Kendi çocukluğumu büyütüyorum

Almıyorum, evvel zamanda almıştım pek bir faydası olmadı :) teşekkür ederim.

İnan öyle acılar yaşadım ki geceleri ağlayarak sabahlar, sonra kalkar hiçbirşey olmamış gibi çocuklara kahvaltı hazırlar oyun oynatırdım. Herkesin acıyla baş etme şekli farklı tabiki ama annenizi mazur göremiyorum, sigara kısmı kanımı dondurdu. İnşallah herşey gönlünüzce olsun, siz mutlu bir anne olun inşallah.

Oğluma, annemin bana yaptığı kötülüklerin binde birini bile yapmıyorum. Oğlum zor bir çocuk evet, ben ona kötü olduğum için değil. Fıtratı bu olduğu için. Elbette zaman zaman yansıtıyorum kendi "zorluğumu" oğluma. Ama en azından çabalıyorum, iyileşmek ve değişmek için. Teşekkür ederim yorumunuz için.

Farkındalık güzel de, iyileşme evresine geçene kadar epey yıpratıyor insanı. Benim de isteğim bu. Zannediyorum iyi bir anneyim ben dememi sağlayacak olan, oğlumun her ne yaşarsa yaşasın benimle paylaşabilme özgürlüğünü hissetmesi olacaktır. İnşallah başarabilirim bunu.

emin olun iyi bir annesiniz. kendinizi sorgulamanizdan, cabanizdan belli. hatalar yapiyoruz muhakkak, yapicaz da insaniz. onemli olan farkedip onarmaya gonullu olmak

Bunları düşündüğün için bence sen çok mükemmel bi annesin..

Küçükken çok dayak yedik kardesimle ben hemde minicik sebeplerden dolayı ama annemin psikolojik rahatsizligi da etkendi tabi..

Büyüdüm evlendim..sohbetlerimizde eskilerden konu acilinca şakayla gülerek anneme 'çok dövdün bizi anne öteki tarafta vercen hesabını' dediğimde ağlaması hala gözümün önünde..

Annedir candır bitanemdir :)

Herkes kendi cocuklugunu buyutur aslinda. Insan olmanin yikici yani..
Not: Annem diye bahsettigim (evlat edinen)
Yengem diye bahsettigim (biyolojik)

Sizleri okurken cok uzuldum. Oysa ben heo annem gibi olmaya cabalayan biriyim. Hep onun gibi olamama kaygisi guderim.

Bende derin cukurlari digeri acmisti. Daha biyolojik olarak bir bagimiz oldugunu bilmeden evvel yengem saniyordum. Ve kuzenlerimi hep doverdi ama oyle boyle degil.. ona bir konu acmaliyim..

Dovdukleri kardesimmis tabi. Bu eziyetin bende neden boyle yara biraktigini anladim boylece.
Yurutecle gezen bebegini merdivenlerden itmek, dustu diye yarasina kolonya basmak, yanlislikla elini yakan oglunun eline plastik eritmek.
Ve bana elini surememesi.
Ah o kadar burugum ki annemi cok ozluyorum.
Bir keresinde kuzenim sandigim abimle disarda oynayip, pacalarimizda eve kum getirmistik bilmeden.
Ve sira dayagina alindik.
Abimin gozune cubukla vurdu benimse belime.
Annem pazara gitmisti.
Geldiginde aninda sikayet ettim.
Yengem bizi dovdu diye.
Abim susmami.istiyordu.
Siz gidince daha cok dover diyordu.
Neyse annem yengeme oyle bir vurmustu ki
Kizima dokunma.diye
Abim yikilmisti.
Onun.koruyani.yoktu
Ah icimde yarasin canim abim.
Neyse dostlar.
Biraz karisik oldu.
Ve noktalamalar icin kusura.bakmayin
Surekli.sorun cikaran.bir telefonla yaziyorum.
Annemden yadigar degistiremiyorum.
Yaralarinizdan openleriniz olsun.
Evlatlarimizi hep vicdanla buyutelim

Ben iyi bir anneyim hiç bir zaman diyemeyeceğiz. Neye göre kime göre... Mükemmel olamaya gerek yok. Önemli olan elinden geleni gerçekten yapmak ve samimi olmak.

Geçmişteki kuşağın evlat nasıl yetiştirdiğini duyuyorum. Aman ALLAH im. Nasıl bir özgüvenle bahsediyor. Benim terbiyemi aldı ya diye... O an evrim döndü.

