve sende yeni gelinsin gençsin , eşinin öncelikle buna razı olmaması gerekir
hadi anneyi geçtimde yeğene bakma mecburiyeti nerden geliyor ??

ayrıca 7 yıl tanışmanıza rağmen nişanlandıktan sonra eşiniz anne durumunu açmış size yani sanki biraz metazori yapmış gibi size çünkü siz ozamana kadar ailenize resti çekmişsiniz onun için neler yapmışsınız , onunki köprüyü geçince olmuş gibi
ve bu sürede yeğenden hiç bahsedilmemiş sanırım ( yanlış anladıysam düzeltin lütfen)

bu durumda ben çok fazla birşy yapabileceğinizi sanmıyorum açıkçası, tartışmada eşinizin sizi evden göndermesi bunun için çok yeterli bi kanıt , o zaman bunu yapabilen annesi mevzu bahs olunca daha ileri şeylerde yapabilir

umarım anne ve yeğen arada bir köye yada başka biyere giderlerde sizde nefes alırsınız

yorumun ıcın teşekkur ederım.
yegenının ailesinin maddı durumu ıyı degıl calısmak ıcın yanımızda ama ben daha calıstıgını gormedım butun gun ya denızde ya top pesınde.
bana annesi ile kalma konusunu acınca ben onun mecbur oldugunu dusunmustum diğe kardeslerını bılmıyordum. yegenden bahsedılıyordu ama calıstıgı yerde kalacaktı benım evımde degıl.
ben esıme son restı zaten cektım bı daha aynısı yasanrsa benı yuzde yuz kaybedecegını bılıyor. o yuzden aylardır daha özenli.
son dılegınıze ne kadar ıctenlıkle katıldıgımı ne dualar ettıgımı ınanın tahmın bıle edemessınız :4:

maddi durumları nasıl?kaynananla yegenıne ayrı ev tutsun kıyamıyorsa onlara.ayrıca eşin nasıl razı oluyor evde ergen bi erkek çocugun olmasına.

maddi durum sıkıntısı yok Allaha şükür ama annesi oglunu cok sevıyormus benı de cok sevıyormus bızden ayrı yaşayamazmış.
ergen cocuk da calısmak ıcın geldı bizim eve (bıraz kaba bı dıl olacak ama kusura bakmayın) resmen çöreklendi.
eşimi üzmemek kırmamak için da çok da üsteleyemiyorum açık açık istemediğimi de beklıyorum . su an yapacak bırseym kalmadı sanırım :50::50:

zaten hangi akla hizmet bereber oturmayı kabul ederler hiç anlamam

baştan bi güzel tavrınızı koyacaktınız

üzgünüm ama 1,5 aylıkken eşin seni kovuyorsa daha çok üzülürsün sen

evde kaynana ergen çocuk yatılı misafirler yol geçen hanı mı orası

eşinle konuş bir an evvel ayırın evinizi

hangi akla hizmet kabul ettiğimi açıkca yazdıgımı sanıyorum hanımefendi.
ama diğer dedıklerınıze katılmakla beraber kendı evımı bırakıp gıtmek ıstemıyorum benım derdım onları gondermek.
malum sız de lsanız benım yerımde kendınıze aıt olan evden kendınız ayrılmaz kayınvalıdenızı gonderme cabasında olabılırsınız
yorumunuz için teşekkür ederim

Hadi sana başka cocugunun oldugunu soylemedı kayınvalıden eşinde mi söylemedi kardeşlerini çok üzüldüm haline ama sen sakın acıma kendine dik dur ayakda oldugunu gorsunler . Ve eşini al karşına konuş ama cok cıddı bır konusma olsun bu konusma :47:

eşim kendi ailesinden hiçkimse ile hçbir sekılde gorusmuyor.
yasam standartları cok farklı ama k.valıdem ne zamankı o eve geldı bır suru ıvır zıvır yanı yolda benı gorup selam vermeyen yolunu degıstıren ınsanlar gecenın bı yarısı gelıp evde kalmaya basladı. dun aksam acık acık konustum esımle benı cok iyi anladıgını ama su an caresı olmadıgını soyledı. bende care bulması ıcın cok az bı zamanı kaldıgını ılettim.Gerisini zaman gösterecek sanırım.

Kaynanan yaşlı veya bakıma muhtaç değilmiş.Yeğen de olduğuna göre,yalnız kalmayacak demektir.
Yeğenden konu açıp,belki ikisinin ayrı eve çıkması konusunda ikna edebilirsin.

Siz ayrı ev açıp kaynananı mı yanınıza aldınız,yoksa evlenip onun yanına mı yerleştiniz ?

biz evi nişanlıyken beraber aldık. bı sure sonra yanı dugunden once annesı geldı köyünden.
o yuzden son sorunuzdakı kım kımın evıne gıttı kısmını bız hala çözemedik belkı cozebılsek bana mısafır gibi davranmaları düzelecek. orasının aslında benım evım oldugunu anlayacaklar. ama 7 aydan sonra ınanın hıc ınancım kalmadı buna

Konu sahibi Arkadaşım, eşinle konuştun mu?Rahatsız olduğunu bir an önce anlat.Böyle devam edemeyeceğini,çok bunaldığını söyle.

7 yıldır tanıdığınız eşinizle 4 yıl sonra evleniyorsunuz..
Hadi 4 yılı geçtim geriye kalan 3 yılda nişanlı olmuş oluyorsunuz size hayatını ayrıntılarıyla anlatmalıydı.

Hem başka çocukları olduğunu hemde yeğenini sonradan öğrenmeniz çok büyük haksızlık.

Geçmiş gitmiş ama daha yedi aylık evliyken ''evinden'' ( evden dememişsiniz evinden demişsiniz dikkatimi çekti) kovması başka büyük haksızlık..

Bu kovmadan !! sonra barışma evresinde şartlarınızı tekrar konuşmanız gerekiyordu..Affetmenin bile şartları vardır.

Şimdi mecburen kabul ettiğiniz durumda sabır etmeniz gerekiyor..
En azından bir kaç yıl bu duruma ses çıkarmamanız gerekiyor, çünkü bu şartı vardı eşiniz..
Normal şartlarda böyle bir yorum yapabilirdim, bu şartta yani size birçok şeyi söylememesi, saklaması onun elindeki bu hakkı almış..Çekmek zorunda değisliniz.

En azından aynı mahallede bir ev tutmalı onlara.

Bu arada olanların farkında madem eşiniz annesini-annesiyle olan sıkıntıları mümkün olduğunca dile getirmeyin.
..............

Merak ettiğim bir konu var, k.validenizle frekanslarınızın tutmamasında sizinde payınız var mı, yoksa baştan sona problemli bir insan mıydı ?

esımın yegenlerı oldugunu zaten bılıyordum ama bızde kalma gıbı bır durum yoktu kayınvalıdem resmen emrıvakı yaptı bıze.
benım kadar esım de sasırdı duruma ama annesı olunca bırsey dıyemedı.
diğer cocukları ıle benım eşim farklı eslerden olma. esım zaten ailesiyle gorusmuyor ama benım anlamadıgım kadın kendı canından olan cocukları nasıl yok oyle bır oglum/kızım dıyebılıyor.
Affetmemın sartlarını acık acık konustuk ama esımde cok yumusak yuzludur aslında annesı bırsey deyınce cevap veremıyor. normalde bende oyle oluyorum. kı bahsettıgım kavga bızım 7 yıldır ettıgmız tek kavga.
sabrediyorum zaten su an yapacak baska bırsey yok. aynı mahallede ev konusunu konustuk ama kayınvalıde kabul etmedı. en azından köyüne yolla bıraz dedım eşime sımdı annesını ıkna etme yontemlerını arıyor. cok degıl bır ay gıtse kafamı dınleyecegım.
Eşim farkında oldugu için bende çok üstüne gidemiyorum zaten. sonucta bır de dırdırcı durumuna dusmek var. haklıyken haksız olmayayım degıl mı?