Kasma kendini. Çünkü bu sefer yatmadan evladın için, kendini suçlayacak çok şey buluyorsun. Daha da iş çıkmaz hale geliyor. Kendinize zulmetmeyin. Annem gibi olmayacağım diyerek kendimize daha fazla yük bindirmeyelim. Biz farkliyiz. Çünkü yanlışın farkına vardık. :)

Benim kizim o kadar zor bir bebek ki
Bu aralar ben de konu acacaktim. Belki bu kadari pes diyebileceginiz kadar. Egitimim ve meslegim geregi teoride her seyi bilmeme ragmen, asla bir duzen kuramayip sacimi basimi yolma durumundayim. Lohusaligimdan beri.
Ama melankolik hicbir zaman olmadim. Bagrima kizimi basip bagirarak agladigim cok oldu.
Ama sizin gibi derin dusunceler haline burunup bir huzun kaplamadi yuregimi aslinda kaplamasi cokta dogalken.
Size cok uzuldum gercekten ve sanirim cok tek kalmissiniz.
Yazilarinizda yalniz bir kadin bagiriyordu aslinda.
Size de sabirlar diliyorum.
Ictenlikle

Abinize öyle üzüldüm ki :/ inşallah sağlam psikolojilerle büyümüştür kardeşlerin.
Annelik/evlatlık göbek bağından kopmakla olmuyor işte.

Abinize öyle üzüldüm ki :/ inşallah sağlam psikolojilerle büyümüştür kardeşlerin.
Annelik/evlatlık göbek bağından kopmakla olmuyor işte.

Ne yazik ki oyle olmadi. Kardeslerim ve ben o kadar farkli olduk ki. Tuhaf bir bicimdeyiz. Onlara hak veriyorum. Haftasonlarina sahit oldugum omurlerinin tamaminda neler yasadilar..
Neyse ki abimle bagimi hep guclu tutarim.
Cunku annem de onu cok severdi.
Dogurmak, anne olmaya asla yeterli degil.
Anne olabilmek hayatin tum kaziklarina ragmen, evladina yumusak bir yatak olmaktir.
Surekli kendi haline ahlanip vahlanip huzun kusu misali dolasamazsin.
Cok tesekkur ederim.
Size benimkinden daha kolay ve guzel bir hayat dilerim

Umarım sizin ve kardeşlerinizinde yolları bundan sonra hep güzelliklere açılır. Kardeşlik çok güzel, inşallah bir gün bir bağ kurarsınız ve o vazgeçilmez duyguyu sağlamlaştırırsınız.

Başka bir konuda sinirlenmistim. Sana da biraz ağır yazmışım. Sonra editledim ama kusura bakma geç kalmışım. Anneni affetmeye çalışman gerekiyor inşallah bu sürecin sonunda affedebilirsin. Sevgiler

Ben de kucukken annemden cok dayak yedim ama oyle siddetli degil terlik falan vs. Ama dayak degil de bazen sinirlenince kalp kirardi yani o sozleri gelir hep aklima uzulurum tabi o zamanlar sinir hastasydi ve psikolojisi cok yerinde degildi sebebi de benden kucuk kardesimi kaybetmemiz ve bunun annemde kalan etkileri, sonra ustune eklenen maddi sikntilar herneyse bunlar arada aklima geliyor ama simdi bize karsi ozellikle de bana karsi o kadar iyi ki hic kizamiyorum ona, o da farkinda zaten hep der seninle ilgilenemedim pismanim diye sanirim annemin ben de cok etki birakmamasinn sebebi babamn asiri iyi olusu hep annem kizar babam teselli eder biza arka cikardi

Evlat acisi yasamis bir annenin normal davranmasi zaten tuhaf degil mi
Cok sevindim su an iyi olmaniza.
Keske annem olsaydi da terlik yeseydim bende diye dusunmekten kendimi alamadim.

Acaba eski annelermi böyle diyecektim ki aklıma anneannem geldi . Hayır bu insanların bazılarının kötü huyu . Yazıyı okuyunca aklıma çocukluğum geldi. Ayyy hangi birini yazdam bilemiyorum. Mesela 9 yaşında sobanın üzerindeki yemeği mutfağa benle yollayıp , benim yemeği yanlış anlamamla tekrar ocakta altını yakmam sonucu yamek yandı, diyerek kaşımı patlatmasımı . Ya da evde ders çalışırken kitaplar kalabalık yapıyor diye bahane edip bu kalemler ciğerlerinize batsın diye beddua etmesimi . Ya da akşam üzeri amcamı yolda görüp çocuk aklımla amcamın peşine takılıp eve geç gittiğimde külotumu indirip kontrol etmesimi.offff

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…