merak ettıgınız bır konu hakkıında sıze soyle bır ornek vereyım: ben evde kayınvalıde ıle yasayamayacagımı anlayınca işe basladım tekrar. 9 da baslayan mesaım ıcın sabah 6,30da evden sıkıyorum. sırf gormemek ıcın. aksam eve gıtmem en ıyı ıhtımalle 9 . eve gıttıkten sonra sadece bır merhaba deyıp evde eksık olup olmadıgını ogrenıp kendı odama gecıyorum.
gecen haftalarda dort gun ustuste eşim aldı benı ısyerınden bunaldık dıye yemege cıktık, sahılde takıldık vs. ama benbı eve bırakırken benımle oldugunu soyleme dedı. neden dedım sımdı işe donmem gerek annemle ugrastırma benı dedı bende o dedım. ılk gunler NERDESIN SEN sorularıyla karsılandım. cevap vermedım işim vardı dedım gecıstırdım. bıkac gun sonra (eşim işleri nedeniyle gec gelir eve) gece kalktım esimin geldıgını farkettım salona cıkıp oturalım bıraz dıye merdıvenlerden cıkarken adımı duyup durdum. kvalıdem benım on gundur eve cok cok gec geldıgımı hatta ondan on dakıka falan once geldıgımı o sordugunda da sana ne dedıgımı soyluyordu. Allah tan bahsettıgı gunler eşimleydim. yoksa nasıl insanda soru işareti oluşmaz kı. Eşim de işi varmıstır, gezmıstır, arkadaslarıyladır sen nıye karısıyosun kıza dedı kestı attı konuyu. Sizce ben bu durumda ne yapıyo olabılırım. Zaten yuzunu gormuyorum artık

uzun oldu kusura bakmayın ama herseyı yanıtlamaya calısıyorum belkı kendımı daha ıyı ıfade edebılırım dıye:42:

Madem kayınvalideniz iyilikten anlamıyor,o zaman onun istediği dilden konuşun.Hep siz alttan almak zorunda değilsiniz ki!Neden hep üzülen sen olacaksın ki?Eşinle konuş,artık sabredemediğini, çok mutsuz olduğunu söyle.

zor bi durum eşin bu olay için seni evden kovabildiyse çok kararlı demektir yalnız anne olsa neyse bi de yeğenden bahsediyosun işin cidden zor eşinle başka sorunların yoksa mutluysan bu sorunu güzellikle çözmeye çalış ayrı ev istediğini söyle baktın anlamıyor bi süre annenlerde kalırsın hem kafan dinlenir hemde eşine ders olur belki

baska sıkıntımız yokkı
benım ıstedıgımde guzllıkle halletmek yoksa k.valıdemın kalbını kırmak ıstemıyorum sonucta eşimin annesi, ne olursa olsun.

siz bence bu kaynanani yegen dedigin cocugun anasina yollayin basindan atmis cocugu ay sinir oluyorum bu cins kaynanalara allahim ya kim kime yüklene bilirse hesabi kendi kizlari olsa kilina zarar getirtmezler ama gelinede dünyayi zindan ederler iyi olan kaynanalar elbetteki vardir hic duymadim ama onlara sözüm yok ha bu sekilde cektiren kaynanalar herseyi anlayip anlamamis ayaklarina yatanlar duygu sömürüsüyle gelinin hayatini maffeden kaynanalara ölüm!!!!!!!!!!!!!! :47:

duygu sömürüsüyle gelinin hayatini maffeden kaynanalar
sanırım benımkı tam bu kategorıde.
sorsan benı cok sever cok.
ayı yavrusunu severken öldürürmüş misali

Back
X